Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sfat alegere sub mic si bun - incinta sealed
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
KeR
Pasionat

Data înscrierii: 04/Ian/2007

MesajTrimis: Mie Iun 11, 2008 5:31 pm    Titlul subiectului: Sfat alegere sub mic si bun - incinta sealed Răspunde cu citat (quote)

In primul rand sa-mi prezint sistemul. Masina un pejo206 cu Pio deh 6700mp, Hertz dsk165, dls269, amp gzta 4.120mk2, sub blaupunkt gtb300.

Ampul 2 canale pt sistem doua pt woofer. xover pt sub (lpf) este la 125-150hz iar hpf-ul este la 80hz (si din player pt ovalele din spate). gainul este cam la 70-80% la ambele. Fara bass boost.

Ca SPL wooferul este suficient de puternic pt ce am nevoie dar parca as vrea ceva sa zdrangane un pic mai putin si sa coboare in frecventa mai mult. Avand si un "portbagaj" mic vreau ceva in incinta seald (custom, nu ma deranjeaza).

Am si niste intrebari:
1. pot cu un woofer mai mic (<12") sa cobor in frecv mai bine decat ce am acum ?
2. are sens sa-mi schimb difuzoarele fata considerand ca acum sunt amplificate ?(posesor de hsk165 dupa ce a trecut de la dsk165 mi-a zis ca nu am niciun motiv)
3. are sens sa-mi schimb totusi wooferul in loc sa-mi schimb ampul cu ceva mai bun (ca41, jbl gto etc.) ?

Si mareata intrebare - Ce sub imi recomandati si mie ? (preferabil mai mic <12" si sa coboare in frec sensibil mai mult decat ce am acum cu spl asemanator, chiar mai mic un pic)
Buget: 350 - 400 RON maxim.

Multumesc anticipat.

edit: god dammit se pare ca am postat in amplificatoare auto in loc de subwoofere. rog un moderator sa-mi mute si mie threadu daca se poate.

Ultima modificare efectuată de către KeR la Joi Iun 12, 2008 1:33 am, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adi_opel

Data înscrierii: 07/Mar/2008
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Iun 11, 2008 5:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am ascultat de curand un http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/HELIX/P12_Precision/ intr-o incinta inchisa custom facuta dupa specificatii : http://www.be-loud.ro/external_link.php?id=3388 si m-a impresionat placut.
Sus
KeR
Pasionat

MesajTrimis: Mie Iun 11, 2008 8:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

probabil se aude bine dar e cu mult afara din bugetul meu si este tot maricel(12").
bine.. daca nu o sa-mi pot satisface pofta de frecvente mai joase cu dimensiuni mai mici probabil o sa merg tot pe 12"...

liviu
Priceput

Data înscrierii: 08/Noi/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Iun 12, 2008 8:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stai linistit. si cu un helix P8 ai face treaba Wink
adi_opel

MesajTrimis: Joi Iun 12, 2008 9:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu zic ca gasesti Helix P10 la 4oo lei. Si P8 cred ca face treaba buna dar am inteles ca ii trebuie un amplif foarte bun care sa poata sa-l controleze bine.
Sus
liviu
Priceput

MesajTrimis: Joi Iun 12, 2008 10:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

avantajul la P8 ar fi o incinta extrem de mica ( 8 litri in sealed comparativ cu 15 pt P10 - cel putin asa recomanda producatorul). daca zici ca ai portbagajul mic, s-ar putea sa te incante si treaba asta. ampliful va fi acelasi, deci...
KeR
Pasionat

MesajTrimis: Joi Iun 12, 2008 11:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dar asa ceva stie cineva cum se comporta ? Din specificatii pare ok si e si Hertz. http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Hertz/Energy_ES_250/
Sau de la dls se incadreaza ok asta http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/DLS/Reference_W710/
Le-a ascultat cineva ?

Andry
Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Vin Iun 13, 2008 12:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Du-te pe Helix P8, stie mai multe decat cele 2 mentionate de tine + are nevoie de o incinta de 3-4 ori mai mica decat Hertz si DLS Wink

Waitin` for the Volvo, a new chapter!
Sus
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007

MesajTrimis: Vin Iun 13, 2008 2:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sincer, pentru ce ai nevoie, un P8 nu-ti va satisface dorintele ...
Un woofer de 10" "potent" te va multumi daca ii vei face o incinta corespunzatoare si-l vei "hrani" bine.
Eu sunt de parere ca ai putea incerca cu un woofer ceva mai bun.

P.S.: Pun la bataie oricand pentru test, un Peerless XLS 10 Wink http://www.tymphany.com/830514
Sus
acdc

Data înscrierii: 29/Ian/2008

MesajTrimis: Vin Iun 13, 2008 6:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Helix, nu zic ca nu i bun, chiar nu l am auzit, chiar imi pare rau ca vb in necunostiinta de cauza.
Dar este uimitor cum , pt orice ai avea nevoie, pe forum se recomanda :
difuzoare-helix
subwoofere-helix
amplificatoare-helix
Cred ca o sa se ajunga la momentul in care cineva o sa intrebe de un cd-player si o sa i se raspunda sa ia helix.
Am auzit chiar de subwoofere helix de 8'' care fac ravagii in incinta inchisa in portbagaj la bmw Shocked

O sa ascult Helix si o sa incerc sa vin cu o parere mai pertinenta data viitoare.
Sus
acdc

Data înscrierii: 29/Ian/2008

MesajTrimis: Vin Iun 13, 2008 6:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Helix, nu zic ca nu i bun, chiar nu l am auzit, chiar imi pare rau ca vb in necunostiinta de cauza.
Dar este uimitor cum , pt orice ai avea nevoie, pe forum se recomanda :
difuzoare-helix
subwoofere-helix
amplificatoare-helix
Cred ca o sa se ajunga la momentul in care cineva o sa intrebe de un cd-player si o sa i se raspunda sa ia helix.
Am auzit chiar de subwoofere helix de 8'' care fac ravagii in incinta inchisa in portbagaj la bmw Shocked

O sa ascult Helix si o sa incerc sa vin cu o parere mai pertinenta data viitoare.
Sus
Sharkky
Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007

MesajTrimis: Vin Iun 13, 2008 7:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

acdc a scris:

As vrea sa ascult si eu un Helix de 8 in sealed in portbagajul unui BMW sa vad cat de multe ravagii face ...
Sus
liviu
Priceput

MesajTrimis: Vin Iun 13, 2008 8:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in BMW cu siguranta nu, dar intr-un 206...
adi_opel

MesajTrimis: Vin Iun 13, 2008 10:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu sunt fan Helix. Eu am recomandat Helix Precision pentru ca necesita o incinta seald mai mica decat alte difuzoare si pentru ca l-am ascultat. Iar la un Peugeot 206 orice cm3 liber in portbagaj conteaza Wink.
PS: Sharkky, la ce pret ajunge Peerless-ul? Very Happy nu de alta dar ma tenteaza.
Sus
_vrx_
Priceput

Data înscrierii: 17/Apr/2007

MesajTrimis: Vin Iun 13, 2008 10:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sharkky a scris:
Sincer, pentru ce ai nevoie, un P8 nu-ti va satisface dorintele ...
Un woofer de 10" "potent" te va multumi daca ii vei face o incinta corespunzatoare si-l vei "hrani" bine.
Eu sunt de parere ca ai putea incerca cu un woofer ceva mai bun.

P.S.: Pun la bataie oricand pentru test, un Peerless XLS 10 Wink http://www.tymphany.com/830514

perlesul e la un pret aproape dublu decat helixul ...si oricum sunt comparabile.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum