|
|
|
Autor |
Mesaj |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
Data înscrierii: 25/Noi/2015 Mesaje: 16
|
Trimis: Sâm Dec 26, 2015 11:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Atunci , ce-ar trebui sa fac ?
Schimbarea amplificatorului , cu unul mai de calitate , ar aduce vreo imbunatatire ? Subwoofer-ul are 91db SPL (asta scrie in specificatiile sale) , sau ar trebui sa ma orientez catre alt tip de incinta ?
Am tot citit despre incinte , insa , fara sa reusesc sa ascult vreuna , cu greu pot lua o decizie buna. Bass reflex sau bandpass ? Niste link-uri , catre cateva subwoofere nu ar strica (sw il pot vinde relativ repede , si recuperez investitia) |
|
Sus |
|
 |
krauss
Data înscrierii: 26/Sep/2015 Mesaje: 19
|
Trimis: Lun Dec 28, 2015 8:58 am Titlul subiectului: |
|
|
Sa intelegem ca vrei un bass mult mai puternic? Adica vibratiile sa se simta de la o distanta mult mai mare? _________________ ECX-690.5. DSX-165.3. ESX SE-480 |
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
|
Trimis: Lun Dec 28, 2015 1:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vreau un bass mai puternic in masina. Ce am zis , despre cum se aude afara , a fost o remarca de-a mea , nu are legatura cu ce vreau (eram doar surprins ca de afara nu se aude nimic , atunci cand stai langa masina)
Acum , in masina , se simte o vibratie in scaune , tremura oglinda s.a.m.d , dar tu , ca si ascultator , nu ai senzatia aia de bass profund , "sa-l simti in piept".
E nevoie sa schimb amplificatorul ? Sau sa le schimb pe amandoua , si sa iau alt tip de incinta (m-a "excitat" sealed-ul , pentru ca ocupa mai putin spatiu , si citeam ca se aude cel mai bine dintre toate incintele) |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
|
Trimis: Mar Dec 29, 2015 5:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Am rezolvat problema. M-am jucat puțin la setĂŁrile amplificatorului , am mai fĂŁcut 2-3 ajustĂŁri din player , și am obținut ce am vrut. Tremura oglinzile și "mirositoarele" din mașinĂŁ , și se și simte. Singura chestie este ca , la volum mai mare , Ăźmi joacĂŁ luminile de la mașinĂŁ ... Pentru asta Ăźmi trebuie condensator , sau o baterie mai mare ? |
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
|
Trimis: Lun Mai 02, 2016 4:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salutare tuturor si Hristos a Inviat!
Revin si eu pe aici pentru o ultima parere.
Am facut urmatoarea mutare:
- Schimbat cablurile de la aplificator , cu unele de 35mm2(si + de la baterie , si masa)
- Am vandut subwoofer-ul ala de il aveam , cu tot cu amplificator , si am facut o achizitie noua , de la un prieten:
- Subwoofer SPL XTr 300d4 + Amplificator Boschmann (nu stiu ce serie are , doar ca e in 4 canale)
Am legat cele 2 bobine ale subwoofer-ului , pe puntea a cate 2 canale (deci vine o bobina pe o punte , cealalta bobina, pe cealalta punte , setarile amplificatorului fiind identice pe cele 2 canale punte)
Acum , se pare ca am ceva probleme cand vine vorba de curent , bateria mea fiind destul de mica (45Ah )
Ce imi recomandati ? Sa schimb bateria , cu una mai mare , gen 75Ah , sau sa raman cu asta , si sa pun un condensator ?(banuiesc ca la un moment dat , si cu/fara condensator , tot imi va trebui o baterie mai mare)
Si mai intreb ceva , ce nu are neaparat legatura cu partea de audio. Nu stiu ce amperaj are alternatorul masinii , nici nu am reusit sa aflu. Daca pun o baterie mai mare decat alternatorul , este vreo problema ?
Multumesc tuturor !!! |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Lun Mai 02, 2016 5:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Amplificatorul e folosit prost in cazul de fata. Cu ala tre' sa incepi schimbul.
Saracul difuzor cate a indurat si cate mai indura... El e foarte bun dar ai nevoie de amp si incinta pe masura!
Nu va face fata un singur condensator, iti trebuie cel putin doua.
radu_ku12 a scris: | Daca pun o baterie mai mare decat alternatorul , este vreo problema ? |
Imi pare rau sa-ti spun dar, este singura intrebare pertinenta din tot postul.
Nu, nu este absolut nici o problema. Daca ai alternator de 70A poti pune si 2x100Ah pe el ca le va incarca. Deci, pune cea mai mare baterie care-ti incape acolo. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
Andrew18
Data înscrierii: 20/Apr/2012 Mesaje: 37 Locație: Focsani
|
Trimis: Mie Mai 18, 2016 4:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
radu_ku12 a scris: |
Am legat cele 2 bobine ale subwoofer-ului , pe puntea a cate 2 canale (deci vine o bobina pe o punte , cealalta bobina, pe cealalta punte , setarile amplificatorului fiind identice pe cele 2 canale punte) |
Sigur e bine pus asa? Cele doua bobine nu ar trebui sa fie legate pe acelasi canal/punte?  |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mie Mai 18, 2016 10:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Andrew18 a scris: | radu_ku12 a scris: |
Am legat cele 2 bobine ale subwoofer-ului , pe puntea a cate 2 canale (deci vine o bobina pe o punte , cealalta bobina, pe cealalta punte , setarile amplificatorului fiind identice pe cele 2 canale punte) |
Sigur e bine pus asa? Cele doua bobine nu ar trebui sa fie legate pe acelasi canal/punte?  |
Evident. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
|
Trimis: Dum Iun 19, 2016 8:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca pun ambele bobine pe un canal , abia se aude (amplificatorul este boschmann pca-4800cx)
Imi puteti recomanda un amplificator capabil sa duca subwoofer-ul ?
Pe partea de curent , m-am gandit sa schimb cablurile care duc de la baterie la caroserie (masa) si la alternator (+) cu unele mai groase (ma gandeam la un 50 mm2)
De asemenea , vreau sa schimb "mamutul" meu de 45 Ah , cu o baterie mai mare (80Ah ar fi suficient ?) Adica , sa mai elimin din discoteca pe care o face subwoofer-ul , cand il dau mai tare (palpaitul farurilor)
Cu aceste modificari , mai am nevoie de condensatori ? Am un prieten cu un golf 4 , care are modificarile astea facute , si nu are probleme cu palpaitul farurilor (are 2 amplificatoare legate)
Multumesc !! |
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
|
Trimis: Mar Iun 21, 2016 8:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am adaugat un cablu de 50mmp intre baterie si caroserie , si am reusit sa mai reduc din palpaitul farurilor (acum palpaie doar cand intra un bass puternic si brusc ... la melodiile care au bass-ul mai lin , nu se vede nicio modificare , decat daca duc volumul spre maxim)
Am sa las si un videoclip :
https://www.youtube.com/watch?v=0bHZ1tukSgo&feature=youtu.be (vacutele asistau si ele , nu le luati in seama iar la un moment dat , apar si eu , iarasi , sa nu va speriati ... n-am avut cum sa filmez acasa ca se deranjeaza vecinii )
ps: stiu ca trebuie sa bag stp la greu, ca sa scot din vibratii |
|
Sus |
|
 |
zabavacatalin
Data înscrierii: 18/Mai/2016 Mesaje: 29
|
Trimis: Joi Iun 23, 2016 9:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
salut vreau sami achizitionez sw asta Subwoofer Alpine SBE-1243BR ce statie imi recomandati pt el ? eu am deja o statie alpine pmx t320 e buna pt el? |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|