|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
budu7x
Data înscrierii: 05/Oct/2014 Mesaje: 2 Locație: Romania
|
Trimis: Dum Noi 02, 2014 4:29 pm Titlul subiectului: Sunet port bass reflex |
|
|
Salut baieti!
Am terminat o cutie pentru un difuzor Boss Audio CX124DVC, portata si am dat de o problema, pe portu de bass reflex iese un vajait tare deranjant si nu stiu cum sa mai scap de el.
Detalii cutiei:
-71.4 Litri
-76mm diametru port bass reflex
-9.6cm lungime port bass reflex, care dupa calculele mele il tine undeva la 33Hz
Detalii difuzor@2OHMI:
Fs: 32
Qts: 1.019
Qms: 5.619
Qes: 1.244
Vas: 2.53 CuFt (71.6416L)
Xmax: 0.157
Re: 1.8
Pe: 750W/1500W
Sens: 95
Difuzorul are 2 bobine.
Ceva sfaturi?
|
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Dum Noi 02, 2014 8:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Acest zgomot se datoreaza dimensionarii proastea a portului precum si din cauza formei lui.Un port mai mic ca si suprafata poate creea turbulente la iesirea aerului.
Deasemenea pozitionarea lui poate creea unele dificultati la iesirea aerului.
Iti sugerez o redimensionare a incintei si a portului.
|
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Dum Noi 02, 2014 9:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dimensiuile cutiei cat si ale portului de bass se afla pe site-ul producatorului:
http://www.bossaudio.com/auto/car-audio-sound-system-auto-stereo-dual-voice-coil-subwoofer-boss-audio-cx124dvc/
Tot pe pagina asta ai si manualul de utilizare.
In manual vad ca recomanda port rotund (d=76.2mm, L=228.6).
Deci ar fi indicat sa mai lungesti portul pana la @ 22cm, si poate iti rezolva problema.
Din alt punct de vedere, verificand cu BassPro parametrii difuzorului, se recomanda incinta inchisa.
| Description: |
|
| Filesize: |
27.52 KB |
| Viewed: |
304 Time(s) |

|
_________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
budu7x
Data înscrierii: 05/Oct/2014 Mesaje: 2 Locație: Romania
|
Trimis: Lun Noi 03, 2014 3:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
@VanIIa - probabil din comoditate am ales portul rotund dar si din faptul ca-l aveam deja de la vechea incinta, cea recomandata in manual.
@Bogdi24 - portul e destul de aproape de difuzor, cam la 4-5cm, am sa incerc un port mai mare.
@dragosdls - am incercat din prima dimensiunile recomandate, foarte prost recomandate de altfel, subwooferul se forta in cutia aia si nu avea nici un dumnezeu, avand rezultate mai slabe decat un subwoofer de 100W. In cutia de acum subwooferul suna blana, am sa incerc un port mai mare in diametru, iar in caz ca problema persita am sa incerc si o incinta sealed.
Multumesc baieti de raspunsuri!
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Lun Noi 03, 2014 5:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| budu7x a scris: | @VanIIa - probabil din comoditate am ales portul rotund dar si din faptul ca-l aveam deja de la vechea incinta, cea recomandata in manual.
@Bogdi24 - portul e destul de aproape de difuzor, cam la 4-5cm, am sa incerc un port mai mare.
@dragosdls - am incercat din prima dimensiunile recomandate, foarte prost recomandate de altfel, subwooferul se forta in cutia aia si nu avea nici un dumnezeu, avand rezultate mai slabe decat un subwoofer de 100W. In cutia de acum subwooferul suna blana, am sa incerc un port mai mare in diametru, iar in caz ca problema persita am sa incerc si o incinta sealed.
Multumesc baieti de raspunsuri! |
Excelenta remarca cea cu recomandarile producatorului
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|