Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Tweeter JBL 2ohm

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
TWISTER
Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 10:31 am    Titlul subiectului: Tweeter JBL 2ohm Răspunde cu citat (quote)

As vrea sa achizitionez 2 tweetere JBL GTO 17T http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/JBL/GTO/GTO_17T/ , insa observ ca au impedanta de 2Ω. Eu am doar doua dintre iesirile HU legate in acest moment (la difuzoarele de pe usile fata), spatele & subwoofer au amplificari separate.
Ce ar fi mai bine sa fac, sa leg tweeterele pe aceleasi iesiri cu difuzoarele fata (Panasonic CJ-RD173 - pe o singura cale, dar cu 2 conuri http://www.shopmix.co.uk/car_loudspeakers/car_loudspeakers_pg34.php) sau sa le conectez pe iesirile libere ale HU ? Tinand seama ca sunt pe 2Ω (rezistenta mica) ar pune in scurt amplificatorul final al HU?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 10:44 am    Titlul subiectului: Re: Tweeter JBL 2ohm Răspunde cu citat (quote)

mai bine pune inca o suta, si ia http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Infinity/REF_1011T/
scapi de grija impedantei. sau daca le vrei neaparat pe alea, leaga-le in serie pe un canal al HU, dar vei pierde din putere, si nu vor mai fi stereo.
Sus
TWISTER
Pasionat

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 11:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sa le leg pe un singur canal nu e cazul, tweeterele se disting puternic in functie de modul de conectare mono/stereo, you know.
Infinity imi plac in mod deosebit la frecvente inalte, ar fii ideal, doar ca vreau sa am linia complet JBL (excluzand HU Smile ). Am un GTO75.4, un CS60.2, CS 1204T, JBL CS3196, curand imi iau si un GTO 1200B, ar fii pacat sa "stric brand-ul".
http://www.jbl.com/car/products/product_detail.aspx?prod=P25T&cat=COM&ser=POS&language=ENG&country=US&region=USA ar fii o solutie, insa nu stiu daca o pot achizitiona prin Be-Loud, nu e in oferta.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 11:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai aici ce e?
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/JBL/Power/P25t/

poti gasi la noi orice produs JBL / Infinity care exista in Romania...
Valabil si pentru celelalte branduri prezente pe site.

Eu zic sa nu te complici cu 2 ohmi decat daca le amplifici... Player-ul oricum nu are suficienta putere si chiar daca are nu e semnal clar.

Din configuratia ta observ ca nu ai nimic pe fata?? Pune un sistem de difuzoare pe fata (GTO, Power sau Infinity REF) amplificate si ai si tweetere.

Eu zic sa iei Infinity REF 1011T daca le vrei pe player. P25T e pacat sa nu le pui pe amplificator, chiar si unul mic.
Sus
TWISTER
Pasionat

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 3:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asa arata configuratia sistemului meu

untitled.JPG
 Description:
 Filesize:  29.58 KB
 Viewed:  325 Time(s)

untitled.JPG

Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mar Oct 24, 2006 11:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din ce vad eu pe fata ai niste difuzoare panasonic dual cone (cam prastii) si niste tweetere no name. cea mai buna solutie ar fi sa renunti la ambele si sa pui un sistem de difuzoare de 16,5 cm
Ori pe player (Infinity Reference, DLS B6, C6) ori amplificate ca ai cu ce... In cazul asta JBL GTO sau Infinity.
Acum ai 2 canale de statie libere si vrei sa mai pui un woofer... de ce nu incerci sa scapi de 1204T si sa iei in schimb un 1204BR care va suna mai corect decat 2 woofere total diferinte impreuna (1204T si 1200B). In felul asta ramai si cu 2 canale de amp pentru fata... ai obtine un rezultat mult mai bun dpdv al calitatii sunetului.
Sus
TWISTER
Pasionat

MesajTrimis: Mie Oct 25, 2006 8:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Corect in privinta difuzoarelor fata si a tweeter-elor, chiar intentionez sa le schimb, preferabil cu ceva din gama JBL (din motive de "continuitate" Smile ).
Pe de alta parte ma doare sufletul sa stiu ca mai am la indemana ~300W RMS pe spate (din GTO 75.4) si nu le vars pe inca un subwoofer.
Mai am o statie Cool Un Mutant luat chiar de la voi si as putea sa aplific fata cu el daca imi achizitionez ceva componente serioase pe fata. Ce mi-ai recomanda pe fata, din gama JBL ?
Masina e o Dacie, ceva mai ieftina decat sistemul audio, care cere in disperare condensator si Dynamat Laughing [/url]
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mie Oct 25, 2006 11:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai in functie de buget, un sistem din seria GTO sau Power... Daca vrei GTi zi-mi ca le avem si le pun si pe astea pe site Very Happy
Dar cred ca Power e suficient...
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum