Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Pioneer DEH-3000MP
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
ionut.tanase
Pasionat

Data înscrierii: 28/Sep/2007
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Sâm Sep 27, 2008 9:19 pm    Titlul subiectului: Pioneer DEH-3000MP Răspunde cu citat (quote)

Salut,

Am achizitionat un Pioneer DEH-3000MP si ma intereseaza o pereche de boxe ovale pe spate care vor fi puse direct pe player.
Am un Ford Focus Hatchback cu 4 boxe stock (Clarion) montate in usi.
Ce ma sfatuiti sa aleg dintre astea:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CX693/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/DB_69.1_Dark_Blue/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Coaxiale/Dieci_DCX_690/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JVC/_CS-V6935/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MTX_Audio/XT693/

Ma intereseaza un bass clar si prelung.
Va rog daca se poate sa faceti un clasament al celor de mai sus si daca se poate sa aduceti argument.

Multumesc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adypala
Priceput

Data înscrierii: 15/Iun/2008

MesajTrimis: Sâm Sep 27, 2008 9:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Coaxiale/Dieci_DCX_690/
nu prea au rival intre ce ai pus tu acolo........in primu rand uitete la pret.....poate niste helix esprit sa fi concurat cu astea
Sus
ionut.tanase
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Sep 27, 2008 9:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Merci pentru sfat. M-am uitat si la pret insa am zis ca mai bine intreb decat sa ma iau dupa pret pentru ca sunt cazuri cand pretul nu este relevant. Mai relevanta este experienta unora care au testat sau le-au auzit.

Alte pareri mai sunt?

PS: Cineva de pe acest site mi-a zis ca o combinatie ideala intre player si boxe este atunci cand RMS-ul boxelor se apropie de RMS-ul playerului deci daca ma iau dupa sfatul primit Dieci DCX 690 nu prea ar fi tocmai potrivite direct pe player ...
Sus
adypala
Priceput

Data înscrierii: 15/Iun/2008

MesajTrimis: Sâm Sep 27, 2008 9:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu zic sa le incerci pe astea http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/DB_69.1_Dark_Blue/
si nu conteaza cati watzi au ca playeru da tot cu 22-25 de rms in ele
daca ar fi asa am lua toti dastea de 30 W http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/SONY/XS-F_1025/ Laughing Laughing Laughing
PS: nu crede orbeste ce scrie la specificatii Very Happy unele sunt chiar exagerate.....mai bine asculte-le tu si vezi care iti place
Sus
AlexBanu
Priceput

Data înscrierii: 18/Iul/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Sep 29, 2008 12:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adypala a scris:
eu zic sa le incerci pe astea http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/DB_69.1_Dark_Blue/
si nu conteaza cati watzi au ca playeru da tot cu 22-25 de rms in ele
daca ar fi asa am lua toti dastea de 30 W http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/SONY/XS-F_1025/ Laughing Laughing Laughing
PS: nu crede orbeste ce scrie la specificatii Very Happy unele sunt chiar exagerate.....mai bine asculte-le tu si vezi care iti place

Conteaza cat au rms...in general e bine ca puterea sa fie cat mai apropiata de puterea RMS a plyerului si ca difuzoarele sa aiba o sensibilitate mare.

Indicat ar fi sa ia si un amplif fie el cat de ieftin pentru cele 2 difuzoare.

Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD
Sus
ionut.tanase
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 29, 2008 12:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M-am gandit si la un amplifictaor insa nu cred ca ma avantajeaza datorita faptului ca nu o sa am control asupra volumului mai exact voi fi nevoit sa ascult la acelasi volum iar daca voi dori sa modific volumul trebuie sa umblu la statie care probabil va sta in portbagaj. (asta in conditia in care voi scoate semnal din player de la iesirile RCA).
Sus
AlexBanu
Priceput

MesajTrimis: Lun Sep 29, 2008 2:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cum sa nu ai control asupra volumului ?
Vorbim de difuzoare nu de subwoofer..

Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD
Sus
ionut.tanase
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 29, 2008 2:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai bun ... si cum o sa dau difuzoarele mai tare? Ca iesirea din player va fi prin RCA iar statia va fi setata la un volum prestabilit iar in momentul in care voi dori sa modific volumul va trebui sa ma deplasez pana la portbagaj ...
Ai alta opinie?
Sus
AlexBanu
Priceput

MesajTrimis: Lun Sep 29, 2008 2:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Man, gandeste-te logic.
Daca vei creste volumul din unitate automat va creste si volumul semnalului in amplificator si automat in difuzoare asta in functie de ce volum stabilesti de la pe amplificator.

Sus
ionut.tanase
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 29, 2008 3:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ceea ce spui este valabil cand scoti semnal din iesirile playerului (fata sau spate) .
In acest caz este incomod deorece la cea mai mica atingere a volumului de la player statia se va "conforma" si va bubui difuzoarele ... sper ca intelegi ce vreau sa spun ...

Daca scoti semnal din RCA nu se modifica volumul semnalului iesit din amplificator cand dai mai tare sau mai incet playerul.
In acest caz statia va fi presetata la un anumit nivel sonor care va ramane independent de volumul playerului.
Sus
CTT
Pasionat

Data înscrierii: 21/Dec/2006
Locație: Arad/Timisoara

MesajTrimis: Lun Sep 29, 2008 3:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am mari indoieli ca nu ai avea control al volumului pe iesirile neamplificate (RCA); ar fi un mare defet de design si n-ar avea sens. Eu am amplificator legat pe RCA-uri si modific volumul din CD-Player (Sony).
Sus
ionut.tanase
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 29, 2008 3:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

CTT a scris:
Am mari indoieli ca nu ai avea control al volumului pe iesirile neamplificate (RCA); ar fi un mare defet de design si n-ar avea sens. Eu am amplificator legat pe RCA-uri si modific volumul din CD-Player (Sony).

Mai exact ... de unde modifici volumul boxelor amplificate? Concret ... ai zis din player, dar de unde? De la butonul de volum? Eu nu cred! Mai degraba ai un control auxiliar pe care eu la pioneer-ul din dotare se pare ca nu-l am Sad .
Sus
AlexBanu
Priceput

MesajTrimis: Lun Sep 29, 2008 4:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci aici se fac confuzii.
Sa ne intelegem daca unitatea e prevazuta cu 2 rca-uri si din ce stiu la Pioneer cele 2 RCA-uri merg ori pt SUB ori pt FRONT speakers e ok, ampliful isi va primi semnalul din preout-urile playerului deci nici o problema.
Daca unitate nu are RCA-uri si esti nevoit sa iei semnal de pe iesirile pt difuzoare apelezi la un adaptor de nivel HI-LOW care va fi pe post de RCA si de aici va pleca iar semnal neamplificat catre amplif si nici aici nu vad nici o problema legata de controlul volumului pe difuzoare. In cazul in care ampliful suporta HI-Level tragi semnal direct din semnalul care pleaca in difuzoare si poti renunta la acel adaptor si iar nici o problema..

Sus
ionut.tanase
Pasionat

MesajTrimis: Lun Sep 29, 2008 6:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

AlexBanu a scris:
Sa ne intelegem daca unitatea e prevazuta cu 2 rca-uri si din ce stiu la Pioneer cele 2 RCA-uri merg ori pt SUB ori pt FRONT speakers e ok, ampliful isi va primi semnalul din preout-urile playerului deci nici o problema.
...

Sa inteleg ca daca scot semnal din RCA si transmit la statie, volumul care pleaca din statie catre boxe va creste liniar cu volumul actionat de mine la player ?
Mai pe romaneste, daca dau playerul mai tare, automat va creste si volumul care iese din RCA spre amplificator? Asta rei sa spui?
Sus
CTT
Pasionat

Data înscrierii: 21/Dec/2006
Locație: Arad/Timisoara

MesajTrimis: Lun Sep 29, 2008 6:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionut.tanase a scris:
CTT a scris:

Mai exact ... de unde modifici volumul boxelor amplificate? Concret ... ai zis din player, dar de unde? De la butonul de volum? Eu nu cred! Mai degraba ai un control auxiliar pe care eu la pioneer-ul din dotare se pare ca nu-l am Sad .

Exact de la butonul de volum.

ionut.tanase a scris:
AlexBanu a scris:
...

Sa inteleg ca daca scot semnal din RCA si transmit la statie, volumul care pleaca din statie catre boxe va creste liniar cu volumul actionat de mine la player ?
Mai pe romaneste, daca dau playerul mai tare, automat va creste si volumul care iese din RCA spre amplificator? Asta rei sa spui?

Da, daca dai player-ul mai tare automat creste si "volumul care iese din RCA".
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum