|
|
|
Autor |
Mesaj |
MarianB
Data înscrierii: 18/Ian/2014 Mesaje: 14
|
Trimis: Mar Iul 15, 2014 2:21 am Titlul subiectului: pentru cine a probat |
|
|
Salutari. Am zis ca nu va trebui sa va intreb vreodata ceva in materie de audio preferand sa caut singur informatiile dorite, dar ce e la urechi nu se compara cu ce spune producatorul. Prin urmare, am un set dls ms6a pe care vreau sa il amplific mai calitativ. M-am gandit sa cumpar un amplificator in 4 canale ca cine stie ce va fi pe viitor,poate vor face pui difuzoarele. Si aici intervine dilema...
Ce parare aveti de amplificatoarele in 4 canale ,clasa D, de la alpine? dar despre amplificatoarele in 4 canale ,clasa AB, de la DLS ?
Este vreo diferenta intre clasa D si clasa AB?
E de preferat sa cumpar altceva din afara?pentru ca ce e in romania nu sunt un best buy comparativ cu ce as gasii prin alte parti? prin asta ma refer la firme de genul sundown, skar, audio que ,b2 ... s.a.
as avea un buget de 7-800 ron , dar in caz ca merita efortul pentru amplificatoare din afara as mai strange niste bani sa fac treaba daca tot am inceput.
ma refer strict la calitate. prefer un 50-80 w pe canal ,dar sa fie clar,fara distorsiuni. sper ca nu este asa mare diferenta de galagie intre o statie de 50-80w per ch si o statie de 100w per ch. la 4 ohm.
deocamdata am urmatoarea configuratie a sistemului :
alpine 9887
dls ms6a amplificate de un alpine v12 mrv707
tweeterele sunt pe casetofon,poate ar trebui si aici o statie
subw sundown sa 12 2X2 ohm amplificat de jbl gto 4000(aici trebuie sa mai lucrez)
Sper sa gasesc calea cea buna cu ajutorul vostru
va multumesc ,astept indrumari. |
|
Sus |
|
 |
Sugar20 Priceput

Data înscrierii: 19/Iun/2010 Mesaje: 411 Locație: Timis
|
Trimis: Mar Iul 15, 2014 8:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Am la vanzare 2 Pioneer-uri PRS D-800, clasa FD, 2 canale.
Documenteazate putin despre ele, poate te-ar interesa.
Numai bine. _________________ " If it's too loud...
You're too old ! " |
|
Sus |
|
 |
hexis Pasionat
Data înscrierii: 04/Noi/2013 Mesaje: 74 Locație: PLOIESTI
|
Trimis: Mar Iul 15, 2014 9:02 am Titlul subiectului: Re: pentru cine a probat |
|
|
MarianB a scris: | Salutari
deocamdata am urmatoarea configuratie a sistemului :
alpine 9887
dls ms6a amplificate de un alpine v12 mrv707
tweeterele sunt pe casetofon,poate ar trebui si aici o statie
subw sundown sa 12 2X2 ohm amplificat de jbl gto 4000(aici trebuie sa mai lucrez)
Sper sa gasesc calea cea buna cu ajutorul vostru
va multumesc ,astept indrumari. |
Pai incerc si eu un sfat din experienta:
Ce ai nevoi este clasa AB pentru difuzoare.clasa D este pebtru subwoofer.
Clasa AB reproduce mai bine frecventele intr-o gama larga,dar consuma mai mult curent ca un amplificator clasa D.
Clasa D este pentru Subwoofere (ceea ce ai tu nevoie pentru al tau),deoarece au eficienta mare adica un consum de curent mai scazut.
Iti recomand sa cauti un amplif tot DLS (un prieten a avut DLS B6A si a cumparat un amplif Alpine de 4x50 nou,apoi eu am luat SH ampliful DLS CA41 4x75 rms si a facut proba la el....a 3-a zi si-a luat DLS,cam asa mare a fost diferenta ).
pentru twwetere la fel amplificare nu le mai tine pe player ca dai in ele cu 15w - 20w rms si e putin (apropo ce tweetere ai?)
Subwoofer-ul este bun intradevar dar tu dai cu 200w rms in el si el are 600 w rms (e mult prea putin, ai nevoie de un amplif monobloc clasa D care sa stie 600w rms la 4 Ohmi sau la 1 Ohm).Cauta ceva Alpine,SPL Dynamics sunt bune si relativ ieftine la SH.
Parerea mea e sa scapi de statia aia JBL si de Apine-ul care il ai cum.
Difuzoarele le ai bune insa amplificatoarele nu prea.
Asta e parerea mea.Bafta. _________________ Apline CDE-170RM , DLS C6A+ DLS CA41 , Alpine SWR-1222D + DLS CA23 |
|
Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Mie Iul 16, 2014 12:48 am Titlul subiectului: Re: pentru cine a probat |
|
|
hexis a scris: | Pai incerc si eu un sfat din experienta:
clasa D este pentru subwoofer. |
Experienta, din pacate, este mult prea mica in cazul de fata si risti sa dai sfaturi eronate! Clasa D se foloseste de mult timp la amplificari active fara nici o problema si cu rezultate foarte bune!
MarianB daca te intereseaza ceva de la B2 Audio, in Ploiesti se afla importatorul lor si are preturi foarte decente! |
|
Sus |
|
 |
hexis Pasionat
|
Trimis: Mie Iul 16, 2014 7:59 am Titlul subiectului: Re: pentru cine a probat |
|
|
cynegeticos a scris: | hexis a scris: | Pai incerc si eu un sfat din experienta:
clasa D este pentru subwoofer. |
Experienta, din pacate, este mult prea mica in cazul de fata si risti sa dai sfaturi eronate! Clasa D se foloseste de mult timp la amplificari active fara nici o problema si cu rezultate foarte bune!
|
sa inteleg ca redau frecventele mai bine si ca alea clasa A sau cum?eu nu am zis ca nu sunt bune...am zis care sunt mai potrivite pentru difuzoare componnte. _________________ Apline CDE-170RM , DLS C6A+ DLS CA41 , Alpine SWR-1222D + DLS CA23 |
|
Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
|
Trimis: Mie Iul 16, 2014 6:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu pun la bataie un Helix P400 Precision, clasa A si un Power Precision PPI.900, clasa D si facem un blind test. Esti destul de sigur ca o sa-l nimeresti pe cel care trebuie de fiecare data?
Clasa D a avansat foarte mult si deja preconceptiile nu prea isi mai au rostul! Sunt convins ca dupa ce ai sa auzi unul ai sa-ti cam schimbi parerea! |
|
Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Mie Iul 16, 2014 8:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred ca la amplificatoarele care se fac in ziua de azi nu prea mai este importanta clasa, ci modul de implementare a acestora. Pot sa sune foarte bine, in toata gama de frecvente pe care o percepem, amplifuri din clasa AB, D, etc, dar important e cum sunt realizate. |
|
Sus |
|
 |
MarianB
|
Trimis: Joi Iul 17, 2014 1:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
JARRELL a scris: | Eu cred ca la amplificatoarele care se fac in ziua de azi nu prea mai este importanta clasa, ci modul de implementare a acestora. Pot sa sune foarte bine, in toata gama de frecvente pe care o percepem, amplifuri din clasa AB, D, etc, dar important e cum sunt realizate. |
atunci daca nu mai conteaza clasa pentru ca ambele "canta" calitativ,ma gandesc din prima la clasa D ,avand un randament ,consum curent/putere, foarte bun...mai ramane sa aleg firma care are un concept de prelucrare bun |
|
Sus |
|
 |
hexis Pasionat
|
Trimis: Joi Iul 17, 2014 2:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
cynegeticos a scris: | Eu pun la bataie un Helix P400 Precision, clasa A si un Power Precision PPI.900, clasa D si facem un blind test. Esti destul de sigur ca o sa-l nimeresti pe cel care trebuie de fiecare data?
Clasa D a avansat foarte mult si deja preconceptiile nu prea isi mai au rostul! Sunt convins ca dupa ce ai sa auzi unul ai sa-ti cam schimbi parerea! |
pe niste difuzoare de SQ mid-end sau high-end pariez ca Helixul este peste ala american.
Pe ce ai tu adica DD nu cred ca e vreo diferenta avand in vedere ca sunt mai mult de SPL.
Deci revenim la utilizare nu la clasa de eficienta.
Apropo amplificaoarele high-end ca Audison thesis sau Brax matrix care costa cateva mi de euro de ce or fi clasa A?sau asta nu stiu sa faca din astea mai puternice,mai eficiente mai bune...clasa D?
La noi in tara oricum SPL-ul e la putere si acolo sunt doar cativa care isi dau premii intre ei....in rest liniste... pentru de acolo incep complicatiile.
Bass-ul este simplu...mediile si inaltele sunt belele mari pentru multi.
Dar sunetul este subiectiv si cu orice difuzoare poti sa crezi ca se aude bine.de aceea sunt multi care cumpara Mac Audio sau alte petarde de genul. _________________ Apline CDE-170RM , DLS C6A+ DLS CA41 , Alpine SWR-1222D + DLS CA23 |
|
Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Joi Iul 17, 2014 2:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt multe amplificatoare pe care producatorii le dau clasa A, si lucreaza in aceasta clasa doar pana la anumite puteri ( de ordinul zecilor de watti - suficienti pt. medii / inalte), dupa care trec in clasa AB.
Un ex. care-mi vine acum in minte este vechiul si celebrul Signat ram3mk2 care este " Pure class A", dar sa nu credeti ca cei peste 500w ai sai mai lucreaza tot in clasa A! |
|
Sus |
|
 |
hexis Pasionat
|
Trimis: Joi Iul 17, 2014 3:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
JARRELL a scris: | Sunt multe amplificatoare pe care producatorii le dau clasa A, si lucreaza in aceasta clasa doar pana la anumite puteri ( de ordinul zecilor de watti - suficienti pt. medii / inalte), dupa care trec in clasa AB.
Un ex. care-mi vine acum in minte este vechiul si celebrul Signat ram3mk2 care este " Pure class A", dar sa nu credeti ca cei peste 500w ai sai mai lucreaza tot in clasa A! |
aici ai dreptate. _________________ Apline CDE-170RM , DLS C6A+ DLS CA41 , Alpine SWR-1222D + DLS CA23 |
|
Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
|
Trimis: Joi Iul 17, 2014 8:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
hexis a scris: |
pe niste difuzoare de SQ mid-end sau high-end pariez ca Helixul este peste ala american.
Apropo amplificaoarele high-end ca Audison thesis sau Brax matrix care costa cateva mi de euro de ce or fi clasa A?sau asta nu stiu sa faca din astea mai puternice,mai eficiente mai bune...clasa D? |
Daca esti atat de convins de ceea ce spui uite un challenge pe care ai putea sa-l castigi : http://tom-morrow-land.com/tests/ampchall/
hexis a scris: | Pe ce ai tu adica DD nu cred ca e vreo diferenta avand in vedere ca sunt mai mult de SPL. |
Tinand cont de target-ul lor, adica sa cante tare si bine isi indeplinesc din plin sarcinile. Sa nu intelegi ca daca prefer SPL-ul nu vreau si calitate! Sa zicem ca sunt compromisul perfect, cel putin pentru mine!
hexis a scris: | La noi in tara oricum SPL-ul e la putere si acolo sunt doar cativa care isi dau premii intre ei....in rest liniste... pentru de acolo incep complicatiile. |
Vorbesti din experienta sau din auzite?
Nu de alta, dar particip de 4 ani la aceste competitii si din cate am observat ca urechea mai poti sa o pacalesti, dar cu Term Lab-ul e mai greu!
hexis a scris: | Bass-ul este simplu... |
Totul se vede usor din exterior! |
|
Sus |
|
 |
hexis Pasionat
|
Trimis: Joi Iul 17, 2014 9:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oricum sunetul este subiectiv dupa cum am zis si nu vom ajunge la niciun rezultat.
Bafta. _________________ Apline CDE-170RM , DLS C6A+ DLS CA41 , Alpine SWR-1222D + DLS CA23 |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Vin Iul 18, 2014 9:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Sunetul, din pacate este subiectiv doar pentru cine nu a avut ocazia sa auda mai multe perechi de monitoare de studio.
Dupa asta e foarte simplu, sunetul corect redat este corect si atat. Nuantele reprezinta preferinte personale , dar baza este aceeasi.
Hexis, tu stii ce inseamna un sunet corect, pentru ca ai prieteni cu studio in casa.
Revenind la subiect.
Daca vrei amplificare pentru B6A atunci iti recomand sa folosesti tot DLS (chiar si in prima gama, sunt corecte si adauga foarte putina culoare), dar inainte sa faci proba.
Este posibil ca alpine-ul pe care il ai acum sa fie un pic mai colorat pe partea de medii-inalte.
Poti la fel de bine sa il pastrezi pe cel care il ai acum daca este in stare ok.
Pentru sub trebuie sa pui un amplificator decent. 200W este indecent de putin pentru acel sub. risti sa il prajesti fiindca dai tare in el si bagi distorsiuni.
Iti recomand sa folosesi tweeter-ele T20 de la DLS, si sa le tai undeva de la HP 3000-5000Hz.
Sau daca iti permiti seria 3 de la Micro Precision. Sunt net superioare.
Vei vedea ca se va "umple" masina de inalte.
Cele T16 pe care le are B6A sunt limitate.
In legatura cu experienta mai multa sau mai putina a unora in domeniul asta, pot sa spun doar atat. Un om cu mintea deschisa invata intr-o luna cat altul mai putin receptiv in 6luni.
Si legat de evenimentele audio de la noi, parerea mea este ca au devenit o gluma.
Am fost la doua astfel de evenimente si regret timpul pierdut (exceptand duba DD).
Este o competitie cu circuit inchis.
Toata lumea merita admiratie pentru efortul si sacrificiile pe care le face in domeniu insa adevarul trebuie spus. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
MarianB
|
Trimis: Vin Iul 18, 2014 5:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumusc pentru lamuriri, am sa mai apelez la voi. daca mai are cineva ceva de completat,cu drag voi citii si voi invata. |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|