Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Subwoofer Ground Zero iridium

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Valyi93

Data înscrierii: 07/Mar/2014

MesajTrimis: Sâm Mar 08, 2014 2:51 pm    Titlul subiectului: Subwoofer Ground Zero iridium Răspunde cu citat (quote)

Salut. Am cumparat de la un prieten un subwoofer la un pret bun(90 de lei) mai exact modelul gziw 300x(asa cred ca e) si am 2 nemaluriri...

1. Cam cu cati Wrms sa dau in el ? Pe foaie difuzorul are 350w rms

2. Am testat acum cateva zile subwooferu cu difuzorul pus invers si mi se pare ca se aude mult mai bine. Coboara mult mai bine si se aude mai puternic pot spune Confused . Se strica ceva daca l-asi lasa asa ??

product5585.jpg
 Description:
 Filesize:  14.34 KB
 Viewed:  1060 Time(s)

product5585.jpg

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Sâm Mar 08, 2014 3:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Iti trebuie un amplificator capabil de o putere in jurul valorii de 400w. Din ce am observat se pare ca difuzorul e optimizat pt. free air, poate de asta si suna mai bine montat invers. Incearca sa-l asculti asa de aproape sa vezi daca auzi si alte zgomote in afara de muzica reprodusa, in mod normal ar trebui sa fie cat mai silentios din acest punct de vedere. Folosirea indelungata in acest fel poate afecta bobina, desi am utilizat si eu un difuzor in acest fel si nu au aparut probleme.
Sus
Valyi93

MesajTrimis: Sâm Mar 08, 2014 6:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

deci sa il probez free air sa vad daca se aud sunete ciudat in spatele lui? Cutia ce o are acum are doar 37 de litri, putin zic eu mai ales ca difuzorul a fost facut pentru free air...
Sus
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Sâm Mar 08, 2014 7:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Probeaza-l montat invers.
Sus
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Dum Mar 09, 2014 1:50 pm    Titlul subiectului: Re: Subwoofer Ground Zero iridium Răspunde cu citat (quote)

Valyi93 a scris:
2. Am testat acum cateva zile subwooferu cu difuzorul pus invers si mi se pare ca se aude mult mai bine. Coboara mult mai bine si se aude mai puternic pot spune Confused . Se strica ceva daca l-asi lasa asa ??

Nu se strica absolut nimic daca o sa-l tii montat invers, trebuie sa fii foarte atent la reglaje, pentru ca nu o sa-ti prea dai seama daca difuzorul are cursa ok...
Legat de prima parte a intrebarii tale, este si normal sa se auda mai bine si sa coboare mai mult, gandeste-te ca tu in momentul in care il scoti si il montezi cu magnetul la exterior ii maresti volumul cutiei!
Sus
Valyi93

MesajTrimis: Mie Mai 21, 2014 12:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

intre timp am facut la "plesneala" o cutie de aproximativ 80de litri cu tunel si totul s-a schimbat extrem de mult Very Happy

Acum amaratu ala de difuzor a inceput sa miste destul de bine cam tot de pe masina, am pus un video mai jos sa vedeti Smile subwooferul il amplific cu o statie Spectron sp-a1500d monobloc de 400w rms la 4ohm...
https://www.youtube.com/watch?v=_80EQH2xvlo
Sus
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mie Mai 21, 2014 7:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asta ĂźnseamnĂŁ o incintĂŁ adecvatĂŁ, nu praștiile prefabricate.
doggovy
Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mie Mai 21, 2014 10:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De unde stii ca e o incinta adecvata, dupa numarul holzsuruburilor? Omul a zis chiar el ca e facuta la plesneala.
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Mie Mai 21, 2014 10:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E clar cĂŁ am n-ai Ăźnțeles ce vreau sĂŁ zic. Comentarii date la "plesnealĂŁ".
Valyi93

MesajTrimis: Joi Mai 22, 2014 1:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cand spun ca am facut-o la plesneala ma refer ca nu am calculat litrajul sau lungimea si latimea portului. in orice caz coboara destul de bine in frecventa si o da bine si sus Smile
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Joi Mai 22, 2014 7:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, am Ăźnțeles ce ai spus tu, dar eu mai sus mĂŁ refeream la cĂąt de mult se schimbĂŁ situația cu o incintĂŁ fĂŁcutĂŁ de tine fațĂŁ de una datĂŁ de producĂŁtor, pĂŁcat cĂŁ s-a Ăźnțeles defapt "incinta perfect calculatĂŁ".
doggovy
Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007

MesajTrimis: Vin Mai 23, 2014 10:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai tocmai, faptul ca iti construiesti tu o incinta la plesneala nu iti garanteaza un sunet mai bun. E normal sa coboare mai mult daca cresti litrajul...dar asta nu inseamna ca suna mai bine.
Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011

MesajTrimis: Dum Mai 25, 2014 6:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

doggovy a scris:
pai tocmai, faptul ca iti construiesti tu o incinta la plesneala nu iti garanteaza un sunet mai bun. E normal sa coboare mai mult daca cresti litrajul...dar asta nu inseamna ca suna mai bine.

doggovy are dreptate.

Daca ii cresti litrajul la incinte vei incepe sa ai un delay mare si s-ar putea ca difuzorul sa nu fie la fel de rapid.La difuzorul respectiv,el avand un BL considerabil mai mic decat niste difuzoare rapide ,s-ar putea sa obti un raspuns mai lent,sunet sloppy.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum