Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

pioneer gm-d510m vs magnat rx mono.pe care sa-l iau?
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
ando
Pasionat

Data înscrierii: 20/Ian/2007
Locație: Suceava

MesajTrimis: Sâm Ian 20, 2007 11:00 am    Titlul subiectului: pioneer gm-d510m vs magnat rx mono.pe care sa-l iau? Răspunde cu citat (quote)

630W/2 ohmi sau 700W/2 ohmi,1000W/1 ohm

stiu despre pioneer ca face lucruri serioase,dar totusi scumpe.cine stie ceva despre magnatul asta?
chiar este stabil /1 ohm? ajunge la aceasta putere 1000w Shocked ?

as inclina spre magnat pt impedanata de 1 ohm pt ca vreau sa pun 2 sw pioneer cu bobina dubla pe el in paralel sa ajung la 1 ohm.

rezista 2 sw pioneer ts-w306dvc sau imi trebuie 2 ts-w3004spl pe magnat?

astept cu nerabdare niste raspunsuri ajutatoare

ando
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Ian 20, 2007 11:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am uitat de link-uri,sorry
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Pioneer/GM-D510M/ sau
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAGNAT/RX/RX_Mono/

o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Sâm Ian 20, 2007 11:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

GM D510 e scula valabila, dar totusi are cam putina putere pt doua 306 si nu are nici filtru subsonic...
datorita faptului ca face parte din clasa D are un randament mare, deci consum de curent relativ mic, ceea ce constituie un avantaj.

RX mono are suficienta putere, dar cu un consum de energie muult mai mare avand in vedere ca face parte din clasa AB care au un randament undeva in jur de 60%.
are de partea sa filtrul subsonic care pentru woofer e o adevarata binecuvantare.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Sâm Ian 20, 2007 12:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai vei da cu 1000w in sub de 800, eu zic ca merge perfect, cel de 1000w de la pioneer il trebuie un amplificator de 1000w la 2 ohm.

mergi pe magnat rx si douapioneer de 400w cu 2 bobine fiecare.
Sus
ando
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Ian 20, 2007 12:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

iata si sub-urile,iar am uitat
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W306C/ si
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W3004SPL/

ando
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Ian 20, 2007 12:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dar ce stii de rx mono asta,se ridica asteptarilor?ajunge la 1000w/1 ohm?
nu sunt riscuri sa ard 306-urile?
rezista pe 2 x 3004spl-uri?

dorian
Priceput

Data înscrierii: 03/Noi/2006

MesajTrimis: Sâm Ian 20, 2007 1:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

RX mono are suficienta putere, dar cu un consum de energie muult mai mare avand in vedere ca face parte din clasa AB care au un randament undeva in jur de 60%

- nu am inteles partea asta cu randamentul
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Ian 20, 2007 3:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

randamentul este raportul dintre cat consuma si cat scoate la iesirea pt difuzoare.

adica daca un amplif din clasa AB absoarbe o putere de 100W, el o sa directioneze spre difuzoare o putere putin peste 60W, restul de 40W fiind pierderi si transformandu-se in caldura.

daca face parte din clasa D si absoarbe o putere de 100W, o sa dea spre difuzoare undeva pe la 85W, urand ca doar ~15W sa se piarda si sa se transforme in caldura. clasa D se foloseste, in general, pt amplificarea wooferelor datorita distorsiunilor relativ mari, care ar putea deteriora tw, dar care sunt mai bine suportate de woofer.

ando tu ai deja http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W3004SPL/ ???
daca da atunci fa-i o incinta ca la carte,leaga bornele in paralel, cumpara RX mono, regleaza amplifu corespunzator si nu mai ai nevoie de 306.

de ars poti sa arzi orice dif daca reglajele nu sunt facute bine si intra in asa numitul fenomen de "clip" care consta in distorsiuni la greu.
poti arde un dif de 400W cu un amplif de 2-300W.
Sus
marku_trd
Priceput

Data înscrierii: 18/Sep/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Ian 20, 2007 3:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Randamentul unui amplificator se refera la cantitatea de energie transferata de amplificator catre difuzor, din cantitatea de energie consumata.Un amplificator in clasa AB transfera cam 60% din energie spre difuzor, iar restul de 40% se consuma in interiorul amplificatorului,mare parte transformandu-se in caldura.Un amplificator in clasa D transfera peste 80% catre difuzor, deci va consuma mai putina energie din baterie si se va incalzi mai putin.Dezavantajul la amplificatoarele in clasa D este ca au distorsiuni mai mari decat cele in clasa AB, lucru care conteaza mai putin cand este vorba de subwoofere.Pentru o putere asa mare, cum vrei tu, eu zic ca este obligatoriu un amplificator in clasa D.
Bafta!
Sus
ando
Pasionat

MesajTrimis: Dum Ian 21, 2007 11:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Gata,m-am hotarat.aleg magnatul,are mai multe atu-uri si la banii astia pioneerul ofera putin,chiar dak imi place mai mult.s-a incheiat si visul meu de a avea o linie pioneer Sad.puterea a doborat calitatea si a castigat bugetul..nu imi permit clasa D la 1000w
rms.
macar iau sw,dar nujt c e mai potrivit,eu oricum vreau 2x3004sp l credeti k face fata magnatul?despre pioneer mai stiu cate ceva,dar,magnatul mi-e strain

o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Ian 21, 2007 12:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu vad de ce vrei tu sa cumperi doua 3004SPL .... Rolling Eyes
tu vrei sa faci configuratie de DB drag ???

nu o sa faci mai nimic cu doua deoarece nu ai suficienta putere sa le impingi si nici nu o sa poti conduce in siguranta in conditiile alea...

eu zic sa cumperi doar unu singur 3004SPL si atentie ca la o configuratie asa de sanatoasa o sa ai nevoie de condensator beton, kit de cabluri meserias si probabil si o baterie suplimentara.
Sus
ando
Pasionat

MesajTrimis: Dum Ian 21, 2007 1:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu asta e scopul meu.eu vreau sa-mi fac un panou in portbagaj si ma inteseseaza aspectul,de aia vroiam amp pioneer.
Numai ca d510m e slabut si scump,iar urmatoarea optiune mai puternica d la pioneer e peste posibilitatile mele.la inceput merg p un sg amp si o sa mai adaug unul ulterior.
cu accesoriile ma descurc
despre partea cu condusul,la max m-ar deranja si cd-playerul,deci cu asa putere e imposibil sa conduci.

Hitman_047
Pasionat

Data înscrierii: 04/Noi/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Ian 22, 2007 12:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Incearca combinatia 2x TS-W306C + GM7200M. O sa arate si bine si o sa-ti joace si sticla de suc pe capota Wink . Nu te lua dupa specificatii. 306 e un difuzor chilipir la cat costa raportat la ce poate. Daca te tine portbagajul poti incerca asa Very Happy http://www.youtube.com/watch?v=GMHv7ZR-R_M
dorian
Priceput

Data înscrierii: 03/Noi/2006

MesajTrimis: Lun Ian 22, 2007 1:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

deci rx mono la o inpedanta de un ohm va debita o putere maxima de 60% adica 600rms restul se transforma in caldura sau va consuma 1400w si difuzorul va primi 60% adica 1000rms
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Lun Ian 22, 2007 1:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu sincer as lasa aspectul in ultima faza si as merge pe calitate si putere, adica amplificator dls CA12 care are 500w intr-un ohm si sub jbl P1222 care are 400w intr-un ohm, dar merge sa bagi 500, dupa cum au demonstrat la teste.
eu pe combinatia asta am sa merg, si ii fac o cutie band-pass, cu tuburile innauntrul habitaclului, iar peretele cutiei care se vede sa fie din cristal cu margini din aluminiu si luminat interior.

in general cat dai, atata face, doar suntem in Romania
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum