| |
| Autor |
Mesaj |
luciank Pasionat
Data înscrierii: 21/Apr/2007 Mesaje: 50
|
Trimis: Dum Apr 22, 2007 12:04 pm Titlul subiectului: Pioneer DEH-3730MP pe Supernova, rog recomandati difuzoare |
|
|
Asa cum reiese din titlul topicului, pe o Dacia Supernova am acest tip de CD-Player. Intentionez sa instalez difuzoare in usile fata, sa ma incadrez in aproximativ 200 RON. Momentan am instalate niste difuzoare Pioneer in placa din spate care a fost taiata (nu stiu ce model, merg imediat sa ma uit... ), oricum unul din ele nu functioneaza si intentionez sa renunt la ele, din cele ce-am citit pe forum nu renteaza difuzoare pe spate fara amplificare.
Acestea fiind spuse, va rog sa-mi recomandati niste difuzoare. Va multumesc.
|
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Dum Apr 22, 2007 12:25 pm Titlul subiectului: Re: Pioneer DEH-3730MP pe Supernova, rog recomandati difuzoa |
|
|
cu un mic efort poti pune 13cm in portiere.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-13CS/
s-ar incadra (aproape ) in bugetul tau. oricum, orice ai alege, tine minte...sistem, nu coaxiale (pe fata bineintele, pe spate invers).
_________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
luciank Pasionat
|
Trimis: Dum Apr 22, 2007 1:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru sfat. Mai ramane sa ma documentez pe forum despre:
- unde as putea instala tweeter-ele la Supernova ?
- ce rol au acele crossover ?
|
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Dum Apr 22, 2007 6:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
poti sa montezi tweeterele pe stalpii fata (cum sunt pe solenza lui mihai in poza de mai jos)
crossoverele "impart" semnalul, potrivit fiecarei componente, taie toate frecventele peste o anumita frecventa (pentru woofer) si sub o anumita frecventa (pentru tweeter).
| Description: |
|
| Filesize: |
147.06 KB |
| Viewed: |
615 Time(s) |

|
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
luciank Pasionat
|
Trimis: Dum Apr 22, 2007 11:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Am rasfoit si eu o gramada de topicuri din acest forum, inclusiv cel recomandat de tine, dar tot nu pot sa-mi dau seama cum a reusit Mihai sa "planteze" acele tweeter-e acolo. Cred ca trebuie sa-l rog pe PM sa-mi dea niste detalii...
|
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Apr 23, 2007 4:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
le-am "plantat" cu ajutorul a 2 suruburi scurte... tweeterele vin cu mai multe perechi de adaptoare pentru instalare si cel folosit avea deja gauri si nu am facut decat sa dau 2 gauri si in plasticul de pe stalp.
Poti sa le pui si jos langa parbriz in colturi, asa le-am avut cam un an puse. In situatia asta le poti lipi cu niste banda dublu adeziva.
|
|
| Sus |
|
 |
luciank Pasionat
|
Trimis: Lun Apr 23, 2007 9:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mersi mult Mihai, de-abea astept sa-mi comand difuzoarele recomandate mai sus de Asus, deocamdata nu am "timp" pentru ca fondurile se duc la reparatia motorului.... (garnitura de chiulasa arsa...).
|
|
| Sus |
|
 |
luciank Pasionat
|
Trimis: Mar Mai 08, 2007 6:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am rezolvat problema cu motorul si acum dispun de ceva mai mult "timp" . Momentan am pe masina, pe spate, coaxiale Pioneer TS-G1348 (impedanta 4 ohmi, 25 W, 130 W max.) dar unul dintre ele a decedat. Pot sa dau vina pe puterea prea mica a acestora? E adevarat ca nu stiu de ce s-a defectat acel difuzor, asa am cumparat masina.
Caracteristicile acelor Alpine recomandate mai sus sunt OK pt. acest tip de CD-Player (putere RMS 30 W) ?
Multumesc.
|
|
| Sus |
|
 |
luciank Pasionat
|
Trimis: Mie Mai 09, 2007 6:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ciudat, astazi am incercat de proba sa instalez un difuzor coaxial de 13 cm in usa fata si nu prea se potriveste... Gaura aceea din fata de usa e prea mare, abia mai raman cativa mm pentru suportii de prindere ai difuzorului pentru prinderea in suruburi. Diametrul interior al gaurii este de 14,5 cm iar diametrul exterior al locasului unde ar trebui sa intre difuzorul este de 16 cm.
Ce parere aveti, trebuie sa ma orientez spre difuzoare de 16,5 cm ?
Scuze, am postat acelasi mesaj in doua topicuri sper sa fiu iertat...
|
|
| Sus |
|
 |
luciank Pasionat
|
Trimis: Lun Mai 14, 2007 7:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
PĂąnĂŁ la urma mi-am luat http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Classic_B5A/ . Sunt multumit de ele, tweeter-ele le-am lipit pe bord in colturi.
Cam de la volum 17 cu bas +3 si inalte +3 incep distorsiunile. E normal sa fie asa sau o mare parte din vina o au si conservele astea de usi de la Dacia SRN ?
Am demarat procesul de imbunatatire al sound-ului usilor prin lipirea de Aluband (nu am bani pt folii speciale tip Dynamat). Merita efortul ? Pe langa fetele de usi, intentionez sa lipesc Aluband si pe tabla dinspre interior a usilor. Procedez corect ?
In configuratia actuala, un amplificator ar fi util ? Merg amplificate aceste difuzoare ?
Multumesc.
|
|
| Sus |
|
 |
tibinea
Data înscrierii: 28/Mai/2007 Mesaje: 4
|
Trimis: Lun Mai 28, 2007 8:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tot pe o DSN as vrea ceva pe fata, dar nu prea stiu ce ar merge pentru un basist care da cu metalul in ele. Ma gandeam la ceva de 16,5 cm, dar nu stiu daca intra in locasul din portiera. Din ce-am mai citit eu pe alte forumuri ar intra dar fara sa mai pun capacul de protectie pt. ca nu pot sa mai deschid geamul. Ar mai fi adancimea difuzorului din cate am inteles(tot povestea cu geamul).
Daca are cineva montate asaceva, dati-mi si mie o sugestie. Sper su nu fie la niste scoruri de nu le pot duce.
|
|
| Sus |
|
 |
luciank Pasionat
|
Trimis: Lun Mai 28, 2007 11:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am citit si eu undeva pe forum ca unii si-au montat difuzoare de 16,5 cm in usile fata la o SRN si eram inclinat inclinat sa comand asa ceva. Sincer, ma bucur ca nu am facut-o pentru ca si asa, cele de 13 cm pe care le-am cumparat de aici http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Classic_B5A/ nu au incaput din cauza tablei usii. A trebuit sa tai ceva din tabla pentru a face loc pentru difuzoarele pe care le-am montat pe fata de plastic a usii unde s-au potrivit perfect. Am aplicat apoi un tratament de rigidizare a acestor fete de usi (asa cum am aratat mai sus) si sunt in plan ceva proiecte pentru:
- prinderea mai rigida a dif-urilor de fetele de usi (inele de textolit pe partea interioara, astfel dif-urile le voi prinde cu suruburi si piulite si nu cu holtz-suruburile si clemele metalice cu care se livreaza dif-urile)
- prinderea fetelor de usi cu mai mult decat cele 4 holtz-suruburi, tot pentru rigidizare
- aplicare de Aluband si pe usi
Nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea: E normal sa apara distorsiuni ale sunetului la volum 17 ( din 30 max posibil ) ?
Ultima modificare efectuată de către luciank la Mar Iun 12, 2007 11:14 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
tibinea
|
Trimis: Joi Mai 31, 2007 12:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
luciank parca nu mai convins!!!? Ba pot sa spun ca mai incurcat si mai rau daca imi spui ca la cele de 13cm a trebuit sa mai tai din tabla usii. As accepta si eu maodificari la usa, dar pentru un bass mai CLAR in primul rand si pe urma cat permite incinta(usa) de puternic. Bineinteles ca o voi antifona cumva.
Fratilor ascult ROCK si as vrea un sunet bun la mine pe fata. Nu am bani pentru subwoofer. Am habar si inca bine despre difuzoare si incinte, dar nu ma prea pricep care merg mai bine pe fata la SRN, mai ales ca manerul de la scara geamului trece peste fata de difuzor.
A mai montat cineva difuri de 16,5 pe SRN? Asus tu ai avea ceva de spus? Am vazut ca te pricepi si la scule dar si la sfaturi.
Multumesc orcui ar putea sa ma lumineze putin.
|
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Mai 31, 2007 12:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu prea stiu pe nimeni cu 16 in SN sau Solenza. aici pe forum iarasi nu stiu daca e cineva. fara modificari la greu, nu prea vad cum sa intre. in plus e si vechea problema....le pui prea in interior, lovesc geamul. prea in afara, lovesc manivela geamului. cu cele de 13 nu sunt asa mari probleme. importanta e si puterea difuzorului, cu cat e mai puternic cu atat are si magnetul mai mare (de obicei si profunzimea). asa ca iarasi risti sa dai in geam. ti-as recomanda DLS PS5A, au profunzimea mica, si cu o mica amplificare, gen Mac mpx2000, ar face treaba foarte buna. bineinteles, si cu ceva insonorizant.
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
tibinea
|
Trimis: Joi Mai 31, 2007 1:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Merci asus! Cred ca o sa merg pe mana ta, mai ales ca am vazut acel test video-soud cu PS6A pe care l-ai pus pe forum. "Scuipa" bine basul.Scuze pt. expresie, dar e de-a noastra. Banuiesc ca sunt cumva apropiate ca performanta, desi PS5A sunt de 13cm. Crezi ca ar mai trebui pus ceva coaxiale pe policioara spate ca sa am un bas mai profund?Asta pt. atunci cand sunt singur, altfel ma-ti vedea la stirile de la or 5. ROCKUL necesita un sunet de bas clar si foarte sustinut.
Am spus ca merg pe sugestia ta, altfel te dau pe mana prietenilor mei de la salvamont Sibiu. Am glumit.
O zi buna si cat mai multa toleranta prieteni!
|
|
| Sus |
|
 |
|