| |
| Autor |
Mesaj |
cobu
Data înscrierii: 04/Noi/2008 Mesaje: 36
|
Trimis: Sâm Noi 29, 2008 5:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
am vazut ca avea mdf la coala 220 ron dar imi e inutil atat mdf, pur si simplu nu as fi avut ce face cu el.Si mai putin de o coala nu dadeau.
Asta e subwooferu http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Focal/SB_30_A1/
Ca setari..am dat input app de maxim si bass boost l-am miscat doar un pic.
Am activat LPF si asa ochiometric zic ca e taiat cam la 100-120Hz pt ca am si difuzoarele prin amplificator si ele nu prea se descurca sa acopere partea de joasa daca taiam subwooferu mai jos.
Mai am si filtru subsonic pe care l-am dezactivat.
Din cd-playeru masinii...nu prea sunt multe setari..loudness oricum nu foloseam asa ca e off..si cam atat.
 |
|
| Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

Data înscrierii: 21/Mai/2008 Mesaje: 711 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Noi 29, 2008 6:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
omule...da inputu(gainu) ala maxim pana in 60 % k o sa faci pipi pe el de focal in max 1 saptamana.....si lasa boostu pe zero si taie-ti lpfu la 70 hz...si pune subsonicu pe la 20 de hz.....asa ochiometric si fara aparat de masuratori..cam asa as zice sa-l ti..cum il ai u acu e prajeala directa la woofer...iar cat despre cum se aude..iti garantez k e din cauza incintei..multa bafta. |
|
| Sus |
|
 |
cobu
|
Trimis: Sâm Noi 29, 2008 6:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am inteles, mc de sfaturi!
Acum sa ma fac inteles.
Imputu i-l tin pe 90% pt ca din player tin bassu pt -5 si ascult la maxim volum 25 din 32.Oricum nivelul intrarii in amplif am impresia ca e prea mic pt si de aceea am compensat cu intrarea mai mare.
Si subwooferu am explicat de ce l-am taiat asa sus..boxele stock nu duc sub 100 hz nici sa le omori si se strica sunetu mult prea repede.Si am de ales ori sa raman cu gaura intre 70 si 120 hz,ori sa tai subu sus, asta pana schimb si dif. fatza.
Oricum am sa fac setarile acestea sa vad ce si cum.
Si probabil daca fac rost de materiale in concediu de iarna am sa ii fac si o incinta seald sa vad cum suna si asa  |
|
| Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

|
Trimis: Sâm Noi 29, 2008 6:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
iti mai spun odata...daca ti la wooferu ala..scade mult din gain...indiferent cum tzi bassu din player...mai bine mai baga din player nitel bass si forteaza putin difuzoarele decat sa fortezi statia si wooferu...iar la faza cu taiatu frecventie la 100+hz..nu e f mare buba..doar k soliciti nitel in plus wooferu ..adik in loc k functionalitatea lui sa se opreasca la 70 de hz..u il mai pui nitel la treaba pana la 100 de hz..nu e problema..gainu ala e...si problema aia ma macina pe mine ..lasa-l mai jos  |
|
| Sus |
|
 |
cobu
|
Trimis: Sâm Noi 29, 2008 7:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
I-l las oricum ti-am zis nu sunt complet neavizat sa dau in woofer pana isi scuipa bobina p-afara cu distors 10 %.
Am impresia ca semnalul de intrare e mult prea mic pe statie...ca asa la maxim cum e acum eu zic ca mai mult de 100 w rms nu impinge.
De ce zic asta ? pt ca reuseam sa creez cam acelasi sunet cu un dif eminence de 12 si cu o statie mai amarata de 50Wrms( bine difu eminence avea sensibilitate mai mare).
Am mari dubii in legatura cu semnalul de intrare, cred ca asta ar fi buba..zic eu.. |
|
| Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

|
Trimis: Sâm Noi 29, 2008 8:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
dak nu ai iesire din player pt amplificator...cumpara-ti un adaptor de semnal hi-low...cu reglaj de iesire..dak intelegi ce vreau sa spun...sunt unele kre ai un fel de gain pe iesiri...si merg intre 1v si 6v...sau ceva de genu..in fine..ideea e k poti incerca si asa... |
|
| Sus |
|
 |
cobu
|
Trimis: Sâm Noi 29, 2008 9:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai prin adaptor de nivel am legat statia la playeru masini.
Playerul nu are pre out asa ca am pus adaptorul pe iesirea de boxe spate a casetofonului.
La butoanele de gain de pe adaptor nu am umblat ca am instalat in graba un pic..Oricum o sa iau HU competent ca oricum nu sunt multumit de sunetul actual si e ca o boala..din ce bag bani vreau si mai mult si mai mult..voi stiti doar . |
|
| Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

|
Trimis: Dum Noi 30, 2008 12:16 am Titlul subiectului: |
|
|
crede-ma k e o pasiune mortala pentru buzunar....si nu te saturi niciodata...e o boala la fel ca jocu la cazino.....odata intrat in hora..eventual nevasta cu facaletzu te mai scoate din ea  |
|
| Sus |
|
 |
raidaru_clonat Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 27/Oct/2008 Mesaje: 387 Locație: Arad
|
Trimis: Mar Dec 02, 2008 5:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Inseamna ca starea mea de sanatate e in stare critica..............................  _________________ SPL Challange Bucuresti 2009 - 1st S15 open W - 153.6 db
EASCA BM 2009 - 1st outlaw - 152.2 db |
|
| Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

|
Trimis: Mar Dec 02, 2008 6:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
nene...aici era vorba de oameni cat de cat sanatosi cu bila...tu deja ai avansat la un nou nivel...si eu vin tare din urma  |
|
| Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Mar Dec 02, 2008 6:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mircea_ioan_25 a scris: | eventual nevasta cu facaletzu te mai scoate din ea  |
ce bine e sa ai 20 de ani si sa n-ai nevasta  _________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
| Sus |
|
 |
|