Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

un mic ajutor cu amplificatorul va rog frumos

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
cataneanuandrei

Data înscrierii: 10/Mar/2015
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2015 11:28 pm    Titlul subiectului: un mic ajutor cu amplificatorul va rog frumos Răspunde cu citat (quote)

Salutare, totul este conectat cum trebuie, alimentare de la baterie cu siguranta fuzibila, pana la amplificator in spate, masa de caroseria masinii, cablu remote, fiecare difuzor este conectat la amplificator dupa diagrama de pe spatele amplificatorului, problema este urmatoarea : nu reusesc sa dau semnal la toate boxele deodata, separat 2 cate 2 reusesc, dar toate 4 nu; am incercat toate variantele care mi'au trecut prin minte dar tot nu am reusit. Singura diferenta la conexiunile mele si cele de pe diagrama este urmatoarea : pe foaie arata cele 2 RCA-uri care pleaca de la casetofon si la intrare in amplificator, fiecare se imparte 2 L si 2 R ( aici imi trebuie splitter cumva ?, cam asta e nedumerirea mea ). Ca difuzoare, detin pe fata http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Mac-Audio/APM-Fire/APM-Fire-16.2/ iar pe spate am asa ceva http://mobile.jvc.com/product.jsp?modelId=MODL029168&pathId=120&page=1 . Toata aparatura este montata pe un Fiat Punto 2003, 1.2 benzina.
Astept pareri si sugestii din partea voastra daca se pricepe cineva si daca are vreo idee, va rog frumos si multumesc Smile cu respect!

Atasez niste poze cu fetele la amplificator si spatele casetofonului

deh-p3900mp_back.jpg
 Description:
 Filesize:  89.5 KB
 Viewed:  304 Time(s)

deh-p3900mp_back.jpg

magnat classic.jpg
 Description:
 Filesize:  24.9 KB
 Viewed:  315 Time(s)

magnat classic.jpg

magnat classic 360.jpg
 Description:
de mentionat aici ca la sectiunea SUB WOOFER am urmatoarele speficiatii : FULL 80Hz 150Hz pe ambele parti
 Filesize:  87.21 KB
 Viewed:  306 Time(s)

magnat classic 360.jpg

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Andreiw210
Pasionat

Data înscrierii: 15/Feb/2015
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Mar Mar 17, 2015 11:57 pm    Titlul subiectului: Re: un mic ajutor cu amplificatorul va rog frumos Răspunde cu citat (quote)

cataneanuandrei a scris:
Salutare, totul este conectat cum trebuie, alimentare de la baterie cu siguranta fuzibila, pana la amplificator in spate, masa de caroseria masinii, cablu remote, fiecare difuzor este conectat la amplificator dupa diagrama de pe spatele amplificatorului, problema este urmatoarea : nu reusesc sa dau semnal la toate boxele deodata, separat 2 cate 2 reusesc, dar toate 4 nu; am incercat toate variantele care mi'au trecut prin minte dar tot nu am reusit. Singura diferenta la conexiunile mele si cele de pe diagrama este urmatoarea : pe foaie arata cele 2 RCA-uri care pleaca de la casetofon si la intrare in amplificator, fiecare se imparte 2 L si 2 R ( aici imi trebuie splitter cumva ?, cam asta e nedumerirea mea ). Ca difuzoare, detin pe fata http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Mac-Audio/APM-Fire/APM-Fire-16.2/ iar pe spate am asa ceva http://mobile.jvc.com/product.jsp?modelId=MODL029168&pathId=120&page=1 . Toata aparatura este montata pe un Fiat Punto 2003, 1.2 benzina.
Astept pareri si sugestii din partea voastra daca se pricepe cineva si daca are vreo idee, va rog frumos si multumesc Smile cu respect!

Atasez niste poze cu fetele la amplificator si spatele casetofonului

DA
Ai nevoie ca toate canalele sa primeasca semnal prin cabluri RCA (LOW input 1-2 + LOW input 3-4)...Tu ai doar o iesire RCA deci trebuie splittere.
Ai grija cu nivelul volumului sa fie setat diferentiat , JVC-urile fiind la jumatate ca putere fata de MAC-uri....
[/b]

VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014

MesajTrimis: Mie Mar 18, 2015 12:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

2 splittere RCA y și ai rezolvat problema.
cataneanuandrei

MesajTrimis: Mie Mar 18, 2015 12:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok, deci splitterul este rezolvarea si da andrei sa stii k o sa am grija cu JVC-urile Very Happy dar aici daca imi permiteti sa fac o mica paranteza : astazi am tot umblat pe la amplificator/casetofon/boxe si cat stateam pe bancheta din spatele masinii sa umblu pe la amplificator, auzeam bassul la boxe mult mai profund, placut, dar cand bagam capul spre bordul masinii disparea bassul Smile o mica explicatie aveti? ca nu prea imi dau seama foarte bine cu sonorizarea asta Very Happy. La un moment dat, am mers cu cele 2 boxe din fata pe amplificator si boxele din spate le'am lasat pe casetofon, si cat stateam cu capu bagat in porbagaju masinii, imi bubuiau urechile de la bass, adica suna placut, exact cum imi place Smile Pot sa fac aceeasi chestie si cand ma aflu in fata masinii, sau nush, daca are cineva vreo idee, solutie ceva Very Happy multumesc!
Sus
Andreiw210
Pasionat

Data înscrierii: 15/Feb/2015

MesajTrimis: Mie Mar 18, 2015 1:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cataneanuandrei a scris:
Ok, deci splitterul este rezolvarea si da andrei sa stii k o sa am grija cu JVC-urile Very Happy dar aici daca imi permiteti sa fac o mica paranteza : astazi am tot umblat pe la amplificator/casetofon/boxe si cat stateam pe bancheta din spatele masinii sa umblu pe la amplificator, auzeam bassul la boxe mult mai profund, placut, dar cand bagam capul spre bordul masinii disparea bassul Smile o mica explicatie aveti? ca nu prea imi dau seama foarte bine cu sonorizarea asta Very Happy. La un moment dat, am mers cu cele 2 boxe din fata pe amplificator si boxele din spate le'am lasat pe casetofon, si cat stateam cu capu bagat in porbagaju masinii, imi bubuiau urechile de la bass, adica suna placut, exact cum imi place Smile Pot sa fac aceeasi chestie si cand ma aflu in fata masinii, sau nush, daca are cineva vreo idee, solutie ceva Very Happy multumesc!

Pot fi mai multe probleme : ori portierele spate sunt puțin mai insonorizate, ori reglajele nu sunt bune și difuzoarele spate primesc mai mult semnal sau mai mulți db la frecvențele joase ori cele din fațĂŁ, fiind de 55 W cer mai mult pentru a reda sunetul ca pe spate... JoacĂŁ-te la egalizator și fĂŁ setĂŁrile amplificatorului pana ajungi la un sunet dorit pe fațĂŁ nu pe spate...

VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Mie Mar 18, 2015 2:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Tu te referi cĂŁ boxele din fațĂŁ se aud mai bine din spate, nu? Smile

S-a mai vorbit pe aici despre asta, vezi ce gĂŁsești folosind funcția search. Mi se pare cĂŁ era cineva cu o cursa cu difuzoare ca ale mele.

cataneanuandrei

MesajTrimis: Mie Mar 18, 2015 9:58 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
Tu te referi cĂŁ boxele din fațĂŁ se aud mai bine din spate, nu? Smile

S-a mai vorbit pe aici despre asta, vezi ce gĂŁsești folosind funcția search. Mi se pare cĂŁ era cineva cu o cursa cu difuzoare ca ale mele.

Da vanila, se aud mai bine boxele cand stau pe bancheta in spate, ori nu aud eu cum trebuie Very Happy, ori cum a zis colegu nu am facut eu setarile cum trebuie acolo, pentru ca am impresia ca boxele cele de pe spate, care culmea sunt mai mici, fie scot mai mult bass, fie urechile mele percep gresit sunetul Very Happy si-asa am un timpan fisurat Smile) o sa iau si spitter si vedem atunci ce si cum Smile
Multumesc de raspunsuri, astazi o sa ma mai joc pe la statie poate ii dau de cap cumva Smile
Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Mie Mar 18, 2015 10:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu ai ce sa-i faci, e vorba de propagarea undelor sunetului. De asta ti-am zis sa folosesti functia search, s-a mai discutat fix despre aceeasi problema.
alecspc
Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013

MesajTrimis: Mie Mar 18, 2015 1:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Exact..asa si la mine se intampla..in timp ce munceam in spate sa.mi pun doua dif ascultam doar pe cele din fata si ma miram de unde naiba vine basul ala..iar cand mergeam in fata tot sunetul frumos disparea. Nu prea ai ce sa reglezi..daca ai sw ai bass..ce mai xonteaza cum scot basul cele din fata
cataneanuandrei

MesajTrimis: Mie Mar 18, 2015 4:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bassul venea de la boxele mari si nu din spate de la cele mici cum am avut eu impresia Smile in final am lasat boxele mari pe amplificator si cele mici pe casetofon. Pe viitor o sa achizitionez si un subwoofer si rezolv problema Razz poate si niste difuzoare mai zdravene pe fata Very Happy
Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Mie Mar 18, 2015 4:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DacĂŁ vrei bass sĂŁnĂŁtos din fațĂŁ schimbi mac audio cu ceva mai bun și le pui Ăźn punte pe amplificatorul actual.
cataneanuandrei

MesajTrimis: Mie Mar 18, 2015 6:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
DacĂŁ vrei bass sĂŁnĂŁtos din fațĂŁ schimbi mac audio cu ceva mai bun și le pui Ăźn punte pe amplificatorul actual.

Pai urmatoarea achizitie cel mai probabil o sa fie un subwoofer, pentru ca statia cand am cumparat-o am si probat-o cu un sw si se auzea foarte bine; poate dupa ce o sa cumpar si sw o sa iau si alte difuzoare, poate un sistem ceva si o sa mut mac-urile pe spate Smile
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum