|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
b-real

Data înscrierii: 29/Mar/2009 Mesaje: 14
|
Trimis: Dum Mar 29, 2009 7:28 pm Titlul subiectului: Subwoofer pentru Ford Focus sedan |
|
|
Am decis intr-un final sa imi fac si eu un upgrade la sistemul audio pentru un Ford Focus berlina. Momentan am cele 4 boxe din fabrica, pe un radio cd-player Panasonic CQ-C1405N. Stiu ca playerul nu este de top, dar cred ca este de ajuns momentan mai ales ca din cate am aflat, cand are subwoofer conectat are posibilitate de control al lui. Boxele din usi am inteles ca au o dimensiune mai ciudata si nu sunt asa multe variante de boxe (desi astea nu le schimba, cel putin acum).
Acum intrebarea este ce as putea face mai bine pentru un sunet bun, mai puternic, dar cu un buget relativ redus, sa spunem 800lei? Eu ma gandeam la un subwoofer, moment in care voi putea scoate putin din basii de la boxele din usi, deci voi putea avea si un volum mai puternic cu distorsiuni mai putine.
Ceva de genul asta sau asta am gasit eu initial. Nu stiu daca astea merita cel mai mult, sau nu. Asta incerc sa aflu. Tin sa precizez ca ar fi de preferat un subwoofer/statie destul de bine ventilata (daca se poate), incat sa nu fie nevoie dupa 20minute de ascultat mai tare sa il inchid. Referitor la cele 2 bass packuri MTX, stiu ca subwooferul suna foarte frumos, dar statia nu stiu cum este, si mai ales nu stiu cum sta cu ohmii astia (2/4...) incat sa nu stea statia "stresata".
In alta ordine de idei, credeti ca ar fi necesar un condensator?
Despre antifonarea modelului acesta de masina si alegerea unui subwoofer de genul celor de mai sus ce puteti spune, sunt de ajuns, se aud?  |
|
| Sus |
|
 |
viper_x
Data înscrierii: 10/Mar/2009 Mesaje: 38
|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 3:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Din ce an e masina? |
|
| Sus |
|
 |
b-real

|
Trimis: Lun Mar 30, 2009 5:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Masina este din 2003.
Am inteles ca asta ar fi bun deasemenea. Ceva pareri in plus? Chiar si separate, in banii astia ce as lua ca sa fie cel mai bine, si sa aiba si efect intr-un sedan. _________________ Welcome to the scene of the crash! |
|
| Sus |
|
 |
viper_x
|
|
| Sus |
|
 |
b-real

|
Trimis: Mar Mar 31, 2009 2:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bun, pe usi as putea pune alea, insa nu am buget asa mare incat sa pot schimba boxe/player.
De aceea initial m-as limita la un subwoofer. Despre care ai spus ca ti se pare ok? MTXurile sau Ground-Zero-ul? _________________ Welcome to the scene of the crash! |
|
| Sus |
|
 |
viper_x
|
Trimis: Mie Apr 01, 2009 10:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Acum depinde si de bugetul tau. Eu sincer as merge pe GZ. Personal in masina am Hifonics TXi 12S4 in incinta seald. Masina este un Focus MK2, iar subwoofer-ul l-am pus doar pentru a completa sunetul in masina si sunt multumit.  |
|
| Sus |
|
 |
b-real

|
Trimis: Mie Apr 01, 2009 8:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Te referi la asta?
Tu ai tot sedan? Se simte, se aude ok? Sau doar asa cat sa acopere mai bine frecventele joase si atat. Ca sa stiu daca merita...
Dintre incinta ventilata si incinta inchisa care e diferenta basului? _________________ Welcome to the scene of the crash! |
|
| Sus |
|
 |
viper_x
|
Trimis: Joi Apr 02, 2009 8:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Exact de ala ziceam, masina este tot sedan, initial nu am vrut decat o completare pentru difuzoarele de pe usi (le-am schimbat si pe astea ), dar pot sa iti spun ca face si "galagie" daca ai nevoie. Eu am mers pe incinta inchisa datorita spatiului mic pe care il ocupa fata de una vented.
Uite si cateva date despre incinte: http://www.be-loud.ro/forum/despre-subwoofere-si-incinte-t892.html |
|
| Sus |
|
 |
b-real

|
Trimis: Joi Apr 02, 2009 7:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mersi pentru link.
Daca era sa cumpar separat credeti ca merga mai bine decat un pack dintre asta si asta?
Despre MTX m-am lamurit, este ok, dar GroundZero este putin mai puternic (270W - atat are statia valoarea corecta fiind cea de pe siteul lor cred).
La MTX daca scrie in specificatiile packului External Bass Control, inseamna ca include in pachet si telecomanda de la bass, sau doar suporta?
In final astept niste pareri:
- daca merita sa pun ceva de genul asta intr-un sedan, sau nu.
- daca merita, ce anume sa pun in bugetul de ~800lei (un pack din cele 2, ca altul mai bun nu cred ca e, sau ceva pe componente si ce anume) _________________ Welcome to the scene of the crash! |
|
| Sus |
|
 |
viper_x
|
Trimis: Vin Apr 03, 2009 11:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Are telecomanda aceea pentru bass, pe fir, o montezi tu unde iti este la indemana. Daaar si statia GZ are. Eu zic ca se merita sa iti pui in sedan, votez pentru Ground Zero. |
|
| Sus |
|
 |
b-real

|
Trimis: Vin Apr 03, 2009 1:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ghiciti ce am facut astazi! Am pus in masina sistemul audio de la PC, un Logitech Z2300 2.1 cu subwoofer de 120W RMS. Pot sa spun ca se auzea FOARTE frumos, si destul de tare doar el! Cu ocazia asta am aflat si ce zdranganea un pic la volum mare si am decis.
Daca este cum spuneti, si statia GZ are acel volum pe fir, il iau. De la 120W (~100 ca nu l-am dat la maxim si cu 2 sateliti - sistem conectat la telefon nu la player!) pana la 270W cat are acela + cele 4 boxe ale masinii pe casetofonul auto cred ca e diferenta mare, in bine.
Acum este vineri, nu pot, poate saptamana viitoare reusesc sa il montez.
Ce spuneti, e bine?
LE: Nu are telecomanda pe fir GroundZero-ul. M-am uitat la ei pe site.  _________________ Welcome to the scene of the crash! |
|
| Sus |
|
 |
viper_x
|
Trimis: Lun Apr 06, 2009 10:17 am Titlul subiectului: |
|
|
| Scuze, eu m-am uitat la o poza si m-am cam pacalit. |
|
| Sus |
|
 |
b-real

|
Trimis: Mar Apr 07, 2009 5:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dintre Ground Zero si Hifonics banuiesc ca ati alege Hifonics, nu?
Credeti ca merita diferenta de pret? Ca are statia 400W nu ma incanta in mod deosebit, deoarece subwooferul are tot 400W si ar fi mers totusi si mai mare, sa nu fie forjat la maxim, dar oricum.
Ce pachete sau statie+subwoofer+kit instalare ar merge cel mai bine in MAXIM 1000lei? Ar fi un mare plus sa aiba control de volum.
As vrea joi-vineri sa montez, asa ca ma cam grabesc si sunt indecis.
Please, ajutor.
P.S: Reamintesc ca as dori sa se auda pe cat posibil mai bine pentru un sedan, nu stiu ce ar merge mai bine. Bass-reflex, sealed, astept pareri si cu variante.  _________________ Welcome to the scene of the crash! |
|
| Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locație: Panciu/now Iasi
|
Trimis: Mar Apr 07, 2009 5:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu inteleg de ce te mai chinui cu asa multe intrebari. Ca pachet (sub 1000 ron si cu o putere decenta pentru nevoile unui sedan, in prezent pe be-loud ai un singur pachet. Acesta.
Un contracandidat (dupa parerea mea nu prea, insa vad ca cineva l-a recomandat) ar fi Titanium Bass Pack.
Subwooferul suna rau (dupa parerea mea), port prea mic, incinta mica si difuzor slabut. Amplificatorul GZTA 2.150MK2 nu stiu daca ai observat, insa ai la dispozitie in punte doar 230W rms. Ceea ce e putin (sa nu zic foarte).
De ce Hifonics-ul?
Amplificatorul are remote-ul pe care il cauti. Stiu ca il vrei.
Puterea lui pe 4 ohmi punte este de 400w. Generatia asta noua de la hifonics txi sunt foarte bune pentrur banii lor. |
|
| Sus |
|
 |
b-real

|
Trimis: Mar Apr 07, 2009 6:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intreb pentru ca nu le cunosc pe toate cum suna, cat de fiabile sunt, care merita si care nu. Asa ca specificatii pot fi ok insa practic nu.
Din cate spui tu, merita diferenta de la GZ la Hifonics, nu? Despre putere la GZ stiu, ca m-am uitat pe siteul lor si statia are 230W. Sa zicem ca ramane Hifonics.
Pe componente crezi ca as fi putut lua ceva mai bun? Referitor la calitate/putere. Despre playerul meu aveti ceva de spus - stiu ca e unul slabut, dar ca idee. Sau ar fi mai bine un HU mai bun si un bass pack ieftin (ceea ce nu prea cred, dar intreb totusi). Vreau si eu sa fiu sigur de ceea ce cumpar, pentru ca nu o sa le schimb in fiecare anotimp.
P.S: Hifonics-ul asta se leaga la cele 2 RCA-out-uri de la HU? _________________ Welcome to the scene of the crash! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|