Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Pioneer amplif+sub Laguna 2
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
dan_ghetau
Pasionat

Data înscrierii: 04/Feb/2009
Locație: Focsani

MesajTrimis: Sâm Feb 14, 2009 9:16 pm    Titlul subiectului: Pioneer amplif+sub Laguna 2 Răspunde cu citat (quote)

Am deschis acest topic sa dicutam aici problema pe care am putea s-o rezolvam daca intradevar merita.
Am o Laguna 2 facelift si am pastrat HU original.Am schimbat cele 4 difuri si tweetere cu altele,Pioneer TS-Q131C,pe componente.
Am incercat varianta cu amplificarea difurilor astfel:am tras alta masina in paralel pe care era un HU Alpine si o statie 4x60wRMS si am tras la mine doar firele catre difuri.Asadar se exclude HU meu.
Cel care a facut setarile se mira ca statia era la maxim si ca difurile faceau fata.A incercat diverse variante,nu ma pricep,in esenta a spus ca difurile se tin bine si ca nu e cazul sa le amplific.El cu acea statie misca un tub bass JBL habar nu am de cit...oricum,de putere mare.
Acum,va intreb:daca pun un sub Pioneer (sa ramina linie Pioneer) si amplif Pioneeer,ce trebuie sa aleg pentru o completare a spectrului audio?Vreau o prezenta discreta a frecventelor joase,vreau sa mai aud si ce e prin jurul masinii sau sa mai conversez in masina.Nu vreau sa-mi sara numerele sau vopseaua...
Singura cerinta este ca incinta finala sa fie cit mai mica posibil si sa ocupe,pentru volumul calculat,intreaga inaltime a portbagajului.As prefera de asemenea sa folosesc doar o portiune din partile rabatabile ale banchetei,pentru cazul in care voi fi nevoit sa car ceva mai lung.
Am spus in alt topic faptul ca inclin catre 257d2 sau 307d2 si amp 5300t.
Mentionez ca nu ma intereseaza aspecte de genul insonorizare,rigidizare si alte asemenea,schimbare HU,la cit merg eu in masina nu merita investitia si munca depusa.Mai simplu vad sa conectez un sub in sistem si gata.Nu merg la competitii si nu ma intereseaza daca un Crunch sau alte pocnitori suna mai tare,nu ma intereseaza bubuiala.
De asemenea va rog sa-mi spuneti foarte scurt ce parere aveti si despre GZ,gama radioactive vs ce am ales eu,strict la parametri nu la pret.
Nu am un buget dedicat insa asta nu inseamna neaparat ca e nelimitat.
Va atasez un link cu poze din masina mea.Rog sa descarce doar cei care au in intentie sa ma consilieze...
http://rapidshare.com/files/198081537/Laguna_sunet.rar.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Sâm Feb 14, 2009 10:37 pm    Titlul subiectului: Re: Pioneer amplif+sub Laguna 2 Răspunde cu citat (quote)

dan_ghetau a scris:
...Acum,va intreb:daca pun un sub Pioneer (sa ramina linie Pioneer) si amplif Pioneeer,ce trebuie sa aleg pentru o completare a spectrului audio?...

liniile formate din player + difuzoare + amplif + subwoofer , toate aceeasi firma, nu sunt intotdeauna cele mai bune.
exista firme care exceleaza pe partea difuzoarelor si sunt praf pe alta parte .
asa ca.. ce iti recomand eu, este sa renunti la ideea de linie pioneer, nu ca ar fi rele.. dar daca vrei amplificator bun.. va trebui sa scoti ceva bani din buzunar .

pentru o completare(echilibrare) a spectrului audio,fara bubuiala, un subwoofer sealed, pioneer 307d4/2 in cazul asta cel mai ok ca pret/performanta, si un amplificator mono(minim 400w rms) este ce iti trebuie .

difuzorul costa 250ron, incinta 200-250 ron, iar amplificatorul 650 ron.

http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Alpine/V_Power/MRP-M500/
Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Feb 14, 2009 11:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

HU e cel de fabrica si ala ramine,nu e Pioneer.
Difurile originale sint schimbate cu TS-Q131C,speciale pentru Renault.Am vrut sa nu modific absolut nimic,se potrivesc perfect si merg ok pe sistemul original,doar pt asta au fost create.
Vreau Pioneer ca sint in acelasi brand si vad ca foarte multi lauda acest 307d2 pentru raport performante /pret.Stiu ca sint alte variante insa prima cerinta e asta,volum minim.
Vreau incinta minim posibila si nu bass sa misc masinile din jur,doar sa se auda si el ca prezenta,daca se poate,nu ma deranjeaza si cel de 25cm.
Daca folosesc un 257d2 care necesita minim 18 litri poate reusesc sa o inserez intr-unul din lateralele portbagajului,sa fac o incinta mai mica de 18l si sa o captusesc cu vatelina insa nu stiu adincimea difului...
Am mai spus,acest 307d2 este in hipermarket la 400 lei cu incinta cu tot.
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Sâm Feb 14, 2009 11:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ah, asa e, uitasem. castigi mult mai mult astfel..
deci dai 400 ron pe subwoofer si 650 pe amplif . cu 1050 ron te-ai aranjat Cool
insa.. iti mai trebuie si un kit de cabluri . 100-300 ron, in functie de aria sectiunii.
Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2009 11:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pigoo a scris:
ah, asa e, uitasem. castigi mult mai mult astfel..
deci dai 400 ron pe subwoofer si 650 pe amplif . cu 1050 ron te-ai aranjat Cool
insa.. iti mai trebuie si un kit de cabluri . 100-300 ron, in functie de aria sectiunii.

in ce situatie cistig mai mult,care "astfel" ca nu ai citat din ce am scris eu.
400 e incinta cu subul dar e mare,eu vreau ceva mai mic,poate inserez unul de 25 cm intr-o incinta mai mica sau intr-un lateral.
ampliful este 650 lei nou insa nu pretul sau conteaza,poate-l iau SH.
mai trebuie si adaptoare hi-low pe linga kit.
unii spun asa:
"pentru subwofer la cerintele tale ma tem ca nu vei gasi prin comert la un pret convenabil. motivul e faptul ca in general subwoferele din gama consum sunt proiectate pentru putere si cutiile sunt proiectate pentru a nu distruge difuzorul la putere mare, adica peste fs difuzorului. asta inseamna ca va predomina basul de 50-100hz si mai jos va fi prea atenuat si deci neauzibil.
solutia ar fi un subwofer SQ cu difuzor cu fs=28-30hz de maxim 10inch si o cutie care sa taie sub aceasta frecventa (asta inseamna cu volum 40-60l pt 10inch). se va putea folosi doar 1/4 maxim 1/2 din puterea specificata pe difuzor in functie de cursa mazxima a acestuia.
solutia asta comparativ cu una bazata pe statie si sub JL de varf de 10ori mai scumpa ofera cam aceeasi calitate pastrand proportiile nivelului de volum optim pentru ambele."
ce parere aveti?
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2009 12:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dan_ghetau a scris:

in ce situatie cistig mai mult,care "astfel" ca nu ai citat din ce am scris eu.

la asta ma refeream .
dan_ghetau a scris:
Am mai spus,acest 307d2 este in hipermarket la 400 lei cu incinta cu tot.

dan_ghetau a scris:
solutia ar fi un subwofer SQ cu difuzor cu fs=28-30hz de maxim 10inch si o cutie care sa taie sub aceasta frecventa (asta inseamna cu volum 40-60l pt 10inch). se va putea folosi doar 1/4 maxim 1/2 din puterea specificata pe difuzor in functie de cursa mazxima a acestuia.
solutia asta comparativ cu una bazata pe statie si sub JL de varf de 10ori mai scumpa ofera cam aceeasi calitate pastrand proportiile nivelului de volum optim pentru ambele."
ce parere aveti?

JL am vrut sa iti recomand si eu, dar depasesti 3000 ron .
Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2009 12:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dar de GZ ce parere aveti raportat la Pioneer?
GZTA 2.500TX si un GZRB 25X sau GZRB 10BT?
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2009 12:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dupa parerea mea, gz nu fac produse pt cerintele tale Smile

pentru ce vrei tu...cred ca bun ar fi un subwoofer micut, sealed, cu difuzor de 25cm, nu foarte puternic, altfel o sa inceapa sa iti zdrangane toate in masina si o sa vrei insonorizare .

un amplificator JL, monobloc de 150w la 4ohm este arhisuficient
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/JL_Audio/G1300/
si un difuzor intr-o incinta sealed custom
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/HELIX/E_250_Esprit/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/HELIX/P10_Precision/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Rockford_Fosgate/P112S4/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-SW841D/
Citat:
# Accesorii Disponibile:
* UD-SW84S http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/UD-SW84S/
# volum recomandat incinta inchisa: 11.3 litri

mentionez ca nu am avut niciodata ocazia sa ascult produsele de mai sus, insa nu au cum sa sune rau dupa reputatia firmelor si specificatii Razz .

Ultima modificare efectuată Pigoo la Dum Feb 15, 2009 12:59 pm, modificat de 5 ori în total
Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2009 12:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dar ce gen de sunet se obtine in general cu un GZ?
Acum eu recunosc,nu ma pricep la termeni insa am auzit termeni de genul punch,agresiv si sincer as vrea sa-mi spuneti daca merg pe Pioneer in continuare.
Multi spun ca un Pioneer e mai bun decit un GZ.
Inca ceva:credeti ca e mai nimerit un amplif 4+1 canale sau avind in vedere experienta cu amplificatorul 4x60RMS (magnat sau mac audio) aceste difuri nu merita amplificate si e suficient un subwoofer si o statie pentru el???

Pai asa iau tot Pioneer si-l setez pentru putere mai mica sau in aceste conditii nu mai poate misca subul si nu mai aud frecventele joase?
Asa pot sa iau un 3300t (dar are 150wRMS in punte) care sa miste cel mai slab sub de la Pio sau sa iau un 5300t (mai nimerit) si un 257d2 in incinta custom.
NU ma refer la preturi,gasesc eu mai ieftin.
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2009 1:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce avioane de recomandari Rolling Eyes

Ba nu lua 3300t ca e putina putere, ba 150w de la JL e arhisuficient. Si daca ai 1kw pe subwoofer cine te pune sa asculti cu el la maximum tot timpul ?
Ce se intampla cand ai un subwoofer sub dimensionat, cu putere foarte putina si vrei sa asculti mai tare ? Adio dinamica.

Putere INFIMA nu inseamna ca o sa fie "vai, aoleul, ce bine suna".

Daca nu le-ai ascultat si te iei doar dupa reputatie atunci nu recomanda.

Citat:
dupa parerea mea, gz nu fac produse pt cerintele tale

Dar pentru ce fel de cerinte fac ? Rolling Eyes
Hai sa fim seriosi, nu subwooferul e cel care face sau strica un sistem. Mai ales la nivelul asta de pret.

Cele mai mari perle ce le-am citit in ultima vreme au aparut in topicul asta.

Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2009 1:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M-ati pierdut...
Eu am spus ca recunosc faptul ca nu ma pasioneaza termenii tehnici si ca nu vreau decit o completare a sunetului cu frecvente joase.
Am explicat ce masina am,am pus vreo 2-3 poze,am spus ca vreau sa merg pe Pioneer (am eu o pata pe creier-asa am si in casa,linie completa Yamaha,stiu ca nu e cea mai buna solutie insa nu ma deranjeaza).
Am ocazia sa iau un 5300T la pret foarte bun (si are si putere suficienta,nu pt volum neaparat) si probabil ca asta va fi.
Acum intrebare:merita sa iau un dif 257d2 pentru ca e mai mic si poate reusesc sa-l pun in portbagaj intr-o incinta custom?
As prefera una facuta in spatiul din stg spate,e o depresiune acolo,daca nu se poate ,atunci o sa fac incinta trapezoidala.

Ultima modificare efectuată de către dan_ghetau la Dum Feb 15, 2009 1:25 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2009 1:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dan_ghetau a scris:

"pentru subwofer la cerintele tale ma tem ca nu vei gasi prin comert la un pret convenabil. motivul e faptul ca in general subwoferele din gama consum sunt proiectate pentru putere si cutiile sunt proiectate pentru a nu distruge difuzorul la putere mare, adica peste fs difuzorului. asta inseamna ca va predomina basul de 50-100hz si mai jos va fi prea atenuat si deci neauzibil.
ce parere aveti?

Parerea mea e ca e multa dezinformare acolo Sad
Incepand cu puterea deficientele incintelor mici, cu puterea peste fs, recomandarile de volum fara calcule, recomandarile de putere fara calcule si folosirea doar a fs-ului in determinarea performantelor.

Ultima modificare efectuată ssrli la Dum Feb 15, 2009 1:55 pm, modificat de 2 ori în total
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2009 1:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dan_ghetau a scris:
M-ati pierdut...
Eu am spus ca recunosc faptul ca nu ma pasioneaza termenii tehnici si ca nu vreau decit o completare a sunetului cu frecvente joase.
Am explicat ce masina am,am pus vreo 2-3 poze,am spus ca vreau sa merg pe Pioneer (am eu o pata pe creier-asa am si in casa,linie completa Yamaha,stiu ca nu e cea mai buna solutie insa nu ma deranjeaza).
Am ocazia sa iau un 5300T la pret foarte bun (si are si putere suficienta,nu pt volum neaparat) si probabil ca asta va fi.
Acum intrebare:merita sa iau un dif 257d2 pentru ca e mai mic si poate reusesc sa-l pun in portbagaj intr-o incinta custom?
As prefera una facuta in spatiul din stg spate,e o depresiune acolo,daca nu se poate ,atunci o sa fac incinta trapezoidala.

Eu ti-am zis alegerea mea. Daca tot esti prins de Pio, ia 5300t, si da cu banul daca sa alegi 257 sau 307.
307 cere peste 27L in sealed. Si se poate ascunde in partea mica a banchetei foarte usor.

Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2009 1:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc,am vazut ca dai raspunsuri pertinente,in cunostiinta de cauza si nu folosesti termeni pe care ii cunosti doar ca sa arati ca stii.
Probabil ca voi folosi un 257 in incinta custom pentru ca necesita o incinta si mai mica,pe dimensiunile dorite functie de spatiul ales:
-fie stinga,in acel spatiu,la fel ca in poza pe care mi-ai trimis-o (posibil masina era un SUV sau crossover)
-fie pe una din portiunile rabatabile a banchetei in asa fel incit sa folosesc intreaga inaltime a portbagajului pt a avea o amprenta cit mai mica pe podea.
Apreciez ca nu ai intrat in detalii inutile si nefolositoare pentru mine.

Cu acest sub si statie,pe linga configuratia actuala,obtin prin reglarile din statie acea completare a spectrului sonor,acele frecvente joase la un nivel discret,cu bassul controlabil din inerfata HU?Asta e tot ce vreau sa stiu.
De cite adaptoare HI-low am nevoie pentru a conecta un amplif 5300T legat in punte:de 1 sau 2?

Separat de discutia precedenta,ce parere aveti de jucaria asta:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-WX105A/
avind in vedere ca folosesc HU de 4x40w OEM iar difurile sint 4 bucati de 35wRMS fiecare.Volumul la care ascult in masina e pina in jumatate (nivelul 15-16 din 32).

loc sub 1.jpg
 Description:
 Filesize:  241.5 KB
 Viewed:  266 Time(s)

loc sub 1.jpg

loc sub 2.jpg
 Description:
 Filesize:  250.26 KB
 Viewed:  275 Time(s)

loc sub 2.jpg

Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 16, 2009 3:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dan_ghetau a scris:

De cite adaptoare HI-low am nevoie pentru a conecta un amplif 5300T legat in punte pentru a misca un sub 257d2 sau 307d2:de 1 sau 2?

De mentionat ca incinta pentru 307d2 este gata facuta in hipermarket,la 400 lei.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum