Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

sistem pt un 530D
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 9:56 pm    Titlul subiectului: sistem pt un 530D Răspunde cu citat (quote)

va salut pe toti !
is multe de spus .. asa ca incerc sa ma adun si sa incep cu ... cei mai important ! Embarassed

masina in care muzica tre sa cante frumos este un BMW seria V !
tinand cont ca deja sunt cumparate :
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Magnat/Neo_Force/Neo_Force_2120/ si
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/MAGNAT/Pantera/Pantera_Two/ ...
var ruga sa ma sfatuiti in urmatoarele :
1. usa este prevazuta pt sistem de 3 componente ... este necesara achizitionarea unui sistem de difuzoare cu 3 componente ... sau este deajuns unul de 2 componente ;
2. este absolut necesara montarea unui set de difuri si pe spate ?!
3. statia e mai bine so folosesc pt subwoofer sau pot sa amplific un set de 2 difuri ?! ( vad ca e stabila in 2 ohmi ... sa aleg difuri pe 2 ohmi .. sau se pot monta si pe 4 ohmi in cazul asta !? ) ;

si momentan atat ... dc ma mai lovesc de ceva ... o sa va cer respectuos sfatul !

va multumesc !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 10:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca te tine bugetu poti lasa amplificatoru care il ai pentru difuzoare,care daca le pui de 2 componente e suficient avand in vedere ca va fi pe acolo si un sub.
pe spate nu e neaparata nevoie de difuri.
pe amplificatorul care il ai poti pune difuzoare cu impedata mai mare sau egala cu 2 ohmi.
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 10:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aham ... imi poti explica ce ins stabil in 2 ohmi !?
in 4 ohmi nu se poate folosi in sigurantza ,,, nu da acelasi randament !? sau care ar fi .. sparla !?

mc frumos ! numa bine !
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 10:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Shokaliptiku a scris:
aham ... imi poti explica ce ins stabil in 2 ohmi !?
in 4 ohmi nu se poate folosi in sigurantza ,,, nu da acelasi randament !? sau care ar fi .. sparla !?

mc frumos ! numa bine !

stabil in 2 ohmi = functionare in regim permanent fara probleme (fara sa se incinga prea tare sau sa crape finalii in ea).
pai daca e stabil in 2 ohmi e foarte stabil in impedante mai mari (deci si in 4 ohmi).
daca in loc de difuri pe 2 ohmi pui de 4 pierzi din putere astfel incat scoti 2 x 150W (2 Ohmi) si 2 x 100W (4 Ohmi)
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 10:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aham ... multumesc frumos !
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 10:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu restul .. punctul 1 si 2 ma ajuta cineva !?
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 10:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
daca le pui de 2 componente e suficient avand in vedere ca va fi pe acolo si un sub.
pe spate nu e neaparata nevoie de difuri.
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 10:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Embarassed
scuze ... vroiam ceva mai detaliat ... de ce 2 si nu 3 ... diferentze !

mc oricum !
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 10:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pe spate nu e absolut necesar sa existe, tu ca sofer nu vei observa prea mult existenta sau absenta lor. Dar daca se intampla ca sa calatoreasca cineva pe bancheta din spate, ei cu siguranta vor simti nevoia lor. Asa ca e bine sa fie instalat ceva care sa aiba ca sursa player-ul. Din ce ti-am zis eu acum, iti dai seama ca nu va fi util sa le amplifici.

In ceea ce priveste sistem pe 2 sau 3 cai: daca masina a fost conceputa cu sistem pe 3 cai (nu am mai intalnit asa ceva, sincer) atunci ei s-au gandit ca de undeva iti vin inaltele, de undeva vocea de undeva kick-bass. Ce-i drept sistemele pe 3 cai sunt mai scumpe, dar se merita (sa mai vedem si alte opinii). Ar merge ceva de la DLS.
Sus
ihearto
Pasionat

Data înscrierii: 18/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 10:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Very Happy
ar mai fi de adaugat urmatoarele: masina este sedan. difuzoarele stau in portierele din fata in niste "cutii" - incinte din plastic, triunghiulare, care tin de-a lungul portierei. Aceste incinte sunt legate de ranforsarile portierei si au in spate un strat de protectie a geamurilor si mecanismului lor realizat dintr-un cauciuc dur si gros. Banuiesc ca are si rol de antifonare. peste, dar neprinse de ele, vine fata portierei.
In spate aceleasi dimensiuni la difuzoare - tot de 13 cm- care stau, la randul lor, sub luneta, tot in incinte din plastic, prinse cu suruburi de caroserie. intre aceste incinte si tabla caroseriei este un strat protector si mai gros decat primul din cauciuc.
problema este ca acest cauciuc "astupa" - masina neavand tabla taiata pentru sacul de ski - si cele doua mici orificii prin care comunica portbagajul cu interiorul. In rest, nu exista alta cale prin care sa intre sunetul in habitaclu.
Sus
ihearto
Pasionat

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 11:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Embarassed
am uitat..ar mai fi de adaugat ca se doreste - asta daca nu e vreo aiureala - sa se monteze sistem si pe spate, intrucat tweeterele de la boxele spate sunt pe usile din spate.
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 11:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

offf... masina scumpa -> difuzoare scumpe -> sunet f bun ... asta-i viata.

Am auzit statia Pantera Two pe niste difuzoare si mi-a placut f mult cum se aude (si specificatiile producatorul spun acelasi lucru). De aceea iti recomand sa amplifici dif cu ea, iar pentru sub sa-ti iei ceva mai putin pretentios (ex. Pyle)
Sus
ihearto
Pasionat

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 11:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asta inseamna ca "fata" va fi amplificata de pantera 2, si pentru spate ar trebui un amplificator care sa duca doua difuzoare plus subul - magnat neoforce 2120, nu?
eu pe fata ma gandeam la DLS reference 6.3. Desi difurile originale au diametrul de 13 cm, as risca sa caut sau sa confectionez un adaptor prin care sa le montez pe cele de 16, cu o eventuala antifonare in jur, pentru ca mediile si inaltele, dupa dimensiunile date de producator, incap in locasurile originale. Acestea sunt unul pe portiera, si unul pe stalp.
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 11:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

problema la difurile mai mari nu este prinderea ... ci pe unde va iesi sunetul ... fata de usa e perforata in dreptul difului pe un diam mai mic sau max egal cu diam vechiului dif ( mie difurile tale mi sau parut de 10 nu mai mari ) ... dc pui mult mai mare sar putea sati bata in partea interioara a usii ...
imi cer scuze dc gresesc !
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Mie Dec 27, 2006 1:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu ziceam Pantera pt dif fata si un alt amp pentru subwoofer.

Nu am idee ce dimensiuni exacte au difuzoarele (tot ceea ce stiu de la tine e ca ar fi sistem pe 3 cai).
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum