Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

problema mac audio olympic gold

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
raidaru
Priceput

Data înscrierii: 02/Feb/2008
Locație: arad

MesajTrimis: Sâm Feb 02, 2008 9:39 pm    Titlul subiectului: problema mac audio olympic gold Răspunde cu citat (quote)

Am achizitionat de curand 2 olympic gold de 200 w rms, pe care le hranesc cu 2 iesiri de le un fearless 4000, iar cu celelalte 2 iesiri as face o punte sa leg un sub de 400-500 w. Problema e ca nu stiu exact ce impedanta au boxele(in cartea tehnica scrie 3 ohm, pe siteu mac audio scrie 4, iar pe nu stiu ce revista scrie 3.65) Question . Avand in vedere ca in punte impedanta nu trebuie sa scada sub 4 ohm, si totodata trebuie sa folsesc aceleasi impedante pt toate iesirile(am experimentat eu odata cu imp de 4 pe 2 iesiri si de 2 pe o punte si am ars statia) Very Happy , nu stiu cum sa procedez........................
raidaru
Priceput

MesajTrimis: Sâm Feb 02, 2008 10:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Se pare ca nu sunt prea multi care sa ma lamureasca...................................
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Feb 03, 2008 1:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa vad daca am inteles...
ai un amplificator pe 4 canale, 2 dintre ele in punte pt sub si celelalte doua fiecare cu difuzorul ei.

daca am inteles bine treaba sta in felul urmator...wooferul impedanta minima 4ohmi, difuzoare 2ohmi minim, deci daca au 3, 3,6 sau 4 ohmi oricum e bine, amplificatorul nu pateste nimic.

raidaru
Priceput

MesajTrimis: Dum Feb 03, 2008 2:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am pus odata 2 boxe de 4 ohm la 2 iesiri, iar in punte am legat 2 sub in paralel, adica 2 ohm............si a intrat in protectie statia si sa stricat, deaia am vrut sa stiu cum sta treaba...................eu stiu ca trebuie sa mergi pe aceeasi impedanta pentru toate iesirile.............
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Dum Feb 03, 2008 3:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din ce scrii tu acolo,ai legat 2 difuri cu impedanta de 4o rezultand 2 ohmi pe canale in punte,care cer minim 4o!!! de-aia ai trosnit-o
Ampul daca are 4 canale,se specifica ce impedante suporta!
Canalele nu au treburi unele cu altele,daca producatorul specifica ca tine 2o,ce mai conteaza ca difurile au 3-3,6 ohmi?oricum,daca pe site scrie 4o,inseamna ca aia sunt,poate celelalte impedante de le-ai gasit sunt impedanta minima la care scade in anumite zone,nu cea nominala.De obicei difurile se fac pe impedante standard
Deci daca legi canalele in punte pune si sarcina corespunzatoare,daca nu lega-le in serie(pierzi ceva din putere,dar va lucra lejer),sau amplifica-le separat,fara legare in punte
Nu scrie nicaieri ca trebuie sa pui sacini de aceeasi impedanta
Gandeste-te ca tu cand ai legat difurile alea in paralel,ai pus ampu in punte la munca pe impedante sub 2o(ca cele 2 nu au chiar 4o),deci respecta cerintele

Priceput

MesajTrimis: Dum Feb 03, 2008 5:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da faza ii ca am folosit timp de 2 saptamani puntea pe 2 ohmi, fara nici o problema, si cand am legat la celelalte 2 iesiri 2 difuri de 4 ohmi, fix atunci o intrat in protectie.............oricum de acum inainte o sa respect specificatiile producatorulu............. Very Happy
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Dum Feb 03, 2008 5:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cred ca ai dat si tare ampu,ca si pe 2o daca il lasai mai usor,nu trosnea asa rpd,poate aveai noroc si pocnea siguranta Very Happy ,intra in protectie..
Pune si tu mana pe radiator,vezi daca poti sa fierbi oul Laughing ,atunci e semn ca isi baga necuratu coada Smile

Priceput

MesajTrimis: Dum Feb 03, 2008 6:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La mine tot timpul era dat totul la maxim, si cand puneam mana pe el, parca puneam pe jar Laughing
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Feb 03, 2008 7:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

raidaru a scris:
La mine tot timpul era dat totul la maxim, si cand puneam mana pe el, parca puneam pe jar Laughing

asa urechi insensibile ai ?
nu fa prostia asta si acum...e pacat de difuzoare...

raidaru
Priceput

MesajTrimis: Dum Feb 03, 2008 8:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu ma, nu muzica era data la maxim, ca distorsiona bineinteles, doar reglajele la statie erau la maxim, bass boostu si input levelu Laughing
purebhp
Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Dum Feb 03, 2008 9:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

raidaru a scris:
nu ma, nu muzica era data la maxim, ca distorsiona bineinteles, doar reglajele la statie erau la maxim, bass boostu si input levelu Laughing

Very Happy Pai ... e mai grav asa ... Tine minte ... Gain-ul (Input level) nu este potentiometru de volum!!! Cu un search pe acest forum gasesti destule informatii pentru a nu mai repeta greseala ...

Succes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
raidaru
Priceput

MesajTrimis: Dum Feb 03, 2008 9:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

las ca am prins-o, numa io inainte vedeam ca daca dau gainu mai tare, mergea si muzica mai tare Laughing , da m-am invatat minte, nu o sa mai repet prostiile facute
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 2:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

raidaru a scris:
las ca am prins-o, numa io inainte vedeam ca daca dau gainu mai tare, mergea si muzica mai tare Laughing , da m-am invatat minte, nu o sa mai repet prostiile facute

si badd bostul distruge difuzoare intr-o veselie asa ca nu abuza nici de el !

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum