Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

sistem full
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
Eugen

Data înscrierii: 09/Iul/2006

MesajTrimis: Dum Iul 09, 2006 10:45 pm    Titlul subiectului: sistem full Răspunde cu citat (quote)

imi cer scuze dar sincer nu am stiut unde sa postez
as vrea sa imi fac un sistem audio pt masina Casetofon Boxe si sub
dispun de 700E DAR SINCER habar nu am cum sa ii impart as dori sa imi spuneti daca se poatece configuratie as puteasa fac calitae putere
PS:sistemul este facutpt Rock hard rock si house NU MANELE
Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie
PS2:in gama de audio acasa am un Z5500 intr-un apartament cu 3 amere si NU nu lucrez la demolari.....in gama de car audio habar nu am.....asa ca in cate am citit pe site nu prea am inteles nimic..... Sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Eugen

MesajTrimis: Lun Iul 10, 2006 8:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cineva pe aici care ma poate ajuta????
Sus
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Lun Iul 10, 2006 8:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da asteapta sa vina mihai si iti va spune el exact ce si cum
Sus
mirciulik

Data înscrierii: 10/Iul/2006

MesajTrimis: Lun Iul 10, 2006 10:53 pm    Titlul subiectului: Sistem audio Răspunde cu citat (quote)

Salutare!
Sunt nou pe forumul acesta, de site-ul BeLoud stiu de ceva vreme, de cand caut variante pentru a imbunatatii sistemul audio al masinii. Ca sa fiu scurt in cuvinte(pentru ca e cam tarziu...):
-masina: Peugeot 307SW diesel
-bani: aprox 400E(in zona asta)
-dorinte: vreau sa-i schimb boxele cu unele mai puternice(nu exagerat), cu amplificator, sub-woofer si cele aferente. o singura prbl am: vreau sa pastrez cd-playerul(deocamdata), se poate?

Multumesc!
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Lun Iul 10, 2006 11:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai intai lamureste-ma si pe mine te rog frumos:
ce cd-player ai pe mashina(e cumva cel din fabrica)
si ce dimensiune au boxele de pe fata.
si cate boxe ai pe fata Wink

ma gandeam asa la un amplfiicator pe 4 canale 2 canale pt difuzoarele din fata si 2 canale legate in punte pt subwoofer... pt mai multe detalii astept sa imi raspunzi te rog la ce te-am rugat mai sus Very Happy

o zi buna
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Lun Iul 10, 2006 11:10 pm    Titlul subiectului: Re: sistem full Răspunde cu citat (quote)

Eugen a scris:
imi cer scuze dar sincer nu am stiut unde sa postez
as vrea sa imi fac un sistem audio pt masina Casetofon Boxe si sub
dispun de 700E DAR SINCER habar nu am cum sa ii impart as dori sa imi spuneti daca se poatece configuratie as puteasa fac calitae putere
PS:sistemul este facutpt Rock hard rock si house NU MANELE
Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie
PS2:in gama de audio acasa am un Z5500 intr-un apartament cu 3 amere si NU nu lucrez la demolari.....in gama de car audio habar nu am.....asa ca in cate am citit pe site nu prea am inteles nimic..... Sad

ia zi-mi tu te rog frumos cam ce mashinutza ai ca sa stiu si eu ce te-ar interesa sa imi zici si mie cate boxe ai in momentul de fata pe mashina si ce casetofon!!!!

o zi buna
Sus
mirciulik

MesajTrimis: Lun Iul 10, 2006 11:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mamaaa, m-am pierdut in termenii de la sfarsitul mesajului tau Razz
dar pot sa-ti raspund:
-pe masina este cd-player din fabrica (deocamdata am zis ca ma joc doar cu boxele)
-din cate am inteles prin alte forumuri, dimensiunea la boxe pe fata e de 16,5(cm?) - am zis bine? ca putere...nush. e din dotare asa.
pe fata am 2 boxe in usi, 2 tweetere(alea care-s pe bord?) si 2boxe in usile din spate.
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Lun Iul 10, 2006 11:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu zic sa renunti la sonorizare pe spate o sa vezi ca si mihai(baiatul de la be-loud) o sa te sfatuiasca la fel.
acum uite ce porpun eu:
1. Difuzoare DLS C4 244,90 lei cu Tweeter inclus (le-am auzit pe acestea azi si chiar mi-au placut cum se aud;) poate ceva mai performant ar fi si mai bun;) asta o sa zica mihai daca se incadreaza in pret
2. Amplificator: Ultra 4000 359,90 lei
3. Subwoofer: MAGNAT Xpress 112 Reflex 409,90 lei , JBL CS 1204T 329,90

deci in total ar face cu subwooferul magnat in jur de 1013 lei cu preturile fixe fara cei 0.90 de lei iar cu subwooferul JBL 932 lei

acum asteapta si de la mihai o oferta ca el stie mai mult despre difuzoarele auto Wink ahh si mai pune in 90 ron la fiecare suma pt setul de cabluri de 20mm
aha inca o chestie vezi ca mai este disponibil un amplificator de la blaupunkt si anume GTA 4 Special 399,90 lei

scz sper ca acum sa fi lamurit mai mult fata de primul reply mirciulik
Sus
Lucas
Pasionat

Data înscrierii: 04/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Iul 11, 2006 12:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o_kh3 am vazut sus ca ai scris ca ai auzit cum suna DLS C4.... in cfe masina ai auzit cum suna ? Erau amplificate ulterior cu un amplif ? Daca da, era amplif. scump ? Daca nu , ce HU avea ala la care ai auzit ? Daca nu stii ce marca si model era Hu`ul , atunci macar era performant de trot HU`ul ? Avea mosfet ? Tweeterele scoateau bine inaltele ? Sau simteai ca nu prea ai inalte in masina ? Ma refer daca bass-ul , mid-bass-ul , inaltele erau proportionale ? Sau bubuia mid-bass`ul si bass si inalte nu aveai.
Ms de detalii Smile
Sus
Eugen

MesajTrimis: Mar Iul 11, 2006 1:09 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am vb cu Mihai
oricum MS all
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Iul 11, 2006 1:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eugen, ti-am trimis propunerea de configuratie detaliata pe PM, scuze de intarziere.
Varianta optima ar fi HU Pioneer cu difuzoare, amplificator si woofer DLS.
Pioneer 30MP
DLS C5, DLS 226
DLS W312B in cutie bass reflex
DLS CA22
Total: 1840 RON

mirciulik> in bugetul de 400 de euro putem incadra un sistem de difuzoare bun pentru fata, difuzoare bune spate si un amplificator + woofer de aproximativ 200W.
o_kh3, azi ai auzit la mine DLS C5 (13 cm), nu DLS C4 (10 cm). Cum 307 are 16 cm, un DLS C6 ar fi numai bun insa trebui amplificat pentru a scoate tot ce poate.
Deci DLS C6, 334,9 RON
Mai departe, DLS coaxiale pe spate, maxim 200 RON (225 sau 226).
In restul de aproximativ 1000 RON incap un woofer DLS W312B in incinta bass reflex la 440 RON si un amplificator JBL CS 60.4 (500 RON) sau Magnat The Rock 800 (525 RON).
In felul asta amplificam si difuzoarele fata si obtinem deja un sunet net superior instalatiei din fabrica.

Lucas> despre DLS C5:
Eu le am pe Solenza, amplificate de un HU Clarion DXZ658RMP care scoate 4x52W (4x27W RMS) pe MOSFET. Ca putere scoate destul de mult pentru un player, foarte putine scot atat sau mai mult.
Difuzoarele insa pot si mai mult, seria C este gandita pentru amplificatoare si am in plan sa le amplific cu prima ocazie, imediat dupa ce antifonez usile.
Clarion este renumit pentru inaltele foarte bune (sunet cald, instrumente bine definite si clare) si DLS C5 avand tweeterele de 20mm din matase reda destul de bine tot spectrul audio.
Aici e vorba si de gusturi, mie imi place foarte mult cum se aude combinatia asta, Clarion cu DLS...
Intr-un buget similar cu player Alpine si sistem JBL/Infinity sunetul are dupa parerea mea o tenta metalica mai ales pe inalte. Am auzit cum suna si nu as suporta...
Referitor la ponderea gamelor de frecvente, pot sa spun ca C5 scoate mai mult bass si mai multe inalte decat te-ai astepta si asta fara sa simti ca lipsesc mediile. Adica scoate si inalte de 5-8 Khz, nu numai la peste 10 Khz.
Pacat ca acum imi zbarnaie usile, te-as fi invitat sa le auzi... Daca vrei totusi si poti face abstractie de asta, da-mi un PM.

o_kh3, pareri, comentarii? Cu ce alte sisteme de 13 cm ai putea sa compari?
Sus
mirciulik

MesajTrimis: Mar Iul 11, 2006 5:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@o_kh3, ms pt raspuns, de inteles am inteles.

@mihai> mersi pentru varianta pe care mi-ai sugerat-o. sa mai fac si insonorizare?
ma voi gandi bine si cat de curand voi actiona!
aaa, apropo: instalarea unde se face? ca am inteles ca pe theodor pallady e doar un birou(?) unde presupun ca acolo vin ca sa platesc.
Va multumesc!
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Mar Iul 11, 2006 8:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mihai a scris:

In felul asta amplificam si difuzoarele fata si obtinem deja un sunet net superior instalatiei din fabrica.
o_kh3, pareri, comentarii? Cu ce alte sisteme de 13 cm ai putea sa compari?

deci nu inteleg amplifici difuzoarele fata cu cele spate ce faci???? le amplifici din HU??? ca asta chiar nu inteleg!!! ca daca amplifici tu difurile fata si difurile spate nu cred ca mai faci ceva cu wooferul!!!

daca e sa nu fi inteles eu ceva anunta-ma,

ahh si inca ceva crezi ca HU din fabrika de pe peugeot are vreun pre-out ceva sau.....(astept si aici raspuns)
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Iul 11, 2006 11:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mirciulik> te asteptam. trimite comanda prin formularul de pe site sau da un telefon si facem o programare la garaj (la unul din garajele cu care colaboram).

o_kh3> era vorba de amplificarea difuzoarelor fata si a subwoofer-ului
Niste coaxiale pe spate pot trai si pe playerul din fabrica...
Si pentru problema numarul 2, exista adaptorul de nivel semnal:
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Conectica/Adaptor_high-low/
Sus
mirciulik

MesajTrimis: Mar Iul 11, 2006 12:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok! ms pt ajutor!
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum