Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Puncte de crossover pentru sistem 2 - 3 cai

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Sâm Apr 19, 2014 11:05 am    Titlul subiectului: Puncte de crossover pentru sistem 2 - 3 cai Răspunde cu citat (quote)

Servus, am cautat dar nu am gasit prea multe, Voi cum va faceti punctele de crossover ... intre midbass, medii, tweeter , subwoofer

Ce tip de filtru folositi ? Linkwitz sau Butterworth, slope-ul de cati db etc. Very Happy

Stiu ca totul tine si de difuzoare dar sa ne dam pararerea.

Ma intereseaza mai ales midbass-ul de la cat hertzi il lasati sa mearga, Subwoofer-ul la fel.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Sâm Apr 19, 2014 11:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru subwoofer - LowPass -50hz
Pentru midbass - Highpass - 50hz
-Lowpass -500hz
Pentru medii -Highpass 500hz
-Lowpass 5khz
Pentru tweetere -Highpass 5khz

Asta ca si idee.Insa acolo intervin si parametrii componentelor.

Acum depinde.Eu am lowpassul asa jos pentru ca incinta e acordata jos.Insa daca incinta are acordare diferita si raspunde mai sus se poate urca pana la 60-70 hz.Deasemenea Slopeul afecteaza mult sunetul insa si acolo depinde de component si gusturi.

De exemplu un midbass cu un BL mare nu are nevoie de un slope de 18db pentru ca el va fii rapid in kick-bass si va raspunde bine si in coborare frecventa.
Sus
LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 19, 2014 4:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu le-am facut x crossover ... midbasul de la 50hz pana la 600 iar mediile de la 500 in sus pe full range unde intervine crossover-ul de la tweeter, ( pana iau al 2-lea amp pt full active )

am inetles, in mare ma bucur ca le am in parametrii. O sa intru in procesorul de sunet si o sa notez exact punctele de crossover.

Eu ca si midbass, am un focal utopia, imi coboara foarte bine in frecventa, dar am impresia ca il rup daca il las asa Smile) are o cursa fantastica.
Sus
Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Sâm Apr 19, 2014 4:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca midbassul face urat incearca sa il ridici la 63hz.Asta in cazul in care chiar e aproape de cursa maxima.Altfel,cred ca midbassul se va descurca bine pana acolo.

Ca si traductor de joase ce ai?Sau ce va urma?Va trebuii sa acoperi 25-60 cu un dif destul de bun.Ceva cu motor mare,ceva rapid Very Happy
Sus
LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 19, 2014 7:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

v-a urma sper sapt viitoare ,un scan speak 23w revelator, pus in fata la picioare.

http://www.madisoundspeakerstore.com/approx-9-subwoofers/scanspeak-revelator-23w/4557t-02-9-aluminum-cone-subwoofer-black-cone/
Sus
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Mar Apr 29, 2014 9:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Atunci cand setezi punctele de crossover este indicat sa ti cont si de recomandarile producatorului si fs-ul difuzoarelor.
in principiu ce ti-a spus colegul de mai sus este o setare clasica, sa spunem asa, dar trebuie sa ti cont si de caracteristice difuzoarelor.
Majoritatea producatorulor declara plaja de frecvente si fs-ul difuzoarelor.
Mai ramane si aspectul de subiectivitate, adica trebuie sa le setezi in asa fel incat sa iti si placa. Smile

LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Mar Apr 29, 2014 11:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da dragos dar la tweeter ce fac, ca am FS 750hz iar mediile de 13" la 40hz Very Happy

iar la midbasii de 16.5 am 65hz Smile)

http://www.manualslib.com/manual/570387/Alpine-Spx-F13m.html?page=20#manual

http://narbi.free.fr/manuels/HP%20-%20SUB/Focal/Utopia/6w1.pdf
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Mie Apr 30, 2014 10:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tare "ciudate" valorile de la alpine.
Joacate ca frecventelle de taiere dupa ce ai totul montat si vezi cum iti place - fiindca la asta se reduce totul. Ai procesor? Sau le faci din amplificator?
De unde esti?
Sunt destui oameni cu experienta si ureche in domeniu. Asa ca daca nu gasesti formula magica poti apela la ei.
Eu nu pot sa iti spun frecventele de taiere pentru setup-ul tau, doar asa uitandu-ma pe hartii. Nu ar fi nici corect. Asta se face in timp ce asculti masina. Dai balans-ul pe stanga si iei fiecare difuzor in parte, apoi grupezi media cu tw. Dupa ce le rezolvi pe astea adaugi in ecuatie si midbass-ul. La final se "asezoneaza" dupa gust cu sub-ul.
Dupa ce rezolvi "taierile" trecu la TA, daca ai cu ce sa il faci.
Aici e alta discutie.
Bafta

LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Mie Apr 30, 2014 7:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sutn din bucuresti, eu le-am setat cum cred de cuvinta. Deocamdata le am date jos de pe masina sa re construesc cu cap incintele.

Poate o sa facem o intalnire cu audiofili Very Happy

Oricum, sper sa revina si prietenul meu cu microfon de teste si placa audio externa sa rezolvam problemele daca sunt.
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Joi Mai 08, 2014 8:25 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa nu uiti sa ne spui si noua dupa ce aranjezi totul, care au fost optiunile.
LooSeR
Priceput

MesajTrimis: Joi Mai 08, 2014 3:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu uit. am sistemul dezmembrat, pt reconfigurare ... si rezolvarea apei din portiere ( ploua pe focal utopia si e cam pacat ) Smile)
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum