|
Autor |
Mesaj |
Darians
Data înscrierii: 10/Mai/2014 Mesaje: 7
|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 8:42 pm Titlul subiectului: Un ajutor va rog |
|
|
Salutare , pai in primul rand , am un amplificator cu 4 canale , modelul nu cred are importanta pentru intrebarea mea , deci pe canalul 1si2 in punte am un subwoofer iar pe canalul 3si4 in stereo doua difuzoare spate , la care-mi rezulta 4 mufe rca , acum vine si intrebarea , cum le conectez la cdplayer? cdplayerul este unul Sony cdx-a250 care are doar 2 mufe rca in spate care inainte le foloseam doar pentru subwoofer , ma gandeam sa le conectez cu 2 cabluri rca Y , dar cdplayer are equalizer pentru subwoofer si nu stiu daca-mi va afecta si difuzoarele cand umblu la el .Ca subwooferul are niste setari la gain si difuzoarele alte setari .
Si este posibil sa amplific cele doua boxe din fata cu alt amplificator tot 4 canale , in punte 2 difuzoare ? ce fac cu urmatoarele 4 mufe atunci .....
Scuzati daca nu am explicat prea bine ....
Mersi.  |
|
Sus |
|
 |
gaborass
Data înscrierii: 09/Mai/2014 Mesaje: 17
|
Trimis: Dum Mai 11, 2014 1:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
O problema clasica, intr-adevar iti va da putin peste cap la egalizator si atunci va trebui sa ajungi pe 0 cu toate. Ce iti ramane sa faci, e sa amplifici difuzoare pe inalte, daca ma pot exprima asa, iar subwooferul sa il dai, evident, pe bass, cum si cat doresti.
Ca si cablu, iti trebuie un Y cum ai zis si tu, 1 tata, 2 mama :
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Conectica/Dietz/Cablu-RCA-Y-(27097)/ |
|
Sus |
|
 |
gaborass
Data înscrierii: 09/Mai/2014 Mesaje: 17
|
|
Sus |
|
 |
Darians
|
Trimis: Dum Mai 11, 2014 2:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok mersi , deci prima problema o consideram rezolvata , acelasi raspuns il aveam si eu in gand ..
Dar acum ce-a fost mai usor a trecut , deci difuzoarele fata cum as putea sa le amplific ? cu un amplificator 4 canale si le amplific in punte , care si acolo o sa am 4 cabluri rca , alea unde le mai bag sau pur si simplu nu pot sa le amplific .  |
|
Sus |
|
 |
The_Audio_Dog Priceput
Data înscrierii: 02/Mar/2014 Mesaje: 216
|
Trimis: Dum Mai 11, 2014 4:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
unele amplificatoare au "line out" si poti lua semnal de acolo
vezi daca si ale tale au asa ceva
ce amplificatoare ai |
|
Sus |
|
 |
Darians
|
Trimis: Dum Mai 11, 2014 4:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Au si ale mele , pe fata vreau sa pun un magnat 4ch 4000 ultra edition , 2x130w in punte , oricum fac tot imi raman cabluri rca , in cdplayer asa simplu nu am unde sa le bag , decat difuzoarele+subul din spate.
Ultima modificare efectuată de către Darians la Dum Mai 11, 2014 5:12 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
The_Audio_Dog Priceput
|
|
Sus |
|
 |
Darians
|
Trimis: Dum Mai 11, 2014 4:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci atunci ar veni ceva de genu .
Cdplayer 2rca ->2 adaptoare=4mufe rca ->input magnat(amplifica boxele fata ) -> output din magnat 2 mufe -> 2 adaptoare=4mufe -> input amp2 (sub+boxe spate)
Asa ar veni daca nu ma insel nu ?
Deci am inteles bine , dar asta nu insemna ca am toate boxele pe cd player ca fiind spate ?pentru ca in manual zice ca acele 2 iesiri sunt rear-back speakers cum ar functiona egalizatorul cdplayerului asa?
Multumesc mult de raspunsuri si nelamuriri .
Ultima modificare efectuată de către Darians la Dum Mai 11, 2014 5:26 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
The_Audio_Dog Priceput
|
Trimis: Dum Mai 11, 2014 5:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
da ai inteles bine
la player dezactivezi functia de subwoofer de pe rca-uri si lasi semnal full range (sau cum s-o numi in meniul playerului)
semnalul de pe rear e la fel ca si cel de pe front (daca nu intervin alte reglaje suplimentare) pt ca muzica e stereo (adica 2 canale - stanga -dreapta) |
|
Sus |
|
 |
Darians
|
Trimis: Dum Mai 11, 2014 5:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bun , multumesc mult de raspunsuri si sfaturi , probleme rezolvate  |
|