Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare amplificator mono !
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
hexis
Pasionat

Data înscrierii: 04/Noi/2013
Locaţie: PLOIESTI

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 10:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cauta ceva la 250w rms.
Am bagat eu intr-un alpine de 250w rms vreo 400w rms (curati fara vreun boost sau gain-uri date la max).dupa 5 minute de forja pe o melodie dubstep...a trecut in lumea celor care nu cuvanta.
Clipiing-ul la putere mica il termina in timp,puterea prea mare il termina rapid.
Aici deinde si de brand.
uitati-va la clipul asta ca sa intelege-ti care e treaba cu marca si costurile (ma refer la Sounddown Audio))
http://www.youtube.com/watch?v=QhkM4VZOfxk
jbl-ul ala nu este Digital Design.
Un DD de 250w e cam 600 ron...doar difuzorul.

Ultima modificare efectuată de către hexis la Dum Apr 27, 2014 8:39 am, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locaţie: Ploiesti

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 11:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ionutzuu e ok sa postezi, sa ajuti dar ajungi sa debitezi prostii cu nemiluita...
Exemplu clar, am amplificat cu un Hollywood Hxa 3k, 1800w rms declarati de producator, un JBL P1222, cotat la 400w rms. Cum mama naibii a rezistat mai bine de un an?
Ai auzit de cresterea de impedanta? Daca da, atuci incearca sa gandesti logic...
JBL-ul avea 2*2ohmi, cu o crestere de impedanta de minim 2.5 si cu un voltaj cel mult 13v gandeste-te ce putere curata mai ajunge pe difuzor!
De aceea este recomandat ca amplificarea sa fie mai mare decat ce poate sa suporte subwoofer-ul!
Daca tu mai si dai exemple de pack-urile de kkt ce le pun astia la oferta deja m-am cam convins cat de departe esti in acest domeniu...
Sus
Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locaţie: Timisoara

MesajTrimis: Dum Apr 27, 2014 12:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cynegeticos a scris:
Ionutzuu e ok sa postezi, sa ajuti dar ajungi sa debitezi prostii cu nemiluita...
Exemplu clar, am amplificat cu un Hollywood Hxa 3k, 1800w rms declarati de producator, un JBL P1222, cotat la 400w rms. Cum mama naibii a rezistat mai bine de un an?
Ai auzit de cresterea de impedanta? Daca da, atuci incearca sa gandesti logic...
JBL-ul avea 2*2ohmi, cu o crestere de impedanta de minim 2.5 si cu un voltaj cel mult 13v gandeste-te ce putere curata mai ajunge pe difuzor!
De aceea este recomandat ca amplificarea sa fie mai mare decat ce poate sa suporte subwoofer-ul!
Daca tu mai si dai exemple de pack-urile de kkt ce le pun astia la oferta deja m-am cam convins cat de departe esti in acest domeniu...

Vorba aia,audiofil,tweetere in tavan,Showroomuri....
Sus
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locaţie: Pitesti

MesajTrimis: Dum Apr 27, 2014 1:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@cynegeticos - Nu cred cĂŁ debitez prostii deloc deoarece mĂŁ informez nu dau indicații. Faptul cĂŁ ai avut tu un anume tip de difuzor care nu a crĂŁpat asta nu Ă®nseamnĂŁ cĂŁ toate sunt la fel... Hai sĂŁ bĂŁgĂŁm cât putem Ă®n orice tip de difuzor sĂŁ vedem ce se Ă®ntâmplĂŁ? Ai ascultat tu la volum maxim un timp mai Ă®ndelungat ca sĂŁ bagi toți acei W Ă®n respectivul dif sau doar ai folosit un amplificator mai mare ca sĂŁ ai o rezervĂŁ de putere și semnalul sĂŁ fie mai curat? Hmm? hexis de ce nu a avut plĂŁcerea sĂŁ foloseascĂŁ difuzorul la o putere mai mare decât este cotat? Din ce ai zis tu pânĂŁ acum reiese cĂŁ putem baga Ă®n praștia aia de tub vreo 1000 de W și tot n-o sĂŁ se ardĂŁ nu? Sau te referi mai bine zis cĂŁ folosim un amplificator de 1000w cu gainul setat mai jos și la un volum mai safe sĂŁ nu facĂŁ sĂŁracu infarct?

Cât despre packurile de kkt așa cum le zici tu cĂŁ de ne-am luat DD eu eram curios de ce Ă®n ABSOLUT Toate configurațiile se Ă®ntâmplĂŁ acest lucru cu diferența Ă®n minus a puterii fațĂŁ de difuzor? Ia cel mai scump home cinema de pe piața și poate vei avea vreo surpriza la ce amplificare are Ă®n el fațĂŁ de puterea boxelor.

@Bogdi24 - Eu zic sĂŁ-ți gĂŁsești un loc lângĂŁ iubitul tĂŁu Tesla și sĂŁ tainesti cu el o perioadĂŁ sĂŁ-ți mai explice una alta despre impedante sau ce mai aberai tu prin thread-ul ĂŁla când eu mĂŁ refeream la cu totul altceva. Pârlit.

Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Dum Apr 27, 2014 11:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tu vezi omule ca toata activitatea ta pe forumul asta sunt doar niste raspunsuri proaste?

Mai poti sa le scoti?

Citat:
DOAR pt difuzoare e ok orice kit de instalare pt amplificator atâta timp cât cablurile RCA sunt ecranate, puterea e micĂŁ, nu ai nevoie de cine știe ce.

Citat:
Sunt cam 1 la 100 audiofili care au și sw dar nici ĂŁla, când ai boxe de 2000 de euro e clar cĂŁ nu-ți mai trebuie sw, eventual un tratament acustic pe perete care sĂŁ mai elimine din bubuiala.

De la un audiofil pânĂŁ la o pers puțin mai priceputĂŁ e diferențĂŁ de la cer la pĂŁmânt. AdevĂŁrații audiofili Ă®n domeniul car audio isi trag repede niște medii pe bord tw Ă®n tavan și câte un midbass Ă®n portiere și au cam terminat treaba.

Citat:
Audiofilii n-au treabã cu sw-ul. Un sw pt. un audiofil stricã de tot sunetul. Defapt bassul reprodus de un sistem de boxe este sunetul reprodus corect, atât bass are la înregistrarea melodiei.

In contextul in care era vorba de rezistenta bobinei....

Citat:
Omule, e imposibil ca atunci când o rezistențĂŁ se Ă®ncĂŁlzește sĂŁ-și mĂŁreascĂŁ capacitatea. E pur și simplu imposibil, de ce nu se Ă®ntâmplĂŁ asta și la siguranța de pe cablul de 12v? CĂŁ și aia se Ă®ncĂŁlzește (puțin ce-i drept) dar asta nu Ă®nseamnĂŁ cĂŁ de la 60A ajunge la 90A.

In teoriile astea geniale in care te afunzi tu ,crezi ca daca vine cineva si iti spune ca e gresit,e clar,omul delireaza.Cand iti spune unul,doi,hai trei oameni ca nu e bine,tu o ti tot pe a ta?Aia e definitia omului nebun.
Sus
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locaţie: Ploiesti

MesajTrimis: Dum Apr 27, 2014 11:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:
@cynegeticos - Nu cred cĂŁ debitez prostii deloc deoarece mĂŁ informez nu dau indicații. Faptul cĂŁ ai avut tu un anume tip de difuzor care nu a crĂŁpat asta nu Ă®nseamnĂŁ cĂŁ toate sunt la fel... Hai sĂŁ bĂŁgĂŁm cât putem Ă®n orice tip de difuzor sĂŁ vedem ce se Ă®ntâmplĂŁ? Ai ascultat tu la volum maxim un timp mai Ă®ndelungat ca sĂŁ bagi toți acei W Ă®n respectivul dif sau doar ai folosit un amplificator mai mare ca sĂŁ ai o rezervĂŁ de putere și semnalul sĂŁ fie mai curat?

Subwoofer-ul de l-am avut a avut parte de "abuzuri" zilnice pe perioade destul de lungi si nu a avut nimic. Ti-as mai fi dat cateva exemple, dar cred ca le-as da degeaba...
Totusi hai sa-ti dau doar unul urmat de o intrebare!
Am un subwoofer cotat la 1250w rms, 2*2 ohmi! Ce amplificator ar trebui sa-mi iau pentru el?
Mi s-a recomandat unul de 3200w rms la 2 ohmi!
ionuutzuu a scris:
Hmm? hexis de ce nu a avut plãcerea sã foloseascã difuzorul la o putere mai mare decât este cotat?

Iti dai seama ca nu sunt vreun guru sa-mi dau seama ce fel de instalatie si setari folosea!
ionuutzuu a scris:
Din ce ai zis tu pânĂŁ acum reiese cĂŁ putem baga Ă®n praștia aia de tub vreo 1000 de W și tot n-o sĂŁ se ardĂŁ nu? Sau te referi mai bine zis cĂŁ folosim un amplificator de 1000w cu gainul setat mai jos și la un volum mai safe sĂŁ nu facĂŁ sĂŁracu infarct?

Zici ca te informezi dar ce face mai exact un amplificator cu gain-ul setat mai jos?
Raspunsul daca il cauti a fost dat de mai multe ori pe aici pe forum chiar de persoane care practica acest sport nu doar se "informeaza"!
ionuutzuu a scris:
Cât despre packurile de kkt așa cum le zici tu cĂŁ de ne-am luat DD eu eram curios de ce Ă®n ABSOLUT Toate configurațiile se Ă®ntâmplĂŁ acest lucru cu diferența Ă®n minus a puterii fațĂŁ de difuzor? Ia cel mai scump home cinema de pe piața și poate vei avea vreo surpriza la ce amplificare are Ă®n el fațĂŁ de puterea boxelor.

Mai eu mi-am luat difuzoarele alea pentru ca mi-au placut mult prea mult cum se aud! Daca scria pe ele Sal, Domotec, Dibeisi si sunau la fel fii sigur ca acum nu mai aveam aceleasi scule pe masina!
Cat despre partea cu bass pack-uri, incearca sa gandesti logic cine isi cumpara un bass pack si de ce!

Incearca totusi sa culegi informatiile de la persoane care chiar se pricep in acest domeniu ca altfel o sa fii in confuziu totala mereu!
Nu am zis ca nu dai probabil si sfaturi bune dar sunt eclipsate de multe informatii preluate sau intelese gresit!
Sus
The_Audio_Dog
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Dum Apr 27, 2014 12:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bogdi, cynegeticos cred ca va chinuiti degeaba: omul nu vrea sa inteleaga , e pe treaba lui , e prea destept pt noi
Sus
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Dum Apr 27, 2014 1:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu ma deranjeaza faptul ca el isi inventeaza legile fizice proprii.

Ma deranjeaza ca da sfaturi eronate si unele persoane le iau de bune !

Am intalnit persoane care nu stiau multe dar taceau si invatau.Nici eu nu sunt mai presus dar prefer sa ascult de cineva care stie mai multe ca mine si nu vorbeste din "informariile" de pe net.

Domnule Ionutzuuu (interesant nume cu aspect de limbaj Messenger/mirc),posteaza daca nu te deranjez prea tare,sistemul care il aveti dumneavoastra in masina.Sa ne facem o idee la ce nivel discutam.

Daca compari un sistem home-cinema cu car audio inseamna ca nu prea stii cu ce se mananca.Acolo este vorba de total altceva...

Prefer sa stau cu "iubitul meu Tesla" care e a facut mai multe pentru fizica decat faci tu stand la calculator cu tastatura in brate.
Sus
badboy55

Data înscrierii: 23/Mar/2014
Locaţie: Bacau

MesajTrimis: Dum Apr 27, 2014 6:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de modelul asta ce spuneti http://www.crutchfield.com/S-Vjgzro25zID/p_500MRPM350/Alpine-MRP-M350.html este peste amp meu http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/MAC-Audio/MPX/MP-4000/. m-ar interesa unul sh dar daca nu gasesc am sa achizitionez unul nou.ar mai fi sh modelul http://www.amazon.com/Hifonics-Brutus-BRZ1200-1D-D-Class-Block/dp/B0036B8URK dar e prea puternic cred...
Sus
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locaţie: TG JIU

MesajTrimis: Dum Apr 27, 2014 6:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Era bine daca spuneai si ce anume amplifici / doresti sa amplifici cu respectivele amplificatoare!?
Sus
badboy55

Data înscrierii: 23/Mar/2014
Locaţie: Bacau

MesajTrimis: Dum Apr 27, 2014 6:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am spus mai sus http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/JBL/CS-1204T/
Sus
doggovy
Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007

MesajTrimis: Dum Apr 27, 2014 8:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sper sa nu starnesc discutii mai aprinse decat sunt dar incerc si eu sa explic cat pot de bine (cum cred eu) cum stau lucrurile in legatura cu amplifurile si difuzoarele.

In opinia mea nu exista amplifuri sau difuzoare prea slabe sau prea puternice. Exista doar implementari proaste. Totul depinde de reglaje si de bunul simt al utilizatorului. Degeaba reglezi un sistem bine daca la capatul butonului de volum sta un nea caisa care invarte butonul la maxim.
Intr-un sistem pot incapea la un loc la fel de bine amplifuri puternice +difuzoare puternice la fel de bine ca si amplifuri ma slabe ca putere+ difuzoare puternice...si restulo combinatiilor.
Un difuzor de 500W poate fi amplificat de un amplif de 1000W fara ca acesta sa aibe de suferit la fel de bine cum un difuzor de 1000W poate fi amplifcat de un amplif de 500W fara ca ampliful sa intre in clipping si difuzorul sa fie distrus din cauza distorsiunilor. Interevine iarasi bunul simt al utilizatorului. E drept ca exista combinatia "ideala" dintre amplif si difuzor in care ampliful este mai puternic decat difuzorul si sistemul este reglat corespunzator astfel incat sa nu fie nici un periclo, dar asta nu inseamna ca nu se pot realiza si sisteme cu componente mai putin compatibile dpdv al puterii dar care sa functioneze in siguranta.
E drept si ca exista diferenta si la decibeli, dar nu despre asta vorbesc.

Incinta are si ea un rol foarte important. Cuplajul dintre incinta si difuzor trebuie sa fie optim ca sa beneficiem de randamentul maxim. Daca punem un difuzor de 500W intr-o incinta necorespunzatoare nu ne putem astepta sa lucreze in parametri, ne putem astepta eventual sa atinga Xmech inainte de "termen". Uneori facem compromisuri si sacrificam decibelii in favoarea unei benzi extinse in zona de jos a frecventelor... dar cand facem asta suntem constienti ca nu se va atinge acelasi nivel de decibeli si nu intindem coarda ducand ampliful in cliping sau difuzorul in Xmech. Cred ca isi da toata lumea seama ca o incinta proiectata sa extinda basul in zona de jos va duce mai devreme la atingerea excursiei limita.

badboy55, JBL-ul ala il poti amplifica si cu 200W si cu 400W si cu 1000W, important este cum reglezi sistemul si cat de multi invarti de volum. Personal as alege un amplif care sa furnizeze 400W/4ohmi reglat astfel incat sa nu pun in pericol difuzorul.

billaBong

Data înscrierii: 29/Apr/2014
Locaţie: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Mai 02, 2014 6:13 pm    Titlul subiectului: salut Răspunde cu citat (quote)

am si eu nevoie de un amplificator pt bass ul asta http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/JBL/CS-1204T/...poate sa fie si SH ....multumesc
Sus
Sugar20
Priceput

Data înscrierii: 19/Iun/2010
Locaţie: Timis

MesajTrimis: Vin Mai 02, 2014 6:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bogdi24, Cynegeticos, The_Audio_Dog, nu are rost sa tot ii explicati la Ionuutzuu despre car audio si cu ce se mananca. A aparut si el pe forum ca ciuperca dupa ploaie si isi da cu parerea. Nu e nimic rau in a-ti spune opinia, dar la ce lucruri poate sa spuna "te doare paru" Smile)))
In momentu cand vi cu argumente gen " packu nus care de pe orice site de profil" da atatia watti, iti poti da seama cat cunoaste el in ale car-audio.
Iar legat de titlul de sub user care il primesti in functie de numarul postarilor, la el ar trebuii sa scrie "NePriceput"

admin
Site Admin

Data înscrierii: 15/Apr/2006

MesajTrimis: Lun Mai 05, 2014 1:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Va rog recititi primul post al acestui thread si ramaneti pe subiect.
Pentru orice alte discutii puteti incepe alt thread.
Sus
Afişează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteţi crea un subiect nou în acest forum
Nu puteţi răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteţi modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteţi şterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteţi vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum