|
|
|
Autor |
Mesaj |
cataneanuandrei
Data înscrierii: 10/Mar/2015 Mesaje: 7 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Mar 17, 2015 11:28 pm Titlul subiectului: un mic ajutor cu amplificatorul va rog frumos |
|
|
Salutare, totul este conectat cum trebuie, alimentare de la baterie cu siguranta fuzibila, pana la amplificator in spate, masa de caroseria masinii, cablu remote, fiecare difuzor este conectat la amplificator dupa diagrama de pe spatele amplificatorului, problema este urmatoarea : nu reusesc sa dau semnal la toate boxele deodata, separat 2 cate 2 reusesc, dar toate 4 nu; am incercat toate variantele care mi'au trecut prin minte dar tot nu am reusit. Singura diferenta la conexiunile mele si cele de pe diagrama este urmatoarea : pe foaie arata cele 2 RCA-uri care pleaca de la casetofon si la intrare in amplificator, fiecare se imparte 2 L si 2 R ( aici imi trebuie splitter cumva ?, cam asta e nedumerirea mea ). Ca difuzoare, detin pe fata http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Mac-Audio/APM-Fire/APM-Fire-16.2/ iar pe spate am asa ceva http://mobile.jvc.com/product.jsp?modelId=MODL029168&pathId=120&page=1 . Toata aparatura este montata pe un Fiat Punto 2003, 1.2 benzina.
Astept pareri si sugestii din partea voastra daca se pricepe cineva si daca are vreo idee, va rog frumos si multumesc cu respect!
Atasez niste poze cu fetele la amplificator si spatele casetofonului
Description: |
|
Filesize: |
89.5 KB |
Viewed: |
304 Time(s) |

|
|
24.9 KB |
315 Time(s) |

|
de mentionat aici ca la sectiunea SUB WOOFER am urmatoarele speficiatii : FULL 80Hz 150Hz pe ambele parti |
|
87.21 KB |
306 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
Andreiw210 Pasionat

Data înscrierii: 15/Feb/2015 Mesaje: 53 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mar Mar 17, 2015 11:57 pm Titlul subiectului: Re: un mic ajutor cu amplificatorul va rog frumos |
|
|
cataneanuandrei a scris: | Salutare, totul este conectat cum trebuie, alimentare de la baterie cu siguranta fuzibila, pana la amplificator in spate, masa de caroseria masinii, cablu remote, fiecare difuzor este conectat la amplificator dupa diagrama de pe spatele amplificatorului, problema este urmatoarea : nu reusesc sa dau semnal la toate boxele deodata, separat 2 cate 2 reusesc, dar toate 4 nu; am incercat toate variantele care mi'au trecut prin minte dar tot nu am reusit. Singura diferenta la conexiunile mele si cele de pe diagrama este urmatoarea : pe foaie arata cele 2 RCA-uri care pleaca de la casetofon si la intrare in amplificator, fiecare se imparte 2 L si 2 R ( aici imi trebuie splitter cumva ?, cam asta e nedumerirea mea ). Ca difuzoare, detin pe fata http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Mac-Audio/APM-Fire/APM-Fire-16.2/ iar pe spate am asa ceva http://mobile.jvc.com/product.jsp?modelId=MODL029168&pathId=120&page=1 . Toata aparatura este montata pe un Fiat Punto 2003, 1.2 benzina.
Astept pareri si sugestii din partea voastra daca se pricepe cineva si daca are vreo idee, va rog frumos si multumesc cu respect!
Atasez niste poze cu fetele la amplificator si spatele casetofonului |
DA
Ai nevoie ca toate canalele sa primeasca semnal prin cabluri RCA (LOW input 1-2 + LOW input 3-4)...Tu ai doar o iesire RCA deci trebuie splittere.
Ai grija cu nivelul volumului sa fie setat diferentiat , JVC-urile fiind la jumatate ca putere fata de MAC-uri....
[/b]
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
cataneanuandrei
|
Trimis: Mie Mar 18, 2015 12:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Ok, deci splitterul este rezolvarea si da andrei sa stii k o sa am grija cu JVC-urile dar aici daca imi permiteti sa fac o mica paranteza : astazi am tot umblat pe la amplificator/casetofon/boxe si cat stateam pe bancheta din spatele masinii sa umblu pe la amplificator, auzeam bassul la boxe mult mai profund, placut, dar cand bagam capul spre bordul masinii disparea bassul o mica explicatie aveti? ca nu prea imi dau seama foarte bine cu sonorizarea asta . La un moment dat, am mers cu cele 2 boxe din fata pe amplificator si boxele din spate le'am lasat pe casetofon, si cat stateam cu capu bagat in porbagaju masinii, imi bubuiau urechile de la bass, adica suna placut, exact cum imi place Pot sa fac aceeasi chestie si cand ma aflu in fata masinii, sau nush, daca are cineva vreo idee, solutie ceva multumesc!
|
|
Sus |
|
 |
Andreiw210 Pasionat

Data înscrierii: 15/Feb/2015 Mesaje: 53 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mie Mar 18, 2015 1:01 am Titlul subiectului: |
|
|
cataneanuandrei a scris: | Ok, deci splitterul este rezolvarea si da andrei sa stii k o sa am grija cu JVC-urile dar aici daca imi permiteti sa fac o mica paranteza : astazi am tot umblat pe la amplificator/casetofon/boxe si cat stateam pe bancheta din spatele masinii sa umblu pe la amplificator, auzeam bassul la boxe mult mai profund, placut, dar cand bagam capul spre bordul masinii disparea bassul o mica explicatie aveti? ca nu prea imi dau seama foarte bine cu sonorizarea asta . La un moment dat, am mers cu cele 2 boxe din fata pe amplificator si boxele din spate le'am lasat pe casetofon, si cat stateam cu capu bagat in porbagaju masinii, imi bubuiau urechile de la bass, adica suna placut, exact cum imi place Pot sa fac aceeasi chestie si cand ma aflu in fata masinii, sau nush, daca are cineva vreo idee, solutie ceva multumesc! |
Pot fi mai multe probleme : ori portierele spate sunt puțin mai insonorizate, ori reglajele nu sunt bune și difuzoarele spate primesc mai mult semnal sau mai mulți db la frecvențele joase ori cele din fațĂŁ, fiind de 55 W cer mai mult pentru a reda sunetul ca pe spate... JoacĂŁ-te la egalizator și fĂŁ setĂŁrile amplificatorului pana ajungi la un sunet dorit pe fațĂŁ nu pe spate...
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
cataneanuandrei
|
Trimis: Mie Mar 18, 2015 9:58 am Titlul subiectului: |
|
|
VanIIa a scris: | Tu te referi cĂŁ boxele din fațĂŁ se aud mai bine din spate, nu?
S-a mai vorbit pe aici despre asta, vezi ce gĂŁsești folosind funcția search. Mi se pare cĂŁ era cineva cu o cursa cu difuzoare ca ale mele. |
Da vanila, se aud mai bine boxele cand stau pe bancheta in spate, ori nu aud eu cum trebuie , ori cum a zis colegu nu am facut eu setarile cum trebuie acolo, pentru ca am impresia ca boxele cele de pe spate, care culmea sunt mai mici, fie scot mai mult bass, fie urechile mele percep gresit sunetul si-asa am un timpan fisurat ) o sa iau si spitter si vedem atunci ce si cum
Multumesc de raspunsuri, astazi o sa ma mai joc pe la statie poate ii dau de cap cumva
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Mie Mar 18, 2015 1:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Exact..asa si la mine se intampla..in timp ce munceam in spate sa.mi pun doua dif ascultam doar pe cele din fata si ma miram de unde naiba vine basul ala..iar cand mergeam in fata tot sunetul frumos disparea. Nu prea ai ce sa reglezi..daca ai sw ai bass..ce mai xonteaza cum scot basul cele din fata
_________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
Sus |
|
 |
cataneanuandrei
|
Trimis: Mie Mar 18, 2015 4:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bassul venea de la boxele mari si nu din spate de la cele mici cum am avut eu impresia in final am lasat boxele mari pe amplificator si cele mici pe casetofon. Pe viitor o sa achizitionez si un subwoofer si rezolv problema poate si niste difuzoare mai zdravene pe fata
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
cataneanuandrei
|
Trimis: Mie Mar 18, 2015 6:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
VanIIa a scris: | DacĂŁ vrei bass sĂŁnĂŁtos din fațĂŁ schimbi mac audio cu ceva mai bun și le pui Ăźn punte pe amplificatorul actual. |
Pai urmatoarea achizitie cel mai probabil o sa fie un subwoofer, pentru ca statia cand am cumparat-o am si probat-o cu un sw si se auzea foarte bine; poate dupa ce o sa cumpar si sw o sa iau si alte difuzoare, poate un sistem ceva si o sa mut mac-urile pe spate
|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|