Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

PT Mihai:

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Apr 18, 2007 6:10 am    Titlul subiectului: PT Mihai: Răspunde cu citat (quote)

nu stiu de ce, dar in viitorul apropiat voi ramane tot pe JBL, dar am o singura nelamurire: boxele de mai jos, evident 2 perechi
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/Power/P6550C/

cu ce amplificator vor suna mai bine?

http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Infinity/REF_7541A/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/DLS/CLASSIC_CA23/

pe masina mai am P1222 amplificat de dls ca 12, iar in curand voi baga tuburile in habitaclu...

ideea este ca nu stiu ce combinatie s-ar auzi cel mai bine avand in vedere specificatiile fiecarui amplificator:

infinity are DBO si putere mai mare, dar este pe 4 canale ceea ce ma sperie in privinta fazei
DLS-ul ar fi compatibil din simplu motiv, cred eu, ca subul e tot de dls amplificat cat despre faza nici nu se va pune problema, deoarece cu 2 canale amplific 4 sisteme..

tu spre ce inclini? Confused
PS: eu cred ca cle mai bine e sa le am toate montate iar pe urma sa montez pe rand unul din cele doua amplificatoare ca sa-mi dau seama ce se aude mai bine Razz
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
niq
Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007
Locație: in masina, inconjurat de boxe...

MesajTrimis: Mie Apr 18, 2007 8:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pe masina mai am P1222 amplificat de dls ca 12, iar in curand voi baga tuburile in habitaclu...
Citat:

cum adik sa bagi tuburile in habitaclu?? vrei sa scoti bancheta din spate? Embarassed

o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mie Apr 18, 2007 10:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cred ca o sa le scoata prin polita de sub luneta.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mie Apr 18, 2007 6:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Shocked Shocked probleme de faza daca folosesti o statie de 4 canale??
hoho Smile probleme de faza ai daca pui 2 difuzoare pe acelasi canal de statie... semnalul e afectat de trecerea prin prima bobina si ajunge defazat la al 2-lea difuzor. sa nu mai vorbim de statie a carei sarcina de control al difuzoarelor se complica... (vezi ce inseamna damping factor).

pentru 2 sisteme de difuzoare ia o statie de 4 canale. Infinity e foarte buna si ar fi OK si JBL GTO 75.4 dar daca vrei sa te arunci putin uita-te la PX300.4 http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/JBL/PX300.4/

Sa ne spui neaparat ce obtii cu scoaterea porturilor BR in masina, eu unul sunt foarte curios Wink

PS
Se spune ca experienta = suma tuturor greselilor anterioare.
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mie Apr 18, 2007 9:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mihai a scris:
:
Sa ne spui neaparat ce obtii cu scoaterea porturilor BR in masina, eu unul sunt foarte curios Wink

eu am facut un test de genul asta, cand aveam doar 1202-u in masina. am intors wooferul cu "fata" catre bancheta,iar tubul de reflex era exact la cotiera de la bancheta (e plianta). singurul lucru ca l-am obtinut a fost "aerul conditionat" care iesea din port. nu ma incanta ideea, dar poate sub luneta e altceva.
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Apr 18, 2007 11:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mihai, tot nu inteleg cum sa se defazeze basul cand sistemele sunt montate in paralel si nu in serie... in fine, de-asta iti si cer sfatul, ca nu vreau sa am surprize neplacute si sa scot totul din acustica portierelor.

o&g nu obtin mare lucru, doar ca se va auzii mult mai clar, fara distorsiunile portbagajului sa zic asa, iar basul se va simtii exact de 2 ori mai bine, deoarece e ca si cum as tine cutia pe bancheta din spate.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Joi Apr 19, 2007 7:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, asa e, pentru un subwoofer bun cum e al tau, amplificat ca la carte, ai putea castiga ceva decibeli&calitate...dar tine minte ca portbagajul la sedan, actioneaza ca un "filtru" in cazul subwooferelor mai putin calitative (gen tuburi) care huruie, , paraie, caraie si ce sti ce sunete dubioase mai scot, sunete care, nefiind in acelasi spatiu cu tine, nu-ti mai ajung la urechi. de asemenea ai mare grija la viteza aerului din port, sa nu treaca de 17-18m/s, altfel porturile vor vajai, lucru destul de suparator daca ai porturile langa tine.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum