Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Pentru Audi A6 C6 (an 2005)...
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Babu

Data înscrierii: 13/Dec/2011

MesajTrimis: Mar Dec 13, 2011 12:41 am    Titlul subiectului: Pentru Audi A6 C6 (an 2005)... Răspunde cu citat (quote)

Va salut...
O sa spune-ti "Na,...a mai aparut unul..", dar n-am ce sa fac,...nu am pe cine sa intreb.
Am vazut ca aici sunt baieti care chiar se pricep.
Dar hai sa nu lungesc vorba. Va cer un sfat, de fapt un maaaaare ajutor, pentru ca sunt gata-gata sa cumpar un subwoofer.
Am o statie,..adusa acum vreo 5 ani de prin Anglia,..4x300W,...4/3/2 channel high power amplifier, 2 ohm, ecran plasma 6", bla bla bla...nu vreau sa ma leg de problema asta...
Vreau sa pun pe un A6 sedan (3 volume), cu sistem audio standard, ala cu 10 difuzoare (pe portierele fata are si subwoofere), deci nu BOSE, un subwoofer, ... cat sa se "umple" mai bine sunetul in masina.
Da,..sa spun intai ce vreau...
Un subwoofer care sa infrumusteze sunetul, sa-i creasca acea calitate, care deja e in o astfel de masina. Nu vreau sa-mi cada oglinzile si sa se desfaca prezoanele Smile... Nu ascult muzica tare,..ci doar de calitate, la un volum decent. Bine,..hai sa spun si asta,...mai dau din cand in cand o jumatate de melodie cat sa se auda de la vreo 2-3 metri in afara.
Am vazut ca e important daca e BS, sau incinta,...daca ai masina in 2 sau 3 volume,..sau monovolume.
Ce-mi recomandati,...intr-un buget de pana la 500 lei ? (nu vrea sa bag mai mult pentru ce pretentii am,..cred ca e deajuns)
Pasiv sa fie, nu vreau tip tub, ...de 10,..dar mai bine de 12"..., nu ?
Sa fie "la cutia lui",...nu stiu si nu ma bag sa fac eu incinte... Nici nu am pe cineva care sa stie sa faca.
Despre cutie,...poate totusi scap sa se apropie la vreo latura prea mult de 50 de cm. Stiu ca marimea conteaza,..dar...
Am "pus ochii" pe vreo cateva de pe be-loud...
O sa spun doar brand-ul,...deocamdata,...ca sa las discutia calda. Smile
Alpine, Renegade, Crunch, Mutant, Blaupunkt, Sony si...MAC,...de care unii spun ca e mai entry-level.

As mai avea si problema cu semnaul. Am amplificatorul masinii si bateria, in portbagaj.
Ramane ca maine sa vad cum pot sa scot ampliful din locasul lui (habar n-am cum),...ca sa vad de unde pot lua semnal. Accept ajutor, sfaturi...si pentru asta. Smile Macar pe PM.
De preferat de pe iesirea spre subwoofere, nu ? Am in meniul MMI-ului setari atat pentru bass cat si pentru subwoofer.
Portbagajul e...izolat. Bine zic eu. Mde,..cat poate fi la o masina de asta.

In fine,...daca cineva stie, a mai facut, a vazut,...il rog mult sa-mi spuna,..ca sa ma pot apuca de treaba si sa-mi vina si subwooferul pana de Mos Craciun. Wink

Va multumesc mult baieti. Orice idee, sfat,..o sa-mi fie de mare folos,...mai ales ca incep sa fiu in criza de timp.
Numai bine....

Ultima modificare efectuată de către Babu la Joi Dec 22, 2011 10:38 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
leone
Priceput

Data înscrierii: 27/Feb/2007
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mar Dec 13, 2011 3:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai daca deja ai amplificator da mai multe detalii despre el,eventual o poza pentru ca 4x300 rms sigur nu scoate si ma indoiesc de faptul ca in punte e stabil la 2 ohmi.Daca nu stii nimic despre el zi-ne macar ce sigurante are sa apreciem puterea lui.Dupa ce aflii toate astea putem sa ne dam cu parerea despre un subwoofer care sa te coafeze.Oricum sa nu te astepti la mare lucru datorita amplificatorului pe care-l ai,bugetului si masinii,A6-le avand portbagajul bine izolat
Sus
Babu

MesajTrimis: Mar Dec 13, 2011 11:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am evitat sa spun prea multe de statie,...pentru ca nu sunt multe de spus. Smile
Uite un site cu EA http://translate.google.com/translate?hl=ro&sl=de&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fwww.osta.ee%2F511848 .
Am facut doua poze, cu telefonul, la ce are ea pe acolo,...scuze de calitate, dar cunoscatorii cred ca stiu despre ce e vorba, chiar daca o vad de la 10m.
Are aproape 4 kg. Spun asta, pentru ca in timp, aia doi trei care au mai pus mana pe ea,..au spus ca pare buna de ceva.
Asta e.
Incerc sa fac ceva cu ea,..daca nu merge, o sa iau si o statie. Dar mai incolo.
La cum arata amplificatorul masinii, pot pune o imagine de pe Net, nu de la masina mea, dar arata la fel. Inca nu l-am scos sa vad ce mufe are.
O sa fie un pic de munca,...dar nu fizica, pentru ca totul e in portbagaj.
De folosit amplificatorul masinii, in nici un caz nu o sa pot...si nici nu vreau. Trebuie doar sa gasim de unde sa scoatem semnal.
De coafat Very Happy , te referi ca sa ma multumeasca, nu ?
Cat despre antifonare, da,..o fi ea buna,..dar din ce am vazut pe NET, sunt destui care au pus subwoofere in portbagaj.
Serios,..chiar nu vreau sa-mi zornaie numarul de pe spate.
Am zis sa iau unul de 12", doar sa poata oferi un sunet mai bun, la o putere cel mult medie.
Nu vreau sa exagerez, nu pun mare accent pe problema asta,..de aceea,..daca e sa pot face ceva cu ce am si cu ce o sa mai cumpar,...la un pret corect,...o sa fiu multumit.

Ce am inteles pana acum,...?
Cica mi-ar trebui un subwoofer tip incinta inchisa, nu ?
Adica asta ar fi de preferat.
Simti sunetul in piept, in interiorul masinii si nu prea tremura totul in jurul tau. Asa spun unii altii...
Eu sincer,..inclin mai mult spre Alpine,..dar nu are ceva "inchis", ci doar BR,...ceea ce,...in final,..ar merge.
Dar de asta intrebam,...daca se preteaza la fel de bine si alta marca,..sunt deschis in a primi sfaturi.
Chiar daca pun intrebari pe undeva prostesti, sper sa gasesc intelegere din partea voastra...
Ce sa fac oamneni buni ? E prima data cand intru in povestea asta... Am citit eu una alta,...ma mai documentez,..dar mai mult face un sfat personalizat...
Mii de multumiri...[url][/url]

Fotografie0240.jpg
 Description:
Statie
 Filesize:  166.01 KB
 Viewed:  392 Time(s)

Fotografie0240.jpg

Fotografie0241.jpg
 Description:
Statie
 Filesize:  130.95 KB
 Viewed:  380 Time(s)

Fotografie0241.jpg

audio.jpg
 Description:
Amplificatorul masinii...
 Filesize:  253.86 KB
 Viewed:  700 Time(s)

audio.jpg

Sus
leone
Priceput

MesajTrimis: Mar Dec 13, 2011 3:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din ce am gasit eu pe net,ar avea 4x150w sau 2x300w in punte la 4 ohmi.Deci vei avea nevoie de un subwoofer de 250-300w la 4 ohmi,neaparat br pentru a simti ceva in habitaclu.
Pe ce as merge eu in banii/puterea asta cu incinta gata facuta:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Focal/SB_30_A1/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/GT5-1204BR/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-WX303/
Focalul l-am auzit,suna bine,JBL-ul e ok iar pioneer-ul pe hartie arata foarte bine.
Mai sunt si alte variante in care ai putea ua difuzor+o incinta SH pentru ca o incinta noua la comanda costa si depasesti bugetul
Sus
Babu

MesajTrimis: Mar Dec 13, 2011 9:57 pm    Titlul subiectului: MAC MPX 112 BP .... Răspunde cu citat (quote)

Merci mult Leone...
In afara de Pioneer,...le-am gasit si eu,... De fapt,...le-am vazut pe toate,..ca nu sunt asa de multe,..astea care se inscriu in buget.
Le-am asezat pe toate in randul doi,...pentru ca se luptau din greu cu marimea de 500mm pe o latura.
Stiu ca atunci cand plec in concedii o sa-l dau jos,...dar si pana atunci, nu vreau sa supar "jandarmul" ca nu incap toate cumparaturile de la supermarket,...ca atunci cand nu aveam "tampenia asta a ta, care ocupa tot portbagajul". Evil or Very Mad
Ai inteles ideea, da ? Wink
Da,...e jucaria mea, de copil mare...
Astazi,..a trebuit sa fac comanda (cand am zis ca e urgent, nu am glumit),..pentru ca deja trebuie sa fac ceva cu ce iau. Baiatul care instaleaza trebuie sa plece vreo doua saptamani.
Daca tot nu am primit eu prea multe idei,..am sunat in final la be-loud si am vorbit cu baiatul de acolo.
I-am explicat cum sta situatia,...nu prea a inteles ce statie am,...dar nici eu nu am vrut sa ne cramponam de problema asta. Daca nu o sa mearga, o sa iau si o statie, vad eu. Cert e ca la o prima vedera mi-a spus ca imi trebuie statie mai puternica. Sper sa nu fie chiar o minciuna gogonata statia asta. Am mai citit pe Net despre ea, cand am luat-o si...misca. O sa vad....

In final,..cand a auzit ca e A6,...din prima a zis ca e bine insonorizata => ceva puternic, de preferat cu BP.
Sincer,..desi nu prea am la inima MAC (desi am vazut ca sunt posesori care il lauda), am facut comanda de MPX 112 BP
Asta a fost una din recomandari...
Celelalte erau (si) la pachet cu statii si oricum,...toate erau dublul bugetului.

Culmea,..nici dupa conurile de hartie nu sunt mort, desi sunt cele mai "calde",....dar cand e sa fie ceva al tau,..poti sa fugi cat vrei, ca tot te prinde.
M-a facut sa-l aleg (a se citi accept) pentru marinea mica a cutiei,...nu pt un BP ci chiar si pt un BR sau sealed, plus ca fiind ceva intre cele doua sisteme,..am inteles ca face treaba buna. Ba chiar f. buna.
Mi-a spus ca ei de cand instaleaza, au fost foarte multumiti de rezultate, nu i-a dezamagit.
Repet,...nu vreau sa vad ca tremura ceva in masina,...deci,...o sa aiba o viata lunga si fericita.
Maine cica vine coletul,...am uitat sa intreb cu ce curier (pt ca stiu la mai toti cum le vin masinile mari) si ma apuc de treaba.
Am luat si un adaptor High-Low si un set de cabluri...
Asta e...
Daca pt unii e o alegere aiurea,..s-o lasam asa de acum...
Va tin la curent cu ce intampin, pentru ca sunt convins,..au mai fost si vor mai fi posesori de A6, care vor sa stie cum se aude, cum se face,..etc.
Eu nu am gasit asa ceva in forum,..a fost si din scurt,...nu e o situatie confortabila...
Inca odata va multumesc mult...chiar si celor care v-ati oprit pentru a arunca o privire. Nu se stie de la cine putea veni ceva folositor.
Sarbatori fericite tuturor...
[/url]
Sus
leone
Priceput

MesajTrimis: Mie Dec 14, 2011 3:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Avand in vedere ca este primul tau subwoofer o sa fii foarte multumit de el dar.....nu pentru mult timp,microbul te va prinde sigur,o sa vezi despre ce vorbesc.Be-loud recomanda peste tot Mac,marketing curat dar acel subwoofer la banii aia,ma abtin....
Mult succes si conteaza ca tu sa fii multumit
Sus
Babu

MesajTrimis: Mie Dec 14, 2011 9:58 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M-am gandit si la asta (la marketing), stai linistit,...ca doar nu sunt de ieri de azi pe fata pamantului,...ba dimpotriva,...cred ca ar face multi ochii mari cand ar auzi ca-mi iau asa ceva. Smile
Acum putin timp, un tip si-a luat si el de la be-loud....si da,...tot Mac cu statie i-a fost recomandat. Ca mie,..deci ?
Am fost pe faza,..dar stand si gandindu-ma,...mi-am zis ca are cutia mica (un motiv important pt mine), ca e un sistem BP,..ce imbina pe celelalte doua...si,..la ce pretentii am,...trebuie sa faca ceva,..ca de putere,..trebuie sa iese ceva din el.
Dar daca e sa ma gandesc mai bine,...cred ca si un Blaupunkt de 12",..ala de 200 lei,...era arhi-suficient.
In fine,...nici 1000 sau 1500 de lei nu dadeam pe asa ceva,...ever, intelegi ?
E un capriciu de sarbatori.
Inca mai sper sa trec de examenul consoartei,...sa mi-l arunce cat colo. Very Happy
Glumesc,...ca doar are masina ei,..OK ?

Inca odata iti multumesc si...mai tinem legatura,..ca da,...daca ma prinde microbul ?
Bafta multa...
Sus
solver

Data înscrierii: 14/Dec/2011
Locație: Bistrita

MesajTrimis: Mie Dec 14, 2011 11:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut. Ma gindeam sa nu mai deschid un topic nou ca sunt prea multe mai ales ca masinile ne seamana. Am un audi A6 berlina si vreau acelasi lucru. Un subwoofer mic si bun.
Eu sunt destul de hotarat sa-l iau pe acesta TS-WX77A de la pioneer. Am citit ceva review-uri de pe dincolo si lumea parea multumita de el. DAR am sunat la baietii de la be-loud si ei au spus aceeasi treaba ca masina e foarte bine insonorizata si daca pun ceva mai mic de 300W nu o sa-l simt.
Am primit aceleasi recomandari de subwoofere adica cele de la promotie.
Nu ascult muzica tare ci doar normal. In plus din cate stiu bass-ul nu e directional si se propaga cel mai bine dintre frecvente. Asa ca chiar daca masina e bine insonorizata nu vad de ce bass-ul ar avea mari probleme in a ajunge in cabina.
Imi place foarte mult acest subwoofer de la pionner dar daca totusi mai multa lume mi-ar spune ca nu e ok sau de ajuns mi-as schimba probabil opinia. Astept sfaturi.
Multumesc.
Sus
Babu

MesajTrimis: Mie Dec 14, 2011 3:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Astazi ma intalnesc cu "mesterul" sa vedem ce e de facut....si poate chiar facem ceva.
Pana una alta, m-am intalnit cu un prieten ce tocmai si-a luat (pachetul cu) MAC MPX Box 112...si am facut o comparatie.
Clar,...asta, MPX 112 BP, are ceva in plus,..are un bass mai profund, se aude mai tare, i se simte prezenta, amandoi am cazut de acord ca se aude mai bine. O diferenta sesizabla.
Incinta aia inchisa cu geam de plexiglas,...conteaza.
Il auzeai binisor de afara, fata de BOX,..care nu prea impresiona.
Masina e break.

Mda,...se pare ca alegerea e bunicica.

@solver:
Da, arata kinki rau Pioneer-ul ala, dar pana sa-ti spuna unul altul cum se aude sau ceva de specificatii, fii sigur ca o sa auzi din prima "activ ? NO WAY !!!"
Ca subwoofer,...ma gandesc ca-ti trebuie membrana mare, ca sa poata dizloca o cantitate mai mare de aer.
Daca mie mi s-a spus ca nici asta ce l-am luat nu e destul,...ca A6 e bine insonorizat, cum crezi ca se va descurca Pioneer-ul ?
Are doua difuzoare de 16cm.
Dar iar stau si ma intreb,...au magnet de strontiu,...nu stiu ce poate, ce inseamna asta.
Mai stii ? Cert e ca trebuie ascultat. Mi-a placut telecomanda...
Pe Net l-am vazut pus cu preponderenta la masinile in doua volume, jeep, nonovolume. Asta poate insemana ceva,...pentru cei cu 3 volume.
Bafta la cautari.
Sus
leone
Priceput

MesajTrimis: Mie Dec 14, 2011 3:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

TS-WX77A adica 13 milioane?Trebuie sa nu ai toate tiglele pe casa pentru a da banii pe asa ceva Shocked
Sus
solver

MesajTrimis: Mie Dec 14, 2011 4:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

As fi foarte de acord cu tine daca mi-ai da si o alternativa care sa nu fie cat o valiza tot timpul in portbagajul meu. Very Happy
Sus
leone
Priceput

MesajTrimis: Mie Dec 14, 2011 5:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

A6-le are catamai portbagajul,sa ma ierte bunul Dumnezeu.Daca ai nevoie de portbagaj zi de zi,investeste 13 milioane in boxe fata/amplificare si insonorizare portiere si o sa ai sunet si bas de enspe ori mai bun si mai puternic
Sus
solver

MesajTrimis: Mie Dec 14, 2011 5:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu e doar problema de spatiu dar toate subwooferele cat o valiza ma dispera. Suntem in era cand se fac difuzoare super slim si cu toate asta nu face nimeni incinte pentru ele. Nu-mi plac lucrurile complicate cu o gramada de fire si nici nu-mi place sa-mi desfac masina bucati sa schimb fire si boxe de prin usi decat daca e neaparat necesar. Subwooferul il gasesc in germania la vreo 900 Ron. Crezi ca nu se va auzi destul de bine la volum normal sau esti doar impotriva pretului? Pana acum am fost multumit de sistemele standard ale masinilor de dinainte dar la asta efectiv nu exista bass deloc. Sunt pana la urma de ajuns 100W RMS de bass pentru un om normal la cap ...sau nu? Nu vreau sa mi se zguduie masina. Doar sa ascult muzica la un volum normal cu niste basi normali.
Sus
Babu

MesajTrimis: Mie Dec 14, 2011 6:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M-am dus...si m-am intors cum am plecat,...ca sa nu spun altfel...
De fapt,..e de apreciat ca tipul mi-a spus direct cum sta treaba si...e mai bine asa, decat sa mai dau in alte chestii...
Concret...
Din amplificatorul masinii pleaca doar acel "euroscart" (il vedeti in poza de mai sus, cu acea siguranta mov) si necunoscand schema, cum vine-pleaca semnalul in pinii aia,...s-a abtinut.
A zis ca, pentru el (pt ca asa a si facut pana acum avand in vedere ca 99% din masini sunt cu unitate audio in bord) ar fi mai simplu sa ia semnal dintr-un difuzor,..de la o portiera din spate. Dar cica sa ma duc la un atelier mecanic, sa-mi scoata plasticaraia in siguranta.
Eu, daca e sa recurg la varianta asta, as vrea sa iau semnal de la subwoofer-ele din portierele fata,..pentru ca am control pe semnal exclusiv pt ele, pe langa bass.
Nu,..am decis sa nu ma grabesc, sa caut o schema a amplificatorului si daca e sa fie nasol cu acel "euroscart", poate iau semnal DIN aplificator si sa scot firele prin sita laterala.
Problema e ca nu prea gasesc asa ceva,..dar vad eu. In final incerc la un prieten de la reprezentanta,...apoi daca nici asa nu rezolv,..ma duc la be-loud. Dar e naspa cu Bucurestiul, ca nu prea am motive serioase sa ma duc pana acolo....
Daca ma puteti ajuta cu ceva, o idee, o ceva,...as fi f. f. f. f. recunoscator.

Cat despre sistemul audio din A6, e cu mult peste ce gasesti la alte marci, chiar daca nu e BOSE. Da, inclusiv sunet de subwoofer.
De ce am vrut totusi sa pun asa ceva in portbagaj ? Am auzit un sistem intr-un A4, cu subwoofer(din fabrica, sub luneta), nu BOSE...si da,...era un pic altceva,...un sunet mai plin,..cel putin in frecventele de joase. De asta spuneam ca nu vreau sa-mi gasesc prezoanele slabite de la bass,..ci doar ceva finut...ceea ce cred ca am si gasit solutia optima,..din ce am auzit cu ocazia testului de astazi.
Ca nu o sa se auda cine stie ce din portbagajul lui A6, daca nu e si un pic de putere, se prea poate. De ce ? Pentru ca la Audi, pana la BOSE, subwoofer-ul era pus sub luneta, avand comunicare cu habitaclu. La BOSE, fiind in portbagaj,..chiar am aflat impresii ce spuneau ca nu prea e cine stie ce, ca putere. Sunet calitativ da, putere, asa si-asa. Se putea si mai bine.
Daca o rezolvam in seara asta, va spuneam cum se aude.
Mai am o varinta de rezolvare,..pe vineri,..daca o sa gasim o solutie.

Deci,..de unde si cum sa trag semnal ??? Smile
Sus
solver

MesajTrimis: Mie Dec 14, 2011 6:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Trebuie sa te contrazic cu sistemul audio pe A6. Cel putin la facelift de la 2009 in sus au introdus noi feluri de dotari. Eu de exemplu am dotarea MMI radio. Adica doar un radio care are si ceva amplif in el. Acolo in spate unde tu ai multe device-uri eu am doar un radio. Crede-ma ca toata lumea care a urcat in masina a remarcat cat de prost se aude in privinta basului. Nici nu stiu de exista dotarea asta la o masina cat de cat premium.
In atasament ai schema amplif-ului tau. Cel mai bine zic eu ar fi sa iei semnal de la boxele spate. Asa cand vrei sa dai basul mai tare dai Fade-ul mai inspre spate iar daca vrei sa dai basul mai incet dai fade-ul doar spre fata si scade volumul pe subwoofer iar volumul pe boxele fata ramane la fel.

a6 sound normal.pdf
 Description:

Download
 Filename:  a6 sound normal.pdf
 Filesize:  45.58 KB
 Downloaded:  716 Time(s)

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum