Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

sfat "request" va rog
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
koss

Data înscrierii: 06/Oct/2009
Locație: iasi

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 12:34 pm    Titlul subiectului: sfat "request" va rog Răspunde cu citat (quote)

logan make 2009, standard audio, vreau sa-mi creez o configuratie noua audio, dar: 1.nush ce dimensiuni intra in portiere fata, 2.vreau coaxiale fata pentru ca nu-mi plac tweeterele la vedere pe bord si/sau pe stalp.
m-am gandit la asa ceva dar vreau sa stiu o chestie. daca HU are 4x50 pot pune boxe de 60W ? sau mai mari ? baraie ? sau ce se intampla cu ele ?
HU: http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-P4100SD/; de boxe auto infinity ce parere aveti ? eu am infinity puse pe un receiver de la Tehnics si nu am mai auzit asa ceva pe nicio alta firma de profil ... si m-am gandit asa: fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/KAPPA52.9I/; spate: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/KAPPA62.9I/; revin astfel la intrebare: pot pune boxe mai mari decat 50W cat scoate HU ? ma gandesc si la un amplificator pe 4 canale: http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Infinity/REF475A/ dar trebuie sa ma reorientez la boxe cred ca. tot infinity as dori
multumesc anticipat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adi90
Pasionat

Data înscrierii: 21/Iul/2009
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 12:43 pm    Titlul subiectului: Re: sfat "request" va rog Răspunde cu citat (quote)

koss a scris:
logan make 2009, standard audio, vreau sa-mi creez o configuratie noua audio, dar: 1.nush ce dimensiuni intra in portiere fata, 2.vreau coaxiale fata pentru ca nu-mi plac tweeterele la vedere pe bord si/sau pe stalp.
m-am gandit la asa ceva dar vreau sa stiu o chestie. daca HU are 4x50 pot pune boxe de 60W ? sau mai mari ? baraie ? sau ce se intampla cu ele ?
HU: http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-P4100SD/; de boxe auto infinity ce parere aveti ? eu am infinity puse pe un receiver de la Tehnics si nu am mai auzit asa ceva pe nicio alta firma de profil ... si m-am gandit asa: fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/KAPPA52.9I/; spate: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/KAPPA62.9I/; revin astfel la intrebare: pot pune boxe mai mari decat 50W cat scoate HU ? ma gandesc si la un amplificator pe 4 canale: http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Infinity/REF475A/ dar trebuie sa ma reorientez la boxe cred ca. tot infinity as dori
multumesc anticipat

13 pe fata,cu mici modificari 16,5
nu coaxiale pe fata
are 4 x 50 maxim,rms vreo 18-20
poti pune,nu baraie
atentie:infinity e pe 2 ohmi,nu se pun direct pe player!
si sfatul meu ar fisa te uiti si la alte produse ,nu doar infinity
Sus
danpalarie
Priceput

Data înscrierii: 28/Iul/2009

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 1:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salutare, vad ca doresti sa procuro ceva vin si eu cu niste sfaturi, te-as sfatui pe fata de pus pe 16,5 chiar daca acolo incap numai 13 vezi ca se modifica usa, nu e o mare problema. Acum ar trebui sa ne lamuresti cu unele chestii referitor la ce doresti: Doresti difuoare fata si spate plus un amplificator pentru toate patru difuri (4 canale)? Daca da dane un buget pentru difuzoare+amplificator. Ce tine de player, e o alegere destul de buna atita timp cit mergi pe miina celor de la pio alpine sau clarion nu am nimic de reprosat. Acum referitor la brandul infinity, ti-as sugere ceva mai bun caci infinity nu este considerata o firma de top precum sunt dls Gz helix hifonics si altele. Ne povestesti putin de planurile tale si de buget si noi te ajutam cu cea mai mare placere. Ciao
koss

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 2:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la player nu ma sucesc orice ar fi. e batut in cuie. ideea este in felul urmator. vreau claritatea sunetului (imi place muzica cu voce cristalina, si electro/club - cred ca sunt cam 2 range-uri total opuse ca nivel de unde) ... si din ce stiu eu se obtine din rms multi scosi dar folositi pe la 65% ... eu sunt cam planta la din astea ... nu stiu daca in caremil se baga aia sa mareasca gaurile sa pun pe fata de 16,5 ... vreau calitate sunet, daca se poate fara amplificator ... cred ca pe spate nu scap fara amplificator... si ma gandesc sa il folosesc pe toate boxele daca tot achizitionez ... in jur de 3 mil set boxe iar la ampl ... nush ce sa zic ... daca stiti recomandati unul sa il folosesc pe toata masina sa zicem de vreo 4-5 mil ...
mutumesc frumos anticipat
Sus
adi90
Pasionat

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 2:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

subwoofer nu te tenteaza?
cel mai bine ar fi asa:
-sistem-componente de 16,5 pe fata amplificate
-subwoofer+amplificator
si nu mai ai nevoie de difuri pe spate
poti opta pt 2 ampuri sau unul in 4 canale(2 canale in punte pt sub ,2 canale pt difuri fata)

PS:daca nu vrei twetere pe bord uite o solutie
difuzoarele in cauza sunt tot pe un logan ph2 Smile
nu e ideal sa fie acolo tweeterele,dar merge
difurile sunt pe 16,5

DSC03688.JPG
 Description:
concursul:ghiceste de unde te gadila tweterul =)))
 Filesize:  62.31 KB
 Viewed:  349 Time(s)

DSC03688.JPG

Ultima modificare efectuată adi90 la Mie Oct 07, 2009 7:02 am, modificat de 5 ori în total
Sus
koss

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 2:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

imi sar in cap toti daca pun subwoofer ... ca numai la asta ma gandesc ca nush ce si tot asa ... deasemenea vreau ceva discret, care nu sare in ochi sa zic asa ... am gasit ceva interesant: amplif de 4 canale 75 rms: http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Pioneer/GM-6300F/ iar acum nu mai depind de acea impedanta de 2/4 ohmi... ce parere aveti ? daca nu-i bun ce zic astept asa ca idee: boxe sa se auda de 75w rms, va dati seama ca nu am sa dau la maxim... dar daca dau spre 70% vreau sa se auda "tare" si impecabil, fara distorsiuni ... 4 la numar. sunt dispus sa fac compromisuri la pret sa zic asa...
Sus
koss

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 2:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

arata extraordinar ... dar vad ceva: o umbra in jurul dif ... nu se muleaza perfect ? nu e prea aproape de "garnitura" de pe portiera ? cine stie cat m-ar costa manopera sa pun tweeter acolo ... Confused
Sus
adi90
Pasionat

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 2:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

koss a scris:
arata extraordinar ... dar vad ceva: o umbra in jurul dif ... nu se muleaza perfect ? nu e prea aproape de "garnitura" de pe portiera ? cine stie cat m-ar costa manopera sa pun tweeter acolo ... Confused

manopera? Laughing
tu ai habar cat de usor se da o gaura in panoul de logan Smile
aia e usa mea si totul a fost facut de mine Embarassed
se muleaza perfect dar a fost nevoie sa tai suportul difuzoarelor vechi care era mai mic
am montat pe inele din mdf
Sus
Body28
Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008
Locație: Panciu/now Iasi

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 2:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si din poza de mai sus o sa ne dam seama ca adi90 nu are nici cea mai mica idee care e rolul sistemelor. Confused
A aparut peste tot ideea ca sistemele is mai bune. De fapt eu mi-as lua coaxiale daca as avea bordul destul de mare si as putea sa imi pozitionez boxele cat sa nu ma incurce. Pui tw pe bord ca sa te ajute sa aduci scena la nivelul bordului.
Ia explica-mi tu, adi90 de ce nu ti-ai pus coaxiale? Is mai proaste si pe fata suna bine sistemul, nu?

koss, nu fa prostia aia. E complet inutila. Daca nu vrei sa te complici cu tweetere nu te complica, nu e o problema, poti folosi coaxiale si o sa sune bine.

Un L.E -> pret db62.1 - 350lei, pret db6.1 - 165lei. Concluzia? Ai aruncat 185lei pe geam.
Sus
tonu_adrian
Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008
Locație: TECUCI

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 4:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

>>body28

sunt posesor de helix db 62.1 si iti pot spune k nu se compara sistemul cu coaxialele! tu ai vazut dimensiunea tweeterelor macar? k sa nu mai zic k la componente e din matase... filtrul e mai bun...si de la 35 rms la 50 mai e ceva...

>> koss
ia-ti un amplif bunicel pe 4 canale, amplifici componentele fata , pui tweeterul pe la oglinzi..pe bord.. vezi tu cum se aude mai bine .. mai pui un subwoofer mic si atat..ajunge.
bafta.

Body28
Audiofil

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 4:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In primul rand: diferenta de la 30 la 50 w nu e mare lucru, e aproape insignifianta.
2 la mana: diferenta pe care o sa o simta pe medie (daca o sa o simta, ca nu e una grozava) oricum nu valoreaza 2 mil. Niciodata! Plus ca fara o filtrare activa nu scoti mare lucru!
Oricum, ideea de baza e ca ~200 ron is oricum aruncati pentru ca asta e scopul principal al sistemelor. Stage-ul! Comparatia nu e cea mai inspirata intre componente admit, insa oricum diferenta nu se justifica.
Poti sa ai tw din matase, daca il orientezi spre picioare tot acolo e.
Sus
danpalarie
Priceput

Data înscrierii: 28/Iul/2009

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 5:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Scuze ca tot ma bag in discutia data, insa nu pot sa trec cu vederea caci si eu sunt posesorul helixurilor despre care se tot vorbeste. Eu le amlific cu un amlif de o calitate foarte buna hifonics. Acum dupa mine sistemul (difurile fara tw pe ele) creaza un alt sunet decit coaxialele simple, deci de la helixurile pe fata intradevar le simti puterea in aceia ce inseamna bass, chiar daca sunt contraziceri, chiar si fara amplificare facea ca sa vibreze cite ceva in masina. Pe spate intradevar recomand coaxiale, pentru acest caz la un logan iar sta bine pe spate coaxiale pe 3 cai, asta va da o calitate sporita la inalte.
Dupa mine ar fi asa fata: helix darkblue pe spate tot de la xelix ovalele pe 3 cai iar ca amplificator as opta ceva de la magnat din seria tribal x.
Succese, si inca un sfat ar fi sa asculti niste loganuri ca tot e plina tara asta de masinile astea si sa vezi care sunt diferentele.
Apropo uitasem de tw punele si tu pe bord, reglezi unde iti place mai mult

adi90
Pasionat

MesajTrimis: Mar Oct 06, 2009 11:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Body28 a scris:
Si din poza de mai sus o sa ne dam seama ca adi90 nu are nici cea mai mica idee care e rolul sistemelor. Confused
A aparut peste tot ideea ca sistemele is mai bune. De fapt eu mi-as lua coaxiale daca as avea bordul destul de mare si as putea sa imi pozitionez boxele cat sa nu ma incurce. Pui tw pe bord ca sa te ajute sa aduci scena la nivelul bordului.
Ia explica-mi tu, adi90 de ce nu ti-ai pus coaxiale? Is mai proaste si pe fata suna bine sistemul, nu?

ce am scris eu mai sus?
adi90 a scris:

nu e ideal sa fie acolo tweeterele

am impresia ca ai ceva cu mine Laughing
sa crezi tu ca suna la fel coaxialele cu sistemul
crezi ca sunt facute doar pt pozitionarea tweterului? Confused
si daca ai cunoate bine tweterul din setul ala,se poate orienta la 45 de grade deci nu iti canta la cur cum zici tu :-w
pana ajung priceput ca tine lasa-ma sa invat din greseli,bine?
Body28 a scris:

Un L.E -> pret db62.1 - 350lei, pret db6.1 - 165lei. Concluzia? Ai aruncat 185lei pe geam.

si banii aia i-am furat de la tine? :-/

pt initatorul topicului mai atasez niste varinate de montat twetere

difuzoare_fata_(6)_1.jpg
 Description:
 Filesize:  286.11 KB
 Viewed:  354 Time(s)

difuzoare_fata_(6)_1.jpg

3.JPG
 Description:
 Filesize:  79.08 KB
 Viewed:  268 Time(s)

3.JPG

Sus
Body28
Audiofil

MesajTrimis: Mie Oct 07, 2009 12:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Domnu... sfatul era unul prost. Omul poate nu stie si chiar pune botul la astfel de sfaturi. Mi se pare ok sa recunosti ca ai gresit.
I-ai aratat unei persoane o poza in care tw e plasat complet aiurea. Ceea ce ai tu acolo e un sistem coaxial.
NU am ceva cu tine stai linistit, sunt mai multi "datatori de sfaturi ieftine" pe care i-am luat in vizor. Laughing
Mentionez ca adi90 nu a furat nici un ban de la mine. Dar pentru persoana in cauza mi se par bani aruncati pe fereastra. De asemenea mentionez ca stiu tw destul de bine si ca, vorba vine intre noi, chiar imi place.

Si intrebarea bonus " crezi ca sunt facute doar pt pozitionarea tweterului? "
Raspunsul bonus este, desigur: da.

Un L.E. daca vrei sa continuam, o luam pe mp si daca e nevoie si pe mess. Smile
Sus
adi90
Pasionat

MesajTrimis: Mie Oct 07, 2009 12:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bine,nu am montat cum trebuia tweterul
sunt un taran cu urechile infundate Laughing
e bine?

Body28 a scris:

Si intrebarea bonus " crezi ca sunt facute doar pt pozitionarea tweterului? "
Raspunsul bonus este, desigur: da.

la afirmatia asta nu sunt de acord cu tine si astept pe cineva care chiar se pricepe in domeniul asta sa isi dea cu parerea despre asta
deci diferenta intre sistem si coaxiale nu e doar ca poti muta tweterul sa iti cante la cur sau in portbagaj
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum