|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
raidaru Priceput

Data înscrierii: 02/Feb/2008 Mesaje: 612 Locație: arad
|
Trimis: Sâm Feb 02, 2008 9:39 pm Titlul subiectului: problema mac audio olympic gold |
|
|
Am achizitionat de curand 2 olympic gold de 200 w rms, pe care le hranesc cu 2 iesiri de le un fearless 4000, iar cu celelalte 2 iesiri as face o punte sa leg un sub de 400-500 w. Problema e ca nu stiu exact ce impedanta au boxele(in cartea tehnica scrie 3 ohm, pe siteu mac audio scrie 4, iar pe nu stiu ce revista scrie 3.65) . Avand in vedere ca in punte impedanta nu trebuie sa scada sub 4 ohm, si totodata trebuie sa folsesc aceleasi impedante pt toate iesirile(am experimentat eu odata cu imp de 4 pe 2 iesiri si de 2 pe o punte si am ars statia) , nu stiu cum sa procedez........................ _________________ Hu Blaupunkt LA MP72,hifonics Z6.5Ci,magnat xtr216,Rockford F.RFR 2215,GZHA 4120x,nimic |
|
| Sus |
|
 |
raidaru Priceput

|
Trimis: Sâm Feb 02, 2008 10:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se pare ca nu sunt prea multi care sa ma lamureasca................................... _________________ Hu Blaupunkt LA MP72,hifonics Z6.5Ci,magnat xtr216,Rockford F.RFR 2215,GZHA 4120x,nimic |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Dum Feb 03, 2008 1:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
sa vad daca am inteles...
ai un amplificator pe 4 canale, 2 dintre ele in punte pt sub si celelalte doua fiecare cu difuzorul ei.
daca am inteles bine treaba sta in felul urmator...wooferul impedanta minima 4ohmi, difuzoare 2ohmi minim, deci daca au 3, 3,6 sau 4 ohmi oricum e bine, amplificatorul nu pateste nimic. _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
raidaru Priceput

|
Trimis: Dum Feb 03, 2008 2:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu am pus odata 2 boxe de 4 ohm la 2 iesiri, iar in punte am legat 2 sub in paralel, adica 2 ohm............si a intrat in protectie statia si sa stricat, deaia am vrut sa stiu cum sta treaba...................eu stiu ca trebuie sa mergi pe aceeasi impedanta pentru toate iesirile............. _________________ Hu Blaupunkt LA MP72,hifonics Z6.5Ci,magnat xtr216,Rockford F.RFR 2215,GZHA 4120x,nimic |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Dum Feb 03, 2008 3:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din ce scrii tu acolo,ai legat 2 difuri cu impedanta de 4o rezultand 2 ohmi pe canale in punte,care cer minim 4o!!! de-aia ai trosnit-o
Ampul daca are 4 canale,se specifica ce impedante suporta!
Canalele nu au treburi unele cu altele,daca producatorul specifica ca tine 2o,ce mai conteaza ca difurile au 3-3,6 ohmi?oricum,daca pe site scrie 4o,inseamna ca aia sunt,poate celelalte impedante de le-ai gasit sunt impedanta minima la care scade in anumite zone,nu cea nominala.De obicei difurile se fac pe impedante standard
Deci daca legi canalele in punte pune si sarcina corespunzatoare,daca nu lega-le in serie(pierzi ceva din putere,dar va lucra lejer),sau amplifica-le separat,fara legare in punte
Nu scrie nicaieri ca trebuie sa pui sacini de aceeasi impedanta
Gandeste-te ca tu cand ai legat difurile alea in paralel,ai pus ampu in punte la munca pe impedante sub 2o(ca cele 2 nu au chiar 4o),deci respecta cerintele _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
raidaru Priceput

|
Trimis: Dum Feb 03, 2008 5:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da faza ii ca am folosit timp de 2 saptamani puntea pe 2 ohmi, fara nici o problema, si cand am legat la celelalte 2 iesiri 2 difuri de 4 ohmi, fix atunci o intrat in protectie.............oricum de acum inainte o sa respect specificatiile producatorulu.............  _________________ Hu Blaupunkt LA MP72,hifonics Z6.5Ci,magnat xtr216,Rockford F.RFR 2215,GZHA 4120x,nimic |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Dum Feb 03, 2008 5:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca ai dat si tare ampu,ca si pe 2o daca il lasai mai usor,nu trosnea asa rpd,poate aveai noroc si pocnea siguranta ,intra in protectie..
Pune si tu mana pe radiator,vezi daca poti sa fierbi oul ,atunci e semn ca isi baga necuratu coada  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
raidaru Priceput

|
Trimis: Dum Feb 03, 2008 6:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
La mine tot timpul era dat totul la maxim, si cand puneam mana pe el, parca puneam pe jar  _________________ Hu Blaupunkt LA MP72,hifonics Z6.5Ci,magnat xtr216,Rockford F.RFR 2215,GZHA 4120x,nimic |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Dum Feb 03, 2008 7:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
| raidaru a scris: | La mine tot timpul era dat totul la maxim, si cand puneam mana pe el, parca puneam pe jar  |
asa urechi insensibile ai ?
nu fa prostia asta si acum...e pacat de difuzoare... _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
raidaru Priceput

|
Trimis: Dum Feb 03, 2008 8:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu ma, nu muzica era data la maxim, ca distorsiona bineinteles, doar reglajele la statie erau la maxim, bass boostu si input levelu  _________________ Hu Blaupunkt LA MP72,hifonics Z6.5Ci,magnat xtr216,Rockford F.RFR 2215,GZHA 4120x,nimic |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007 Mesaje: 290 Locație: Constanta
|
Trimis: Dum Feb 03, 2008 9:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
| raidaru a scris: | nu ma, nu muzica era data la maxim, ca distorsiona bineinteles, doar reglajele la statie erau la maxim, bass boostu si input levelu  |
Pai ... e mai grav asa ... Tine minte ... Gain-ul (Input level) nu este potentiometru de volum!!! Cu un search pe acest forum gasesti destule informatii pentru a nu mai repeta greseala ...
Succes |
|
| Sus |
|
 |
raidaru Priceput

|
Trimis: Dum Feb 03, 2008 9:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
las ca am prins-o, numa io inainte vedeam ca daca dau gainu mai tare, mergea si muzica mai tare , da m-am invatat minte, nu o sa mai repet prostiile facute _________________ Hu Blaupunkt LA MP72,hifonics Z6.5Ci,magnat xtr216,Rockford F.RFR 2215,GZHA 4120x,nimic |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Lun Feb 04, 2008 2:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
| raidaru a scris: | las ca am prins-o, numa io inainte vedeam ca daca dau gainu mai tare, mergea si muzica mai tare , da m-am invatat minte, nu o sa mai repet prostiile facute |
si badd bostul distruge difuzoare intr-o veselie asa ca nu abuza nici de el ! _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|