|
Autor |
Mesaj |
mikemike
Data înscrierii: 20/Mai/2008 Mesaje: 11 Locație: Piatra Neamt
|
Trimis: Mar Mai 20, 2008 9:58 am Titlul subiectului: recomandare difuri logan |
|
|
salutare forumistilor.
as dori sa-mi schimb difuzoarele de pe un Logan care a venit echipat cu sistemul lor audio, de 13. schimbarea as dori sa o fac la 16,5 cred,
acuma as dori sa stiu daca as gasi o pereche sau 2 de dif care sa se apropie cit de cit de basul pe care-l au difuzoarele 6x9, ca ovale nu pot monta pe spate - am 3 centuri.
plang dupa cele ovale de pe fosta masina  |
|
Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
Trimis: Mar Mai 20, 2008 3:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
1.buget?
2.cu ce o sa le amplifici?
3.vrei sistem sau coaxiale? |
|
Sus |
|
 |
mikemike
|
Trimis: Mar Mai 20, 2008 4:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buget = vreo 4 mil fata, 3 spate!
Nu le amplific, doar player DEH 40 MP.
Sistem pe fata si coaxiale spate.
ma intereseaza sa coboare in frecventa aproximativ ca cele ovale.  |
|
Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
|
Sus |
|
 |
mikemike
|
Trimis: Mie Mai 21, 2008 1:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
mersi de raspuns.
ideea era sa am cam acelasi bas cu cele ovale....
sigur ca playerul reda acele frecvente...important e sa duca difurile....ca daca ele duc...le voi auzi si eu . daca nu....nu
de astea ce-mi poti spune... http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CS652/ |
|
Sus |
|
 |
EnZ0 Priceput
Data înscrierii: 12/Feb/2008 Mesaje: 264 Locație: Braila/Craiova
|
Trimis: Mie Mai 21, 2008 1:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am citit ce au scris colegii dupa forum da nu am inteles unele lucruri.
Nu va mai uitatii cat coboara diful in frecventa ca nu are nici o relevanta!
Intr-o usa foarte bine insonorizata , cu difuzoare din gama medium level in nici un caz entry-level, amplificate corespunzator , abea daca coboara in jurul frecventei de 60hz max.
Diferenta dintre 16.5cm si 6x9" la bas este vb ca cele ovale misca mai mult aer ca celelalte si totusi nu cred ca pe player gasesti difurii de 16.5cm care sa se auda ca cele ovale de 6x9"
De ce iti cumperii difuzoare care suporta 100w cand playerul scoate un amarat de 18-22w ?
Daca tot le pui pe player direct cauta difuzoare care sa aiba spl cat mai ridicat, pt ca omul nu aude watti ci DB. _________________ Volvo 480 ES , BLACK EDITION, full option, alcantra leather.
Daewoo Tico - in construction - |
|
Sus |
|
 |
mikemike
|
Trimis: Mie Mai 21, 2008 4:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai difuzoare cu SPL mai mare de 93 nu prea am vazut pe aici si daca sunt au un pret cam mare pentru bugetul meu
sigur ca nu vreau 100 w , dar nu stiu ce sa aleg, ca nu le-am auzit si nu imi dau seama cum ar suna intr-un Logan. Acele Coustic m-i s-au parut la un pret decent , de aia am intrebat de ele.Si ar avea un SPL de 92,5.
Eu sper intr-o imbunatatire a sunetului fata de ce am acuma :4 difuzoare de 13 . Crezi ca e posibil? Eventual alte recomandari
astea ar merita? ca vad ca au 94 SPL : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Coaxiale/Classic_426/ |
|
Sus |
|
 |
EnZ0 Priceput
Data înscrierii: 12/Feb/2008 Mesaje: 264 Locație: Braila/Craiova
|
|
Sus |
|
 |
mikemike
|
Trimis: Joi Mai 22, 2008 8:18 am Titlul subiectului: |
|
|
multumesc de raspuns. O sa revin cu impresii dupa montaj. |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Vin Mai 23, 2008 12:05 am Titlul subiectului: |
|
|
tare ma indoiesc ca tot ce a fost indicat pe aici au spl 93-94
un 85-88(cu indulgenta) ar fi mai realistic,si asta pe medii
In bugetul repsctiv ai putea sa te uiti la dls C6,astea cica ar avea cam89db/1w,din pacate nu prea o sa scoti bas/subbas cum speri
Pt bas iti trebuie difuri cu un q mai mare,deci implicit un spl mai micut
De la DLS nu-ti recomand nimic cu membrana de plastic la wofer sau la tw (modele entry),sunt f slabe(sa nu zic nasparlii)
Helixurile alea indicate mai sus ar fi mai decente,cat despre bas,daca nu lucrezi la usha si fara amp, bas coborat din 16cm e destul de dificil
Ai putea sa incerci un sub mic,cu alta ocazie,sau difuri pe rotund de 8" pe polita de genul
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Coaxiale/Classic_428/
sau un dif de joase free-air(adica il montezi tot pe polita) _________________
 |
|
Sus |
|
 |
mikemike
|
Trimis: Vin Mai 23, 2008 8:09 am Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc CBI de raspuns.
Sigur ca imi dau si eu seama ca nu o sa scot basul unui woofer, dar voiam sa ma apropii cit de cit de sunetul scos de cele ovale .
Pe polita din spate nu stiu daca pot baga de 8'' pt ca am trei centuri si spatiul nu prea permite.
In legatura cumontajul celor de 16,5 pe fata este necesar sa dau fata de usa jos? Sau merge sa pun inelul adaptor fara. |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Vin Mai 23, 2008 1:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai cam trebuie sa dai jos fata de usa sa scoti castronul ala si sa pui distantierul.Nu te speria ca este treaba de cateva zeci de minute
Joase care sa se apropie de cele ovale(acum depinde si ce ovale ai ascultat)
dupa cum ti-am spus este cam dificil.Acel bas 'mult' se aude bine in fata datorita undelor stationare care se fac in fata parbrizului,deci din usile fata in pozitia de condus nu ai cum sa obtii la fel,se aude acel bas mai lung undeva la cei din spate
Interiorul masinii lucreaza ca o a doua 'cutie',ajutand enorm frecv joase,dar distrugand calitatea.Oricum cum ai sucio,la bugetul respectiv daca nu iei de diametru mare,bas jos e imposibil,difurile lucreaza fee-air,trebuiesc pompati w multi si ridicat eq-ul ,si nu cred ca tzin
Eu zic ca daca-ti pui 2 de 165mm bune pe fata pana una alta o sa iti ajunga
Te ocupi tu si de spate/bas la urma
Si eu personal am doar 2 pe fata amplificate independent(midwofere-tw) si nu pot sa duc prea mult.Daca nu se aud basul corect ,scurt si fara rezonante
mai bine lipsa decat sa ma doara capul
In bugetul tau iti recomnd astea
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/E_136_Esprit/
cu astea
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/E_106_Esprit/
o sa obtii un sunet sa zicem peste medie(pentru unii chiar de exceptie),crede-ma ca in viitor nu o sa te intzepe inima sa mai scoti un 3 mil pt un amp pe 4 canale de 60-70w,si atunci nu o sa regreti ca ai facut investitie buna in difuri
O sa ai si bas si tot
Incepe cu e mai important,restul le mai faci si pe parcurs _________________
 |
|
Sus |
|
 |
mikemike
|
Trimis: Vin Mai 23, 2008 3:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
mersi inca o data pentru raspuns.
Cred ca o sa merg pe configuratia propusa de tine, vad ca ai venit cu explicatii pertinente si la obiect.
Sper sa mearga bine direct pe player.
Oricum , eu sunt sigur ca pe viitor nu o sa-mi iau amplificare, asta pentru ca nu sunt genul. Imi place sa ascult o muzica la un nivel mediu, cu,ceva bass , deci sa se auda lejer.
o sa revin cu impresii dupa ce dau comanda.
aaa si inca ceva, in cazul in care las fata cu 13, sa zicem, prin absurd : o recomandare? |
|
Sus |
|
 |
mikemike
|
Trimis: Lun Mai 26, 2008 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dupa cum m-am temut bugetul s-a miscorat considerabil in urma unor cheltuieli casnice.
Acuma as dori sa stiu daca se merita coaxialele de 13 de la Helix Esprit in fata altor producatori, gen DLC, Coustic etc?
ca pe spate tot de 16,5 o sa-mi pun. |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Lun Mai 26, 2008 11:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca nu pui sistemul pe fata,chiar si de 13(lenea mare la montaj )detaliile sunt neinteresante.Tu trebuie sa fii multumit la urma urmelor,nu sa ne uimesti pe noi,pe altii
Ramai doar la sistem pe fata daca nu mai ajunge bugetu,eu asa as face(oricare din modele indicate de mine)
Poti sa pui si alta data niste coaxiale pe spate de 'surround' (aka umplutura)
Seria esprit merita in fata celorlati,sistemele(iar coustic nu au ce cauta in liga asta) _________________
 |
|
Sus |
|
 |
|