|
|
|
Autor |
Mesaj |
radu_ku12
Data înscrierii: 25/Noi/2015 Mesaje: 16
|
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
|
|
Sus |
|
 |
mihai0905 Pasionat
Data înscrierii: 01/Aug/2014 Mesaje: 51
|
Trimis: Joi Dec 03, 2015 12:34 pm Titlul subiectului: salut |
|
|
Din punctul meu de vedere este gresit ce vrei tu sa faci, sa investesti 1000-1400 in bass cand tu ai investit in hu + difuzoare fata spate sub 1000.
probabil ca muzica ta ar suna mai mult a bubuiala cu asa o configuratie.
sfatul meu:
1.schimba hu (nu am vazut/ascultat multe dar baietii recomanda kenwood, alpine si pioneer, aici vorbim de modele la preturi accesibile nu modele pentru competitii)
2 baga niste stp in portiere si fixeaza bine tijele si mufele din ele,
3 schimba (asa cum ai zis si tu) difuzoarele spate.
4 ia un amplificator pentru difuzoarele fata spate (dls,hertz,jbl )
5 investeste in cabluri de calitate(la toate cablurile ma refer: rca, alimentare amp si dif.
abea apoi poti sa spui ca iti trebuie un sub de 400w.
daca ai de gand sa schimbi decat difuzoarele spate, nu investi atat de mult in sub.nu se justifica, parerea mea.
p.s. nu te grabi, citeste cat mai mult pe forum, sunt foarte multe informatii utile. |
|
Sus |
|
 |
mihai0905 Pasionat
|
Trimis: Joi Dec 03, 2015 12:38 pm Titlul subiectului: salut |
|
|
Din punctul meu de vedere este gresit ce vrei tu sa faci, sa investesti 1000-1400 in bass cand tu ai investit in hu + difuzoare fata spate sub 1000.
probabil ca muzica ta ar suna mai mult a bubuiala cu asa o configuratie.
sfatul meu:
1.schimba hu (nu am vazut/ascultat multe dar baietii recomanda kenwood, alpine si pioneer, aici vorbim de modele la preturi accesibile nu modele pentru competitii)
2 baga niste stp in portiere si fixeaza bine tijele si mufele din ele,
3 schimba (asa cum ai zis si tu) difuzoarele spate.
4 ia un amplificator pentru difuzoarele fata spate (dls,hertz,jbl )
5 investeste in cabluri de calitate(la toate cablurile ma refer: rca, alimentare amp si dif.
abea apoi poti sa spui ca iti trebuie un sub de 400w.
daca ai de gand sa schimbi decat difuzoarele spate, nu investi atat de mult in sub.nu se justifica, parerea mea.
p.s. nu te grabi, citeste cat mai mult pe forum, sunt foarte multe informatii utile. |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
mihai0905 Pasionat
|
Trimis: Joi Dec 03, 2015 6:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
cand am scris player pentru competitii faceam referire la acele modele care sar lejer de 1000 lei, exprimare gresita, scuzele mele.
si boxele pe spate, omu a zis ca vrea sa le schimbe(poate au o problema)
am gresit cu sfatul meu?daca da, te rog corecteaza-ma si hai sa il ajutam pe om. |
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
|
Trimis: Mar Dec 08, 2015 10:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salutare
Cablurile pe care le am acum in masina :
-Un cablu de 10 litat , de la baterie pana la statie
-Un cablu de 6 litat , de la baterie pana la statie (masa - am vrut sa o duc de la baterie , nu sa o iau de pe caroserie)
-Un cablu de 2.5 litat , de la player la statie (legat in asa fel , incat statia sa primeasca tensiune doar in momentul in care conectez fata player-ului)
-Cablu RCA ecranat , destul de grosut (l-am luat de la un coleg de serviciu , pare destul de sanatos ... ca si grosime , e aproape de cablul de 6 , desi nu are inscriptii pe el)
-Siguranta pe alimentare de 50A
Cablurile sunt trase prin parti diferite (electricele pe stanga , RCA pe dreapta
Deci , la capitolul cabluri , consider ca stau binisor (pot face rost de cabluri mai groase , daca e nevoie , n-ar fi un capat de tara)
Majoritatea partilor mobile , de pe usi , le-am fixat cu bureti si banda dublu adeziva , ca sa evit contactul dintre ele si usa (zornaitul produs de vibratia lor a disparut)
Acum , referitor la sub si amplificator. De aia am cerut sfatul vostru. Daca am pus banii aia de-o parte , nu inseamna ca vreau neaparat un pachet care sa coste atat. Daca gasesc ceva acceptabil , si ma ieftin , cu atat mai bine.
Cele 3 link-uri pe care le-am pus , sunt cele care imi placeau , sa zic asa , si care se incadrau in buget. Nu vreau sa ma dea bass-ul afara din masina , dar nici cum e acum , de abia se aude.
Astept pareri in continuare , eventual , ceva link-uri.
Multumesc |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mar Dec 08, 2015 11:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
radu_ku12 a scris: | -Un cablu de 6 litat , de la baterie pana la statie (masa - am vrut sa o duc de la baterie , nu sa o iau de pe caroserie) |
Daca ai pe + 10mm aceeasi sectiune tre' s-o ai si pe - . Tre' sa dai inapoi ceea ce tragi. Mai bine pune aceeasi sectiune pe caroserie daca n-ai ca lungime. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
|
Trimis: Sâm Dec 12, 2015 5:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bun , deci ar trebui sa schimb firul de la masa , cu unul de aceeasi grosime ca si cel de la +
Legat de amplificarea difuzoarelor din fata ... Ar trebui sa le schimb si pe alea daca le amplific ? sau merg si astea de le am ?
Referitor la subwoofer + amplificator , inca astept cateva recomandari
Multumesc |
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Sâm Dec 12, 2015 9:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lasa player-ul in pace ca este ok.
Difurile din fata pĂŁstreazĂŁ le, amplificare cu aprox de 50w cu filtru hp in jur de 80- 100 hz.
Pentru sub te poți uita la gamele mai accesibile alpine swe, swg, jbl gto.
Pentru amplificare poți folosi cu succes un amplif pe trei canale.
Mai trebuie sa isonorizezi usile fata cu produse adecvate si sa scoți din ecuație difuzoarele din spate. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
|
Trimis: Lun Dec 14, 2015 4:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Revin cu o intrebare
Amplificatorul meu are iesire pe pune 180w , daca iau doar un sub de 200w RMS/400 max , il pot conecta la acest amplificator ? Sau e lege ca amplificatorul sa aiba aceeasi putere ca si subwoofer-ul ?
Ma gandesc ca poate nu am nevoie de prea multa putere in subwoofer.
Ca si recomandari de incinta a subwoofer-ului , care se aude mai bine ? Bass Reflex (tub/incinta patrata etc) sau bandpass ? |
|
Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Lun Dec 14, 2015 4:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poti sa conectezi subwooferul la acel amplificator fara nicio problema; atentie la reglaje! |
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
|
Trimis: Lun Dec 21, 2015 6:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc tuturor pentru raspunsurile date pana acum.
Am cumparat un subwoofer cu incinta "sealed" , 250w RMS.
Acum se aude frumos , nu bubuie , nu te doare capul (simtitoare imbunatatirea , fata de ce aveam inainte) , insa:
- de afara nu se aude mare lucru , decat daca deschid portbagajul , sau stau la 10-15 metri de masina (adica , daca stau langa ea , nici nu zici ca e ceva in portbagaj) .. ma asteptam sa faca putina galagie si pe langa masina
- se simte bass-ul cat de cat , dar comparandu-l cu un subwoofer BR (tub ca si incinta) , parca nu are "forta" (pana si Geniusu' meu din camera , parca are un bass mai profund)
E posibil sa fie din reglaje ? Adica sa ma mai joc pe acolo ? Sau poate ar trebui sa schimb si amplificatorul , cu unul de 250w rms pe punte ? (am vazut ca be-loud au ceva reduceri , si ar fi un amplificator CRUNCH care mi-ar face cu ochiul) |
|
Sus |
|
 |
krauss
Data înscrierii: 26/Sep/2015 Mesaje: 19
|
Trimis: Joi Dec 24, 2015 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
sa inteleg ca ai boxe fata si spate amplificate de un player si un sw sealed de 250w. cam ce ai vrea sa se auda la 15m cu masina inchisa? doresti sa simti in piept bass-ul de la aceasta distanta? _________________ ECX-690.5. DSX-165.3. ESX SE-480 |
|
Sus |
|
 |
radu_ku12
|
Trimis: Sâm Dec 26, 2015 7:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci :
- Am spus ca , atunci cand deschid portbagajul , se aude ca am subwoofer si cand sunt langa masina (cu portbagajul inchis , cand stai langa masina , nu se aude nimic afara , doar cum vibreaza putin cauciucul de la aerisirile portbagajului)
- Bass-ul din masina , nu are forta , profunzime (nu stiu exact cum sa descriu ceea ce vreau sa spun) , sau , cum ai spus si tu , nu simti bass-ul in capul pieptului.
Problema e ca am ascultat si incinte bass-reflex (tub si incinta cubica/deptunghiulara etc), bandpass si simteai ca ai subwoofer in masina.(ca si putere , egale cu ce am eu acum)
E nevoie sa schimb amplificatorul ? Sau am ales gresit tipul de incinta subwoofer-ului ?
Sarbatori fericite tuturor !! |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|