Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Un sub mare pentru 2 mai mici
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Dum Mar 22, 2015 10:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asteptam sa vedem ce zice Dragos, cum explica el golul de frecvente nereproduse Smile
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Dum Mar 22, 2015 12:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

"cbalaci" - sub-ul tau are 2 bobine de 4 ohm, adica in paralel ai 2 ohm iar in serie 8 ohm. Asta in cazul in care folosesti ambele bobine.... nu de alta dar ma astept sa aflu ca de fapt folosesti doar una din ele.

"VanIIa" - daca nu te documentezi nu vei capata experienta. Informatiile de pe acest forum sau de pe 4T..... nu sunt suficente, mai trebuiesc folosite si alte "canale" de informare.
Despre mine consider ca am ajutat destul pe acest forum, acoperind in mare masura acest domeniu. Cine este interesat de mai multe informatii trebuie sa mai citeasca, experimenteze......

VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014

MesajTrimis: Dum Mar 22, 2015 2:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

PĂŁi tocmai aia e problema, cĂŁ ideea mea cĂŁpĂŁtatĂŁ din informațiile de pe alte canale se bate cap Ăźn cap cu a ta. DacĂŁ tot ai Ăźnceput o idee trebuie sĂŁ o si termini. Eram tare curios de ce susții tu ideea golului de frecvențe nereproduse.

DacĂŁ vrei sĂŁ ajuți forumul du-ti ideile pĂąnĂŁ la capĂŁt, nu posta cu jumĂŁtate de mĂŁsurĂŁ.

Ultima modificare efectuată de către VanIIa la Dum Mar 22, 2015 10:28 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Dum Mar 22, 2015 8:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sa iti spun, sa nu iti spun........ Very Happy

Acel "gol" de fapt nu exista, deoarece nu se poate face o taiere atat de abrupta (cu echipamente "obisnuite" ) incat frecventele din acel segment (in cazul de fata 60-90Hz) sa nu mai fie reproduse.

Este o practica sa spunem eronata, des intalnita si recomandata la noi in ceea ce priveste alegerea "punctelor" de crossover (lvalabil la incepatori cat si la cei cu experienta medie).

De ex
LPF sub la ~100Hz
HPF tweeter la ~2000Hz
......

dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Dum Mar 22, 2015 9:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Uite, am gasit o explicatie mai "stiintifica''.

" So lets assume you are using a 12dB per octave Lowpass filter on your sub, and a 12dB per octave highpass on your mids. The idea of these filters is that the sound at the crossover frequency comes from both speakers at equal levels, -3dB from the unfiltered level. This means that the reproduced sound should be at equal level at each frequency.
In a car, the noise level is not equal at all frequencies, it is loudest in the bass region. As such, we tend to turn our bass up in order to make it audible on the road. If you were to turn your subwoofer up by 6dB, it would no longer be 3dB quieter at the crossover frequency, but 3dB louder.

So, in this example, if the sub were lowpassed at 50hz with a 12dB /octave filter, then turned up by 6dB, the actual crossover point where the sound levels met with the woofer, would be 1/2 an octave higher, at 75hz. If it were a 24db filter, then the crossover point would be at 62.5hz. "

Andreiw210
Pasionat

Data înscrierii: 15/Feb/2015

MesajTrimis: Mar Mar 24, 2015 2:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Andreiw210 a scris:
cbalaci a scris:
Trebuie sa orieorientez spre alt difuzor pt ca astazi dupa ce am ascultat o melodie cap-coada, la maxim a inceput sa miroase a ars... ma gandesc tot la gama pioneer, am vazut ca au sensibilitatea mai mare decat al meu,93 parca. Cu cat e mai mare,cu atat mai bine,nu?

Verifica alimentarea și legĂŁturile , impedanta sa fie identica cea a amplificatorului cu a sub-ului, setĂŁrile folosite... Din ce observ nu cred ca ai ținut cont ca subwooferul are o rezistențĂŁ de 2 sau 8 ohmi cu ambele bobine legate. Iar amplificatorul nu livreazĂŁ Ăźn niciun mod puterea suficientĂŁ pentru acel sub(max 200w/canal 2ohm)PĂŁcat, nu era unul rĂŁu,data viitoare sĂŁ fii mai atent... Cele mai importante lucruri la un subwoofer sunt: amplificatorul(unul de calitate, cu impedanta identica și de preferat mai puternic decĂąt cere difuzorul) , alimentarea pe masura, sursa de semnal, incintĂŁ construitĂŁ corect(!) , și apoi discutĂŁm de RMS, SPL etc...

Cum spuneam... Si nu mai vorbim de faptul ca nici nu e stabil 2 ohm in punte cum zic ca l-ai pus tu... Ma gandeam ca macar l-ai lasat cu cei maxim 200w de pe un canal la 2ohm... Rolling Eyes

cbalaci

Data înscrierii: 17/Mar/2015
Locație: Craiova

MesajTrimis: Mar Mar 24, 2015 11:33 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Uitandu-ma la poze pe net cu sub, am impresia ca e legat prost. Eu l-am cumparat asa cum e,in incinta cu port si 2 mufe pe carcasa. La difuzor daca nu ma insel legĂŁturile sunt facute pe lateral,cele 2 din mijloc au capac.Trebuie sa-l desfac sa vad sigur. Vreau sa tai din incinta portul sa o fac sealed,pt ca astupandu-l am observat ca se aude mai bine..
Sus
cbalaci

MesajTrimis: Mar Mar 24, 2015 2:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am desfacut si de fapt dif e d2 nu d4. Are importanta daca leg stereo si nu in bridge cum e acum?
Sus
Andreiw210
Pasionat

Data înscrierii: 15/Feb/2015

MesajTrimis: Sâm Mar 28, 2015 3:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cbalaci a scris:
Am desfacut si de fapt dif e d2 nu d4. Are importanta daca leg stereo si nu in bridge cum e acum?

Pfffff saracu` difuzor...
Acum vorbim mai clar.Deci amplificatorul tau,la un voltaj peste 14v,este capabil de o putere RMS aproape la fix cat are nevoie acest subwoofer(~400wRMS) Il vei conecta in punte (daca nu s-a stricat ori subwoofer-ul ori amplificatorul cat a mers cu o impedanta de 1ohm) cum vezi si in imaginea ce am atasat-o...
Bafta!

1DVC_2-ohm_2ch.jpg
 Description:
 Filesize:  48.83 KB
 Viewed:  310 Time(s)

1DVC_2-ohm_2ch.jpg

cbalaci

MesajTrimis: Joi Apr 02, 2015 9:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e legat exact ca in poza..
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum