Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Un ajutor va rog

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
Darians

Data înscrierii: 10/Mai/2014

MesajTrimis: Sâm Mai 10, 2014 8:42 pm    Titlul subiectului: Un ajutor va rog Răspunde cu citat (quote)

Salutare , pai in primul rand , am un amplificator cu 4 canale , modelul nu cred are importanta pentru intrebarea mea , deci pe canalul 1si2 in punte am un subwoofer iar pe canalul 3si4 in stereo doua difuzoare spate , la care-mi rezulta 4 mufe rca , acum vine si intrebarea , cum le conectez la cdplayer? cdplayerul este unul Sony cdx-a250 care are doar 2 mufe rca in spate care inainte le foloseam doar pentru subwoofer , ma gandeam sa le conectez cu 2 cabluri rca Y , dar cdplayer are equalizer pentru subwoofer si nu stiu daca-mi va afecta si difuzoarele cand umblu la el .Ca subwooferul are niste setari la gain si difuzoarele alte setari .
Si este posibil sa amplific cele doua boxe din fata cu alt amplificator tot 4 canale , in punte 2 difuzoare ? ce fac cu urmatoarele 4 mufe atunci .....
Scuzati daca nu am explicat prea bine ....

Mersi. Very Happy
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
gaborass

Data înscrierii: 09/Mai/2014

MesajTrimis: Dum Mai 11, 2014 1:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O problema clasica, intr-adevar iti va da putin peste cap la egalizator si atunci va trebui sa ajungi pe 0 cu toate. Ce iti ramane sa faci, e sa amplifici difuzoare pe inalte, daca ma pot exprima asa, iar subwooferul sa il dai, evident, pe bass, cum si cat doresti.
Ca si cablu, iti trebuie un Y cum ai zis si tu, 1 tata, 2 mama :
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Conectica/Dietz/Cablu-RCA-Y-(27097)/
Sus
gaborass

Data înscrierii: 09/Mai/2014

MesajTrimis: Dum Mai 11, 2014 1:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

scuze am gresit, asta era ce iti trebuie tie : http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Conectica/In-Phase/IP2M/ 2 astfel de cabluri.
Sus
Darians

MesajTrimis: Dum Mai 11, 2014 2:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok mersi , deci prima problema o consideram rezolvata , acelasi raspuns il aveam si eu in gand .. Smile
Dar acum ce-a fost mai usor a trecut , deci difuzoarele fata cum as putea sa le amplific ? cu un amplificator 4 canale si le amplific in punte , care si acolo o sa am 4 cabluri rca , alea unde le mai bag sau pur si simplu nu pot sa le amplific . Rolling Eyes
Sus
The_Audio_Dog
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Dum Mai 11, 2014 4:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

unele amplificatoare au "line out" si poti lua semnal de acolo
vezi daca si ale tale au asa ceva
ce amplificatoare ai
Sus
Darians

MesajTrimis: Dum Mai 11, 2014 4:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Au si ale mele , pe fata vreau sa pun un magnat 4ch 4000 ultra edition , 2x130w in punte , oricum fac tot imi raman cabluri rca , in cdplayer asa simplu nu am unde sa le bag , decat difuzoarele+subul din spate.

Ultima modificare efectuată de către Darians la Dum Mai 11, 2014 5:12 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
The_Audio_Dog
Priceput

MesajTrimis: Dum Mai 11, 2014 4:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poti sa faci in felul urmator
vii cu 2 rca din casetofon -> pui 2 adaptoare de genul asta http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Conectica/In-Phase/IP2M/

din line-out-ul magnatului pleci cu alte rca-uri si eventual alte 2 adaptoate Y in urmatoarea statie
Sus
Darians

MesajTrimis: Dum Mai 11, 2014 4:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci atunci ar veni ceva de genu .
Cdplayer 2rca ->2 adaptoare=4mufe rca ->input magnat(amplifica boxele fata ) -> output din magnat 2 mufe -> 2 adaptoare=4mufe -> input amp2 (sub+boxe spate)
Asa ar veni daca nu ma insel nu ?
Deci am inteles bine , dar asta nu insemna ca am toate boxele pe cd player ca fiind spate ?pentru ca in manual zice ca acele 2 iesiri sunt rear-back speakers cum ar functiona egalizatorul cdplayerului asa?
Multumesc mult de raspunsuri si nelamuriri .

Ultima modificare efectuată de către Darians la Dum Mai 11, 2014 5:26 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
The_Audio_Dog
Priceput

MesajTrimis: Dum Mai 11, 2014 5:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da ai inteles bine
la player dezactivezi functia de subwoofer de pe rca-uri si lasi semnal full range (sau cum s-o numi in meniul playerului)
semnalul de pe rear e la fel ca si cel de pe front (daca nu intervin alte reglaje suplimentare) pt ca muzica e stereo (adica 2 canale - stanga -dreapta)
Sus
Darians

MesajTrimis: Dum Mai 11, 2014 5:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bun , multumesc mult de raspunsuri si sfaturi , probleme rezolvate Mr. Green Very Happy
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum