|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Terry
Data înscrierii: 10/Iun/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Sâm Iun 14, 2008 6:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
of ... ma faceti sa regret ca am deskis topic`ul asta ...
mai mult am creat zananie intre voi si nici nu prea m`am lamurit
@dorin : te rog sa`mi recomanzi produse de pe be-loud
@mgm2000ro : ma intereseaza spl ... nu sq ... (sub`ul ales de mine este br nu sealed) |
|
| Sus |
|
 |
dorin Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007 Mesaje: 356 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Iun 14, 2008 9:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Terry a scris: | of ... ma faceti sa regret ca am deskis topic`ul asta ...
@mgm2000ro : ma intereseaza spl ... nu sq ... (sub`ul ales de mine este br nu sealed) |
daca vrei sa iti faci o parere despre gama hidrogen GZ eu ti le pot arata, esti invitatul meu. cat de curand o sa ma apuc sa construiesc un stand de incinte pe care sa se poata asculta difuzoarele GZ.
pentru spl iti recomand noul sub GZ radioactiv 30SPL. are un pret foarte bun. |
|
| Sus |
|
 |
B-05-WRB Priceput

Data înscrierii: 25/Ian/2008 Mesaje: 373 Locație: bucuresti
|
Trimis: Dum Iun 15, 2008 12:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
in jur de 550 lei ??
la 30spl ma refer ? |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Dum Iun 15, 2008 1:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Terry a scris: | of ... ma faceti sa regret ca am deskis topic`ul asta ...
Faptul ca un subwoofer se preteaza pentru BR nu inseamna ca e "pentru spl". _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
dorin Priceput

|
Trimis: Dum Iun 15, 2008 11:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
| pretul recomandat de vanzare pentru GZRW 30 SPL este de aprox 490 RON. |
|
| Sus |
|
 |
B-05-WRB Priceput

Data înscrierii: 25/Ian/2008 Mesaje: 373 Locație: bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 1:18 am Titlul subiectului: |
|
|
...mai bine...
se poate asculta pe vreo masina sau inca nu au ajuns ? |
|
| Sus |
|
 |
dorin Priceput

|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 8:16 am Titlul subiectului: |
|
|
| B-05-WRB a scris: | ...mai bine...
se poate asculta pe vreo masina sau inca nu au ajuns ? |
este in bucuresti, nu l-am montat insa pana acum. treaba tre sa ii fac o cutie, si apoi vedem. |
|
| Sus |
|
 |
adi_opel
Data înscrierii: 07/Mar/2008 Mesaje: 34 Locație: bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 10:56 am Titlul subiectului: |
|
|
| _vrx_ a scris: | | adi_opel a scris: |
atunci cu atat mai rau ca iti spui parerile atat de categoric. Poate nu stiai ca reteta unui sunet cel putin bun nu consta in echipament scump.
. |
daca imi faci tu un tweeter ground zero sa sune ca un scan speak ma las de orice comentariu ...
un tw "ieftin" o sa sune prost orice i-ai face... |
n-are rost compartia GZ cu Scan Speak, cel putin nu la acel model GZ, cum defapt nu are rost comparatia tweeterelor nici unui alt sistem fie el si de 1.ooo Lei de la orice producator cu Scan Speak care sunt referinte in domeniu.
Eu am vrut sa subliniez ca nu alegand scule cu 1,2 milioane mai scumpe sau la aceeasi bani, dar mai titrate vei avea obligatoriu si un sunet mai bun. Daca implementarea e proasta niciodata acele sisteme nu vor da ce pot ele mai bine si risti sa ramai dezamagit si cu banii dati.
I-am sugerat deci sa fie mai atent la bazele sistemului (insonorizare/ridigizare, conectica, trasee cabluri etc) si abia apoi la componente (difuri si amplificatoare) care se pot schimba pe parcurs foarte usor, daca se gasesc resurse pentru achizitionare. |
|
| Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 1:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
| dorin a scris: | Ce faceti domnu _vrx_? interpretati ce a scris adi_opel k sa mai dati putin in GZ?
|
am facut referire la doua branduri pe care le repreznti ...daca crezi ca n-am dreptate da un exemplu .
| adi_opel a scris: | | Scan Speak care sunt referinte in domeniu. |
scan speak produc drivere de buna calitate , dar "referinta" e un cuvand pre mare.
sunt curios cate ss ai ascultat sau ai folosit .
| adi_opel a scris: | Eu am vrut sa subliniez ca nu alegand scule cu 1,2 milioane mai scumpe sau la a ceeasi bani, dar mai titrate vei avea obligatoriu si un sunet mai bun. Daca implementarea e proasta niciodata acele sisteme nu vor da ce pot ele mai bine si risti sa ramai dezamagit si cu banii dati.
. |
cine plateste mii de euro pentru achizitionarea unui sistem nu le monteaza la colt de strada ,sau daca o face stie in ce se baga  _________________ no 92 |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 2:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
De ce nu are rost comparatia?daca un lucru este facut bine ,ca bani cer pe el,din cate stiu ambele au acelsi scop, sunt facute sa redea sunete,de ce nu se pot compara?
Daca SS e prea departe(si este,si mai ales la bani),atunci sa luam altele mai ieftine care se incadreaza in 3-4-5 mil perechea de tw:vifa (care au si auto si preturi extrem de bune),seas de asemenea,focal,monacor...
Uitat-te spre ex la dls la modele de varf ce preturi au,sunt in aceeasi categorie cu SS clasic,usher,morel(cu care au si colaborat),pune-le unele langa altele..
De ce sunt SS referinta in domeniu,ca asa asa ai auzit de pe la altii
Ca au ceva de zis ,aici sunt total de acord,dar au si ei destule oi negre ,nu mai vorbim de pret
Daca erau cei mai cei si au scos difuzorul ideal,de ce mai exista ceilati pe piata cu 'stifturile' lor
Si totusi comparatia nu este chiar corecta,deoarece un este un tw auto,care trebuie sa fie in primul rand mic si rezistent la conditiile specifice si alta este un tw de incinta,care nu are restricitii la constructie,dispunand de o camera de amortizare,placa frontala mai mare pt dispersie,materiale care nu sunt tratate pt a fi rezistente la la diverse coinditii climatice,si intervine si cel mai important aspect:pozitia de functionare,sunt 2 lucruri total diferite un tw in coltul bordului si altul pe panou unde se pot controla mult mai usor reflecsiile si liniarizarea rasp in frecv
GZ sunt asa cum sunt,cu bune si rele,totusi in acel pret intra 2 mw,2 tw,fire si filtre,la altii de bani astia iei un tw sau doar piesele de filtre (chiar si 1 condesator sau bobina )
Sunt de acord cu afirmatia lui _vrx_ cu rectificarea ca un tw prost facut,din lipsa cunostintele ori a dotarilor o sa sune pe masura,chiar daca componentele din structura sa sunt de calitate ridicata,iar un altul poate nu foarte ieftin,dar cu mult mai ieftin sa sune mult mai bine pt ca a fost construit cu experienta si pricepere(suflet)
De asemenea se stie ca pretul creste exponential cu performanta,si pt a stoarca acel strop toate componentele trebuiesc sa fie la aelasi nivel,astfel rezultatele or sa tinda spre 0 (unde s-au dus banii meiiii)
Pana la urma masina nu este chiar locul ideal de ascultat muzica(si nu ma refer la acele genuri care sunt preponderente la o sectiune din rubrica diverse),deci cine are cu ce si isi permite,go go go, restul ne multumim si cu mai putin  |
|
| Sus |
|
 |
adi_opel
Data înscrierii: 07/Mar/2008 Mesaje: 34 Locație: bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 2:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
se pare ca ati gasit pe cine sa va varsati nervii ok, dati cu incredere ca sunt bun "incasator"
Referintele pot fi mai multe, nu insemna ca SS e cea mai tare dintre referinte ca sa ma exprim asa , dar a fost adusa in discutie si nu de catre mine. In muzica la fel ca si in alte domenii totul tine de gusturi si nu cred ca se pate spune ca x sau Y face difuzoare, masini sau mai stiu ce alte obiecte de consum inegalabile ci doar universal recunoscute ca fiind calitative.
Discutia a deviat mult de la subiectul propus de initiatorul acestui topic. Eu am vrut sa-i atrag atentia asupra unor aspecte de care eu m-am lovit nu sa-l indemn sa cumpere firma x sau y de componente, nici n-am militat pentru unele sau altle, daca s-a oprit prima data la ele (GZ-uri) probabil ca n-a facut-o chiar intamplator, dar firme de "prestigiu" care dau chix la instalari cunosc.
Ultima modificare efectuată de către adi_opel la Lun Iun 16, 2008 3:54 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 3:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu unul as pune paria mai degraba pe componente mai "modeste" (ca pret) si pe atentie sporita la pregatirea masinii.
Sincer, cu cat mai special e un rev de 7inch fata de un peerles exclusive 7 ? Si asupra cator din acele diferente subtile in sunet te poti concentra la volan ? Asta daca nivelul de zgomot iti permite  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 4:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
ca sa continuam OT-u
ssrli
lasa-l dreaq de peerless,dupa ce ca arata naspa este destul de modest la sunet in general,nu mai vorbesc de parametrii (vorbesc de cel de 7",ca ala de 8" nu merge in 2 cai,desi pare).
Tw lor 810921 este ok de la 3500Hz, dar sincer nu e mai bun decat Seas 27TDC sau 27TFFC(ceva mai ieftine) si e mai greu de combinat cu un mw modest in sisteme 2 cai.
Daca ar fi nevoit sa fac o recomandare,nu as face-o cu nimic de la Peerless pt. un proiect 2 cai de calitate.
La masina e altceva,am zis si eu ca nu se poate compara cu sunetul din casa
Seas ca18rnx este in schimb pe lista preferinteleor mele,la fel si vifa xt25 si usher 9950
Eu posed ,printre altele niste bookshelfuri cu SS 18w8545k (adica seria clasica) si iti pun ca niciunele din variantele de mai sus nu viseaza acel bas curat si MULT si definit al SS-ului.Lasam la o parte qms-ul,suportul bobinei de kapton,xmax si Pnom(iar dif de pret intre ele nu este extrordinara)
Deci sa nu ne repezim
Rev e intr-adevar scump,dar are destule avantaje peste celelalte,pt cine-si permite e un fleac 230E/buc |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 4:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu vorbeam despre casa.
exclusive l-am ales la intamplare...la fel de bine puteam zice de ca18, pl18 sau xg18. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 5:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt sigur ca ai destula experienta si stiu ca nu acesta este locul de astfel de discutii,dar si tu ai dreptate
Utilizarea difurilor de incinte in portiera masinii este f problematica,in primul rand sa zicem ca trecem peste impedanta de 8o care o au maj,parametrii nu sunt potriviti pt aceasta utlizare si ori trebuie inventata un fel de cutie ceva ori cautate niste difuri care s-ar potrivi(q mai maricel,fs mai sus,spl maricel si suspensii mai rigide)
Maj difurilor nordice din pacate au spl mic si corelat cu impedanata dubla,va trebui un amp potetnt si iar revenim la buget
Eu nu mai zic nimic,ma retrag in 'saracia' mea
PS:Pl18 este f slab in bas,dar f bun ca medie  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|