| |
| Autor |
Mesaj |
Valyi93
Data înscrierii: 07/Mar/2014 Mesaje: 4
|
|
| Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Sâm Mar 08, 2014 3:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Iti trebuie un amplificator capabil de o putere in jurul valorii de 400w. Din ce am observat se pare ca difuzorul e optimizat pt. free air, poate de asta si suna mai bine montat invers. Incearca sa-l asculti asa de aproape sa vezi daca auzi si alte zgomote in afara de muzica reprodusa, in mod normal ar trebui sa fie cat mai silentios din acest punct de vedere. Folosirea indelungata in acest fel poate afecta bobina, desi am utilizat si eu un difuzor in acest fel si nu au aparut probleme.
|
|
| Sus |
|
 |
Valyi93
|
Trimis: Sâm Mar 08, 2014 6:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
| deci sa il probez free air sa vad daca se aud sunete ciudat in spatele lui? Cutia ce o are acum are doar 37 de litri, putin zic eu mai ales ca difuzorul a fost facut pentru free air...
|
|
| Sus |
|
 |
JARRELL Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 1100 Locație: TG JIU
|
Trimis: Sâm Mar 08, 2014 7:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Probeaza-l montat invers.
|
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Dum Mar 09, 2014 1:50 pm Titlul subiectului: Re: Subwoofer Ground Zero iridium |
|
|
| Valyi93 a scris: | 2. Am testat acum cateva zile subwooferu cu difuzorul pus invers si mi se pare ca se aude mult mai bine. Coboara mult mai bine si se aude mai puternic pot spune . Se strica ceva daca l-asi lasa asa ?? |
Nu se strica absolut nimic daca o sa-l tii montat invers, trebuie sa fii foarte atent la reglaje, pentru ca nu o sa-ti prea dai seama daca difuzorul are cursa ok...
Legat de prima parte a intrebarii tale, este si normal sa se auda mai bine si sa coboare mai mult, gandeste-te ca tu in momentul in care il scoti si il montezi cu magnetul la exterior ii maresti volumul cutiei!
|
|
| Sus |
|
 |
Valyi93
|
Trimis: Mie Mai 21, 2014 12:15 am Titlul subiectului: |
|
|
intre timp am facut la "plesneala" o cutie de aproximativ 80de litri cu tunel si totul s-a schimbat extrem de mult
Acum amaratu ala de difuzor a inceput sa miste destul de bine cam tot de pe masina, am pus un video mai jos sa vedeti subwooferul il amplific cu o statie Spectron sp-a1500d monobloc de 400w rms la 4ohm...
https://www.youtube.com/watch?v=_80EQH2xvlo
|
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mie Mai 21, 2014 7:32 am Titlul subiectului: |
|
|
Asta ĂźnseamnĂŁ o incintĂŁ adecvatĂŁ, nu praștiile prefabricate.
_________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mie Mai 21, 2014 10:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
De unde stii ca e o incinta adecvata, dupa numarul holzsuruburilor? Omul a zis chiar el ca e facuta la plesneala.
_________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Mie Mai 21, 2014 10:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
E clar cĂŁ am n-ai Ăźnțeles ce vreau sĂŁ zic. Comentarii date la "plesnealĂŁ".
_________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
Valyi93
|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 1:13 am Titlul subiectului: |
|
|
cand spun ca am facut-o la plesneala ma refer ca nu am calculat litrajul sau lungimea si latimea portului. in orice caz coboara destul de bine in frecventa si o da bine si sus
|
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

|
Trimis: Joi Mai 22, 2014 7:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Da, am Ăźnțeles ce ai spus tu, dar eu mai sus mĂŁ refeream la cĂąt de mult se schimbĂŁ situația cu o incintĂŁ fĂŁcutĂŁ de tine fațĂŁ de una datĂŁ de producĂŁtor, pĂŁcat cĂŁ s-a Ăźnțeles defapt "incinta perfect calculatĂŁ".
|
| Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Vin Mai 23, 2014 10:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai tocmai, faptul ca iti construiesti tu o incinta la plesneala nu iti garanteaza un sunet mai bun. E normal sa coboare mai mult daca cresti litrajul...dar asta nu inseamna ca suna mai bine.
_________________ Beware tha Dogg |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Dum Mai 25, 2014 6:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
| doggovy a scris: | | pai tocmai, faptul ca iti construiesti tu o incinta la plesneala nu iti garanteaza un sunet mai bun. E normal sa coboare mai mult daca cresti litrajul...dar asta nu inseamna ca suna mai bine. |
doggovy are dreptate.
Daca ii cresti litrajul la incinte vei incepe sa ai un delay mare si s-ar putea ca difuzorul sa nu fie la fel de rapid.La difuzorul respectiv,el avand un BL considerabil mai mic decat niste difuzoare rapide ,s-ar putea sa obti un raspuns mai lent,sunet sloppy.
|
|
| Sus |
|
 |
|