| |
| Autor |
Mesaj |
around the world Pasionat

Data înscrierii: 13/Feb/2007 Mesaje: 66 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 12:48 am Titlul subiectului: Probleme cu DLS R6A |
|
|
Am o mica mare problema . Incep cu sonfiguratia in cauza : Difuri DLS R6A montate klumea pe portiere facute la fel de bine (deci problema nu cred ca este de aici ) pe un Magnat ROCK 1000 (gen 1 ) 2x165 w RMS in 4 ohm .
Problema este ca trebuie sa-i tin gain-ul din amp aproape de minim si filtrele cam la fel . La blana un difuzor imi pacane . nu stiu cum sa descriu sunetul pur si simplu in loc sa-mi dea kick imi pacane , dar tare si violent . Sa fie intrat in limitare sau este dus ? A masurat cineva ROCK-ul sa vada cat duce de fapt ca am avut experiente cu anumite amp-uri gen 2x250 RMS in punte care nu duceau difuzoare de 80w (si nu respectivul amp nu era nici chinezesc nici facatura ) _________________ LESS IS MORE !!!!!!!!!!!!! |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 8:24 am Titlul subiectului: Re: Probleme cu DLS R6A |
|
|
nu prea inteleg. cum adica "la blana un difuzor imi pacane". adica dai la maxim amplificatorul? si ai pretentia ca difuzoare de 80W sa faca fata la dublu puterii rms? si eu prefer sa am un amplificator macar cu 40% mai puternic ca difuzoarele, dar de dat, dau in difuzoare cat au nevoie, adica incerc sa tin puterea recomandata de producator, iar amplificatorul merge lejer. in nici un caz nu fortez difuzoarele cu de 2 ori mai multa putere decat cea recomandata. sa fim seriosi, daca R6A suporta (dupa datele date de DLS) varfuri de 120W pentru perioade foarte scurte de timp, nu crezi ca 160 le da complet peste cap? _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 1:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
nui dat ampul la maxim k nam baut gaz gain-ul e pe uhndeva pe la un sfert si la mai mult imi intra difurile in limitare ...deci cum ziceam pacane ...adica sper ca intra in limitare ca alfel trebe altele noi  _________________ LESS IS MORE !!!!!!!!!!!!! |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 2:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
faptul ca amp-ul are level-ul reglat "la un sfert" cu semnal de intrare de 5V cum are 88rs inseamna ca DEJA amp-ul scoate puterea nominala sau peste chiar!
Regleza amplificatorul corect pana nu faci praf difuzoarele... Amplificatorul e mult prea puternic pentru ele si mai ai si semnal de 5V.
Pacanitul la volum mare este primul semn de atingere a excursiei maxime. Da mai inceeeeet! nu ti se pare suficient de tare si la un volum la care nu "pacane"? Cat vrei sa ceri de la niste difuzoare?  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar Feb 27, 2007 5:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai vreau totu de la ele . >:)Oricum ideea este ca pe Mac intrau imediat in limitare mecanica cu gainul la 0 si vol in HU pe la 30 din 60 deci pe ala nu merge sa le pun ...sau nush ... heeeeeeeeeeelp ! Oricum am mai stat azi cam o ora cu surubelnita in mana si leam mai gadilat si acum este ok . Poate fi si de la calitatea melodiei /cd-ului ?
P.S. cu HU merg pe flat peste tot , loud off etc _________________ LESS IS MORE !!!!!!!!!!!!! |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mie Feb 28, 2007 6:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
assta-i buna, mai trebuia sa ai si bass-ul blana si loudness ON
repet, gandeste-te ca amp-ul ala e MULT prea puternic pentru niste difuzoare de genul asta...
Daca le-ai pune in niste incinte sealed puterea mai mare nu ar strica si xmax ar fi atins mai greu insa ar trebui sa stii cat de departe sa mergi fara a topi bobina...
Pune un amp mai mic dar mai scump (de calitate) sau amplifica-le independent cu un amp de 4 canale... fa orice dar numai nu mai da cu 160W in ele
Conteaza si melodia, bineinteles. HPF ai pus pe statie? cam pe la ce frecventa? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie Feb 28, 2007 6:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
am toate filtrele pe statie . nush unde sunt taiate ca m-am plictisit sa stau cu okiu si le-am facut la ureche . le-as pune individual pe Mac dar ceva imi spune ca nu-i tocmai cea mai buna idee . Mai degraba decat sa mai iau acum un amp m-as arunca la un set de midd-basi nou si ceva mai in verva sau un set nou (in capu meu se invarte focal polyglass sau k2 sau DLS UR6 > ) Altfel am gasit undeva un set de middbasi de la Phase http://www.phase-linear.de/produkte.asp?p=lautsprecher&view=detail&grp=9&ser=50&nr=1322207&lang=EN.Pareri ? le-a auzit cineva pe astea k ie ieftine si imi convine sa schimb doar midd pentru ca tweeterele oricum urla orice le-as face  _________________ LESS IS MORE !!!!!!!!!!!!! |
|
| Sus |
|
 |
|