Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sfat Hertz sau Helix????

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
octavmatey13

Data înscrierii: 14/Mar/2012

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2012 10:14 am    Titlul subiectului: Sfat Hertz sau Helix???? Răspunde cu citat (quote)

Buna la toata lumea.

Am pe masina un HU http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Kenwood/ si vreau sa schimb difuzoarele de pe fata, fara sa le amplific.La HU vad ca are 30 RMS(adevarat sper) si ma gandeam la unul din sistemele:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Dieci/Dieci_DSK_165.2/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/Dark_Blue_B62c/
sau Focal Access 165 A1.Buget 500 ron max.
Avand in vedere ca nu vreau sa le amplific cum ar fi mai bine sa pun:
de 50-60 RMS sau de 80-100 RMS?pt a avea un sunet cat mai bun in masina.
Va multumesc anticipat pentru sfaturile utile.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
octavmatey13

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2012 1:57 pm    Titlul subiectului: Re: Sfat Hertz sau Helix???? Răspunde cu citat (quote)

nimeni?
mai multi sau mai putini RMS??????daca nu vreau amplificare pe ele!!!!!
Sus
light_man
Pasionat

Data înscrierii: 12/Mai/2009

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2012 2:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

As inclina spre hertz, avand in vedere ca e vorba de seria noua..desi la partea tw nici unul nu straluceste. Midbasul e ceva mai potent, daca vre-o data ai in vedere trecerea la un amplif, se va descurca mai bine, zic eu...

p.s. si sensibilitea pare a fi mai mare cea a hertz-ului..deci iarasi un mic plus.
Sus
octavmatey13

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2012 2:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ms de sfat. deci sa inteleg de la tine ca ar fi mai okay cele cu 80 RMS in defavoarea celor cu 50 RMS, daca nu ma intereseaza sa le amplific????
gresesc?!?!?!?
Sus
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2012 3:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mergi cu incredere pe varianta de la Hertz ... nu te speria ca au 80 W RMS , noi le-am instalat la garaj si se aud foarte bine legate direct la player.

boxele pentru amplificare de la Hertz sunt cele de la seria Energy in sus Wink
Sus
octavmatey13

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2012 4:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ms de sfat, dar eu tot nu is lamurit teoretic si practic cum ar fi mai indicat:mai multi sau mai putini RMS daca nu le amplifici?
sau depinde de la o marca la alta?!?!?
Pana la urma cred ca am sa comand hertzurile, sper ca am calculat-o bine:DVery HappyVery HappyVery Happy
Toate cele bune la toti si ms de sfaturi la cei care mi-au raspuns.
Sus
wazzabi
Pasionat

Data înscrierii: 05/Dec/2010
Locație: Craiova

MesajTrimis: Vin Apr 06, 2012 8:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Teoretic, daca nu le vei amplifica pe viitor, e bine sa fie de putere cat mai mica (mai putini W). Dar, atat Helix-urile cat si Hertz-ul au o sensibilitate buna ceea ce iti permite folosirea acestora direct pe player.
Oricum, ambele variante postate de tine sunt ok. Nici Helix-ul nu este o firma de neglijat. Documenteaza-te bine inainte sa cumperi ceva. Eu pot sa zic ca sunt patit. Acum pana nu ma uit de 10 ori si citesc jde'mii de forumuri nu ma arunc sa cumpar ceva.
Sus
keddy_net
Priceput

Data înscrierii: 27/Oct/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Apr 22, 2012 2:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am auzit focal accesurile pe player, si sunau bine, cu un mic minus pe partea de inalte, dar in bugetul asta este o solutie buna zic eu pt player.
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Apr 24, 2012 10:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

problema e ca intre hertz si focal este o diferenta de aproximativ 100 lei ... deci nu prea pot fi considerate in acelasi buget ...
Sus
kido22
Pasionat

Data înscrierii: 11/Mar/2012

MesajTrimis: Mar Apr 24, 2012 9:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu votez helix.de ce? multi spun ca dieci suna prost, pe cand despe modelul celor de la helix nu am auzit pe nimeni sa se planga.si ca sa iti raspund la intrebare e bine ca difuzoarele sa aiba cat mai putini Watti, si o sensibilitate cat mai ridica pentru a suna bine pe player si fara distorsiuni
Sus
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Apr 25, 2012 10:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multi spun dar cred ca putini au ascultat. noi am instalat pe multe masini la noi in service si nu am auzit pe nimeni sa se planga , chiar toti au fost multumiti de alegerea facuta.
Sus
wazzabi
Pasionat

Data înscrierii: 05/Dec/2010
Locație: Craiova

MesajTrimis: Mie Apr 25, 2012 1:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Razvy_Zeus a scris:
multi spun dar cred ca putini au ascultat. noi am instalat pe multe masini la noi in service si nu am auzit pe nimeni sa se planga , chiar toti au fost multumiti de alegerea facuta.

Depinde de ce pretentii au. Unii se multumesc cu mai putin, altii cu mai mult. De-aia conteaza foarte mult sa asculti difuzorul inainte sa-l cumperi. Unii asculta niste petarde si zic ca se aude bine; insemnand ca nu au ascultat si altceva sa faca o comparatie.
Sus
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Apr 25, 2012 1:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cel mai bine e sa asculti si sa-ti placa tie dar e complicat sa asculti un sistem de difuzoare. Majoritatea standurilor de prezentare nu ofera posibilitatea montari unor boxe sistem ...
Sus
kido22
Pasionat

Data înscrierii: 11/Mar/2012

MesajTrimis: Mie Apr 25, 2012 7:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu ma refeream la posesorii de dieci. nu la cei care isi dau cu parerea.bineinteles ca niciodata nu trebuie sa achizitionezi ceva doar dupa datele de pe hartie si din auzite.cea mai mare greseala.cautati pe forum si o sa gasiti un thread despre un sistem de 35 de milioane care se auzea mai prost ca sistemul stock al masinii.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum