|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Robert Marooni Pasionat

Data înscrierii: 08/Feb/2012 Mesaje: 84 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Mar 26, 2012 1:34 am Titlul subiectului: |
|
|
| Pigoo a scris: |
un player 4x45 are aproximativ 4x~15w rms (utili)
unul 4x50 are 4x~20rms
iar unul 4x60 are 4x~27w rms.
ce spune cynegeticos e corect si nu vorbeste aiurea. |
ok... sa presupunem urmatoarele specificatii:
"
..Radio CD Player cu MP3 si WMA,model 2011
Putere 4 x 50 W (MOSFET), 4 x 30 W RMS
..."
Avem 4x30W RMS dupa producator, dar dupa spusele tale sunt utili doar 20 si 15-18 dupa cynegeticos? De ce nu 13, 24 sau 32?
Poti sa argumentezi ceea ce ai spus? Daca stii o formula, scrie formula, daca e dupa ureche, spune ca e dupa ureche. _________________ Doubt is the father of invention. |
|
| Sus |
|
 |
light_man Pasionat
Data înscrierii: 12/Mai/2009 Mesaje: 151
|
Trimis: Lun Mar 26, 2012 9:08 am Titlul subiectului: |
|
|
@Robert Marooni ca sa nu zapacim omu si topicul, daca ce ti-a spus atat cynegeticos cat si pigo, adica "~", care inseamna aproximativ...de aici ar putea sa apara diferentele de care zici tu...
Iti explic eu de ce...ia vezi tu ce siguranta are ala pe alimentare...daca e sub 10A, atunci 4x20 e un vis frumos. Nu te poti lua 100% dupa ce zice un producator al unui player deoarece si ei trebuie sa ajunga la o suma de castiguri si pierderi.
Deci foarte putin proabil ca, intr-un player normal de 1Din cu cd-player, usb, trei perechi de iesiri rca si tot tacamul sa mai monteze si un etaj final de putere pentru 4x30 - 4x50w. Chestia asta fiind valabila mai ales luand in vedere faptul ca il si vinde apoi cu aproximaitv 100$..
Pigo a zis 20W, ceea ce de obicei e maximul pe care il pot scoate playere decente fara distorsiuni (prea mari/audibilie), cynegeticos a zis 15-18, ce ar fi rms media majoritatii playerelor de pe piata. Daca vrei putere, se ia in calcul un player cu 2-3 perechi de preout si pui, omule, amplificator si ai rezolvat treaba. CE difuzoare vor omul oricum ar avea nevoie de un 30w-50W pentru un sunet frumos.
@ sorin88: playerul tau nu e varza, insa atata poate...e de ascultat radio/cd la volum mic. Din cele doua date ca si exemplu de tine, as merge pe cel de-al doilea, avand parca ceva mai multe de spus. |
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Lun Mar 26, 2012 10:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Robert Marooni nu trebuie sa fi sarcastic sau ironic ca nu este cazul, toti care citim forumuri de acest gen o facem pentru a invata cat mai multe despre acest domeniu...
Iti dau aici un citat din partea unuia care eu cred ca stie despre ceea ce vorbeste, as fi dat intregul thread dar este de pe forumul concurent si nu este "frumos" :
| fuscobal a scris: | In general ceea ce scrie pe o unitate se ia si se inmulteste cam cu 0.4. O unitate de 4x45 scoate probabil 4x20 max si astia cu niste distorsiuni de neimaginat. Intr-adevar THD 10% este inacceptabil pentru ureche (desi am vazut persoane care nu par a fi deranjate ). Daca mai vrei si un sunet curat, te bazezi pe maxim jumatate din puterea nominala. Raman astfel vreo 10W RMS pe canal. Cu alte cuvinte, asta e puterea care trebuie comparata cu cea a amplificatorului. La un amplif bun de 4x60W poti da gain-ul spre maxim fara probleme, deci te bazezi cam pe toti cei 60W( teoretic pentru ca si aici avem mai putin daca tinem cont de voltajul masinii care e pe undeva pe la 12.8 fata de 14(corespunzator puterii 4x60). Un alt criteriu de care ar trebui sa se tina cont este dimensiunea amplificatorului. Ganditi-va ca intr-o unitate sunt inghesuite amplif + tuner + cd( ati observat probabil in ce hal se incinge cu toate ventilatoarele de pe ea). pe de alta parte un amplif dedicat are de 2-3 ori volumul unei unitati si asta numai pentru amplificare. De asemenea dintre 2 amplificatoare externe cu aceeasi putere specificata pe hartie, cel mai mare este aproape sigur mai puternic sau are sunetul mai curat la aceeasi putere. Ca si randament, amplifurile AB nu sunt atat de eficiente ca un D dar se spune ca au sunetul mai cald si de mai buna calitate. Nu am acum fisa de test a amplifului meu dar daca imi amintesc bine, avea randamentul vreo 56% ! |
Eu, ca si tine, intotdeauna m-am lasat "sedus" de ceea ce spune producatorul si de multe ori "mi-am luat teapa" tocmai ca nu am ascultat de cineva cu experienta in domeniu si aici nu ma refer la persoanele care comercializeaza un anumit produs, ci la persoanele care chiar vor sa te ajute cu ceva si nu au nimic de castigat de pe urma asta(bineinteles cu o "oarecare" experienta in domeniu...
| Robert Marooni a scris: | Hertz are con in V din hartie presata. Ei sunt printre putinii care mai folosesc astfel de solutii. Folosirea hartiei (Hertz) special preparata este o solutie mai scumpa si necesita un proces mai indelulngat de pregatire, comparativ cu polipropilena (Helix), care este mai ieftina si mult mai simplu de obtinut.
Tweeterele din neodymium (Hertz) sunt superioare celor din matase (Helix).
Boxele Hertz ofera un sunet mai cald si mai apropiat de realitate.
|
Asta e tot marketing curat pentru ca as da pariu cu tine ca intr-un blind-test din 5 perechi de difuzoare diferite mai mult ca sigur nu o sa le "ghicesti" care sunt!
Experienta in acest domeniu nu am foarte mare dar intotdeauna sunt deschis la orice nu cunosc si as putea invata...
Cineva spunea ca 90% conteaza instalarea si apoi componenta in sine, bineinteles ca nu am crezut asa ceva, chiar daca omul acela avea o vasta experienta in domeniu. Si ce crezi? Am ajuns sa-i dau dreptate 100%!
Degeaba cumperi Hertz, Focal sau orice firma mare de produs difuzoare daca nu ai o instalare corespunzatoare!
Si mai este un amanunt foarte important, de fapt cel mai important, urechea fiecaruia... Pe mine unul nu ma intereseaza cum este fabricat un difuzor sau cum a fost el conceput, pe mine ma intereseaza strict cum se aude in configuratia mea, de aceea am incetat sa mai cumpar ceva "de pe net" fara macar sa incerc sa-l aud undeva. |
|
| Sus |
|
 |
sorin88
Data înscrierii: 23/Mar/2012 Mesaje: 6
|
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008 Mesaje: 324 Locație: TECUCI
|
Trimis: Mie Apr 11, 2012 11:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
amplifu ala alpine e o porcarie...in nici un caz nu-si justifica pretul.. Mai bine ia-ti un player klumea de 800 lei .. _________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
|
| Sus |
|
 |
Razvy_Zeus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007 Mesaje: 662
|
|
| Sus |
|
 |
sorin88
Data înscrierii: 23/Mar/2012 Mesaje: 6
|
Trimis: Joi Apr 12, 2012 5:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
| bine tot bugetul e pt HU + difuzoare, caut un player la vreo 4-500 de lei:) |
|
| Sus |
|
 |
Razvy_Zeus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007 Mesaje: 662
|
Trimis: Joi Apr 12, 2012 5:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok ... atunci mergi pe Kenwood + Hertz si nu o sa-ti para rau |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|