|
Autor |
Mesaj |
vik2009
Data înscrierii: 09/Mai/2014 Mesaje: 8
|
Trimis: Vin Mai 09, 2014 11:52 pm Titlul subiectului: Upgrade sonorizare VW Passat B6 Variant |
|
|
Doresc sa fac un upgrade la sistemul stock al masinii fara ca sa schimb HU original (RCD 510). Bugetul complet pentru lucrare (difuzoare, instalare, insonorizare usi) este in jur de 600 EUR. Nu doresc sa adaug amplificator extern sau subwoofer. Sfatul celor de la Be loud au fost difuzoarele Hertz Dieci DSK 165.3. Au motivat alegerea prin faptul ca acestea ar fi cele mai potrivite in cazul in care nu doresc amplificare suplimentara sau schimbarea HU original. Singura mea retinere legata de aceste dif. este ca au con din hartie presata (speram sa investesc banii in ceva mai de calitate). Se pare insa ca ar fi vorba despre o hartie tratata care rezista in timp. Mai mult decat atat acest con de hartie ofera aparent un sunet mai natural si face ca dif. sa fie mai sensibilie si asadar mai potrivite pentru a fi legate la HU original.
Inainte sa iau o decizie astept niste sfaturi si din partea voastra. |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 12:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Adevarul e ca nici eu nu as schimba HU -ul ala. Da..hertz e alegerea cea mai buna pt tine, mai sunt si alte dif-uri care ar suna bine pe player stock dar sunt mai ieftine si nu cred ca merita sa pui mac-uri sau alte chestii din astea pe asa masina. Doar ca astea de la hert nu au bass. Vrei si pe spate? |
|
Sus |
|
 |
vik2009
|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 12:50 am Titlul subiectului: |
|
|
Da si pe spate. Schimb totul. Ce inseamna nu au bass? Pe mine ma intereseaza sa fie macar peste cele stock(un bass mai de calitate).Cele stock produc bass suficient doar ca este infundat si lipsit de calitate. |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 8:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Dif-urile alea nu coboara mult in gama de frecvente joase..adica au medii si inalte la greu dar nu prea au bass.
Iti trebuie ovale pe spate altfel nu vad cum ai putea avea si bass. Esti dispus sa decupezi in panelul ala de pe spate? |
|
Sus |
|
 |
vik2009
|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 1:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu prea inteleg. Daca mizerile care vin standard pe masina reusesc sa produca bass, acestea de ce nu ar putea? |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 1:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
citeste forumul si ai sa vezi parerile detinatorilor. nu au bass..ce sa le faci..basul il ai din ovale sau sw.
daca vrei bass mergi pe alte difuzoare. mai asteapta sfaturi.. |
|
Sus |
|
 |
vik2009
|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 2:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
de asta am intrebat aici pe forum. Astept sugestii pentru alternative. Ideea e sa obtin un rezultat decent si pe parte de bas si pe parte de fidelitate din HU original fara amplificare. bugetul alocat pentru difuzoare e de ~2000 de lei. nu cred in ipoteza ca fara amplificare si sw nu se poate obtine un sunet echilibrat cu bas decent. am auzit cateva sisteme auto chiar si stock care sunau foarte bine. din pacate cel de pe passat nu e unul dintre ele. |
|
Sus |
|
 |
Sugar20 Priceput

Data înscrierii: 19/Iun/2010 Mesaje: 411 Locație: Timis
|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 6:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fara subwoofer se poate optine un bass decent.
Dar fara amplificare nici intr-o mie de ani. Asta e realitatea.
Totusi nu inteleg de ce nu vrei amplificare, daca tot investesti atata in muzica.
Multe masini vin din fabrica cu amplificator incorporat. Si ce ai auzit tu la altii sigur nu e doar din HU. _________________ " If it's too loud...
You're too old ! " |
|
Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 7:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bagi foarte multi bani in niste difuzoare daca nu le amplifici si le mai lasi si pe un player oem. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
Sus |
|
 |
vik2009
|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 7:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu ma incanta ideea de a desface jumatate de masina si de a trage cabluri gramada(toata lumea stie cum se lucreaza in romania. o data desfacute toate plasticele de pe masina nu le mai monteaza nimeni la loc calumea). in plus de asta HU original nu are iesiri RCA asa ca trebuie folosit un convertor care transforma semnalul de difuzoare in RCA. Din cate inteleg prin procesul asta o sa pierd din functiile HU cum ar fi functia de telefon bluetooth sau streamingul audio prin bkuetooth. Inainte de passat am avut un audi a4 b8 cu audi sound system de care eram foarte multumit. avea intradevar amplificator dar nu avea output mai mare de 30 watt. astept in continuare sugestii. ideea e ca orice imbunatatire ar fi binevenita. nu vreau discoteca pe roti si nici basi dupa care sa ma doara capul. vreau un sistem care sa fie ca si fidelitate si calitate peste cel standard fara ca sa pierd din bassul pe care il am momentan care nu este rau. |
|
Sus |
|
 |
hexis Pasionat
Data înscrierii: 04/Noi/2013 Mesaje: 74 Locație: PLOIESTI
|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 9:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
vik2009 a scris: | nu ma incanta ideea de a desface jumatate de masina si de a trage cabluri gramada(toata lumea stie cum se lucreaza in romania. o data desfacute toate plasticele de pe masina nu le mai monteaza nimeni la loc calumea). in plus de asta HU original nu are iesiri RCA asa ca trebuie folosit un convertor care transforma semnalul de difuzoare in RCA. Din cate inteleg prin procesul asta o sa pierd din functiile HU cum ar fi functia de telefon bluetooth sau streamingul audio prin bkuetooth. Inainte de passat am avut un audi a4 b8 cu audi sound system de care eram foarte multumit. avea intradevar amplificator dar nu avea output mai mare de 30 watt. astept in continuare sugestii. ideea e ca orice imbunatatire ar fi binevenita. nu vreau discoteca pe roti si nici basi dupa care sa ma doara capul. vreau un sistem care sa fie ca si fidelitate si calitate peste cel standard fara ca sa pierd din bassul pe care il am momentan care nu este rau. |
las-o asa ca e posibil sa se auda mai prost decat acum daca nu schimbi player-ul si nu bagi amplificare.
P.S. Sunt playere care au si bluetooth, usb, rca-uri la preturi mici, mult mai bune decat player-ul OEM.
Si fara subwoofer nu o sa ai bass,i aici nu ma refer sa te doara capul ci doar bass curat si placut.
Deci ori o faci cum trebuie ori nu mai faci deloc. _________________ Apline CDE-170RM , DLS C6A+ DLS CA41 , Alpine SWR-1222D + DLS CA23 |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Sâm Mai 10, 2014 10:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Dieci/Dieci-DCX-690.3/
eu cred ca niste ovale pe spate ofera un bass cat de cat..nu toata lumea vrea sa care ladoaia in portbagaj.
Ovale de la hertz..din gama dieci as zice eu..au sensibilitatea f mare( daca e reala) si e posibil sa se auda f bn pe playerul tau. |
|
Sus |
|
 |
vik2009
|
Trimis: Dum Mai 11, 2014 9:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Am descoperit acum solutia de amplificare Helix Match pp 41 dsp. Se pare ca ar fi Plug and Play si se leaga la player prin ceva cablu dedicat pentru fiecare model de masina neffind nevoie de cabluri suplimentare. Ce parere aveti? as putea sa il combin cu niste difuzoare de calitate (componente 2 cai) pentru un rezultat bunicel si in materie de bass si de fidelitate? |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Dum Mai 11, 2014 10:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca vrei bass numaidecat din portiere atunci trebuie numaidecat insonorizate..mai ales ca dif zici ca vrei sa le amplifici. sa nu crezi ca scoti un bass cat de cat din niste portiere neantifonate. |
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Dum Mai 11, 2014 11:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca vrei bass numaidecat din portiere atunci trebuie numaidecat insonorizate..mai ales ca dif zici ca vrei sa le amplifici. sa nu crezi ca scoti un bass cat de cat din niste portiere neantifonate. |
|
Sus |
|
 |
|