|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Error
Data înscrierii: 05/Apr/2014 Mesaje: 29 Locație: Arad
|
Trimis: Sâm Mai 03, 2014 3:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
| LooSeR a scris: | nu pot sa zic exact. dar ca sa intelegi, am avut 2 sasiuri de difuzoare si am schimbat Membrane, suspensie, spider, bobina - 160lei tot
La tine trebuie doar bobina schimbata. daca e arsa.
Ca si problème, probabil vor persista, din punctul meu de vedere e prea multa putere in ele si are cursa mult prea mare. |
Inteleg...
Am gasit ceva de 90wrms, mai exact Hollywood Excursion CX-26, stie cineva ceva de model, oare ar fi ok pt ce am eu nevoie? Tot SH-uri. Multumesc!
 |
|
| Sus |
|
 |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Sâm Mai 03, 2014 8:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci tu ai doua difuzoare de 16cm pe care le amplifici cu un amplif de peste 100w si canta in portbagaj fara sa tai frecventele joase de pe ele......parerea mea este ca nu vei gasi in lumea asta asa ceva,un difuzor de 16 cm este posibil sa duca 100w filtrat corespunzĂŁtor si intr-o incinta recomandata de producator,datele alea tehnice sunt date in anumite conditii....eu consider ca acolo e problema ta  _________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
| Sus |
|
 |
Error
|
Trimis: Lun Mai 05, 2014 7:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
| providius a scris: | Deci tu ai doua difuzoare de 16cm pe care le amplifici cu un amplif de peste 100w si canta in portbagaj fara sa tai frecventele joase de pe ele......parerea mea este ca nu vei gasi in lumea asta asa ceva,un difuzor de 16 cm este posibil sa duca 100w filtrat corespunzĂŁtor si intr-o incinta recomandata de producator,datele alea tehnice sunt date in anumite conditii....eu consider ca acolo e problema ta  |
Adevarat graiesti! Am reparat acel dif si mi-am montat un subwoofer mic(jbl cs series 1000w) iar restul difurilor le-am trecut pe HPF setat sa taie ce-i sub 1000 hz si merge de rupe. Multumesc tuturor pt sfaturi/reply-uri.
Respecte!
P.S. As mai avea o intrebare... Pierd mult din calitatea sunetului din cauza ca difurilor le este taiat tot sunetul ce coboara sub 1000Hz iar sub-ului ii este taiat sunetul de la 500Hz in sus?(sa urce mai mult de 500Hz nu-l pot seta, atat e maxim) |
|
| Sus |
|
 |
Sugar20 Priceput

Data înscrierii: 19/Iun/2010 Mesaje: 411 Locație: Timis
|
Trimis: Lun Mai 05, 2014 8:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca setezi LPF la subwoofer undeva intre 80-120 Hz, iar la difuzoare HPF undeva intre 80-100 Hz, o sa fi mult mai castigat, si binenteles sunetul o sa fie mult mai bun.
Momentan e prea sus taiat si subwooferul cat si difuzoarele. _________________ " If it's too loud...
You're too old ! " |
|
| Sus |
|
 |
Error
|
Trimis: Lun Mai 05, 2014 9:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sugar20 a scris: | Daca setezi LPF la subwoofer undeva intre 80-120 Hz, iar la difuzoare HPF undeva intre 80-100 Hz, o sa fi mult mai castigat, si binenteles sunetul o sa fie mult mai bun.
Momentan e prea sus taiat si subwooferul cat si difuzoarele. |
Tocmai asta e problema la difurile care le am, daca nu tai sunetele mai joase de 1000Hz atunci pocnesc MTX-urile de pe spate, am lasat sub-ul sa urce mai mult tocmai ca nu pot baga sunete la volum mare, sub 1000Hz, totusi parca se aude mai bine sub-ul daca tai undeva pana in maxim 200-250Hz |
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
Data înscrierii: 03/Mar/2007 Mesaje: 239
|
Trimis: Lun Mai 05, 2014 10:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
error - mediile le am taiiate la 500hz, la frecventa aceea nu au cursa mai mare de 2mm la volum maxim
Deci poti cobora HPF -ul fara probleme
Gandeste-te ca la 2khz ( 2000hz ) intra tweeterele. deci tu .. midbasii mtx ii lasi sa functioneze ca tweeterele aproape . ( p.s tweeterele mele de ex pot pleca de la 750hz, ca sa iti faci o idee )
http://www.axiomaudio.com/frequencyresponse
cauta vreun user din Arad, sa te ajute la reglarea corespunzatoare. |
|
| Sus |
|
 |
Error
|
Trimis: Mar Mai 06, 2014 1:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
| LooSeR a scris: | error - mediile le am taiiate la 500hz, la frecventa aceea nu au cursa mai mare de 2mm la volum maxim
Deci poti cobora HPF -ul fara probleme
Gandeste-te ca la 2khz ( 2000hz ) intra tweeterele. deci tu .. midbasii mtx ii lasi sa functioneze ca tweeterele aproape . ( p.s tweeterele mele de ex pot pleca de la 750hz, ca sa iti faci o idee )
http://www.axiomaudio.com/frequencyresponse
cauta vreun user din Arad, sa te ajute la reglarea corespunzatoare. |
Difurile le am taiate la 100Hz nu 1000, am gresit eu, m-am uitat azi, iar sub-ul urca pana in 400Hz nu 500, asa am eu impresia ca se aude cel mai bine. Merci! |
|
| Sus |
|
 |
hexis Pasionat
Data înscrierii: 04/Noi/2013 Mesaje: 74 Locație: PLOIESTI
|
Trimis: Mar Mai 06, 2014 1:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
lasa subwoofer-ul mai jos pe la 80hz ca nu ii face bine deloc sa mearga pana la x sute hz _________________ Apline CDE-170RM , DLS C6A+ DLS CA41 , Alpine SWR-1222D + DLS CA23 |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mar Mai 06, 2014 7:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu care credeam ca eu stau prost pe la 140hz cu el pe un blaupunkt sealed )) _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|