Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Pioneer DEH-3730MP pe Supernova, rog recomandati difuzoare
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Joi Mai 31, 2007 1:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bineinteles ca vei avea ceva joase in plus daca pui ceva si in spate. pe placa poti pune chiar ceva mai mare, 16cm, chiar 6x9.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/CS/CS2165/
sau chiar
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/CS/CS3196/
avantajul lor e ca merg ok direct pe player. oricum...esti constient cred ca pentru un bass mai sustinut cum zici tu, va trebui ceva efort, amplificare si insonorizare in usile fata, nu? chiar si la 13cm, daca se vor simti bine, PS5A vor zgaltai portierele.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tibinea

Data înscrierii: 28/Mai/2007

MesajTrimis: Joi Mai 31, 2007 2:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Merci pt. atitudinea ta directa de a da sfaturi(auto). Nu ma simt deloc frustrat ca dupa ce am tras pe Ampeg sau Tarce Eliot sa cer lamuriri intr-o zona in care nu prea am avut acces.
Cred ca am sa te mai caut pt. unele lamuriri, in momentul in care voi icepe "treaba".
La viata mea am facut si sunet de fata la trupe, dar nu auto. Asa ca nu e de prisos sa intreb pe cineva care "sta in ele". Cum am mai spus stiu foarte bine despre ce e vorba, dar nu si despre portiere, geamuri, etc......
Te salut pt. promtitudine si nu numai.........
Sus
luciank
Pasionat

Data înscrierii: 21/Apr/2007

MesajTrimis: Lun Iun 11, 2007 11:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am reusit sa mai fac ceva imbunatatiri:
- am lipit Aluband si pe tabla usii peste care vine montata fata de plastic, se simte la: calitatea sunetului, greutatea usii a crescut si acum nu mai "troncane" cand o inchid, se inchide cu zgomot mai infundat
- am confectionat un inel din textolit pentru prinderea mai rigida a difuzorului de fata de usa, clemele acelea metalice cu care au venit difuzoarele in pachet nu-mi prezentau incredere si nici nu se potriveau prea bine la gaura din fata de usa.
[/img]
Problema nerezolvata - la anumite frecvente intra in vibratie niste metale care fac legatura intre manerul de deschidere a usii din exerior si mecanismul de deschidere. Am desfacut usa de vreo 4 ori si tot n-am reusit sa opresc aceste trepidatii enervante. Poate o insonorizare a tablei usii dinspre exterior ar rezolva oarecum aceasta problema... voi incerca in curand ca se apropie concediul si voi avea mai mult timp Smile

IMGA0794.JPG
 Description:
mod de prindere cu cleme metalice
 Filesize:  108.17 KB
 Viewed:  297 Time(s)

IMGA0794.JPG

IMGA0778.JPG
 Description:
prindere cu cleme metalice
 Filesize:  110.35 KB
 Viewed:  261 Time(s)

IMGA0778.JPG

IMGA0790.JPG
 Description:
inel din textolit pentru a inlocui sistemul de prindere cu cleme
 Filesize:  124.46 KB
 Viewed:  270 Time(s)

IMGA0790.JPG

IMGA0787.JPG
 Description:
cealalta parte a inelului din textolit peste care am lipit aluband
 Filesize:  109.32 KB
 Viewed:  266 Time(s)

IMGA0787.JPG

IMGA0806.JPG
 Description:
montajul gata-verso
 Filesize:  118.05 KB
 Viewed:  276 Time(s)

IMGA0806.JPG

IMGA0821.JPG
 Description:
montajul gata-fata
 Filesize:  119.7 KB
 Viewed:  281 Time(s)

IMGA0821.JPG

Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Iun 12, 2007 8:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e foarte ok ce ai facut tu, dar "etanseizeaza" cumva fata de usa de portiera, astfel incat spatiul din interiorul portierei sa lucreze ca o incinta. e de preferat sa inchizi toate decupajele in tabla interioara a usii, griji pentru accesul blocat la macara si actuator iti vei face doar in momentul in care se va defecta vre-una din ele Very Happy
Sus
luciank
Pasionat

MesajTrimis: Mar Iun 12, 2007 7:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru aprecieri asus, asa am si facut, am astupat cu Aluband toate gaurile tehnologice din tabla usii (mai putin cea in care intra magnetul difuzorului) dar.... din pacate Crying or Very sad deja a trebuit sa decupez din ele pentru a avea acces la "greierii" care "canta" prin usa la anumite frecvente sonore. Oricum le voi astupa la loc dupa ce voi aplica Aluband si pe interiorul tablei exterioare a usii si dupa ce voi reusi sa omor toti "greierii" (desi, slabe sperante cu "conservele" astea de usi de la Supernova).
Cum as putea sa etanseizez mai mult fata de usa de portiera, avand in vedere ca deja am lipit pe amandoua Aluband (exceptand astuparea gaurilor din tabla usii, pe care o voi face in curand din nou) ?
Aha, inca ceva. Am observat ca unul din suruburile care prind macaraua intra in contact cu placa de textolit pe care am confectionat-o. Ar putea fi si acesta unul din motivele pentru care apar zgomote nedorite, zdranganeli, ale mecanismelor din interior ?
Sus
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Mar Iun 12, 2007 9:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am o intrebare
Alubandul cum se prinde de tabla ?
cu caldura sau doar asa
Sus
marku_trd
Priceput

Data înscrierii: 18/Sep/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Iun 12, 2007 10:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aluband-ul este autoadeziv.Eventual cel mai bine se preseaza cu o rola de cauciuc Wink
Octavia II
Sus
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Mar Iun 12, 2007 10:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da nu se dezlipeste la caldura sau se topeste ca am auzit mai multe despre el
Sus
marku_trd
Priceput

Data înscrierii: 18/Sep/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Iun 12, 2007 10:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai fiind material de constructii, eu zic ca totusi e destul de rezistent.Eu am intr-un hyundai de aprox un an de zile si nu cred ca are ceva.Poate o sa desfac sa vad cum e.
Octavia II
Sus
luciank
Pasionat

MesajTrimis: Mar Aug 14, 2007 11:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Revin cu noi "lucraturi" Very Happy
Am fost nevoit sa lipesc folia de nylon (care era si din fabricatie lipita acolo dar in timp am renuntat la ea) pentru ca la o ploaie mai zdravana se inunda difuzorul si intra o gramada de apa in masina prin gaura usii in care intra magnetul difuzorului. De acolo se prelingea printre usa si fata de usa si trecea peste cheder intrand in masina. Folia de nylon am aranjat-o in asa fel incat sa formeze un acoperis peste difuzor.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Aug 15, 2007 7:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si greierasii? au tacut? s-au inecat? Very Happy .
sursa de zgomote poate fi atat incuietoarea, cat si tija de la invuietoare la manerul de deschidere.

Sus
luciank
Pasionat

MesajTrimis: Mie Aug 15, 2007 3:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Very Happy "Greierasii" n-au murit chiar de tot. Problema e ca sunt localizati in mecanismul format din cateva parghii si arculete, mecanism care face legatura intre manerul de deschidere din exterior si incuietoare. Acolo e mai greu de umblat si nu prea ai ce le face. Am scos la un moment dat incuietoarea usii ca sa incerc sa rezolv problema si m-am chinuit o gramada sa o pun la loc. Chiar si manerul poate sa zbarnaie, sa intre in trepidatie la anumite frecvente emise de difuzor. Asa ca.... dam muzica mai tare sa moara greierii de ciuda ca ei nu se mai aud Laughing
Sus
Oelash

Data înscrierii: 08/Mai/2007

MesajTrimis: Joi Oct 04, 2007 11:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vreau sa stiu si io dak se poate crossoveru unde vine montat? Very Happy
Sus
iisus

Data înscrierii: 27/Noi/2007

MesajTrimis: Mie Noi 28, 2007 10:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut am o nova din 2000 pe care am dotat-o cu lautari Pioneer 2920MP si Coustic Cx693. Instalarea am facut-o personal si nu am intampinat mari probleme: casetofonul l-am pus in locasul de jos de la schimbator in cutia de plastic la care am facut niste modificari, firele le-am tras pe sub mocheta si apoi pe langa praguri iar in spate dif-urile le-am pus pe o placa de mdf care a inlocuit vechiul suport.
Dupa instalare am constatat ca nu imi prea place cum se aude din cauza ca sunetul venea numai din spate motiv pentru care am demarat procesul de tragere a firelor pentru viitoarele sisteme tot de la Coustic, acum incepand problemele. Nu reusesc sa trec prin pragul de la nova mea cu firele orice as face, mentionez ca am deja un fir de la inchiderea centralizata in partea inferioara a stalpului de la usa (mai jos de balama) si incercand sa trec firul prin gaura de la centralizata acesta se urca pe stalp.
Am vazut ca luciank a lucrat la usile din fata si as fi pe deplin indatorat daca ar putea sa-mi cum a reusit sa traga firele prin prag. Am vazut ca a postat o poza cu usa gata terminata si ma intreb oare a dat cu bormasina gaura prin prag in dreptul chederelor pentru ca se vad niste fire pe la jumatatea pragului.

fata_de_usa_cu_nylon.JPG
 Description:
Sunt oare firele de la difuri
 Filesize:  54.41 KB
 Viewed:  333 Time(s)

fata_de_usa_cu_nylon.JPG

Sus
zambiee99

Data înscrierii: 04/Dec/2007
Locație: Baia Mare

MesajTrimis: Mar Dec 04, 2007 9:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu cred ca imaginea este clara. O sa revin cu pozele cu sonorizarea facuta de mine (acuma il modific Laughing )
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum