| |
| Autor |
Mesaj |
Error
Data înscrierii: 05/Apr/2014 Mesaje: 29 Locație: Arad
|
Trimis: Mar Apr 29, 2014 1:47 am Titlul subiectului: Rog putin ajutor |
|
|
Am achizitionat recent 2 difuzoare SH in stare impecabila care se aud decent spre bine, sunt multumit, lucrul care ma nemultumeste este ca la volum ceva mai mare incep ambele sa pocneasca de zici ca-s petarde, cred ca-si ies din excursie sau au fost oare abuzate si au vreun defect?
Dfuzoarele sunt MTX, las mai jos specificatiile si modelul, ele ar avea conform producatorului 65wrms iar eu le amplific cu 75wrms dar nu rezista nici la jumate de volum, cele din usi rezista perfect iar astea zici ca-s pocnitori. Ma intereseaza care ar fi cauza si ce difuzoare sa-mi aleg sa fie ok pt 75wrms cat am eu pe canal. Merci!
MTX AUDIO RTC-653
difuzoare coaxiale cu 3 cai
diametru: 16,5 cm
putere RMS: 65W
putere Max: 260W
impedanta: 4Ohm
SPL: 92dB (2,83v/1m)
raspuns in frecventa: 52Hz - 22KHz
con din polipropilena
bobina din aluminiu
diametru decupare: 142mm
adancime: 66mm |
|
| Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Mar Apr 29, 2014 8:36 am Titlul subiectului: |
|
|
| Probabil difuzoarele au fost forjate, suspensiile lor s-au inmuiat foarte mult si suportii bobinelor lovesc in backplate cand cresti volumul. Incearca sa le amplifici cu alt amplificator sa vezi daca fac la fel. |
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
Data înscrierii: 03/Mar/2007 Mesaje: 239
|
Trimis: Mar Apr 29, 2014 12:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu neaparat. De la umezeala, fluctuatii de temperatura. Poate fi suspensia sau spider-ul usor deslipit in unele locuri. Si atunci sa se auda urat cand are cursa mare. Verifica treaba asta la fiecare difuzor.
Daca ai problema asta, lipeste cu adeziv de calitate Loctite
[/img] |
|
| Sus |
|
 |
Error
|
Trimis: Mar Apr 29, 2014 12:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| JARRELL a scris: | | Probabil difuzoarele au fost forjate, suspensiile lor s-au inmuiat foarte mult si suportii bobinelor lovesc in backplate cand cresti volumul. Incearca sa le amplifici cu alt amplificator sa vezi daca fac la fel. |
Am incercat si cu alt amplif si degeaba, fac la fel. Din cate m-am documentat la volum maxim pt 75wrms trebuie sa am 17,3v de curent alternativ pe iesire, ampliful este calibrat corect pe player dar cand ajunge ampliful la doar ~10v curent alternativ pe iesire incepe de pocneste, adica undeva la 25w.
| LooSeR a scris: | nu neaparat. De la umezeala, fluctuatii de temperatura. Poate fi suspensia sau spider-ul usor deslipit in unele locuri. Si atunci sa se auda urat cand are cursa mare. Verifica treaba asta la fiecare difuzor.
Daca ai problema asta, lipeste cu adeziv de calitate Loctite |
Nu este dezlipit nimic, difurile se prezinta intr-o stare foarte buna, tocmai de aceea am si acceptat sa le achizitionez ca SH-uri. Sa fie modelul prost, firma proasta? |
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Mar Apr 29, 2014 2:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cu ce ai verificat voltajul corect la amplificator ? cum sunt setarile LPF ? mai taie-i din joase, undeva la 65hz in sus sa mearga. |
|
| Sus |
|
 |
Error
|
Trimis: Mar Apr 29, 2014 2:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
| LooSeR a scris: | | cu ce ai verificat voltajul corect la amplificator ? cum sunt setarile LPF ? mai taie-i din joase, undeva la 65hz in sus sa mearga. |
Am masurat voltajul exact cu un multimetru pe o melodie de 60hz de 5 minute, speciala pt calibrare. Momentan ampliful este pe FLAT(full) si daca-l pun pe HP trebuie sa tai mult de tot din joase. Pe FLAT nu am control, doar pe HP si BP. Ampliful este un Crunch x5005 care functioneaza foarte bine, am avut niste Interconti sp 16440 de 80w atata scria pe ele si au mers super pana au devenit suficient de vechi sa se duca membrana + ca a intrat praf/mizerie intre bobina si magnet si am decis sa le inlocuiesc, am zis ca fac o afacere buna dar... |
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Mar Apr 29, 2014 3:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
si din player nu poti taia ?
eu cred ca nu sunt facute sa coboare in frecevnta joasa, au cursa prea mare si na..... e greu sa imi dau seama. pune si tu un video un ceva .. |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Mie Apr 30, 2014 10:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asadar, daca vrei sa fi ajutat furnizeaza toate informatiile , precum: player, model, cati V are pe iesire.
Pune niste poze cu amplificatorul, ca nu am gasit manualul lui.
Sa vedem in ce "plaja" de voltaj lucreaza..... si pe urma mai stam de vorba.
Verifica difuzoarele apasand usor pe membrana. Se aude vreun "zgomot" ? _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
Error
|
Trimis: Mie Apr 30, 2014 11:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
| LooSeR a scris: | si din player nu poti taia ?
eu cred ca nu sunt facute sa coboare in frecevnta joasa, au cursa prea mare si na..... e greu sa imi dau seama. pune si tu un video un ceva .. |
Din player pot taia dar nu se mai aude ok atunci, nu stiu daca sunt facute sau nu sa coboare in frecventa joasa stiu doar ca ce am avut inainte nu au avut aceasta problema, nici o problema de altfel doar ca am fost nevoit sa le inlocuiesc din cauza varstei si alea erau(cred) ceva no-name-uri cu 80w max dar au mers perfect.
| dragosdls a scris: | Asadar, daca vrei sa fi ajutat furnizeaza toate informatiile , precum: player, model, cati V are pe iesire.
Pune niste poze cu amplificatorul, ca nu am gasit manualul lui.
Sa vedem in ce "plaja" de voltaj lucreaza..... si pe urma mai stam de vorba.
Verifica difuzoarele apasand usor pe membrana. Se aude vreun "zgomot" ? |
Asta am verificat prima data, sa vad daca are ceva intre bobina si magnet dar nu se simte/aude absolut nimic, am deschis topicul din cauza ca nu stiam de ce astea care teoretic sunt mai de renume si chiar mai puternice decat acele Interconti ce aveam inainte nu fac fata si pocnesc de zici ca-s petarde cand cu celelalte nu am avut nici o problema, puteam sa urc volumul pana distorsiona si nu aveau nici pe draq. Ma gandesc ca au fost abuzate sau sunt chiar atat de proaste MTX-urile astea... Le-am intors cu fata in jos doua zile(sunt montate pe spate) in speranta ca daca au ceva in ele o sa iasa afara dar oricum la mana nu am simtit nimic cand am miscat membrana. Pun cateva poze mai jos cu ampliful
http://imgur.com/a/ZghpP#0 |
|
| Sus |
|
 |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Vin Mai 02, 2014 10:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Da niste detalii despre masina si unde canta cele doua difuzoare,in portbagaj cumva? _________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Vin Mai 02, 2014 11:23 am Titlul subiectului: |
|
|
| si inceraca sa faci un video demo, te rog |
|
| Sus |
|
 |
Error
|
Trimis: Sâm Mai 03, 2014 12:13 am Titlul subiectului: |
|
|
| providius a scris: | | Da niste detalii despre masina si unde canta cele doua difuzoare,in portbagaj cumva? |
In portbagaj canta, dar nu as crede ca asta a fost cauza.
| LooSeR a scris: | | si inceraca sa faci un video demo, te rog |
Unul s-a dus, cred ca a facut bobina ciperca unde dadea in backplate si acum agata.
Recomandati-mi va rog ce as putea sa iau pt spate sa nu mai am probleme de genul, am 75wrms pe canal. Multumesc celor ce au raspuns pana acum si celor ce vor raspunde! |
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Sâm Mai 03, 2014 8:22 am Titlul subiectului: |
|
|
1. iti recomand sa ti le refaci pe acelea. daca vrei. eu cand am avut nevoie am apelat la claudiu_urban dar e in bucuresti.
2. Ce buget pt difuzoare noi / second hand
3. Ovale sau 16cm ? |
|
| Sus |
|
 |
Error
|
Trimis: Sâm Mai 03, 2014 12:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
| LooSeR a scris: | 1. iti recomand sa ti le refaci pe acelea. daca vrei. eu cand am avut nevoie am apelat la claudiu_urban dar e in bucuresti.
2. Ce buget pt difuzoare noi / second hand
3. Ovale sau 16cm ? |
Cat ar costa reparatia pe bucata? Nu este posibil ca si dupa reparare sa am aceasi problema?
Bugetul e flexibil dar nu as investi exagerat.
Rotunde de 16.5cm ca nu as taia nimic. Merci! |
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
|
Trimis: Sâm Mai 03, 2014 1:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu pot sa zic exact. dar ca sa intelegi, am avut 2 sasiuri de difuzoare si am schimbat Membrane, suspensie, spider, bobina - 160lei tot
La tine trebuie doar bobina schimbata. daca e arsa.
Ca si problème, probabil vor persista, din punctul meu de vedere e prea multa putere in ele si are cursa mult prea mare. |
|
| Sus |
|
 |
|