Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sunet port bass reflex

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
budu7x

Data înscrierii: 05/Oct/2014
Locație: Romania

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2014 4:29 pm    Titlul subiectului: Sunet port bass reflex Răspunde cu citat (quote)

Salut baieti!

Am terminat o cutie pentru un difuzor Boss Audio CX124DVC, portata si am dat de o problema, pe portu de bass reflex iese un vajait tare deranjant si nu stiu cum sa mai scap de el.

Detalii cutiei:
-71.4 Litri
-76mm diametru port bass reflex
-9.6cm lungime port bass reflex, care dupa calculele mele il tine undeva la 33Hz

Detalii difuzor@2OHMI:

Fs: 32
Qts: 1.019
Qms: 5.619
Qes: 1.244
Vas: 2.53 CuFt (71.6416L)
Xmax: 0.157
Re: 1.8
Pe: 750W/1500W
Sens: 95
Difuzorul are 2 bobine.

Ceva sfaturi?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2014 5:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Se numeste port noise, tre' sa-l faci mai scurt si mai gros in diametru da' nu stiu sa-ti spun exact din pacate... De ce te-ai complicat cu port rotund si n-ai facut dreptunghi din acela clasic ?

Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2014 8:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acest zgomot se datoreaza dimensionarii proastea a portului precum si din cauza formei lui.Un port mai mic ca si suprafata poate creea turbulente la iesirea aerului.

Deasemenea pozitionarea lui poate creea unele dificultati la iesirea aerului.

Iti sugerez o redimensionare a incintei si a portului.
Sus
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2014 9:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dimensiuile cutiei cat si ale portului de bass se afla pe site-ul producatorului:
http://www.bossaudio.com/auto/car-audio-sound-system-auto-stereo-dual-voice-coil-subwoofer-boss-audio-cx124dvc/

Tot pe pagina asta ai si manualul de utilizare.
In manual vad ca recomanda port rotund (d=76.2mm, L=228.6).
Deci ar fi indicat sa mai lungesti portul pana la @ 22cm, si poate iti rezolva problema.

Din alt punct de vedere, verificand cu BassPro parametrii difuzorului, se recomanda incinta inchisa.

New Picture (1).jpg
 Description:
 Filesize:  27.52 KB
 Viewed:  304 Time(s)

New Picture (1).jpg

budu7x

Data înscrierii: 05/Oct/2014
Locație: Romania

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2014 3:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@VanIIa - probabil din comoditate am ales portul rotund dar si din faptul ca-l aveam deja de la vechea incinta, cea recomandata in manual.

@Bogdi24 - portul e destul de aproape de difuzor, cam la 4-5cm, am sa incerc un port mai mare.

@dragosdls - am incercat din prima dimensiunile recomandate, foarte prost recomandate de altfel, subwooferul se forta in cutia aia si nu avea nici un dumnezeu, avand rezultate mai slabe decat un subwoofer de 100W. In cutia de acum subwooferul suna blana, am sa incerc un port mai mare in diametru, iar in caz ca problema persita am sa incerc si o incinta sealed.

Multumesc baieti de raspunsuri!
Sus
Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2014 5:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

budu7x a scris:
@VanIIa - probabil din comoditate am ales portul rotund dar si din faptul ca-l aveam deja de la vechea incinta, cea recomandata in manual.

@Bogdi24 - portul e destul de aproape de difuzor, cam la 4-5cm, am sa incerc un port mai mare.

@dragosdls - am incercat din prima dimensiunile recomandate, foarte prost recomandate de altfel, subwooferul se forta in cutia aia si nu avea nici un dumnezeu, avand rezultate mai slabe decat un subwoofer de 100W. In cutia de acum subwooferul suna blana, am sa incerc un port mai mare in diametru, iar in caz ca problema persita am sa incerc si o incinta sealed.

Multumesc baieti de raspunsuri!

Excelenta remarca cea cu recomandarile producatorului Wink
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum