Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

sfat pt passat b5 sedan
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2014 9:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok..hai sa te intreb si eu ceva. Multa lume zice ca alpine in comparatie cu pioneer nu prea are bass. Ce diferenta ai sesizat in sensul asta? E asa sec si scurt basul cum am auzit eu? Sau e la fel de lung si profund ca la pioneer? Ca nu mai inteleg nimic..prea multe pareri.
Mersi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Marsh@ll
Pasionat

Data înscrierii: 19/Aug/2010
Locație: tecuci

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2014 10:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sincer aseara dupa ce am montat playr'ul si am facut ceva reglaje timp de vro jumatate de ora nu am dat chiar asa mare importanta la bas...
eu inainte nu aveam medii-inalte pe pioneer..si mid era la 4 din 6 iar inalte la 6 din 6... si sunetul era infundat..ce e drept la pio aveam mai multe optiuni pt bass.
acum am setat medii la 4 si inalte la 6 si am un sunet destul de deschis, cat mai aproape de natural, si bas'ul e si el undeva pe acolo, se simte nevoia de sub;
cat despre bas, repet, nu am simtit o diferenta asa notabila. nu am apucat sa ascult anumite melodii ale caror sunete le memorasem pe pio..cand schimbam stick'ul in alte masini faceam diferenta..
sa nu se uite faptul ca am doar inaltele pe player, dif fata sunt amplificate...

Un mic exemplu;am acasa o statie de casa Akai, intre timp aceleasi boxe au stat si pe un pioneer, apoi o aiwa, urmata de o combina panasonic de 2x 145 rms..acum 2 luni am pus pe ele o yamaha rx ... 9.2 canale model 2005....inaltele erau cristal, diferenta sunetului era foarte uriasa, basul fiind mai calibrat..ei cam acelasi lucru in proportie de 80% s-a intamplat si acum cu schimbarea HU.

ca nota de incheiere, ca si o parere timpurie, Alpine zic eu ca vine mai pe gustul urechilor mele..
Sus
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2014 4:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alecspc daca cineva a trantit o duda tu trebuie sa o iei de buna?
Cum rahat poti sa spui de un player ca are basul sec si scurt? Problema celui care ii suna asa nu vine neaparat de la player sunt mult prea multe variabilee care pot face basul sa sune ca...dosul.
Invatati sa preluati informatii de la personane care sunt mai vechi in domeniul asta!
Inca ma uimeste efectul de turma mai ales intr-un domeniu unde gradul de subiectivism este foarte mare!
Sus
mateyon
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2014 6:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cynegeticos a scris:
.
Sper ca nu te referi la mine. Daca da, esti nedrept.
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2014 7:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu e ca o iau de buna, ca daca o luam de buna nu mai intrebam in st si in dr, dar asta am citit pe mai multe forumuri, ca gama entry de la alpine nu are bass, ca din 2010 panasonic fabrica unitatile alpine si ca de la alpine nu merita cumparat decat seria veche, pana in 2009,...unitatile alea 4 X 60 si cele din prezent doar alea mai scumpe, si faptul ca alpine nu e mai e ce-a f0st stie toata lumea..de asta se cauta unitatile din seria veche mai mult.
Daca auzeam doar pe unu nu credeam dar sunt mai multe pareri..
cand o sa-mi iau si eu ceva o sa ascult ca nu ma iau doar dupa citit forumuri.
Sus
cynegeticos
Priceput

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2014 9:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mateyon a scris:
cynegeticos a scris:
.
Sper ca nu te referi la mine. Daca da, esti nedrept.

Nu imi sta in caracter sa "dau nume" sau sa jignesc, am spus-o strict la modul general! Un "batran" al forumului spunea ca 90% dintr-un sistem reprezinta instalarea componentelor...
Ai sa fi surprins cum aceleasi componente pot sa sune total diferit in alte masini!
Personal de la Alpine nu am avut pe masina decat modele vechi dar destul de potente, acum am un Kenwood 6051 dar nu se compara cu sunetul Alpine, gen playere 9815, 9855, 9835!
Sus
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2014 9:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sunt constient de diferenta de izolare fonica dintre masini, VAG mi se pare ca stau bine la capitolul asta, Loganul e groaznic. Probabil ca la asta te referi.
Sus
Marsh@ll
Pasionat

Data înscrierii: 19/Aug/2010
Locație: tecuci

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2014 11:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

baieti, cred ca discutiile voastre sunt mult off topic...cand am cerut un sfat mai la inceputul toicului, doar 2 colegi mi-au sarit in sprijin...acum la discutii in contradictoriu vad ca vi se da mana pe tastatura...

mai bine spuneti'mi daca ati ascultat twetere hetrz si dati'mi o impresie despre ele...informatii gasiti la alte rubrici cu siguranta...
Sus
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2014 11:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca tot ai mid bassi DLS de ce nu-ti iei tw tot DLS ? Eu ca detinator deja ti-am dat o parere si netul e plin de pareri/impresii dar si conceptii/ineptii. E cam greu sa intrebi pe cineva ceva gen "crezi ca mie-mi va face pe plac ceea ce-ti place tie?" Orice parere ramane pur persoanala pt. propriile gusturi si cum nu sunt multi cu experienta care sa-ti recomande ceva mai "pamantesc" dpdv al bugetului iar cei care au experienta sunt scarbiti de "prastiile" (si e ceva normal, cunosc sentimenul dar in alt domeniu, cand treci la o clasa cu mult superioara) detinute de noi, incepatorii in domeniul de car audio nu stiu ce si cum vei face.
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Mar Mai 27, 2014 11:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da..adevarul ca adevaratii profesionisti nu mai intra sa auda ce balarii vorbim noi astia micii, ei joaca in alta liga.
Sus
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2014 12:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alecspc a scris:
da..adevarul ca adevaratii profesionisti nu mai intra sa auda ce balarii vorbim noi astia micii, ei joaca in alta liga.

Faptul ca unii pandesc sa se ia la tranta cu postarile altora crezi ca ii recomanda ca fiind profesionisti?
Marshal scuze de off topic...nu mai fac.
Sus
cynegeticos
Priceput

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2014 1:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mateyon a scris:
Faptul ca unii pandesc sa se ia la tranta cu postarile altora crezi ca ii recomanda ca fiind profesionisti?
Marshal scuze de off topic...nu mai fac.

Daca faci referire la mine nu ai inteles nimic!
Am 6 ani de cand m-am apucat de domeniul asta, am schimbat zeci de componente, am invatat de la sistem la sistem si de la sistemele altora si nu ma simt in masura sa dau sfaturi pertinente!
Voi uitati un singur lucru, car-audio nu se face pe un forum! Cand cineva mi-a spus chestia asta am crezut ca nu vrea sa ma ajute dar dupa cateva "tepe" m-am hotarat ca tot ce cumpar sa ascult intai si ca acea persoana avea perfecta dreptate!
Domeniul asta este atat de vast incat consider ca am zgariat decat suprafata si am foarte multe de invatat iar cand vine cineva si spune despre un player ca are "sec si scurt basul" dar el nu stie cum sa isi regleze sistemul corect cum poate acea persoana sa invete sau sa dea sfaturi altora!
Sus
alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2014 1:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai citeste mai bn postul meu, nu am afirmat, am zis ca am auzit pe mai multi plangandu-se de chestia cu basul la playerele alpine ieftine. NU-s convins de chestia asta.. am specificat ca pana nu ascult eu nu-mi cumpar nimic doar din auzite.
Sus
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2014 2:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@cynegeticos - chestia cu ascultatul e sfanta, dar nu multi dintre noi astia incepatori avem posibilitatea s-o facem, ca daca aveam nu mai stateam ca ultimii parliti pe forum poate mai prindem si noi o informatie noua cum presteaza difuzorul x samd. Oricum si daca asculti difuzoarele dorite de tine la un "deranjat" care nu are reglaje facute da' sa nu cumva sa-i umblii lui in player sau pe raft intr-o hala de 100mp2 tot n-ai facut nimic ! Dai din lac in put mai bine zis. La bugetele noastre cu care altii isi schimba doar firele de conectivitate iti dai seama ca ar conta cam orice parere din moment ce facem o achizitie blind dar nu cele aviatice ci de la cei care s-au mai jucat cu jucarele d-astea prin domeniu.

@alecspc - asta e problema in posturile tale despre care zice cynegeticos, numai tampenii "am auzit ca/am citit ca". Chiar azi am ascultat un Alpine CDE 170R si ma gandeam la posturile tale aberante cu bassul scurt arcuit sau ce ai mai zis pe acolo ...

alecspc
Audiofil

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2014 2:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Fiti mai atenti cand cititi posturile, aia cu basul arcuit nu e a mea, uite-te mai bine cine a zis-o, eu doar am cerut niste detalii privind acest aspect. SI nu mi se pare ceva rau sa citesti niste chestii pe alte forumuri si sa vii aici sa intrebi daca sunt aberatii sau nu. DIn moment ce nu am sustinut nimic ci doar am intrebat daca e adevarat sau nu..nu vad unde e problema.

ionuutzuu, dupa ce baietii te-au pus la punct in urma unor aberatii zise de tine (tw in tavan, conectare boxe direct pe iesire rca, si mai stiu eu cate aberatii ai mai zis) acu cauti nod in papura la altii ca sa ce? fii cumintel ca te legi aiurea, si nu e prima data, prima data nu te-am bagat in seama dar vad ca nu ai stare..dupa ce ai ti-ai luat-o de la baieti simti nevoia sa-ti cauti unu de care sa te legi. stai tu cuminte cu tw tale in tavan si vezi-ti de treaba.
repet, nu am afirmat si sustinut nimic, doar am intrebat, pt ca vreau sa invat..si intreb pe unii care sunt mai profi.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum