Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

tutorial incinta MDF

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Schetzu
Pasionat

Data înscrierii: 16/Iul/2006
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2008 10:18 pm    Titlul subiectului: tutorial incinta MDF Răspunde cu citat (quote)

cine ma ajuta cu un mic tutorial in constructia incintelor din MDF ???
as vrea sa stiu toate detaliile importante si materiale folosite.....mersi

moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2008 10:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pentru imbinare...poti folosi aracet sau bison montage kit(parca asa se scrie) si holsruburi cele folosite pt rigips cele negre...si apoi pt etansare silicon...
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2008 10:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

corect

un sfat este sa nu faci abuz de subururi
forta imbinarilor nu se face din suruburi ci din adezivi
pune aracet bun si mult, suficient cat sa se scurga in momentul in care strangi suruburile
in felul asta nu vei avea nevoie nici de etansare (pt ca se face cu aracetul scurs) si nici de nu vei avea probleme cu incinta
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Schetzu
Pasionat

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2008 11:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adi_0106 a scris:

un sfat este sa nu faci abuz de subururi

e bine daca pun suruburi din 5 in 5cm ?
incintele de mai jos sunt recomandate pt W307D2, difuzorul ce il am eu. Care din ele sa aleg si ce volum sa aiba? e vreo diferenta majora intre ele ? pentru ca varianta de sus fara suprafata inclinata este mai usor de contruit

incinta pioneer.JPG
 Description:
 Filesize:  45.24 KB
 Viewed:  218 Time(s)

incinta pioneer.JPG

incinta pioneer 2.JPG
 Description:
 Filesize:  820.43 KB
 Viewed:  257 Time(s)

incinta pioneer 2.JPG

Vitrina
Priceput

Data înscrierii: 14/Dec/2007

MesajTrimis: Mie Apr 16, 2008 11:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

holzshuruburi NU pune din 5 in 5cm - e prea aproape
8-10 cm distanta e suficient.

Nu influentzeaza in nici un fel (in afara de aspect) incinta inclinata fatza de cea dreapta, atat timp cat se respecta aceasi volum si acelasi acordaz (in cazul incintelor vented)

adi : o intrebare pentru mine .. ai spus "cat mai mult aracet" .. dar daca pun prea mult aracet pe PAL sau chiar si MDF ... nu exista riscu ca acesta sa absoarba apa din aracet pana acesta se intareste... si sa existe riscul (ma repet) - de a se umfla PAL/MDF`ul ? asta e o intrebare pentru mine...

Daca am gresit cu ceva in sfaturile de mai sus .. rog sa fiu corectat.
Sus
ice

Data înscrierii: 10/Feb/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2008 8:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Grosimea placii de MDF are importanta ?
Sus
Schetzu
Pasionat

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2008 1:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce parere aveti de varianta asta ? de 39 litrii

model1.JPG
 Description:
model1
 Filesize:  19.79 KB
 Viewed:  1683 Time(s)

model1.JPG

adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Joi Apr 17, 2008 1:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vitrina a scris:
adi : o intrebare pentru mine .. ai spus "cat mai mult aracet" .. dar daca pun prea mult aracet pe PAL sau chiar si MDF ... nu exista riscu ca acesta sa absoarba apa din aracet pana acesta se intareste... si sa existe riscul (ma repet) - de a se umfla PAL/MDF`ul ? asta e o intrebare pentru mine...

stai linistit - ca aracetul nu are atata apa in el incat sa se umfle lemnul
iar daca e mult si intra in cantul palului - cu atat mai bine, face priza mai buna

eu am folosit o vreme aracet de la moment ... era prin targuri ... ca aracet pt parchet
se intarea in 15 minute iar dupa 5 ore se face ca sticla - dur si incolor
acum mai nou am folosit aracet de la Sticky - care se intareste ceva mai greu dar tot asa dur se face
eu cand montez incintele pun aracet cu seringa pe cantul palului, apoi suprapun placile si le bag suruburi cam la 15 cm si le strang cu surubelnita electrica pana excesul de aracet se scurge afara
asta denota ca tot spatiul liber dintre placi este plin

am facut asa la incinte de peste 200 L cu difuri de 18" si nu a facut nici una probleme

zicea cineva pe un forum ca a facut experimentul sa scoata suruburile din pal dupa ce s-a uscat aracetul, iar incinta a ramas la fel de dura

nu bagati suruburi dese pt ca se dezbina placa in cantul careia intra, si faceti mai mult rau decat bine
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum