|
Autor |
Mesaj |
ionut.tanase Pasionat
Data înscrierii: 28/Sep/2007 Mesaje: 59 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
adypala Priceput
Data înscrierii: 15/Iun/2008 Mesaje: 253
|
|
Sus |
|
 |
ionut.tanase Pasionat
|
Trimis: Sâm Sep 27, 2008 9:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Merci pentru sfat. M-am uitat si la pret insa am zis ca mai bine intreb decat sa ma iau dupa pret pentru ca sunt cazuri cand pretul nu este relevant. Mai relevanta este experienta unora care au testat sau le-au auzit.
Alte pareri mai sunt?
PS: Cineva de pe acest site mi-a zis ca o combinatie ideala intre player si boxe este atunci cand RMS-ul boxelor se apropie de RMS-ul playerului deci daca ma iau dupa sfatul primit Dieci DCX 690 nu prea ar fi tocmai potrivite direct pe player ... |
|
Sus |
|
 |
adypala Priceput
Data înscrierii: 15/Iun/2008 Mesaje: 253
|
|
Sus |
|
 |
AlexBanu Priceput

Data înscrierii: 18/Iul/2008 Mesaje: 402 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Sep 29, 2008 12:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Conteaza cat au rms...in general e bine ca puterea sa fie cat mai apropiata de puterea RMS a plyerului si ca difuzoarele sa aiba o sensibilitate mare.
Indicat ar fi sa ia si un amplif fie el cat de ieftin pentru cele 2 difuzoare. _________________ Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD |
|
Sus |
|
 |
ionut.tanase Pasionat
|
Trimis: Lun Sep 29, 2008 12:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
M-am gandit si la un amplifictaor insa nu cred ca ma avantajeaza datorita faptului ca nu o sa am control asupra volumului mai exact voi fi nevoit sa ascult la acelasi volum iar daca voi dori sa modific volumul trebuie sa umblu la statie care probabil va sta in portbagaj. (asta in conditia in care voi scoate semnal din player de la iesirile RCA). |
|
Sus |
|
 |
AlexBanu Priceput

|
Trimis: Lun Sep 29, 2008 2:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cum sa nu ai control asupra volumului ?
Vorbim de difuzoare nu de subwoofer.. _________________ Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD |
|
Sus |
|
 |
ionut.tanase Pasionat
|
Trimis: Lun Sep 29, 2008 2:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai bun ... si cum o sa dau difuzoarele mai tare? Ca iesirea din player va fi prin RCA iar statia va fi setata la un volum prestabilit iar in momentul in care voi dori sa modific volumul va trebui sa ma deplasez pana la portbagaj ...
Ai alta opinie? |
|
Sus |
|
 |
AlexBanu Priceput

|
Trimis: Lun Sep 29, 2008 2:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Man, gandeste-te logic.
Daca vei creste volumul din unitate automat va creste si volumul semnalului in amplificator si automat in difuzoare asta in functie de ce volum stabilesti de la pe amplificator. _________________ Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD |
|
Sus |
|
 |
ionut.tanase Pasionat
|
Trimis: Lun Sep 29, 2008 3:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ceea ce spui este valabil cand scoti semnal din iesirile playerului (fata sau spate) .
In acest caz este incomod deorece la cea mai mica atingere a volumului de la player statia se va "conforma" si va bubui difuzoarele ... sper ca intelegi ce vreau sa spun ...
Daca scoti semnal din RCA nu se modifica volumul semnalului iesit din amplificator cand dai mai tare sau mai incet playerul.
In acest caz statia va fi presetata la un anumit nivel sonor care va ramane independent de volumul playerului. |
|
Sus |
|
 |
CTT Pasionat
Data înscrierii: 21/Dec/2006 Mesaje: 55 Locație: Arad/Timisoara
|
Trimis: Lun Sep 29, 2008 3:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am mari indoieli ca nu ai avea control al volumului pe iesirile neamplificate (RCA); ar fi un mare defet de design si n-ar avea sens. Eu am amplificator legat pe RCA-uri si modific volumul din CD-Player (Sony). |
|
Sus |
|
 |
ionut.tanase Pasionat
|
Trimis: Lun Sep 29, 2008 3:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
CTT a scris: | Am mari indoieli ca nu ai avea control al volumului pe iesirile neamplificate (RCA); ar fi un mare defet de design si n-ar avea sens. Eu am amplificator legat pe RCA-uri si modific volumul din CD-Player (Sony). |
Mai exact ... de unde modifici volumul boxelor amplificate? Concret ... ai zis din player, dar de unde? De la butonul de volum? Eu nu cred! Mai degraba ai un control auxiliar pe care eu la pioneer-ul din dotare se pare ca nu-l am . |
|
Sus |
|
 |
AlexBanu Priceput

|
Trimis: Lun Sep 29, 2008 4:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci aici se fac confuzii.
Sa ne intelegem daca unitatea e prevazuta cu 2 rca-uri si din ce stiu la Pioneer cele 2 RCA-uri merg ori pt SUB ori pt FRONT speakers e ok, ampliful isi va primi semnalul din preout-urile playerului deci nici o problema.
Daca unitate nu are RCA-uri si esti nevoit sa iei semnal de pe iesirile pt difuzoare apelezi la un adaptor de nivel HI-LOW care va fi pe post de RCA si de aici va pleca iar semnal neamplificat catre amplif si nici aici nu vad nici o problema legata de controlul volumului pe difuzoare. In cazul in care ampliful suporta HI-Level tragi semnal direct din semnalul care pleaca in difuzoare si poti renunta la acel adaptor si iar nici o problema.. _________________ Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD |
|
Sus |
|
 |
ionut.tanase Pasionat
|
Trimis: Lun Sep 29, 2008 6:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
AlexBanu a scris: | Deci aici se fac confuzii.
Sa ne intelegem daca unitatea e prevazuta cu 2 rca-uri si din ce stiu la Pioneer cele 2 RCA-uri merg ori pt SUB ori pt FRONT speakers e ok, ampliful isi va primi semnalul din preout-urile playerului deci nici o problema.
... |
Sa inteleg ca daca scot semnal din RCA si transmit la statie, volumul care pleaca din statie catre boxe va creste liniar cu volumul actionat de mine la player ?
Mai pe romaneste, daca dau playerul mai tare, automat va creste si volumul care iese din RCA spre amplificator? Asta rei sa spui? |
|
Sus |
|
 |
CTT Pasionat
Data înscrierii: 21/Dec/2006 Mesaje: 55 Locație: Arad/Timisoara
|
Trimis: Lun Sep 29, 2008 6:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
ionut.tanase a scris: | CTT a scris: | Am mari indoieli ca nu ai avea control al volumului pe iesirile neamplificate (RCA); ar fi un mare defet de design si n-ar avea sens. Eu am amplificator legat pe RCA-uri si modific volumul din CD-Player (Sony). |
Mai exact ... de unde modifici volumul boxelor amplificate? Concret ... ai zis din player, dar de unde? De la butonul de volum? Eu nu cred! Mai degraba ai un control auxiliar pe care eu la pioneer-ul din dotare se pare ca nu-l am . |
Exact de la butonul de volum.
ionut.tanase a scris: | AlexBanu a scris: | Deci aici se fac confuzii.
... |
Sa inteleg ca daca scot semnal din RCA si transmit la statie, volumul care pleaca din statie catre boxe va creste liniar cu volumul actionat de mine la player ?
Mai pe romaneste, daca dau playerul mai tare, automat va creste si volumul care iese din RCA spre amplificator? Asta rei sa spui? |
Da, daca dai player-ul mai tare automat creste si "volumul care iese din RCA". |
|
Sus |
|
 |
|