| |
| Autor |
Mesaj |
ionut31
Data înscrierii: 03/Ian/2014 Mesaje: 9 Locație: bucuresti
|
Trimis: Vin Ian 03, 2014 4:51 pm Titlul subiectului: Sfat achizitionare difuzoare vectra b. |
|
|
Salutare. Am o vectra B 2.0 16V si vreau sa-mi schimb boxele de fabrica cu unele noi. Pe usa din fata am dimensiunea 16.5cm si pe spate 13cm.
Cd-playerul meu este JVC KD-R45 4X50w
Nu vreau boxe care sa le amplific, vreau doar sa le leg in locul fostelor boxe direct la cd-player si gata.
Bugetul meu maxim este 400 lei.
Recomandati-mi ceva de calitate si sa se auda clar.
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
ionut31
|
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Sâm Ian 04, 2014 7:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Playerul actual care-l detii e slab (prastie), renunta la boxe spate si investeste intr-o amplificare/insonorizare/boxe mai bune.
Ce sunet urmaresti ? Deschis bazat pe inalte sau inchis bazat pe bass ? Bugetul este batut in cuie la 400 lei ? Cel mai bine iei un sistem pe fata nu te uita la coaxiale, montarea unor tw este foarte grea vazuta si foarte usor de efectuat. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
ionut31
|
Trimis: Sâm Ian 04, 2014 10:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am deja tweetere, cele originale ale masinei.
Doar difuzoarele vreau sa le schimb pentru ca cele originale care le am pe masina d-au semne de oboseala.
Si inca ceva...nu ma intereseaza sa auda toata strada muzica mea, vreau doar sa aud eu clar in masina. |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Sâm Ian 04, 2014 11:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Imposibil, dacĂŁ schimbi doar mid bass schimbi și filtrele așa cĂŁ ori stai cu ĂŁștia obosiți ori iei un sistem Ăźntreg. MĂŁ Ăźntreb oare cati oameni au pus coaxiale pe filtrele stock? _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
ionut31
|
Trimis: Sâm Ian 04, 2014 11:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cum adica imposibil? Te rog sa ma lamuresti si pe mine.
Deci daca pun difuzoarele care am zis eu, se anuleaza tweterele? Sau ce? |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Dum Ian 05, 2014 1:32 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu se anuleazĂŁ dar tu Ăźncerci sĂŁ legi niște coaxiale pe niște filtre de la un sistem de 2 componente, nu se face așa ceva, boxele alese de tine se leagĂŁ direct la cd player fĂŁrĂŁ cross over. DacĂŁ vrei sĂŁ pui doar mid bass pune unul original de pe aceeași mașinĂŁ respectiv același an, nu am vocabularul necesar sĂŁ-ți explic asa cum ar trebui dar un clar "nu se face asa" cred ca e de ajuns. Practic tw se anuleazĂŁ pentru ca trebuie sĂŁ le demontezi cu filtru cu tot, ceea ce oricum trebuie sĂŁ faci doar dacĂŁ nu schimbi mid bassi actuali sau schimbi cu unii identici. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
ionut31
|
Trimis: Dum Ian 05, 2014 1:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Mda...eu credeam ca e ceva mai simplu..adica iau boxele astea decare siz eu si le legam direct in locul celorlalte.
Si sa iau sistem complect nu imi permit pentru ca nu vreau sa inveztesc prea multi bani in masina.
Si totusi ce posibilitati as avea sa leg niste boxe coaxile in locul celorlalte? |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Dum Ian 05, 2014 11:37 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai e foarte simplu, scoți cross overele și tw vechi și ramai doar cu coaxiale. RenunțĂŁ la boxe pe spate și ia-ți un sistem pentru ca se merita, e mult mai recomandat decĂąt niște coaxiale amĂŁrĂąte. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
ionut31
|
Trimis: Dum Ian 05, 2014 3:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da sa stii ca ia dreptate. Totusi o sa mai pun ceva bani sa iau un sistem pe spate si fata.
Dar pe spate eu nu am twetere.
Si este greu de montat acest sistem? Adica pot sa fac singur acesta operatie? |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Dum Ian 05, 2014 8:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tu chiar vrei sa-ti faci pasagerii mandrii de sunetul tau, nu ? Renunta de tot la varianta cu boxele pe spate, ramai stereo, crede-ma se aud foarte tare chiar daca sunt numai doua boxe. Montarea e foarte simpla mai ales ca tu ai avut montat deja sistem pe fata, doar inlocuiesti, nu trebuie sa mai intrerupi firele samd dar cand montezi sa stii sa tai si de unde, si mai ales sa nu incurci - cu +. Masina ta fiind diferita de montajul la care am asistat eu nu-ti pot da detalii care, unde si cum e deci la partea asta va trebui sa te interesezi Ca idee, decat sa montezi niste boxe rotunde pe spate (care daca nu sunt montate in portiera unde e oricum o varianta proasta ci sunt montate cu fata inspre cer e iar o varianta proasta deoarece acolo trebuie ovale) mai bine investeti intr-o insonorizare de calitate a usilor din fata si poate pe viitor daca vrei...daca nu vrei poate si o amplificare. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
stoica22 Priceput
Data înscrierii: 04/Aug/2012 Mesaje: 554
|
Trimis: Dum Ian 05, 2014 9:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Frate nu mai inebuni omu cu sisteme si bla bla etc.... omu vrea simplu sa schimbe difuzoarele fata pt ca I se pare ca sunt duse ....
Nu mai bagati pe gat atata antifonare amplificare si sisteme de 99999lei.
Dati sfaturi stricte la ce cere nu idei _________________ Pioneer Avic F310BT / Hertz ESK165 / Hifonics Zeus zxi 4404 / Alpine R-Type SWR-1242D |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Dum Ian 05, 2014 9:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu sunt consultant la be loud sa dau sfaturi ieftine, daca vrea ma asculta daca nu la fel, omul asta a avut sistem pe fata, iti dai seama ce downgrade major a calitatii sunetului va fi cu niste prastii de coaxiale ? Crezi ca vrea sunet inchis tipic boxe vintage ? _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938
Ultima modificare efectuată de către ionuutzuu la Lun Ian 06, 2014 8:56 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
ionut31
|
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mie Ian 08, 2014 12:57 am Titlul subiectului: |
|
|
Pe spate ia ovale 6x9 inch, asta daca vrei sa ai si ceva bass, iar pe fata sistem.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Kicker/DS693/ astea cred ca am sa mi le iau eu
iar pe fata las pe altii mai priceputi sa-ti recomande ceva
ps. acu am vazut ca tu pe spate vrei sa pui de 13, vezi de treaba si pune ovale ca sa nu arunci banii de pomana pe dif de 13 cm. sau nu mai pui deloc. cel mai recomandat e sistem bun pe fata si un woofer in spate, unul activ in cazul tau ca sa nu te mai incurci cu amplificatoare. Da nu stiu daca playerul tau are control subwoofer. IN fine ai inteles ideea, din astea doua variante alegi, ori prima varianta, ori sitstem pe fata si 'tun' in portagaj. sunt destul de ieftine.
ps 2, m-am uitat pe net sa vad ce poti sa faci cu playerul ala, din pacate nu are iesire subwoofer deci nu ramane decat sa pui sistem pe fata si ovale pe spate, ca se se aude cat de cat. vezi ca ovale sunt mai multe dimensiuni, cele 6x9 sa cumperi nu alta dimensiune.
bafta, si daca esti de acord uita-te sa vezi daca loc sa decupezi, cam 15 cm/ 23 cm.
uite inca o pereche numai buna pt tine, de la hertz, sensibilitate 95 db asta inseamna ca suna mai tare la un volum mai mic din hu, nu stiu daca intelegi ideea e ca ai nevoie de niste boxe cu rms cat mai mic, si sensibilitate cat mai mare pt a suna cat mai bine pe player (fara amplificare) http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Dieci/Dieci-DCX-690.3/
bafta multa spor la treaba. |
|
| Sus |
|
 |
|