Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Recomandare amplificator mono !
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
badboy55

Data înscrierii: 23/Mar/2014
Locație: Bacau

MesajTrimis: Vin Apr 25, 2014 3:23 pm    Titlul subiectului: Recomandare amplificator mono ! Răspunde cu citat (quote)

Subwoofer http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/JBL/CS-1204T/ amplificat de http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/MAC-Audio/MPX/MP-4000/. Va multumesc !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Vin Apr 25, 2014 7:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu inteleg exact ce vrei ... un amplificator pentru tubul ala ? Cam in ce buget vrei sa te incadrezi ?
Sus
badboy55

Data înscrierii: 23/Mar/2014
Locație: Bacau

MesajTrimis: Vin Apr 25, 2014 10:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da,ceva sa dea maxim din subwoofer dar sa nu prajesc difuzorul sau ceva.
Sus
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Vin Apr 25, 2014 11:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Iti trebuie un amplificator cu o putere de cca. 300-350w / 4 ohmi, gen Magnat Rx Mono... spune si ce buget poti sa aloci pt. amplificator, daca doresti unul nou sau second-hand.
Sus
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 12:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu are rost sa-si bata capul cu amplificarea sau sa bage multi W in el, dupa cca ~100W oricat de curati ar fi o sa inceapa sa distorsioneze foarte urat.
The_Audio_Dog
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 7:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:
Nu are rost sa-si bata capul cu amplificarea sau sa bage multi W in el, dupa cca ~100W oricat de curati ar fi o sa inceapa sa distorsioneze foarte urat.

daca subwooferul e in stare buna de functionare nu are cum sa se auda urat dupa 100W bagati in el Exclamation

eu nu sunt fac jbl, dar bag mana in foc ca daca ai o statie cu putere reala si curata fara distorsiuni tine lejer 250W poate si putin mai mult, repet numai daca puterea e curata !!!!
daca se leaga la statii petarda cu 70W rms si 500W max... rezultatele sunt ca in raspunsul colegului de mai sus
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 1:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cum sa duca mai mult de 250w daca difuzorul are 250w ? Difuzorul ala e slab, degeaba iti bati capul cu el sunt tuburi pt. oameni care n-au pic de pretentii. Am ascultat un model identic si chiar la volum mic era o chestie care strica sunetul stock (doar boxe, HU aftermarket) al masinii respective doar prin port noise-ul produs de el, se auzea cum se ineaca la fiecare schimbare majora a frecventelor.
JARRELL
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 3:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Un difuzor se arde mai repede ca urmare a lipsei de putere decat a unui exces de putere aplicata la bornele sale pt. ca un semnal in clipping are mai multa putere decat un semnal sinusuidal. Un difuzor nu suporta semnal continuu la bornele sale mai mult de cateva secunde, dupa care bobina acestuia se supraincalzeste si se arde. Difuzorul se arde si daca este supra-alimentat pe o periada mai mare de timp decat in primul caz, dar trebuie mult mai multa putere decat poate el sa inghita. Am un amic la mine in oras care a ars difuzoare precum kicker solo x 18, fi btl si alti monstrii din astia, si de fiecare data ca urmare a sub-alimentarii.
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 4:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Atunci explica-mi si mie de ce producatorii care fac bass pack-uri si pun amplificatoare jalnice cum e asta spre exemplu http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/JBL/JBL-Box-Bass-Pack/ si nu se ard din lipsa de putere oricat ar da romanu' cu semnal distorsionat in ele cand e 1 mai la gratar ? Amplificatorul ala nu cred ca are mai mult de 120W iar difuzorul pe care trebuie sa-l miste din specificatiile producatorului ar avea 275W. Chestiile astea sunt in absolut toate sistemele, cum de sunt construite toate in modul asta cu amplificare mai mica decat RMS-ul difuzorului ? Asta e valabil de la amplificatoarele auto pana la sistemele audio pt. PC, home cinemauri samd, nu am vazut nicaieri sa se vanda sau sa se recomande sa-ti cumperi un amplificator care sa bage mai multi W reali decat este cotat respectvul difuzor pe care trebuie sa-l puna la treaba.

Si mai stiu ca-mi zicea Norby acum ~2 luni ca au DD un difuzor foarte puternic (probabil seria Z, nu stiu) care nu are specificatii (cica sunt puse la misto) si mananca putere ca nehalitu' si de la 2000W incepe sa se auda bine, apoi bagi in el cat mai ai ca duce fara probleme mult mai mult. Ala de ce nu se arde ca e tinut la putere mica fata de ce poate el sa inghita ? Teoretic nu pare logic absolut deloc ca ceva sa se arda din cauza subalimentarii ?!?

JARRELL
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 5:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din ce observ eu cele 2 produse sunt de sine statatoare si SUNT VANDUTE ca bass pack + kit cabluri cadou; mai interesant este ce amplificatoare folosesc subwooferele / sistemele active de-a gata. Imi este greu sa cred ca DD face difuzoare fara specificatii, ca nu le publica sau ca le pune la misto, asta e alta treaba. De exemplu, eu am dat intr-un sub re audio de 300w rms cu un amplif dls de 1Kw mult si bine 2-3 ore fara intrerupere si n-am mai ars difuzorul. De cele mai multe ori producatorii cu adevarat hi-end recomanda pt subwoofere / boxe, amplificatoare cu puteri cuprinse intr-un anumit interval ( de exemplu 10-125w, cazul boxelor mele din camera).. ce amplif alegem in aceasta situatie?
Referitor la acet subiect, printre cauzele care duc un amplificator in clipping este si un subwoofer mai puternic decat acesta... ti se pare ca nu se aude tare si aduci amplifu spre puterea lui maxima, iar sursa acestuia nu mai poate duce. Cu cat subwooferul este setat sa redea sunete cat mai joase, cu atat mai repede intra amplifu in clipping, deci frecventa de acordaj joaca si ea un rol important in acest caz... oare ce gama de frecvente era pus sa redea acel DD de care aminteai!?
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 5:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

JARRELL a scris:
Imi este greu sa cred ca DD face difuzoare fara specificatii, ca nu le publica sau ca le pune la misto, asta e alta treaba

Da, tocmai asta e ideea, difuzorul ala e atat de puternic incat nu trebuie sa-ti faci probleme cu amplificarea, el tot canta si inca bine pe o plaja foarte mare de valori.

Nu e vorba strict de acel model, e doar un exemplu care nu reprezinta nici 0.1% din ce e pe piata cu marketingul asta nenorocit, de sistemele active nu mai are rost sa zici, macar pe astea le mai verifici cu specificatii samd dar alea pana nu le cumperi nu prea stii ce are inauntru ca detalii despre el gasesti rar sau deloc.

Ai pus o intrebare (probabil retorica) pe care ai lasat-o fara raspuns. In cazul in care producatorul ne da sa ne alegem dintr-o plaja de 10-125W putem depasi aceasta valoare ?

Hai sa eliminam pt. o vreme fenomenul de clipping din ecuatie ca sa inteleg si eu mai bine, sa zicem ca amplificatorul ar fi setat pe la 80-100hz sau chiar mai mult ca sa nu mai apara aceasta problema. In cazul in care difuzorul are 250w ca acel tub jbl din acest thread si tu bagi in el sa zicem 500w (si astia sa presupunem ca sunt ai naibii de curati cu 0% distorsiuni) la volum maxim cum poate el sa faca fata dpdv mecanic ? La o asa putere suspensia danseaza bine rau banuiesc, nu cred ca o duce atat de mult asa cand e vorba de un difuzor ca cel de mai sus ? Bobinele nu se incalzesc prea rau ? Nici alea nu cred ca au o calitate extreme sa reziste atat de mult. Alte defecte mecanice nu pot aparea ?

Acum sa o luam si pe partea cealalta, daca eu imi iau un difuzor sa zicem de 400W RMS (dau exact valorile pe care intentionez sa le montez) iar amplificatorul care din specificatiile producatorului are 350W RMS dar din cauza ca este AB scoate abia 218W aici ce problema va aparea ? Despre procentul distorsiunilor nu stiu ce sa zic, poate cunosti tu, este vorba de micutul HXA 20 de la eXcursion.

JARRELL
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 6:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dupa cum observi producatorii seriosi specifica intervalul in care poti sa utilizezi produsele fara sa apara probleme pe timp indelungat, poti sa depasesti si acel interval, dar depinde cu cat... este cunoscut ca in "clasa de sus" produsele pot mai mult decat zice producatorul.
Referitor la exemplul tau... conteaza foarte mult intervalul, pai daca la un subwoofer de genul acestuia dublam puterea, normal ca nu o sa tina, dar dupa cum zicea si colegul in postarea anterioara poti sa treci putin peste limita; la subwoofere precum cel din exemplul meu poti sa te intinzi mai mult cu intervalul, este vorba aici de tehnologie de fabricatie, materiale utilizate la realizarea produsului, etc... si fake-urile arata la fel ca produsul original, dar ca si fiabilitate...
De exemplu, am intalnit de mai multe ori la amicul de care am amintit si nu numai, subwoofere din "clasa de sus" in care s-a dat pe timp indelungat cu putere mai mare decat pot ele sa absoarba si au cedat doar firele leonice, s-au desprins de la borne... masura de siguranta!?
Sus
JARRELL
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 6:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu inteleg ultima intrebare? Daca producatorul spune ca ampliful ala are 350w rms, cum ai ajuns la 218w in clasa AB?
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 6:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

JARRELL a scris:
De exemplu, am intalnit de mai multe ori la amicul de care am amintit si nu numai, subwoofere din "clasa de sus" in care s-a dat pe timp indelungat cu putere mai mare decat pot ele sa absoarba si au cedat doar firele leonice, s-au desprins de la borne... masura de siguranta!?

La chestii de genul ma refeream, ceva ceva tot pica, cu cat diful e mai slab cu atat se distruge mai rau din cauza materialelor de proasta calitate folosite la constructia sa cum e cel din thread.

JARRELL a scris:
Nu inteleg ultima intrebare? Daca producatorul spune ca ampliful ala are 350w rms, cum ai ajuns la 218w in clasa AB?

Pai din cauza eficientei ? Si persoana care mi l-a recomandat tot la fel mi-a spus, ca as scoate undeva pe la maxim 250w din el. Chestia enervanta de pe site-ul asta e ca nu spun si nivelul de distorsiuni la diferite volume pana spre maxim, asta chiar ar fi util. Macar sa stiu cat de curata e puterea aia pe care o scot din el ca daca e si mica si proasta ... nu ajung departe cu un difuzor de 400w.

http://amp-performance.de/670-Hollywood-Excursion-HXA-20.html

JARRELL
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Apr 26, 2014 8:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dupa cum am zis: sub-alimentarea, dar si supra-alimentarea difuzorului pote sa devina periculoasa pt. acesta.
Eu nu am incredere in testele de pe acel site. Pana de curand am avut un amplif. monobloc ESX vision v500.d cu sigurata de 40A si in testul de pe site-ul ala arata ca la 1 ohm consuma vreo 68,6A. L-am folosit la 1 ohm in forta si siguranta nu a cedat; si am mai gasit de mai multe ori diverse chestii aiurea acolo. Ca sa-ti faci o idee, tinand cont de tensiunea si randamentul de pe acel site si valoarea sigurantei amplifului, iese o putere de vreo 300w; la tensiunea de 14.4v probabil se apropie de cei 350w anuntati de producator, mai ales ca in manualul amplifului este mentionat ca la 4 ohmi randamentul este >60%
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum