|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
sorin88
Data înscrierii: 23/Mar/2012 Mesaje: 6
|
Trimis: Sâm Mar 24, 2012 6:02 pm Titlul subiectului: sistem skoda octavia tour |
|
|
Salut, am o skoda octavia tour din sept 2006, iar din invidie pentru un prieten de-al meu care are octavia 2, am decis sa-mi schimb boxele de pe masina. Am ramas prost la cat de bine se aude sistemul original de pe octavia 2, cu playerul la maxim si tot de aude bine, bass, claritate. Pe skoda mea am un player Sony gt200 http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/SONY/CDX-GT200/ iar boxele de acum sunt Sony http://www.sony.ro/product/ics-f-series-speakers/xs-f1725/tab/overview#tab. Prima data am avut sistemul asta pe o dacie, si eram cat de cat multumit, desi cand dadeam peste 23 la volum incepea sa gajie.
De cva timp am observat ca pe skoda nu se mai aud bine, bassul s-a cam pierdut, nu prea mai e deloc. Ma gandeam sa pun un sistem de boxe din urmatoarele:
1. http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/Dark_Blue_B62c/
2. http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Dieci/Dieci_DSK_165.2/
Vreau sa aud parerile si recomandarile voastre.
Ca buget dispun de 400 lei cu putin efort poate 500. |
|
| Sus |
|
 |
julyo13 Audiofil

Data înscrierii: 09/Mar/2011 Mesaje: 875 Locație: Vatra Dornei
|
Trimis: Sâm Mar 24, 2012 7:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand trebuie schimbat playerul deoarece de acolo pleaca totul..ai nevoie de un ALPINE/PIONEER/KENWOOD..iar apoi poti merge pe componentele de la HERTZ....STIMA _________________ ATOMIC 1000.1 D+2 ROCKFORD FOSGATE HE 12'' |
|
| Sus |
|
 |
wazzabi Pasionat

Data înscrierii: 05/Dec/2010 Mesaje: 63 Locație: Craiova
|
Trimis: Sâm Mar 24, 2012 8:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu de ce se recomanda asa insistent in ultimul timp componentele Hertz.
Din cele doua sisteme postate de tine eu as merge pe Helix.
Multa bafta! |
|
| Sus |
|
 |
sorin88
|
Trimis: Sâm Mar 24, 2012 10:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| daca raman la playerul actual nu merge? din cate stiam eu sony erau buni la cd-playere |
|
| Sus |
|
 |
wazzabi Pasionat

|
Trimis: Sâm Mar 24, 2012 11:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Schimba-l neaparat ! Playerul este cea mai importanta componenta dintr-un sistem; el este sursa semnalului. Sony este una din cele mai slab cotate firme in domeniul car-audio; te poti documenta.
Dupa cum a spus si julyo13 poti merge linistit pe ceva de la Alpine, Kenwood sau Pioneer. |
|
| Sus |
|
 |
Robert Marooni Pasionat

Data înscrierii: 08/Feb/2012 Mesaje: 84 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum Mar 25, 2012 12:11 am Titlul subiectului: |
|
|
Sigur ca merge si cu playerul actual.
Atat Hertz cat si Helix sunt bune, poate cu un plus pentru Hertz datorita constructiei conului.
Hertz are con in V din hartie presata. Ei sunt printre putinii care mai folosesc astfel de solutii. Folosirea hartiei (Hertz) special preparata este o solutie mai scumpa si necesita un proces mai indelulngat de pregatire, comparativ cu polipropilena (Helix), care este mai ieftina si mult mai simplu de obtinut.
Tweeterele din neodymium (Hertz) sunt superioare celor din matase (Helix).
Boxele Hertz ofera un sunet mai cald si mai apropiat de realitate.
Recomandarea mea ar fi ca pe langa boxe, sa dai fetele de usi jos si cu 50 de ron sa cumperi niste folie bituminoasa de genul Aluband. Lipeste peste tot pe unde ai tabla si plastic care vibreaza, apoi fa din nou o comparatie intre masina ta si a prietenului tau. O sa fii uimit de rezultat!
Eliminarea elementelor care vibreaza din usa o sa te ajute sa cobori mai jos cu bass-ul fara ca sunetul sa fie distorsionat.
In plus, fa rost de niste muzica de calitate.
Ce se transmite la radio este de foarte proasta calitate, ai nevoie de melodii in format .mp3 la min 320 kbp sau cd-uri originale (aprox. 1000 kps).
Abia atunci o sa intelegi diferenta intre ce boxe aveai inainte si ce o sa ai dupa. _________________ Doubt is the father of invention. |
|
| Sus |
|
 |
darkofeel Priceput

Data înscrierii: 09/Iul/2009 Mesaje: 270 Locație: Bucuresti/Berceni
|
Trimis: Dum Mar 25, 2012 1:49 am Titlul subiectului: |
|
|
+1 Robert Marooni - Impresionanta explicatia ta nu treci si pe la mine? Al cinci-lea post de jos in sus pentru o parere  _________________ I don't need to "get a life." I'm a gamer. I have lots of lives! |
|
| Sus |
|
 |
light_man Pasionat
Data înscrierii: 12/Mai/2009 Mesaje: 151
|
Trimis: Dum Mar 25, 2012 1:51 am Titlul subiectului: |
|
|
| Robert Marooni a scris: | Sigur ca merge si cu playerul actual.
.....
Tweeterele din neodymium (Hertz) sunt superioare celor din matase (Helix).
Boxele Hertz ofera un sunet mai cald si mai apropiat de realitate..... |
astea doua afirmatii pe mine, cel putin, ma lasa cam rece...
explica robert, de ce neo e superior matasei? la ce? Ia in calcul faptul ca neodymiumul se foloseste la magneti, iar matasea la calotele tweeter-ului, deci logica unde e?
@sorin: nu am ascultat inca noua serie helix DB, dar iti pot spune cu mana pe inima, ca seria veche de dark blue e foarte mega ok!!! Despre Hertz dsk pot spune ca imi place sunetul tweeterului daca e atacat cum trebuie..midbasu e destul comun. ok pentru banii lui, dar atat.
Pe scurt ambele sisteme sunt ok, merita un player ceva mai ok decat ceea ce ai tu acolo, poate chiar si un amplificator de 2-4ch dedicat. Depinde de ce vrei tu sa faci mai incolo ca si sistem...(helix daca pastrezi playeru actual, hertz as zice daca ai in plan un amplif pt ele. Insorizarea e la ambele, de bun simt, obligatorie.)
p.s. Oktavia I are nevoie de inzonorizare...si una decenta. nu te zgarcii la ea. |
|
| Sus |
|
 |
Robert Marooni Pasionat

|
Trimis: Dum Mar 25, 2012 12:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok hai sa o luam pe rand:
- playerul actual: sigur ca un player mai bun va aduce un plus de calitate sunetului, dar in cazul acesta vorbim de un buget limitat. Sony GT200 scoate probabil un 30w RMS, ceea ce e de ajuns ca ambele seturi de boxe sa sune bine.
Spre deosebire de subwoofere, boxele se comporta perfect chiar daca sunt alimentate cu puteri sub 50% din capacitatea lor.
- Aici observatia este foarte corecta - am comparat pantofi cu sosete fara sa explic ce am vrut sa zic. Imi corectez greseala acum.
Tweetere sunt impartite in doua mari categorii prin constructia lor: de tip"soft dome" sau de tip "hard dome". Ambele au avantaje si dezavantaje, dar marea diferenta este data de rigiditatea lor: cu cat sunt mai rigide, cu atat urca mai sus in frecvente.
Daca tweeterele soft (in mod normal din matase sau film PETE - termoplastic polimer) sunt fortate sa ajunga la 20kHz (limita teoretica a auzului uman) cele rigide (aluminium, magneziu, titanium, berilium) depasesc fara probleme aceasta limita.
Toate sufera de fenomenul numit "ringing" care se manifesta cam asa: cand sunetul de frecventa inalta se opreste, dom-ul continua sa vibreze (cele hard mai tare, cele soft mai putin). Aici intervine diferenta dintre cele doua branduri, ambele fiind de tip softdome:
- Helix - ofera o solutie clasica din matase + "damping material" pentru a opri cat de mult se poate fenomenul de "ringing", cu limite asupra frecventelor inalte, dar imbunatatind sunetul din zona de imbinare a mediilor cu inaltele.
- Hertz - ofera o solutie usor diferita: dom din hartie special tratata si ranforsata cu fibre naturale (inrudite cu matasea) + "damping material", imbunatatind gama de frecvente redate, datorita rigiditatii crescute.
Pe scurt, Hertz are o gama mai mare de frecvente si urca mai sus.
Mai exista unele avantaje ale constructiei tweterelor Hertz, legate de energia magnetului de neodymium, de cantitatea de carbon din placile inferioare sau de modul in care este controlata difractia undelor de frecventa inalta, dar deja intram in niste discutii legate de fizica si nu cred ca e locul potrivit.
Oricum, in mod uzual, nu se va simti diferenta intre cele doua sisteme din acest punct de vedere, deoarece noi ascultam in majoritatea timpului mp3-uri care datorita compresiei nu permit ca sunetele sa fie atat de clare. Mai exista si limitele CD-urilor normale, care nu redau sunete peste 22kHz.
Light_man, multumesc pentru observatie, sper ca am dat o explicatie ok din punctul tau de vedere. _________________ Doubt is the father of invention. |
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Dum Mar 25, 2012 1:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Robert Marooni a scris: | - Sony GT200 scoate probabil un 30w RMS, ceea ce e de ajuns ca ambele seturi de boxe sa sune bine.
|
Mai documenteaza-te putin si ai sa vezi ca rms-ul la un player "bun" si aici nu ma refer la sony-ul acela nu depaseste 15-20w rms... Deci o sa ai difuzoare de 50w rms amplificate de un semnal de maxim 15w, in cazul acesta ar fi perfect daca ar fi si aia deci nu prea cred ca ar suna chiar atat de bine si corect! |
|
| Sus |
|
 |
julyo13 Audiofil

Data înscrierii: 09/Mar/2011 Mesaje: 875 Locație: Vatra Dornei
|
Trimis: Dum Mar 25, 2012 1:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Corect cynergoticos..asa e..STIMA _________________ ATOMIC 1000.1 D+2 ROCKFORD FOSGATE HE 12'' |
|
| Sus |
|
 |
wazzabi Pasionat

|
Trimis: Dum Mar 25, 2012 2:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa clarificam putin problema ta. Ca sa ai un sistem care sa sune APROXIMATIV la fel de bine ca cel al prietenului tau iti trebuie un buget mai mare. Trebuie sa te gandesti foarte bine de la inceput pana unde vrei sa mergi cu investitia in sistemul audio.
Dupa cum spuneau si colegii mai sus, puterea oricarui player se invarte in jurul valorii de 15W, nu 30 cum zicea Robert Marooni.
Ca difuzoarele sa sune tare si clar iti trebuie obligatoriu un amplificator pentru ele. Poti alege unul pe 4 canale. Cu 2 canale amplifici sistemul de difuzoare, iar celelalte doua le folosesti pentru un subwoofer care iti va satisface nevoia de frecvente joase si sub-joase. |
|
| Sus |
|
 |
sorin88
|
Trimis: Dum Mar 25, 2012 8:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
bun, am inteles ca playerul meu e varza, desi o sa ma despart cu greu de el, am decis sa il schimb cu unul din urm variante:
1. http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Kenwood/KDC-3051R/
2. http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Kenwood/KDC-3054UR/
daca aveti si alte solutii mai bune, le astept cu mare placere.
nu stiu sigur daca o sa reusesc sa le cumper pe amandoua deodata(hu si difuzor), dar as zice primele boxele si pe urma hu.
in ce priveste insonorizarea, as folosi Dynamat Xtreme Door Kit, insa am unele nelamuriri: ce trebuie sa izolez? ma refer la usi, trebuie si tabla exterioara sau doar tabla dinspre interior pe care se monteaza fata de usa? |
|
| Sus |
|
 |
Robert Marooni Pasionat

|
Trimis: Dum Mar 25, 2012 9:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cynegeticos a scris: | | Robert Marooni a scris: | - Sony GT200 scoate probabil un 30w RMS, ceea ce e de ajuns ca ambele seturi de boxe sa sune bine.
|
Mai documenteaza-te putin si ai sa vezi ca rms-ul la un player "bun" si aici nu ma refer la sony-ul acela nu depaseste 15-20w rms... Deci o sa ai difuzoare de 50w rms amplificate de un semnal de maxim 15w, in cazul acesta ar fi perfect daca ar fi si aia deci nu prea cred ca ar suna chiar atat de bine si corect! |
Nu as fi deschis gura fara sa ma documentez. In specificatiile producatorului scrie 4x50 la fel ca la majoritatea produselor de la Alpine, Kenwood, Pioneer, etc.
Daca simturile tale extra spun ca sunt maxim 15-18 RMS si aia obositi... tot respectul meu. Cum ramane cu playerul nou pe care il va cumpara si care are exact acelasi numar de W?
Stii cumva cum se aud boxele de la Hertz amplificate de un player cu stoc (care sigur are 15W RMS)?
Eu stiu pentru ca le-am auzit pe Octavia unui prieten, instalate la BeLoud acum 2 luni. Sunt sigur ca baietii pot confirma ca le-au recomandat si instalat.
Se aud minunat, iar referitor la playerul stoc de pe Octavia.... sunt sigur ca este mai slab decat acest Sony.
Daca tot dam sfaturi, hai sa le si argumentam.
sorin88 ne roaga sa il ajutam cu niste sfaturi ca sa faca cea mai buna alegere tinand cont de un buget anume.
Intr-un buget 500 de Ron nu poti sa bagi un player de 1200 de Ron, un set de boxe de 350 Ron, antifonare de 800 Ron si servicii de instalare de 600.
Fiti rezonabili va rog! _________________ Doubt is the father of invention. |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Dum Mar 25, 2012 11:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
toate puterile declarate de producatori pentru head-unit-uri sunt in puteri MAX adica puteri cu THD mai mare de 10% . puterile RMS sunt cele ulilizabile unde THD-ul este mai mic de 1%(insesizabil) .
un player 4x45 are aproximativ 4x~15w rms (utili)
unul 4x50 are 4x~20rms
iar unul 4x60 are 4x~27w rms.
ce spune cynegeticos e corect si nu vorbeste aiurea. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|