Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Subwoofer auto 30cm custom made
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
bographics

Data înscrierii: 16/Oct/2010

MesajTrimis: Sâm Apr 16, 2011 8:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce condensator imi recomandati? Am facut un test in "blana" si se pare ca palpaie usor farurile Razz

1F e de ajuns la >300W RMS?

Am schimbat de curand bateria cu una Varta Silver Dynamic 12V 74Ah.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bographics

MesajTrimis: Lun Apr 25, 2011 8:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Poate recomanda cineva un condensator pt sistemul meu?

Daca ascult mai mult timp la nivel foarte tare (fara distorsiuni) amplificatorul se incinge foarte tare... efectiv nu pot tine mana pe el! Nu a intrat niciodata in protectie dar nu prea imi dau seama daca e normal sa friga asa de tare!
Sus
bographics

MesajTrimis: Lun Mai 23, 2011 2:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu am facut o camera separata pt bass reflex... ci am introdus acea placa gaurita pt rigidizarea cutiei. Geometria gaurilor nu conteaza prea mult, ci suprafata lor si faptul ca marginile sunt rotunjite (pentru a nu produce zgomote nedorite datorate deplasarii aerului). Ca design, da, e ceva mai complicat....dar nu cred ca avantajeaza cumva sunetul. In schimb faptul ca boxa e f rigidizata si are si vopsea cauciucata, sunt sigur ca ajuta. De fapt, am testat, si dupa ramforsari si vopsea.... sunt redate mult mai bine frecventele f joase. Vopseaua e luata de la un magazin de piese auto (se foloseste la antifonare).

Important este sa respecti volumul interior (scazand tot ce se poate: ramforsari, difuzor, tub), diametrul tubului si lungimea acestuia + boxa sa fie perfect etansa si ramforsata corespunzator.
Sus
bographics

MesajTrimis: Lun Mai 23, 2011 8:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

A venit caldura si odata cu ea a intrat pt prima oara in protectie amplificatorul Neutral ... se incinge extrem de tare, efectiv nu pot tine 1 secunda un deget pe el!

Nu inteleg de ce se incinge atat de tare din moment ce gainul este putin peste jumatate.. iar sunetul nu pare distorsionat, chiar daca e pe filtru Hi-Low!
Sus
keddy_net
Priceput

Data înscrierii: 27/Oct/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Mai 25, 2011 1:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vrei un bass de calitate, schimba playerul cu unul care are 4v pe iesirile rca, un control de subwoofer si un filtru lpf. Te-ai deranjat prea mult sa faci cutia pentru capacitatea acelui difuzor. Am impresia ca nu e facuta cum trebuie cutia. Acel difuzor merita un acordaj la 35Hz. Nu e un dif de frecvente joase.
bographics

MesajTrimis: Joi Mai 26, 2011 10:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca mai scot din materialul fonoabsorbant cred ca voi mai creste putin frecventa de acordaj. Acum se aude jos dar parca nu suficient de tare.

Da, am muncit foarte mult la cutie, pentru ca mi-a placut sa o fac. A costat mult dar sunt sigur ca se aude mai bine decat una facuta ieftin.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum