|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
guppster
Data înscrierii: 21/Ian/2015 Mesaje: 15 Locație: Tg. Mures
|
Trimis: Joi Ian 22, 2015 5:57 pm Titlul subiectului: Sunet Golf IV hatch 4+1 |
|
|
Salutare la toata lumea!
Pentru cine nu citeÂște titlul, e un golf 4, 4+1 uÂși.
Din necesitate (s-a stricat puscĂŁtura de player LG ce-l am Ăźn masina) voi vace un upgrade maricel la sistemul de sunet din golfuĂŸ.
Ca sĂŁ intru Ăźn subiect, voi trece la un sistem 100% Alpine (pĂąnĂŁ acum) cu tweetere+midrange pe faĂŸĂŁ Âși tweetere + woofer(e) 8" pe spate (Ăźn uÂșĂŁ). Pentru Ăźnceput uÂșile vor primi o insonorizare temeinicĂŁ. Cum credeĂŸi cĂŁ se va comporta subwooferul (menĂŸionat mai jos) Ăźntr-o incintĂŁ inchisĂŁ, cu litraj relativ mic (uÂșa)?
UrmĂŁresc sa am un sunet curat Âși frumos, puterea e ceva secundar.
"Proiectul" implicĂŁ urmĂŁtoarele componente:
HU: Alpine UTE-72BT
Boxe faĂŸĂŁ: Alpine SPR-60C
Subwoofer spate: Alpine SWG-844
SoluĂŸia cu subwooferele Ăźn uÂși am ales-o pentru cĂŁ nu doresc sub nici un chip sĂŁ renunĂŸ la spaĂŸiul din portbagaj, Ăźn marea majoritate a timpului sunt singur Ăźn maÂșinĂŁ sau maxim ĂźncĂŁ o persoanĂŁ Ăźn dreapta, nu ma prea intereseazĂŁ dacĂŁ Ăźn spate "nu se aude bine"
Astea sunt componentele la care m-am hotĂŁrĂąt deja, pentru moment subwoofer va fi doar Ăźntr-o uÂșĂŁ, urmĂąnd sĂŁ se monteze al 2-lea cĂąnd va exista buget.
Este un proiect de duratĂŁ, l-aÂș face repede dar traiesc Ăźn romĂąnia Âși sunt plĂŁtit romaneÂște, componentele vor fi achiziĂŸionate pe rĂąnd, cum dispun de bugetul necesar.
Nu am soluĂŸie pentru tweetere spate, aÂș vrea ceva tot Alpine , e nevoie de filtre hi/low Âși pentru spate? aÂștept sfaturi.
Nu Âștiu ce soluĂŸie de amplificare e necesarĂŁ, trebuie un aplif separat pentru tweetere+midrange Âși altul pnetru subwoofer(e) sau e de ajuns un amplificator pe 4 canale? Ce altceva mai am nevoie? AÂștept sugestii.
Cam atĂątea detalii deocamdatĂŁ vĂŁ multumesc anticipat pentru sugestii/obiecĂŸii sau orice fel de comentarii
|
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Vin Ian 23, 2015 3:07 am Titlul subiectului: |
|
|
De ce totul alpine? Playerul sa zicem ca e ok..banui ca vrei btt nu? Dar boxe mergi pe ceva mai serios...alpine nu prea stiu sa faca si difuzoare bune asa cum.faceau candva playerele. Am vazut ca doresti sa le amplifici..buna treaba. Asteapta sfTuri de la colegi care stiu ce sa recomande. Tre sa zici si un buget ..cam cati bani esti dispus sa aloci pt treaba asta...inafara de insonorizare..aia e cu treaba ei..alt buget
_________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
guppster
|
Trimis: Vin Ian 23, 2015 9:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Bugetul e.... cat trebuie, in jur de 6-700 lei/ luna pana e gata si ok.
vreau sa amplific boxele sa compensez bass-ul care va fi putin supradimensionat.
Din cate am inteles, puterea aplificatorului trebuie sa fie mai mare decat puterea boxelor/sub?
ca muzica ascult de toate, in principiu rock dar ma mai apuca si altele.
nu imi doresc putere exagerata, doar cat sa nu mai aud tractorul cand nu am chef de el.
momentan am pe masina boxele de fabrica (din '98 ) doar pe fata si sincer aproape ca ajung ca putere.
Alpine.... ca asa au spus piticii mei, nu am un motiv.
|
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Vin Ian 23, 2015 1:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Varianta cu sub in usa spate nu o recomand fiindca nu vei reusi sa faci o incinta solida si vor rezulta vibratii foarte neplacute.
Daca nu vrei sa ocupi spatiul util din spate atunci construieste o incinta pe lateralul porbagajului (pe contraaripa).
Gama SWG imi pare cam "lenta" in raspuns. Poti merge pe SWE, destul de "dinamice" pentru pretul lor, merg ok si in incinta inchisa.
Pentru alte informatii utile poti consulta posturile mele. M-am plictisit sa dau mereu aceleasi sfaturi.
| Description: |
|
| Filesize: |
7.17 KB |
| Viewed: |
2087 Time(s) |

|
_________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
guppster
|
Trimis: Vin Ian 23, 2015 2:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| dragosdls a scris: | | Pentru alte informatii utile poti consulta posturile mele. M-am plictisit sa dau mereu aceleasi sfaturi. |
as incerca insa nu stiu (inca) sa folosesc forumul
In portbagaj nu e vorba neaparat de spatiu util cat de protejatul componentelor, in portbagajul meu "locuieste" destul de des una bucata labrador de 45kg ce isi baga botu' peste tot
In (portbagaj) lateral, o constructie sa permita montarea unui sub de 12" iese destul de mult in afara. Si ma gandesc sincer ca 10" doar unul, in incinta inchisa e poate cam putin (ar fi ok pentru rock cred dar altceva ar avea de suferit)
Pentru solutia "in usa" as fi mers si eu pe SWE dar nu prea am cum sa bag 10", singura solutie pentru E ar fi SWE-815 din care sa scot difu si sa folosesc si ampliful (ar fi o solutie).
Ar mai fi si gama R, desi ca specificatii raspund mai jos, mi se par prea puternice, ar fi overkill.
Nu imi doresc sa "duduie" basul si in 99% din cazuri ascult muzica la ~10%.
Cu o insonorizare ca la carte (este pe forum prezentat un subaru de colegul tazmania http://www.be-loud.ro/forum/subaru-legacy-t9088.html) credeti ca problema legata de rigitate ar fi o problema? usa in sine, fata de masina se poate rigidiza foarte bine (si nu vorbesc de sudura ) Nu ma gandesc sa insonorizez asa "riguros" toata masina, as investi cam triplu fata de valoarea ei, dar usile spate facute beton, restul facut la nivel normal/acceptabil.
Vreau sa stiu la sistemul "propus" ce am nevoie pe langa boxe/sub/hu? ce amplif(uri)? ce putere? cablaraie? sigurante? alte cele de care nici nu am auzit?
Am gasit la pret decent (cred) un amplif MC Hammer Mistyc 4.0 mi-ar ajunge pentru sistem?
|
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Vin Ian 23, 2015 5:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
primul pas e sa cumperi playerul..
apoi poti incerca varianta cu un sistem f bun pe fata amplificat si atat..poate nu vei mai avea nevoie de sw sau dif pe spate.
ca sa nu demontezi masina de multe ori..(am inteles ca vrei sa le faci pe bucati, adica in fiecare luna sa faci cate ceva)..eu te sfatuiesc ca sa nu-ti demontezi fetele de usi de 10 ori..strange bani pt insonorizant si difuri.asa incat intr-o treaba sa le rezolvi pe ambele. ai insonorizat si ai ai si montat difurile. pana ai bani de amp poti sa le pui pe player..
parerea mea e sa-ti cumperi din prima un player capabil.
_________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Vin Ian 23, 2015 10:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru a vedea posturile , apesi pe profil si apoi in partea dreapta "cauta toate mesajele lui...".
Daca nu te intereseaza sa auda lumea cand intrii pe strada ~200w sunt suficienti pentru sub.
Exista modele de sub mai plate si de 10', iar pentru protejarea lui poti folosi grila......
Uite un exemplu http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/HELIX/E-10W-DVC2/
Eu de exemplu am un swe de 10 in incinta inchisa de ~15Litri. Se comporta decent pe toate genurile. Dar primeste semnal de la un DLSUltimate.
Difuzoarele pe care vrei sa le cumperi nu au nimic special. Nu sunt proaste dar , parca nici "muzicale". Cel putin asa le-am perceput eu.
Pe partea de player.
Alpine-ul inca nu are player-e compatibile waw sau flac, ceea ce din punctul meu de vedere le face aproape inutilizabile, asta daca nu vrei sa asculti decat CDA-uri. La capitolul asta stau bine. Daca permiti o recomandare seria KMM de la Kenwood, din punctul meu de vedere merita toti banii. Sunt player-e de 5 ori mai scumpe care se "aud" mai prost.
..........
_________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Sâm Ian 24, 2015 12:28 am Titlul subiectului: |
|
|
| dragosdls a scris: |
Gama SWG imi pare cam "lenta" in raspuns. Poti merge pe SWE, destul de "dinamice" pentru pretul lor, merg ok si in incinta inchisa.
|
Cum iti poti da seama ca seria G e lenta?Sau seria E mai dinamica?Eu am testat SWG de 12 si sunt difuri super liniare in BR in incinte de volum mic.Pana in 300 de lei eu nu cred ca au rival.
|
|
| Sus |
|
 |
guppster
|
Trimis: Mar Ian 27, 2015 12:35 pm Titlul subiectului: player |
|
|
Desi am cochetat cu ideea de Kenwood pentru flac-uri, am ramas tot la un alpine si anume:
CDE-183BT
L-am preferat in locul UTE-72BT din cauza celor 3xpreout fata de 2 de la UTE.
|
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mar Ian 27, 2015 3:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
E praf. L-am probat eu pe mașina mea, sunĂŁ foarte urĂąt. (vorbesc de semnalul strict de pe RCA cu amplificator, amplificarea internĂŁ nu știu cum se comportĂŁ). Tot la Kenwood trebuia sĂŁ rĂŁmĂąi. Poate ai noroc și-ți face matching bun cu difuzoarele...
_________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
guppster
|
Trimis: Mar Ian 27, 2015 5:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
In conditiile kenwood, am nevoie de amplif destept care sa preia semnalul pe iesirea normala a aparatului nu?
La care te referi cand spui de matching?
Il iau p-asta acum ca asa zic piticii daca in 10 zile nu ma multumeste il trimit inapoi si gata.
Si ce tot nu-s lamurit ca nu mi-a spus nimeni... teroretic voi avea 2 amplifuri, cel mai probabil Alpine MRP-F240/250 (4x40W + 2x100W 4ohm), ce cablu este necesar pentru alimentare? ce sigurante?
E necesar un condesator?
|
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
guppster
|
Trimis: Mar Ian 27, 2015 10:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Kituri nu voi lua, voi lua cablu papuci si sigurantele necesare.
In domeniu audio sunt un profan, pana joi doar citesc si intreb, de joi demontez masina, pana miercurea viitoare vreau sa termin incinte, partea electrica si cablurile la difuri.
Din cate am citit am inteles ca pot face asa:
De la baterie un cablu de diametru mare (ma gandesc la 5 sau 5,5) pe el imediat dupa baterie o rezistenta de 120-150, tras pana-n portbagaj. In portbagaj firul intra intr-un distribuitor de sigurante (astea le stabilesc in functie de amplifuri). Din cutia de sigurante se alimenteaza amplifurile cu fire putin mai subtiri (aici nu stiu cat sa fie diametrul).
Ma gandesc ca instalatia electrica sa o fac putin supradimensionata, sa nu fiu nevoit sa o schimb din nou daca schimb componente din sistem. Din HU mai trag 3x2 fire coaxial pana in portbagaj. Nici astea nu vreau sa le cumpar gata facute, conectori si cablu de calitate si le fac singur la dimensiune. Ma gandesc ca virgua cablul de alimentare sa-l trag prin consola centrala si coaxialile prin praguri, nu stiu daca ajuta la ceva dar vreau sa separ alimentarea de cablurile audio+scurtez putin alimentarea in acest fel.
Din portbagaj trag cabluri la difuri (me rog, filtre) care sunt in usi. Nu voi folosi nimic din cablurile originale audio ale masini, sunt intrerupte de prea multe mufe din puctul meu de vedere. Nu elimin firele existente (inca) pentru a putea folosi difurile originale (pe spate) pana completez sitemul.
Pe forumurile auto dedicate masinilor similare lumea sa plans ca in portbagajul hatch, wooferele de 8, in incinte inchise si plasate in lateral nu ar suna prea bine si ca minimul necesar ar fi 10". Da m-am apucat sa iau in calcul foarte serios wooferele in portbagaj nu in usi, datorita costurilor peste posibilitatile mele a insonorizarii facute ca la carte.
|
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mar Ian 27, 2015 11:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Siguranta se alege in functie de ce amplificatoare ai. Doar nu o sa pui de 150 pe un amplificator pe 4 canale cu puteri relativ mici? Daca amplifu' are 2x25a tu pui de la baterie de 120-150? Logica...nu gluma.
Trage cablu separat de la baterie pt. fiecare amplif in parte...
_________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
guppster
|
Trimis: Mie Ian 28, 2015 12:15 am Titlul subiectului: |
|
|
Trag doua fire pentru ca automobile sau sunt alte motive?
Siguranta pe fir dupa baterie e strict pentru protectie la acfident de genul scurt. Amplifurile protejate separat din cutia de sigurante (distribuitor).
In cazul in care montez doua woofere de 10, sa zicem R de la alpine vor avea putin mai mult rms... logica si bunul simt imi spune ca in acest context este nevoie si de amplificare masura care nu va mai avea sigurante de 2x25. Sincer nu pun intrebari sa mi se raspunda in zeflemea. Cititi va rog tot ce scriu inainte de a va da cu parerea, luati un manual de fizica, intrebati-l pe google etc.
Apreciez sfaturile atat timp cat sunt si argumentate si sper ca cineva care a mai facut instalatii sa-si exprime opinia. Ma refer strict la instalatii, parerea subiectiva a fiecaruia legata de calitatea materialelor, cum suna o componenta sau alta sunt totdeauna binevenite!
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|