Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Probleme cu DLS R6A

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
around the world
Pasionat

Data înscrierii: 13/Feb/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 12:48 am    Titlul subiectului: Probleme cu DLS R6A Răspunde cu citat (quote)

Am o mica mare problema . Incep cu sonfiguratia in cauza : Difuri DLS R6A montate klumea pe portiere facute la fel de bine (deci problema nu cred ca este de aici ) pe un Magnat ROCK 1000 (gen 1 ) 2x165 w RMS in 4 ohm .
Problema este ca trebuie sa-i tin gain-ul din amp aproape de minim si filtrele cam la fel . La blana un difuzor imi pacane . nu stiu cum sa descriu sunetul pur si simplu in loc sa-mi dea kick imi pacane , dar tare si violent . Sa fie intrat in limitare sau este dus ? A masurat cineva ROCK-ul sa vada cat duce de fapt ca am avut experiente cu anumite amp-uri gen 2x250 RMS in punte care nu duceau difuzoare de 80w (si nu respectivul amp nu era nici chinezesc nici facatura )

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 8:24 am    Titlul subiectului: Re: Probleme cu DLS R6A Răspunde cu citat (quote)

nu prea inteleg. cum adica "la blana un difuzor imi pacane". adica dai la maxim amplificatorul? si ai pretentia ca difuzoare de 80W sa faca fata la dublu puterii rms? si eu prefer sa am un amplificator macar cu 40% mai puternic ca difuzoarele, dar de dat, dau in difuzoare cat au nevoie, adica incerc sa tin puterea recomandata de producator, iar amplificatorul merge lejer. in nici un caz nu fortez difuzoarele cu de 2 ori mai multa putere decat cea recomandata. sa fim seriosi, daca R6A suporta (dupa datele date de DLS) varfuri de 120W pentru perioade foarte scurte de timp, nu crezi ca 160 le da complet peste cap?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
around the world
Pasionat

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 1:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nui dat ampul la maxim k nam baut gaz Very Happy gain-ul e pe uhndeva pe la un sfert si la mai mult imi intra difurile in limitare Very Happy ...deci cum ziceam pacane ...adica sper ca intra in limitare ca alfel trebe altele noi Sad
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 2:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

faptul ca amp-ul are level-ul reglat "la un sfert" cu semnal de intrare de 5V cum are 88rs inseamna ca DEJA amp-ul scoate puterea nominala sau peste chiar!
Regleza amplificatorul corect pana nu faci praf difuzoarele... Amplificatorul e mult prea puternic pentru ele si mai ai si semnal de 5V.
Pacanitul la volum mare este primul semn de atingere a excursiei maxime. Da mai inceeeeet! nu ti se pare suficient de tare si la un volum la care nu "pacane"? Cat vrei sa ceri de la niste difuzoare? Smile
Sus
around the world
Pasionat

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 5:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai vreau totu de la ele . >:)Oricum ideea este ca pe Mac intrau imediat in limitare mecanica cu gainul la 0 si vol in HU pe la 30 din 60 deci pe ala nu merge sa le pun ...sau nush ... heeeeeeeeeeelp ! Oricum am mai stat azi cam o ora cu surubelnita in mana si leam mai gadilat si acum este ok . Poate fi si de la calitatea melodiei /cd-ului ?
P.S. cu HU merg pe flat peste tot , loud off etc

mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mie Feb 28, 2007 6:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

assta-i buna, mai trebuia sa ai si bass-ul blana si loudness ON Very Happy
repet, gandeste-te ca amp-ul ala e MULT prea puternic pentru niste difuzoare de genul asta...
Daca le-ai pune in niste incinte sealed puterea mai mare nu ar strica si xmax ar fi atins mai greu insa ar trebui sa stii cat de departe sa mergi fara a topi bobina...
Pune un amp mai mic dar mai scump (de calitate) sau amplifica-le independent cu un amp de 4 canale... fa orice dar numai nu mai da cu 160W in ele Smile
Conteaza si melodia, bineinteles. HPF ai pus pe statie? cam pe la ce frecventa?
Sus
around the world
Pasionat

MesajTrimis: Mie Feb 28, 2007 6:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am toate filtrele pe statie . nush unde sunt taiate ca m-am plictisit sa stau cu okiu si le-am facut la ureche . le-as pune individual pe Mac dar ceva imi spune ca nu-i tocmai cea mai buna idee Very Happy . Mai degraba decat sa mai iau acum un amp m-as arunca la un set de midd-basi nou si ceva mai in verva sau un set nou (in capu meu se invarte focal polyglass sau k2 sau DLS UR6 >Smile ) Altfel am gasit undeva un set de middbasi de la Phase http://www.phase-linear.de/produkte.asp?p=lautsprecher&view=detail&grp=9&ser=50&nr=1322207&lang=EN.Pareri ? le-a auzit cineva pe astea k ie ieftine si imi convine sa schimb doar midd pentru ca tweeterele oricum urla orice le-as face Very Happy
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum