Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

SePoateLegaUnAmplif4CanaleLaUnWoofer2bobineX4Ohmi '??
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
EmiL

Data înscrierii: 07/Aug/2007
Locație: Cluj , Turda

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 10:11 pm    Titlul subiectului: SePoateLegaUnAmplif4CanaleLaUnWoofer2bobineX4Ohmi '?? Răspunde cu citat (quote)

Exemplu MPX 4500 putere RMS:
4 x 80W (4 ohmi)
4 x 120W (2 ohmi)
2 x 240W (4 ohmi, punte)

LA

un JBL GTO1514D
Power Handling, RMS 350W
Power Handling, Peak 1400W
Frequency Response 23Hz - 400Hz
Impedance 2 or 8 Ohms
Selectivity 96dB

Deci amp, : prima iesire 240W (4 ohmi, punte) alimenteze prima bobina de 4 ohmi si a 2 a iesire 240W (4 ohmi, punte) a 2 a bobina

Ce se va intampla ? difuzorul va functiona corect ?
Sau difuzorul se va arde ? ( amp : 480w in 350W jbl ) ?

Ar fi corect acest montaj ?
Multumesc

PS unde poate fi gasit in ro JBL GTO1514D ??
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Andry
Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 10:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da se poate, dar sa ai grija ca setarile pentru fiecare dintre cele 2 canale sa fie identice . prin cele 2 canale ma refer la 2 conexiuni bridge.

vrei neaparat acel difuzor?

Waitin` for the Volvo, a new chapter!
Sus
EmiL

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 10:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Andry a scris:
da se poate, dar sa ai grija ca setarile pentru fiecare dintre cele 2 canale sa fie identice . prin cele 2 canale ma refer la 2 conexiuni bridge.

vrei neaparat acel difuzor?

Nu neaparat : dar tr sa aiba 15 Inch 2 bobine x 4 ohmi si intre 300 400 RMS Smile

MERCI
Sus
EnZ0
Priceput

Data înscrierii: 12/Feb/2008
Locație: Braila/Craiova

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 10:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu este indicat sa faci ce spui tu acolo , pt ca cele 2 conexiuni bridge nu vor fi gemene.
EmiL

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 10:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

EnZ0 a scris:
Nu este indicat sa faci ce spui tu acolo , pt ca cele 2 conexiuni bridge nu vor fi gemene.

Conexiuni Gemene ADICA ?
Sus
Andry
Priceput

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 11:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adica nu vei emite un semnal de aceasi frecventa in intervalul de 1 s prin ambele canale, sunetul va fi "decalat"

Sus
EnZ0
Priceput

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 11:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si find semnalul decalat, bobina din difuzor nu va rezista foarte mult timp.
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mar Noi 11, 2008 11:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

EnZ0 a scris:
si find semnalul decalat, bobina din difuzor nu va rezista foarte mult timp.

Eu nu sunt sigur de treaba asta Confused
Din moment ce amandoua bobinele sunt infasurate una peste alta, cum s-ar putea defecta din cauza decalajului ?

Sus
xpert customs

Data înscrierii: 09/Noi/2008
Locație: galati

MesajTrimis: Mie Noi 12, 2008 12:08 am    Titlul subiectului: xc Răspunde cu citat (quote)

enzo..zine si noua, in baza a ce experienta dai tu sfaturile pe care le tot dai pe aici...prezintane ceva din experienta ta in car audio care iti permite sa dai sfaturi userilor care asteapta sfaturi pertinente de la cunoscatori....scuze de off.
EnZ0
Priceput

MesajTrimis: Mie Noi 12, 2008 12:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sincer nu ma pricep la partea de bobine a difuzoarelor care au 2x(ceva).
Tin minte cand eram mai mic si nu stiam de existenta forumurilor pe net prin 99 cred ca se intampla asta, am primit de la cineva un difuzor de 20cm cu 2 bobine de 4 ohmi, si am conectat la statia din casa care era 2x50w rms 4 ohmi, difuzorul cum s'a zis mai sus cate o iesire pe fiecare bobina si am ascultat moderat la volum 30 % si in 2 zile difuzorul s'a ars.
Daca imi poti spune de ce?(asa aflu si eu ceva ce nu stiu)

EnZ0
Priceput

MesajTrimis: Mie Noi 12, 2008 12:19 am    Titlul subiectului: Re: xc Răspunde cu citat (quote)

xpert customs a scris:
enzo..zine si noua, in baza a ce experienta dai tu sfaturile pe care le tot dai pe aici...prezintane ceva din experienta ta in car audio care iti permite sa dai sfaturi userilor care asteapta sfaturi pertinente de la cunoscatori....scuze de off.

Omule cel putin eu incerc sa dau sfaturi atat cat ma pricep , daca dau un sfat nu inseamna ca trebuie sa fie 100% corect, nu toti ne-am nascut a totstiutori, uni de pe aicea se pricep si nu scriu nimica!
Si eu nici macar nu fac posturii dese pe aicea.
Si app daca ai magazin de tuning in galati nu trebuie sa ei lumea peste picior!

N'am vazut la nimenea de aicea de pe forum care sa aiba pe masina sa difuzor cu 2 bobine , si fiecare bobina sa primeasca semnal de la un canal diferit din amplificator.
Si raman la parerea mea ca este cam greu cu un amplficator entry-level sa reglezi ca semnal de pe fiecare punte sa fie la fel. eu nu cred ca potentiometrele de reglaj sunt la fel.

Macar daca stii explica-mi si mie cum fac exact ce vrea si initiatorul topicului, un amplifc cu 4 canale legate cate 2 bridge sa mearga pe un dif cu 2x2ohmi sau 2x4ohmi. Macar scutii de niste cheltuiele, si as mai invata si eu ceva ce nu stiu.

Ultima modificare efectuată EnZ0 la Mie Noi 12, 2008 12:42 am, modificat de 2 ori în total
Sus
xpert customs

Data înscrierii: 09/Noi/2008
Locație: galati

MesajTrimis: Mie Noi 12, 2008 12:20 am    Titlul subiectului: xc Răspunde cu citat (quote)

in primu rand nu conteaza neaparat puterea care intra in dif ci nivelul de distorsie.....de obicei un dif nu se prajeste de la prea multa putere ci de la prea multe distorsiuni.....si acum sincer sa iti zic...nu stiu de ce sa ars difu tau....probabil in 99...erau produse de proasta calitate...Smile)))
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mie Noi 12, 2008 12:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pana la urma care este concluzia ? are ceva daca legi un difuzor cu doua bobine de 4 ohmi la un amplif multicanal ?
eu am un magnat rx44 care poate in punte 2x325w la 4ohmi si un alpine type e 12" 4ohm in punte pe 2 canale . pe viitor as vrea alt subwoofer mai puternic dar fara sa schimb amplificatorul .
Sus
Andry
Priceput

MesajTrimis: Mie Noi 12, 2008 9:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu sunt probleme, atat timp cat ai aceleasi setari pe ambele canale. ( din experienta mea )

Sus
EmiL

MesajTrimis: Mie Noi 12, 2008 9:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Andry a scris:
nu sunt probleme, atat timp cat ai aceleasi setari pe ambele canale. ( din experienta mea )

OK setarile amplificatorului sa fie identice ... Si cum ar trebuii impartit semnalul audio ? SE poate in urmatorul mod ? Player 1R 2 L--> Amp (IN) canal 1R canal 2 L ...canal 3R si 4 L sa fie amplificat din semnalul din Amp (OUT R L )
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum