Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Subwoofer custom Octavia 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
Sorin83

Data înscrierii: 06/Dec/2009

MesajTrimis: Lun Dec 07, 2009 7:27 pm    Titlul subiectului: Subwoofer custom Octavia 2 Răspunde cu citat (quote)

Bine v-am gasit.
Dupa cum spune si titlul vreau sa-mi construiesc o incinta custom din fibra de sticla si MDF pentru locasul din poza. Avand in vedere spatiul mic voi face incinta inchisa.

Partea din spate as vrea sa o fac din fibra de 1.5 cm si partea din fata (in care va intra si difuzorul din MDF (sa vad ce grosime o sa gasesc).
Incinta va avea un volum de ~20l.
Ca si difuzor nu cred ca va merge unul mai mare de maxim 8-10" datorita volumului mic disponibil.

Avand date aceste date Smile ce difuzor si statie imi recomandati pentru proiect?
N-as vrea sa cheltuiesc mai mult decat este necesar deci mi-am alocat un buget de +/- 500 lei exclusiv pentru difuzor si amplificator.

Mentionez ca vreau subwooferul pentru completarea sunetului nu pentru a misca lucrurile prin portbagaj deci nu-mi recomandati ceva pentru SPL Smile.
Sistemul se va conecta la HU stock al masinii (un Blaupunkt MDF2 Nexus)

Multumesc anticipat pentru sfaturi.

portbagaj.jpg
 Description:
 Filesize:  125.76 KB
 Viewed:  442 Time(s)

portbagaj.jpg

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Sorin83

MesajTrimis: Mar Dec 08, 2009 5:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Atat wooferul cat si amplificatorul pot sa fie si SH.
Sus
Sorin83

MesajTrimis: Lun Dec 14, 2009 8:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nimeni?
150w rms sunt suficienti pentru difuzor?
Sus
Sorin83

MesajTrimis: Lun Iun 28, 2010 7:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Incinta e aproape gata. Mai trebuie imbracata in mocheta si tapetata cu vatelina pe interior.
Pe langa ce se vede in poze mai are un strat exterior de vopsea cauciucata.

Peretii din fibra au 1.5 cm grosime si partea frontala este din MDF de 18. In colturi este bine ranforsata.

Volumul este de fix 20 l.

Acum caut difuzor de 10" si amplificator la pret de criza. Incinta m-a costat pana in prezent aproape 400 lei Smile (numai fibra) Daca aveti ceva de vanzare astept PM cu ofertele.

http://picasaweb.google.com/lh/photo/cHls4b6UAegbBqkUtvo-2g?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/lh/photo/YamGNCiVx_wcGwjiFpvkJg?feat=directlink
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Lun Iun 28, 2010 11:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vezi ca este un Dayton de 8" pe bursa, ar suna excelent in volumul acela, cu pana in 200w.

http://www.be-loud.ro/forum/subwoofer-home-sq-8-t10476.html

Incinta arata bine Smile

Sus
Sorin83

MesajTrimis: Lun Iun 28, 2010 11:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Merci ssrli. Gaura e facuta pentru un difuzor de 10". Are 25 cm diametru. Nu cred ca as putea sa-l pun pe cel de 8".

Am zis de la inceput ca o sa pun un difuzor de 10" si cum trebuia sa fac gaura oricum pentru a-l ranforsa la imbinari am ramas la dimensiunea asta.

LE: Imi puteti da niste indicatii cu privire la cablurile si papucii de care am nevoie pentru montaj?
N-as vrea sa iau un kit dedicat pentru ca nu vreau sa fac sacrificii la mascarea cablurilor (din cauza dimensiunilor prea mici a acestora). Prefer sa merg intr-un magazin de profil (gen Muzica si sa-mi iau de acolo tot ce am nevoie la dimensiunile nesesare (in urma masuratorilor traseului pe unde vor veni mascate).

Asadar:
1.Ce cablu iau pentru legarea difuzorului la statie?
2.Ce cablu iau pentru alimentare si masa? Nu ma deranjeaza grosimea.
3.Ce cablu iau pentru semnalul de la player?
4.Imi trebuie cablu remote? Ce fel de cablu?

Multumesc anticipat.
Sus
IM
Priceput

Data înscrierii: 27/Iun/2007
Locație: Drobeta Turnu Severin

MesajTrimis: Mar Iun 29, 2010 11:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

GZRW 10XD-AL plus amplificator, probabil in bugetul alocat de tine. Subwooferul este second hand, folosit de mine pe VW LT35-ul nostru, in incinta bas reflex.... fiind inlocuit cu un Peerless.

http://forum.4tuning.ro/attachment.php?attachmentid=1059208&d=1251266396

IM
Priceput

Data înscrierii: 27/Iun/2007
Locație: Drobeta Turnu Severin

MesajTrimis: Mar Iun 29, 2010 11:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sorin83 a scris:
Merci ssrli. Gaura e facuta pentru un difuzor de 10". Are 25 cm diametru. Nu cred ca as putea sa-l pun pe cel de 8".

Am zis de la inceput ca o sa pun un difuzor de 10" si cum trebuia sa fac gaura oricum pentru a-l ranforsa la imbinari am ramas la dimensiunea asta.

LE: Imi puteti da niste indicatii cu privire la cablurile si papucii de care am nevoie pentru montaj?
N-as vrea sa iau un kit dedicat pentru ca nu vreau sa fac sacrificii la mascarea cablurilor (din cauza dimensiunilor prea mici a acestora). Prefer sa merg intr-un magazin de profil (gen Muzica si sa-mi iau de acolo tot ce am nevoie la dimensiunile nesesare (in urma masuratorilor traseului pe unde vor veni mascate).

Asadar:
1.Ce cablu iau pentru legarea difuzorului la statie?
2.Ce cablu iau pentru alimentare si masa? Nu ma deranjeaza grosimea.
3.Ce cablu iau pentru semnalul de la player?
4.Imi trebuie cablu remote? Ce fel de cablu?

Multumesc anticipat.

In functie de amplificator, borne...., vei alege conectica aferenta.
Iti trebuie cablu RCA, ecranat in mai multe camasi este de preferat... pentru conectarea la amplificator a HeadUnit. Ce HU folosesti?
La aceasta putere, pana in 500Wrms, poti sa folosesti 10mm in sectiune - sau chiar un 20mm., atat pe traseul de minus cat si pe cel de plus.

Pot sa iti livrez la comanda, exact conectica de care ai nevoie, la metraj.

Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mar Iun 29, 2010 11:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

fa un inel difuzorului de 8" si adapteaza-l peste gaura de 10" . eu asta as face .
Sus
Sorin83

MesajTrimis: Lun Iul 05, 2010 5:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pana voi avea bani de ceva mai serios mi-am luat SH un difuzor West cw-10 si o statie Alpine mrp t220 cu 2 canale. Am dat 300 lei pe ambele.
Difuzorul are 2 bobine de 4 omni si statia este stabila in punte la 4 omni (140w rms).
Cum trebuie sa fac legaturile intre ele? Am citit o gramada pe net dar imi da cu virgula. Singura modalitate pentru a le lega la 4 omni din cate imi dau seama e sa leg ficare bobina la cate un canal. Exista posibilitatea sa le leg si in punte la 4 omni?
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Lun Iul 05, 2010 6:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu ai cum sa ajungi la o impedanta de 4 ohmi...

poti sa pui bobinele in serie si o sa ai 8 ohmi...
daca le pui in paralel o sa ai impedanta de 2 ohmi, ceea ce nu e recomandat pentru amplif...

Sorin83

MesajTrimis: Vin Aug 06, 2010 2:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Proiectul e gata de ceva svreme. Deocamdata am o mizerie de difuzor si o statie alpine. Difuzorul are 2 bobine de 4 ohmi legate fiecare la un canal al amplificatorului. Pana imi iau alt difuzor o sa mearga si asta. Din habitaclu se aude binisor pentru urechile mele afoane.

pozitionarea amplificatorului

incinta custom

butonul on/off
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum