Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sfaturi achizitie HU Alpine! Buget 400ron
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
Andreiw210
Pasionat

Data înscrierii: 15/Feb/2015
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2015 4:23 am    Titlul subiectului: Sfaturi achizitie HU Alpine! Buget 400ron Răspunde cu citat (quote)

Va salut cu respect Ăźnainte de toate!
Sunt nou atĂąt in domeniu cat și pe forum și as dori cĂąteva sfaturi despre alegerea unui HU cat mai bun pe partea de SQ...
Am un buget de Ăźnceput de max 400 RON și m-ar interesa de preferat, dar nu neapĂŁrat, marca Alpine( nou seriile cde17-18 sau second-hand cu Bluetooth și mai vechi 98**)..
Kenwood mi se pare ciudat rĂŁu la meniu și un bass mai slab iar Pioneer ar avea un bass prea lung și profund pentru gustul meu... Menționez ca nu am ascultat pana acum aceste HU la preturi de peste 350 roni asa ca poate vorbesc prostii dar asa mi s-a pĂŁrut Ăźn comparație cu un cde111r, ascultate acum 1 an jumĂŁtate pe niște difuzoare proaste și stock la un Opel astra h al unui preten... Smile
Masina mea are in usi 4 midbass de 10wrms+4 tweetere +2 ovale de 15wrms sub luneta difuzoarele sunt stock și Ăźnvechite grav...
Mai am un subw. Lightning Audio care așteaptĂŁ sa ocupe portbagajul,(12" vas 94,7l FS 25 Hz rms 400w 4ohmi cu bobina dubla și sensibilitate 87db parcĂŁ..)
Și un amplificator http://www.sonicelectronix.com/item_19551_JVC-KS-AX6700.html
În vara va urma schimbarea dif-urilor din uși și a ovalelor
Îndrumați-mĂŁ, ĂźnvĂŁțați-mĂŁ sĂŁ iasĂŁ ceva plĂŁcut urechii...

Mulțumesc
Very Happy
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2015 9:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce model de Kenwood ai ascultat el ți s-a pĂŁrut bassul mai slab? Te referi la cel din boxe folosind amplificarea internĂŁ sau la sw folosit RCA-urile?
alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2015 1:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok..vrei sq.. si nu vrei bass lung si mult ca la pioneer..atunci mergi pe asta

http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/ALPINE/CDE-171R/

sau cu btt

http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/ALPINE/UTE-72BT-/

dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Dum Feb 15, 2015 5:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

"as dori cĂąteva sfaturi despre alegerea unui HU cat mai bun pe partea de SQ"

Daca iti cumperi Alpine vei folosi doar CDA-uri sau MP3??
Presupun ca nu vei folosi CDA-uri, asadar trebuie sa cumperi un player compatibil FLAC, sau macar WAV.
Poti alege intre noile modele de la Pioneer, Kenwood, JVC, in functie de preferinte vizuale si/sau dotari.
Nu stim ce masina ai, ca faci economie de litere....
Dar ai prea multe difuzoare prin prea multe parti ale masine si din acest motiv nu poti obtine nici macar un sound decent fara procesor.

Reteta de succes cu investitie minima este sistem decent de 16 pe fata si sub in porbagaj sau in /sub torpedou daca iti permite spatiu si poti lucra cu fibra de sticla, iar portierele "izolate".

Andreiw210
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2015 1:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Kenwood-ul era un kdc w241 iar pioneer-ul deh 1100 sau 2200 daca nu ma insel...
Proba s-a facut pe o masina cu 4 difuzoare midbass si 4 tweetere stock fara preamplif si subwoofer...
Era vorba de 3 modele ce costau la vremea aia sub 450 ron cat s-a si platit pt Cde-111r
JVC nu am avut ocazia sa ascult pana acum ceva mai scump, am auzit o sumedenie low-cost sub 300ron, puse pe masini cu echipare stock sau pe la "pasionatii" cu tuburi de bass de 800w prin portbagaj.... Laughing Laughing Il vad cam la acelasi nivel cu LG-urile si chiar sub SONY.... daca gresesc urecheati-ma

Masina e o batrana E220 de vreo cinspe ani.... si au imbatranit si membranele si suspensia dif-urilor odata cu ea Very Happy

Sunt total deschis la orice varianta suna bine la volum inalt...chiar daca ar insemna sa raman cu doi midbass de 165mm si 2 tweetere dar potente care, acompaniate de subwoofer-ul sus-scris sa se auda clar si tare, si sa renunt la ovale si la mid bass-ii/tweterele din usile spate...

Am vazut seriile Alpine cu Bluetooth, nu stiu ce sa zic, in ultima vreme s-au axat cu totii din ce in ce mai mult pe multimedia(Android, Iphone, Ipod, Aux-in, Bluetooth) si mai putin pe livrare de sunet corect identic ca cel original al unei oarecare melodii... Sad [/quote]
Sus
Andreiw210
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Feb 21, 2015 5:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dragosdls a scris:
"as dori cĂąteva sfaturi despre alegerea unui HU cat mai bun pe partea de SQ"

Daca iti cumperi Alpine vei folosi doar CDA-uri sau MP3??
Presupun ca nu vei folosi CDA-uri, asadar trebuie sa cumperi un player compatibil FLAC, sau macar WAV.
Poti alege intre noile modele de la Pioneer, Kenwood, JVC, in functie de preferinte vizuale si/sau dotari.
Nu stim ce masina ai, ca faci economie de litere....
Dar ai prea multe difuzoare prin prea multe parti ale masine si din acest motiv nu poti obtine nici macar un sound decent fara procesor.

Reteta de succes cu investitie minima este sistem decent de 16 pe fata si sub in porbagaj sau in /sub torpedou daca iti permite spatiu si poti lucra cu fibra de sticla, iar portierele "izolate".

Nu m-ar deranja prea tare sa convertesc Flac-urile in Cda-uri , doar sa stiu ca am sunetul care imi place...Din acest motiv am si intrebat de vreun model Pioneer Kenwood Alpine mai vechi, nu neaparat cu ghizmo-uri gen USB...
De asemenea nu vreau sa iau un HU Alpine sa ma chinui cu mapa de CD-uri pentru un placebo...
Sunt deschis la sfaturi si propuneri de orice fel...
Laughing
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Sâm Feb 21, 2015 6:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Este o problema.......
Cine nu dispune de un buget de minim 2000euro dar vrea sa faca un sistem de SQ in masina trebuie sa invete sa accepte un "sound" decent, pe care sa il obtina sprin valorificarea la maxim a componentelor cu un pret redus.

Asadar pentru player:
- cine nu e deranjat sa foloseasca CDA-uri poate folosi ceva gen Alpine170 (generatiile vechi 9835.......mie nu mi-au placut, au un sound general murdar si distorsionat);
- cine exclude din start folosirea CDA-urilor trebuie atunci sa foloseasca un player media ce este compatibil WAV sau FLAC. Aici recomand seria KMM de la Kenwood, deoarece are un sound general bun, dinamica ok......

Pentru difuzoare:
- sunt cativa producatori care fac sisteme de difuzoare care stiu sa cante, atat cat le permite bugetul (DLS, HELIX, AUDISON, HERTZ, chiar si JBL, ALPINE, PIONEER dar anumite game......) si care se aleg in functie de preferinte (ce am enumerat mai sus sunt doar exemple de producatori ce se gasesc mai usor pe la noi, insa cu siguranta mai sunt si altii);
- toate sistemele de difuzoare au nevoie de un "semnal" curat si suficient de puternic pentru a reda cat de cat decent materialul sonor;
-un player nu reuseste sa ofere acest semnal si este nevoie de amplificator;
- amplificate doar din player, orice sistem mai scump va lucra la maxim jumatate din valoarea sa, ceea ce poate conduce la o concluzie. Ori cumparam sisteme relativ ieftine, gen Pioneer TS-G173, JBL CS-6C, Alpine SXE-1750S, sau altele la de la producatori cunoscuti, dar nu mai scumpe de ~200lei, ori sisteme mai scumpe gen 500-800lei , dar care au obligatoriu nevoie de amplificator pentru a face investitia rentabila.
Nu discutam aici de sisteme cu adevarat de SQ, deoarece acestea costa peste 2000lei.
- alt aspect foarte important este instalarea midbass-ului si alegera pozitiei si orientarii pentru tweeter in asa fel incat sa se obtina maximul de "time alignment" fara a fi obligatoriu necesara procesarea.

Discutia poate continua si despre amplificatoare dar nu cred ca mai este cazul ......

Andreiw210
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Feb 21, 2015 7:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dragosdls a scris:
Este o problema.......
Cine nu dispune de un buget de minim 2000euro dar vrea sa faca un sistem de SQ in masina trebuie sa invete sa accepte un "sound" decent, pe care sa il obtina sprin valorificarea la maxim a componentelor cu un pret redus.

Asadar pentru player:
- cine nu e deranjat sa foloseasca CDA-uri poate folosi ceva gen Alpine170 (generatiile vechi 9835.......mie nu mi-au placut, au un sound general murdar si distorsionat);
- cine exclude din start folosirea CDA-urilor trebuie atunci sa foloseasca un player media ce este compatibil WAV sau FLAC. Aici recomand seria KMM de la Kenwood, deoarece are un sound general bun, dinamica ok......

Pentru difuzoare:
- sunt cativa producatori care fac sisteme de difuzoare care stiu sa cante, atat cat le permite bugetul (DLS, HELIX, AUDISON, HERTZ, chiar si JBL, ALPINE, PIONEER dar anumite game......) si care se aleg in functie de preferinte (ce am enumerat mai sus sunt doar exemple de producatori ce se gasesc mai usor pe la noi, insa cu siguranta mai sunt si altii);
- toate sistemele de difuzoare au nevoie de un "semnal" curat si suficient de puternic pentru a reda cat de cat decent materialul sonor;
-un player nu reuseste sa ofere acest semnal si este nevoie de amplificator;
- amplificate doar din player, orice sistem mai scump va lucra la maxim jumatate din valoarea sa, ceea ce poate conduce la o concluzie. Ori cumparam sisteme relativ ieftine, gen Pioneer TS-G173, JBL CS-6C, Alpine SXE-1750S, sau altele la de la producatori cunoscuti, dar nu mai scumpe de ~200lei, ori sisteme mai scumpe gen 500-800lei , dar care au obligatoriu nevoie de amplificator pentru a face investitia rentabila.
Nu discutam aici de sisteme cu adevarat de SQ, deoarece acestea costa peste 2000lei.
- alt aspect foarte important este instalarea midbass-ului si alegera pozitiei si orientarii pentru tweeter in asa fel incat sa se obtina maximul de "time alignment" fara a fi obligatoriu necesara procesarea.

Discutia poate continua si despre amplificatoare dar nu cred ca mai este cazul ......

Am inteles perfect ! si dumneavoastra ati priceput de asemenea ca atunci cand spun sound quality ma refer strict la ce ma priveste pe mine un sunet frumos egal pe frecvente la un pret mic(momentan)
Asadar voi cauta sa ascult aceste doua modele :
http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Pioneer/DEH-2700UI/
http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Kenwood/KMM-361SD/
ca am observat numai laude Embarassed

Voi renunta apoi la toate difuzoarele obosite si cred ca voi monta 2 mid-bass de 16.5cm in portierele fata, 2 tweetere in locul celor vechi, voi avea grija sa anitfonez si sa elimin cat mai bine vibratiile peste tot,iar in spate va fi sub-ul si amplificatorul...

Merita diferenta de bani dintre :
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-126/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Ground-Zero/Iridium/GZIF-6503X/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Mac-Audio/Pro-Flat/PF-2.16/
si

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Dieci/Dieci-DSK-165.3/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-B6A/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HELIX/Blue/B-62C/
Acestea ,pe componente, este musai sa le folosim cu amplificator? observ o putere ceva mai mare la ele... Question
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Sâm Feb 21, 2015 11:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da se merita, daca le amplifici.
Altfel nu prea.
Daca inteleg bine vrei sa modifici fata de usa si sa montezi doua difuri de midbass?
Parerea mea este ca mai bine cumperi un sistem pe 16 mai bun, il amplifici si vei obtine un rezultat mult mai ok.

Andreiw210
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Feb 21, 2015 11:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dragosdls a scris:
Da se merita, daca le amplifici.
Altfel nu prea.
Daca inteleg bine vrei sa modifici fata de usa si sa montezi doua difuri de midbass?
Parerea mea este ca mai bine cumperi un sistem pe 16 mai bun, il amplifici si vei obtine un rezultat mult mai ok.

Nuuu Very Happy voi monta cate un mid-bass mai potent dar in jurul a 200ron/set in fiecare portiera in locul celui vechi...

Sfatul dvs este sa montez momentan,odata cu achizitionarea HU-ului, dif-uri de 165mm doar pe usile fata, iar celelalte 2 iesiri ale playerului pentru spate sa le las libere?
Sau daca reusesc cu banii, sa montez o pereche neamplificata si in usile spate? Ceva tot in jurul a 200ron/set Confused

Si sa fie coaxiale la banii astia gen http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Ground-Zero/Iridium/GZIF-6503X/ sau pe componente???
Rolling Eyes

VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Dum Feb 22, 2015 1:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

RenunțĂŁ definitiv la boxele spate. Ia ceva bun pe fațĂŁ, eventual amplificate și neapĂŁrat sistem. Diferența e uriașĂŁ.
Andreiw210
Pasionat

MesajTrimis: Dum Feb 22, 2015 4:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am inteles! deci sistem asta inseamna, difuzoarele sa fie pe componente separate...bass mid si high...
As voi face... Mai bine ceva putin si bun si pe parcurs avansam, decat mult prost si ieftin....
Multumesc!
Laughing

VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Dum Feb 22, 2015 6:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca ai de gand sa modifici portiera poti pune si sistem pe 3 cai dar pana atunci cele pe 2 cai sunt formate din midbass+tweeter.
Andreiw210
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 23, 2015 12:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
Daca ai de gand sa modifici portiera poti pune si sistem pe 3 cai dar pana atunci cele pe 2 cai sunt formate din midbass+tweeter.

Masina vine echipata si cu incinte pe bord sub parbriz pentru medii... Dar momentan nu este cazul din lipsa de fonduri Laughing ,si vom vorbi mai multe cand va fi ocazia...

VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Lun Feb 23, 2015 1:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Andreiw210 a scris:
VanIIa a scris:

Masina vine echipata si cu incinte pe bord sub parbriz pentru medii... Dar momentan nu este cazul din lipsa de fonduri Laughing ,si vom vorbi mai multe cand va fi ocazia...

Hopa...ești piteștean de-al meu Very Happy

DacĂŁ mașina Ăźți permite sĂŁ pui medii Ăźn bord eu zic sĂŁ profiți de ocazie. Alții fac modificĂŁri serioase pt. asta.

Despre ce model este vorba, mai exact?

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum