|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mie Noi 12, 2008 10:05 am Titlul subiectului: Re: xc |
|
|
| xpert customs a scris: | | enzo..zine si noua, in baza a ce experienta dai tu sfaturile pe care le tot dai pe aici...prezintane ceva din experienta ta in car audio care iti permite sa dai sfaturi userilor care asteapta sfaturi pertinente de la cunoscatori....scuze de off. |
Si eu am facut gaura la macaroana. Incantat de cunostiinta..
Inapoi la lucruri serioase...
Intrebam de problema cu bobinele datorita unui eveninent ce l-am observat la 4tuning fever, si anume un difuzor omorat cu 2 amplifuri, unul / bobina.
Nu am studiat problema inca..dar asa dupa o logica mai simpla, din moment ce sunt suprapuse bobinele (si implicit campurile) nu o sa traga unul cea si unul hais... _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Mie Noi 12, 2008 10:13 am Titlul subiectului: Re: xc |
|
|
| xpert customs a scris: | in primu rand nu conteaza neaparat puterea care intra in dif ci nivelul de distorsie.....de obicei un dif nu se prajeste de la prea multa putere ci de la prea multe distorsiuni.....si acum sincer sa iti zic...nu stiu de ce sa ars difu tau....probabil in 99...erau produse de proasta calitate... ))) |
Esti sigur ? Esti 100% sigur ?
Ce se intampla in momentul in care apar distorisiuni e faptul ca intra mai multa putere in difuzor. Daca te uiti la un semnal distorsionat si la unul curat vei observa ca aria de sub grafic este mai mare in cazul semnalului distorsionat, ceea ce inseamna mai multa putere.
Daca bine imi amintesc, un semnal patrat contine aproximativ 50% mai multa putere ca si unul sinusoidal, ambele de aceeasi amplitudine.
Difuzorul nu stie ca primeste semnal curat sau murdar. Daca e sa cedeze bobina, cedeaza de la prea multa caldura. Pune un semnal patrat de 500w la un difuzor de 1000w si nu pateste nimic. Pune un semnal patrat de 1000w pe un difuzor de 750-1000w si o sa vezi ca cedeaza.
Imagineaza-ti ce se intampla DUPA ce imi beau cafeaua si ma trezesc mai bine  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
EnZ0 Priceput
Data înscrierii: 12/Feb/2008 Mesaje: 264 Locație: Braila/Craiova
|
Trimis: Mie Noi 12, 2008 8:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pana la urma cine ne explica cum se poate lega?
M'am mai documentat si am descoperit ceva legat de asa ceva pe tutorialele de pe JLAUDIO. dar acolo zice ceva de genu:
"What happens when you run different signals into each voice coil of a dual voice coil speaker? R: Essentially, if there is any difference between the signals driving each coil at any given point in time at a given frequency, the voice coils will either fight each other or help each other, depending on the phase relationship of the two signals at that frequency. This is not the same thing as bridging an amplifier and can create undesirable non-linearities and distortion because different input signals at each voice coil create shifts in the speakers electrical parameters." _________________ Volvo 480 ES , BLACK EDITION, full option, alcantra leather.
Daewoo Tico - in construction - |
|
| Sus |
|
 |
EmiL
Data înscrierii: 07/Aug/2007 Mesaje: 20 Locație: Cluj , Turda
|
Trimis: Joi Noi 13, 2008 1:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
| EnZ0 a scris: | Pana la urma cine ne explica cum se poate lega?
M'am mai documentat si am descoperit ceva legat de asa ceva pe tutorialele de pe JLAUDIO. dar acolo zice ceva de genu:
"What happens when you run different signals into each voice coil of a dual voice coil speaker? R: Essentially, if there is any difference between the signals driving each coil at any given point in time at a given frequency, the voice coils will either fight each other or help each other, depending on the phase relationship of the two signals at that frequency. This is not the same thing as bridging an amplifier and can create undesirable non-linearities and distortion because different input signals at each voice coil create shifts in the speakers electrical parameters." |
DECI O CONCLUZIE ... SE merita sau NU  |
|
| Sus |
|
 |
EnZ0 Priceput
Data înscrierii: 12/Feb/2008 Mesaje: 264 Locație: Braila/Craiova
|
Trimis: Joi Noi 13, 2008 4:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| EmiL a scris: | | EnZ0 a scris: | Pana la urma cine ne explica cum se poate lega?
"What happens when you run different signals into each voice coil of a dual voice coil speaker? R: Essentially, if there is any difference between the signals driving each coil at any given point in time at a given frequency, the voice coils will either fight each other or help each other, depending on the phase relationship of the two signals at that frequency. This is not the same thing as bridging an amplifier and can create undesirable non-linearities and distortion because different input signals at each voice coil create shifts in the speakers electrical parameters." |
DECI O CONCLUZIE ... SE merita sau NU  |
Deci, in concluzie astept si eu un raspuns ca si tine , de la uni mai buni, ssrli ar trebui sa ne dea un raspuns ca se pricepe!
AAA sau expert customs adika dl."umbra" care vad ca da cate o replica la misto si apoi dispare! _________________ Volvo 480 ES , BLACK EDITION, full option, alcantra leather.
Daewoo Tico - in construction - |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Joi Noi 13, 2008 7:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hmmm, eu zic ca se poate folosi un amplif pe 4 canale la un difuzor cu 2 bobine. Nu e varianta ideala si ar fi de preferat un amplif in 2 canale sau unul mono. Dar daca ai 4 canale si nu vrei sa schimbi ampliful se poate.
Atentie la setarea gain-urilor (fiecare bobina o sa fie cu gain individual asa ca trebuie sa ai tensiuni egale pe iesire). _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Joi Noi 13, 2008 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu nu as folosii difuzorul cu amp pe 2 sau 4 canale.
indiferent cat te-ai straduii sa setezi iesirile, acestea nu o sa dea un semnal identic + ca pozitia potentiometrului nu garanteaza aproape nimic...nu te astepta ca potentiometrii aia sa aibe fix aceleasi caracteristici, chiar daca pozitia lor e relativ identica. _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|